Slutspel 2007 - Final

Tössinger – BOW Reklam 5-4 (efter straffar. 1-1 vid fulltid)
T. Fredrik Dahlström. Straffmål. Thomas Larsson, Johan Wallberg, Mathias Tauberman, Peter Törnqvist. B. Krister Eriksson. Straffmål. Krister Eriksson, Lasse Åstrand, Christer Uhrlin

Tössinger borde varit mentalt nerkörda efter Cupfinalen. Dom släppte ju in två mål de sista 45 sekunderna och förlorade matchen. Men dom var överraskande på hugget i matchinledningen mot BOW reklam. Redan i den andra spelminuten så fick Henrik Strömblad göra en kanonräddning. I den femte minuten kom också 1-0 till Tössinger när Fredrik Dahlströms inlägg gick via en försvarare och in i mål. I mitten på halvleken var det lika nära ett 1-1 mål som ett 2-0 mål. Peter Kisfaludy träffade ribban och Tössinger träffade stolpen. I den andra halvleken kroknade Tössinger av förståliga skäl och man tog hem laget. BOW trummade ett tag på riktigt ordentligt men Tössinger försvarade sig föredömligt. Ett tag mot slutet hade BOW ett 90-10%-igt bollinnehav och Strömblad stod sysslolös. Med fem minuter kvar så kom Hasse Pettersson ner till kortlinjen och slog ett perfekt inlägg som Krister Eriksson vräkte sig fram på samt nickade in kvitteringen 1-1. Skull Tössinger tappa igen, ja det var frågan. Vi trodde nog att BOW skulle pressa på sista fem men så blev det inte utan Tössinger reste sig men det blev inga fler mål och straffar fick avgöra denna till ställning precis i publikens smak. BOW inledde enligt följande: Krister Eriksson 1-0, Mikael Nilsson miss (Strömblad räddade), Lasse Åstrand 2-0, Thomas Larsson 2-1, Hasse Pettersson miss (Andersson räddade), Johan Wallberg 2-2, Peter Kisfaludy miss (Andersson tokräddade), Mathias Tauberman 2-3, Christer Uhrlin 3-3 och Peter Törnqvist 3-4 och Tössinger blev mästare trots en match i benen, starkt. Reklamserien säger ett stort grattis.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ANDERSSON, TÖSSINGER.

Match om 3:e pris

AGO Reklam – Expressen  1-2
Per Jonsén. E. Thomas Lundin, Thomas Nilsson.

Expressen krönte till sist sin säsong med en tredjeplats efter att ha besegrat AGO med 2-1. Expressen lade grunden till segern i och med en bra första halvlek där Thomas Lundin gjorde 1-0 i den femte minuten och Thomas Nilsson 2-0 efter en kvart framspelad av just Lundin. AGO försökte men Magnus Larsson storspelade i målet. I den andra halvleken bevakade Expressen sin ledning och det kändes ganska säkert men när Per Jonsén reducerade till 1-2 på Elias Karroums fina passning blev det nerv i matchen. Larsson höll tätt och Expressen kom trea. Därmed har Expressen kommit trea, dubbelsegrare och trea på tre år, det är ett mycket bra facit. Sedan vann man ju serien. AGO förlorade nu sin andra match i rad men cupfinalen fanns nog i tankarna på grabbarna.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, EXPRESSEN.