Expressen – Abby Norm  8–0
E.
Thomas Lundin 3, Thomas Nilsson 2, Martin Hamrin, Patrik Myrbäck, Kimmo Rolin.

I matchens inledning kom Abby Norms Frank Worthington fri men Stefan Asp avvärjde. Efter det så var det Expressen för hela slanten. I mitten på den första halvleken kunde Thomas Lundin göra både 1-0 och 2-0 och efter en kvart kom även 3-0 genom Thomas Nilsson. Samme man hade ytterligare två lägen men det hade även Erik Emanuelsson hos AN. I halvlek var domaren tvungen att åka till Gotland eftersom matchen började på den udda tiden 08.00. Enligt Patrik Myrbäck så var det kattens lek med råttan i den andra halvleken varpå Expressen gick från 3-0 till 8-0 efter ett mål till från Lundin och Nilsson samt ett vardera från Martin Hamrin, Myrbäck och Kimmo Rolin. Enligt Myrbäck blev Rolin matchens lirare. Om han mutade till sig den titeln får vi veta i höst. Han har väl skött sommarträningen på bästa sätt som vanligt.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

Sifo Media – Eurosport  1–2
Andreas Bryvall. E. Frederic Pavlidis 2.

Eurosport och Sifo Media bjöd på en mycket underhållande match helt i publikens smak. Den första halvleken blev mållös men den saknade inte målchanser. Efter en hörna nickade Janne Möller in bollen framför mål och där dök Carl Dahlstedt upp och nickade bollen i stolpen. Efter en kvart sköt Jari Kohonen men Jonas Nilsson räddade på mållinjen. I början på andra hade Frederic Pavlidis två bra chanser men Bob Pernodd räddade. Om något lag var värda ett ledningsmål så var det Eurosport men SM spelade klokt och taktiskt. I den sjunde minuten på andra fick SM en indirekt frispark inne i straffområdet och kämpen Philip Kornman passade bollen till Andreas Bryvall som smällde in bollen i nättaket. Eurosport pressade sedan på rätt friskt och Lennart Claesson spelade fram Per Boström men han missade det öppna läget. Eurosport var nära ett kvitteringsmål men lika nära var SM minuten senare att öka på till 2-0 när Kornmark spelade in bollen i straffområdet och Pannos hoppade elegant över bollen och där dök Bryvall upp och sköt ett direktskott i ribban. Minuten senare kunde Eurosport kvittera genom Frederic Pavlidis. Matchen var öppen in i det sista och SM:s Henric Christiansson hade en dubbelchans men Åke Johansson räddade. Precis när domaren började fundera på vilket av målet straffarna skulle avgöras så slog matchhjälten Pavlidis till med sitt 2-1 mål med endast 30 sekunder kvar, vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: FREDERIC PAVLIDIS, EUROSPORT.

Done – MarknadsTaktik  0–4

M. Mikael Brunell, Nicklas Nordin, Johan Gerdes, Pelle Ericsson.

När MarknadsTaktik och Done (f.d. Text & Rubrik) möts är det alltid garanti för en sak och det är att matchen är bra och trevlig. Det blev den även denna gång. Efter 20 minuter spelade stod det fortfarande 0-0 på anslagstavlan. De två vassaste målchanserna hade MT genom Johan Gerdes och Pelle Ericsson. Det ena skottet gick utanför medan Claes Looft gjorde en fin räddning på det andra när han fläkte ut sina 1.95 samt räddade markskottet. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men sedan kom äntligen det första målet och det var genom Mikael Brunell som helt plötsligt stod helt fri framför mål. Done blev nu tvungna att öppna sig för att kvittera men ganska snabbt kom lite överraskande både 2-0 och 3-0 inom två minuter. Överraskade för att den ganska jämna matchen helt plötsligt stod 3-0. Båda lagen skall ha beröm för att det försökte vårda bollen när man väl hade den. Ericsson fastställde slutresultatet 4-0 och laget är vidare.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, MARKNADSTAKTIK.

Land & Rike – Kanal 5  9–1
L.
Andreas Lifbom 3, Pehr Dunger 2, Henrik Mellberg, Lennart Pöppel, Stefan Johansson, Olle Lewenhaupt. K. Morgan Cooper.

Land & Rikes segertåg bara fortsätter. Laget ligger med i toppen i Premier League och har endast en förlust på tio matcher och idag avancerade laget till kvartsfinal i Reklamseriecupen efter att man haft kattens lek med råttan mot Kanal 5 som fick ett återfall. Det stod 2-0 efter fem minuter och 4-0 efter en kvart. K 5 höll emot lite inledningsvis på andra men när väl 5-0 kom var det ridå. Resten av matchen blev en defilering och det hela slutade 9-1. L & R visade upp hela sex olika målskyttar. Andreas Lifbom gjorde tre och Pehr Dunger två medan vi hittade fyra enmålsskyttar i form av Henrik Mellberg (vilken klättrare), Lennart Pöppel, Stefan Johansson och Olle Lewenhaupt. Femman skall ha en eloge för att man gav allt för att förhindra en TÖ (teknisk överlägsenhet) som infinner sig vid tio och man spräckte i alla fall nollan genom Morgan Cooper. Men vad skall detta sluta L & R?
MATCHENS LIRARE: KOLLEKTIVET LAND & RIKE.

Zakrisson – TTG  5–1
Z.
Christopher Granath 3, Alexander Kloow, Staffan Helin. T. Jussi Kontinen.

