Slutspel 2007 - Kvartsfinaler

MarknadsTaktik – BOW reklam  1–2

M. Johan Gerdes. B. David Nildén 2.

Under de första tio minuterna kände de båda lagen BOW reklam och MarknadsTaktik på varandra likt två tungviktsboxare och inga vassa målchanser skapades. Efter cirka tio minuter så öppnades matchen upp ordentligt och det böljade fram och tillbaka. Det började med att Krister Eriksson sköt ett bra skott men Jimmy Dahmén räddade. Sedan slog Robert Nordin en snabb frispark till giganten Ulf Kramer som sköt ett bra skott mot krysset men då presenterade sig Henrik Strömblad när han låg raklång och tippade ut bollen, vilken klassisk räddning. På den efterföljande hörnan fick Nordin ett jätteläge men nicken gick över. Spelet vände och David Nildén spelade in bollen till Peter Kjisfaludy som sköt ett direktskott men bollen smet utanför. Det skulle bli ett mål under den första halvleken och det var MT som gjorde det och målskytten var Johan Gerdes. I början på andra halvlek stängde MT butiken och BOW hade fasligt svårt att skapa något bra anfallsspel. Ett tag såg det ut som om MT skulle vinna denna match och dom var närmare ett 2-0 mål än BOW en kvittering, som t.ex. när Nordin sprang igenom men skottet gick strax utanför. Precis när det såg som mörkast ut för BOW tog Nildén tag i bollen och drev den ett antal meter i högsta fart och från nästan halva plan sköt han ett överraskande och vobblande skott mitt på målvakten. Nildén höll på att vända upp och domaren tittade på en annan situation när helt plötsligt några BOW spelare började jubla, bollen hade studsat in till 1-1 med sex minuter kvar. På ren inspiration anföll BOW några gånger till men MT redde ut stormen och domaren började fundera på vilket mål straffarna skulle slås. Då, med en minut kvar erövrade BOW bollen. Hasse Pettersson spelade bollen till Thomas Hvidfeldt som stod i en target position framför målvakten och spelade bollen vidare till Nildén som fick öppet mål och med högern avgjorde han denna spännande tillställning när han sköt 2-1, vilken dramatik. Grattis BOW och bittert MT.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Tössinger – TTG  5–1
Tö. Peter Törnqvist 2, Stefan Jansson, Mikael Nilsson, Johan Wallberg. T. Rutger Lindquist.

Tössinger behövde inte ens lägga in fyrans och femmans växel för att besegra TTG. Det var nämligen så att Tössinger hade en grym effektivitet och gjorde mål på allt inledningsvis medan TTG spelade med huvudet under armen. Redan efter 45 sekunder passade Thomas Larsson fram Peter Törnqvist som sköt 1-0. Tre minuter senare spelade pigge Larsson fram Mikael Nilsson som formligen dunkade bollen upp i ribban och först på returen var såklart en Tössinger-spelare som i detta fall var Stefan Jansson, som smällde upp bollen i nättaket. I den åttonde minuten så gjorde Mikael Nilsson retfullt enkelt 3-0 och matchen kändes nästa klar. TTG gav sig inte och helt plötsligt vaknade i alla fall Rutger Lindquist till och han fick hela fyra chanser på lika många minuter. Först vände han bort en försvarare men skottet gick utanför. Sedan kastade Andreas Gustafsson ett långt inkast som Rulle mycket vackert på volley sköt i ribban, ner och upp i nättaket till 1-3. I anfallet efter träffade Rulle överkanten på ribban och ytterligare ett anfall senare sköt Rulle ett närskott som Peter Carlsson räddade. Istället för ett 3-2 mål som både TTG och hela matchen hade behövt så kontrade Tössinger in 4-1 i den trettonde minuten efter mål av Johan Wallberg efter en äkta tåjagare. Det målet tog musten ur TTG. I den andra halvleken bevakade Tössinger sin ledning. Givetvis försökte TTG i ett sista försök att gå ikapp och laget skapade väl en tre fyra fina lägen genom Rulle igen men antingen gick bollen utanför, över eller så gjorde Carlsson fina räddningar. Med tre minuter kvar fastställde Törnqvist slutresultatet 5-1 via sitt andra mål för dagen. Tössinger får mycket att stå i på finaldagen medan det är färdigspelat för TTG.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LARSSON, TÖSSINGER.

