Slutspel 2007 - Semifinaler

AGO – Tössinger  2–3
A. Per Apelgren, Jonas Hellgren. T. Fredrik Dahlström 2, Fredrik Persson.

Den första kvarten i den första semifinalen mellan Tössinger och AGO höll hög klass och vi fick se en sprudlande anfallsfotboll. Redan i den andra minuten sköt Per Jonsén ett bra skott som det blev retur på och den rakade Per Apelgren in till 1-0 för AGO. Minuterna senare sköt Fredrik Dahlin ett direktskott men Peter Carlsson gjorde en bra räddning. Sedan kvitterade Tössinger till 1-1 och det var Fredrik Dahlström som slog in bollen på en retur efter ett skott från Peter Törnqvist. Bara minuten senare kom för dagen mycket duktige Jonas Hellgren i en av sina långa ruscher och han klippte in 2-1 till AGO. Vid den här tidpunkten av matchen var AGO det något bättre laget och Thomas Endler prickade stolpen och returen sköts strax över av Fredrik Sträng. Tössinger var som vanligt vassa i sina attacker och Kristian Kaufmann fick göra en bra räddning på Dahlströms skott. Matchen hade då endast varat i 13 minuter. Efter det mattades tempot minst två snäpp och det hände inte mycket under den nästkommande kvarten. Med tio minuter kvar hände något matchavgörande. Den stora chansen dök upp för Jonsén som stod ungefär vid straffpunkten men skottet gick precis utanför. Istället för ett viktigt 3-1 mål för AGO så kunde Fredrik Persson kontra in 2-2 i anfallet efter. Det lutade åt straffar men med tre minuter kvar snappade Dahlström upp bollen efter försvarsslarv och rakade in segermålet 3-2 för Tössinger. Denna match höll givetvis hög klass men gnällfaktorn var för hög för att det skulle vara trevligt. Detta var AGO:s andra förlust på hela säsongen. Två matcher återstår för dem, match om 3:e pris och cupfinalen. För Tössingers del blir det en dubbelfinal igen och därmed är dom enda lag som fixat det. Den förra gången blev det två förluster men Mathias Tauberman har nog en annan taktik i år. Den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: JONAS HELLGREN, AGO.

Expressen – BOW reklam  1–6
E. Magnus Laurin. B. David Nildén 4, Thomas Nyström, Krister Eriksson.

BOW reklams första halvlek och då speciellt sista tio minuterna var rent magiska. Frågan är om BOW spelat bättre och var mer effektiva i någon match i modern tid. Det var däremot Expressen som fick matchens första chans när Kimmo Rolin sköt ett skott mot krysset. En skymd vikarierande målvakt i form av Michael Eklund tippade ut bollen till hörna. Sedan sköt David Nildén en mycket bra frispark när han skruvade bollen runt en fel uppställd mur men Magnus Larsson gjorde en grym räddning. I den nionde minuten kommer Mikael Norlund fri lite från höger men Eklund gör en fantastisk reflexräddning. Men det är nu BOW reklam show börjar. Nildén skjuter in 1-0 invid stolpen och efter en kvart får vi se ett klassiskt mål. Olle Jeansson har bollen ute på högerkanten och då ropar vänsterbacken Thomas Nyström att han skall hålla i skalet. För nu kommer Nyström farande och precis i rätt ögonblick slår Jeansson ett perfekt inlägg och Nyström möter lika perfekt med pannan och 2-0 är ett faktum. BOW spelar nu som i trance och Nildén tar tag i bollen och kör ett solo som han avslutar med att sätta dit 3-0 i gaveln. Med minuten kvar till pausvilan kommer Expressens Michael Eklund fri med BOW reklams Michael Eklund men skottet går utanför. Istället för 1-3 så kommer Krister Eriksson och Nildén i ett sista anfall och efter en dubbelvägg får den förstnämnda öppet mål och rullar in fantastiska 4-0. Vid samlingen vid bänken kommer Expressens spelare överens om att inte ge upp utan köra på. Man behöver både ett och två snabba reduceringsmål och under de första nittio sekunderna har man tre gyllene chanser. Thomas Lundin skjuter ett närskott men Eklund räddar, Roger Lundqvist försöker men Eklund räddar igen och sedan får Patrik Myrbäck en chans med Eklund räddar igen, vilken målvaktsfantom. Vad tror ni händer sedan, ja BOW kontrar och Hasse Pettersson slår en crossboll till Nildén som gör 5-0, ridå. Expressen får i alla fall in ett reduceringsmål till 1-5 men matchen är ju redan klar och sista tio minuterna blir en transportsträcka. Peter Kisfaludy har ett stolpskott innan matchens bästa spelare, ja frågan är om han inte är hela Reklamseriens vassaste spelare för tillfället, nämligen fyramålsskytten David Nildén. Han fastställer slutsiffrorna 6-1. BOW är i final igen. De dubbla mästarna Expressen får i år nöja sig med match om tredje pris, precis som för två år sedan. Man vann dock serien och man kan inte vinna jämt.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.