Idag skulle det verkligen bli spännande att se hur Zakrisson skulle stå sig mot så pass tufft motstånd som TTG. Historiskt var det ju A-laget TTG (f.d. Slitz) mot B-laget Zakrisson (f.d. AC Gear/AC Helin). Det skulle visa sig att Zakrisson överraskade alla med ett fantastiskt spel. Spelarna var 100% lojala med sin uppgift på planen. Man hade ett förstklassiskt försvarsspel, en målvakt i Mathias Zakrisson som var säkerheten själv, sylvassa kontringar samt en mirakulös målprocent. I den sjunde minuten spelar Zakrisson fint den sista tredjedelen och till sist gör Christopher Granath 1-0. Resten av halvleken stångade sig TTG:s spelare sig ¨blodiga¨ men Magnus Helin och framförallt Fredrik Alvarado släppte ingen över bron. Mot slutet av halvleken kunde dessutom Alexander Kloow lyfta in bollen i straffområdet varpå Granath sköt 2-0. I anfallet efter dundrade sedan Kloow in ett otroligt snyggt mål när han på halvvolley pricksköt det högra krysset till 3-0. Redan efter 30 sekunder in på den andra halvleken träffade Kloow stolpen och där var ett 4-0 mål väldigt nära. TTG började nu trycka på ordentligt och Rutger Lindquist träffade stolpen. Det blev inte mål den gången men när Jussi Kontinen drev bollen över hela plan och avslutade med ett fint skott i burgaveln till 1-3 blev det än mer nerv i matchen. Efter en halvtimmes spel träffade Magnus Helin ribban och ett smart spelande Zakrisson imponerade. Granath gjorde sedan matchavgörande 4-1 och fullbordade därmed sitt hattrick. Staffan Helin, som aldrig setts bättre i Reklamsammanhang, bröt ett uppspel, spelade bollen till Granath och följde med upp i anfallet och fick tillbaka bollen samt retfullt enkelt rullade han in slutresultatet 5-1. Vad är oddset på det resultatet hos Svenska Spel? Jimmy Thurby träffade stolpen i slutminuten men betyget för Zakrisson är högsta klass.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ALVARADO, ZAKRISSON.

TV 4 – FC Seasons  3–1
Jens Carlgren, Thomas Pickelner, Marcus Skarphagen. F. Olle Källström

TV 4 imponerar bara mer och mer. Idag fick laget en Lidners knäpp och på tre minuter skapade man fem heta målchanser. Det skulle visa sig räcka för att vinna denna match mot FC Seasons. Det började i den tionde minuten med att Jens Carlgren sköt ett snabbt skott med vristen i nättaket till 1-0. Sedan hade duktige Thomas Pickelner ett bra avslut som Peter Krokstrand räddade. Det fortsatte med att samme man pricksköt det högra krysset till 2-0. Efter det var Emil Hallström igenom men Krokstrand räddade. Det gjorde han även när Marcus Skarphagen kom fri. Allt detta hände alltså på tre minuter. Resten av matchen var det Seasons som var bollförande men Fyran försvarade sig bra och Alexander Bernhard växte ut till en jätte i målet. Olle Källström sköt över från ett fritt läge och Pål Åsberg träffade målvaktens rygg efter en retur i slutet på första och i den andra var det spel mot ett mål men det var samtidigt bara ett skenbart övertag för det där riktigt solklara målchanserna dök aldrig upp. Med tre kvar kunde i alla fall Källström på helvolley från straffpunkten reducera och slutminuterna blev dramatiska. Med 30 sekunder kvar kontrar måltjuven Skarphagen in 3-1. Det verkar inte gå att besegra TV 4 för tillfället. Detta var deras tolfte match i rad utan förlust, grymt.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PICKELNER, TV 4.

Mediaedge: cia – AGO  0–4
Michel Gordin 3, Peter Waltre.

Premier League-laget Mediaedge: cia sprattlade emot nästan en hel halvlek innan ¨storebror¨ AGO tog över händelserna. Efter en kvart var det fortfarande mållöst men sedan hände några avgörande sekvenser. Först hade AGO ett fint anfall som avslutades med att Fredrik Sträng spelade fram Michel Gordin som gjorde 1-0. Någon minut senare fick Jonas Bolander ett bra läge framför mål men Kristian Kaufmann räddade förtjänstfullt. Istället för 1-1 kunde AGO göra förlösande 2-0 i anfallet efter då Fredrik Dahlin spelade fram Peter Waltre som nätade. I början på andra kom också 3-0 genom Gordin och då dog anfallslusten hos cia och resten av matchen blev en defilering och det enda som hände var att AGO fastställde slutresultatet 4-0 efter en halvtimmes spel. Gordin blev tremålsskytt.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

BOW reklam – Dagens Nyheter  4–0
B. Krister Eriksson, David Nildén, Christer Haglund, Nikos Nikopoulos.

Även idag var BOW reklam lite trögstartade, efter tio minuter blev de gamla stela kroppsdelarna varma och i den andra halvleken lade man i femmans växel och spelade upp en mycket trevlig fotboll. Ett bra spelande Dagens Nyheter stod upp och den första halvleken slutade rättvist 0-0. Närmast mål var Krister Eriksson när han träffade stolpen. I den sjunde minuten kunde just Eriksson ge sitt lag ledningen med 1-0 efter en dubbelassist från Thomas Nyström och Nikos Nikopoulos. BOW förde nu händelserna på plan men det dröjde till en halvtimmes spel innan matchen kändes avgjord då Nikopoulos spelade fram David Nildén som lät sin vänster tala. Uppförsbacken kändes då lite för tung för DN och Christer Haglund kunde snyggt göra 3-0. Haglund visade idag upp att han är en framtidsman i BOW. Med små medel spelade han ett stort spel och visade prov på ett fantastiskt spelsinne. Vänta bara tills han drar av sig långbyxorna samt går ner fem sex kilo, ja då blir han riktigt vass. Duktige Nikopoulos fastställde slutsiffrorna 4-0.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER HAGLUND, BOW REKLAM.