Expressen – Aftonbladet  5–1
E. Thomas Lundin 2, Martin Hamrin, Thomas Nilsson, Patrik Myrbäck. A. Daniel Larsson.

Dags för kvartsfinalen alla talat om sedan ett bra tag, nämligen det stora derbyt mellan Expressen och Aftonbladet. Under matchens första fem minuter så märktes det verkligen att det var ett hett derby. Båda lagens spelare smällde på lite extra i närkamperna, inte fult men bara lite extra tufft. Eftersom ingen gnällde höjdes domarens nivå lite mot i vanliga fall. Spelet var helt jämnt under den första kvarten men sedan tog Daniel Larsson hand om bollen på mittplan där han avancerade fram och laddade den stora vänsterkanonen. Bollen satt stenhårt i nättaket och AB hade lite överraskande tagit ledningen med 1-0 mot de dubbla regerande mästarna. Den gamla klyschan att ett lag är extra sårbart bakåt efter ett mål besannades tre gånger om för i anfallet efter kvitterade Martin Hamrin till 1-1 när han satte bollen lågt nere i det högra hörnet. Två minuter senare så sköt Thomas Lundin 2-1 och med 10 sekunder kvar till halvtidsvilan kom mycket psykologiska 3-1 genom Thomas Nilsson. Ja det gick verkligen snabbt i svängarna när Expressen vände 0-1 till 3-1 i slutminuterna. Ett chockat Bladet samlade sig i paus och försökte gå ikapp efter en riktig kämpainsats men med nio minuter kvar dundrade Patrik Myrbäck in 4-1 och med sju kvar spikades slutsiffrorna 5-1 genom Lundin. När väl Expressen kommit in i matchen var man mycket bra. Man gjorde även ett 6-1 mål samtidigt som slutsignalen ljöd men det räknades inte, tyvärr Hamrin men ni vann ju ändå. Reklamserien tackar Aftonbladet för en suverän säsong och man hade ju 1-0 efter en kvart men det kommer fler år och nu har man ju fått blodad tand hur kul det är att ligga i topp.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

AGO – Dagens Nyheter  2–1
A. Fredrik Dahlin, Per Jonsén. D. Johan Claesson.

Vinstmaskinerna AGO och Dagens Nyheter skulle mötas i en het duell. Matchen blixtrade verkligen till från start och i den femte minuten bet sig DN sig kvar i AGO:s straffområde och till sist fläkte sig Johan Claesson sig fram och sköt ett härligt 1-0 mål för Premier League laget. Lyckan varade bara i 30 sekunder för i anfallet efter kvitterade första halvleks stora fältherre Fredrik Dahlin till 1-1. Resten av matchen var en härlig kamp mellan två bra lag. I inledningen på den andra halvleken var Marcus Berg nära att ge AGO ledningen men David Balsam gjorde en fin räddning när han tippade ut bollen till en hörna. När matchen började lida mot sitt slut stod det fortfarande 1-1 på anslagstavlan och vi började ställa in oss på straffar. Med fem minuter kvar så tog Per Jonsén ner en hög boll på bröstet i farten. Sedan avancerade han fram emot målet längs högerkanten och utanför straffområdet lossade han stora kanonen på halvvolley och bollen for spikrakt upp i det bortre krysset, vilken skott och vilken snygg balja. AGO bevakade sedan sin ledning i slutminuterna och vann matchen med 2-1. AGO vinner när man spelar bra, AGO vinner när man spelar dåligt och AGO vinner i kämpamatcher. Ja hittills har säsongen verkligen varit uppåt. Det skall bli kul att se DN i Serie A. Dom kommer nog att ta flera fina skalper. Tack för en otroligt bra genomförd säsong.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO