MarknadsTaktik – Lokaltidningen Mitt i  9–1
M.
Robert Nordin 4, Johan Gerdes 2, Pelle Ericsson, Nicklas Nordin, Freddy Hägglund. L. Patric Jacobsson.

Första paret ut i reklamseriecupen 2008 var Serie A laget MarknadsTaktik och Premier league laget Lokaltidningen Mitt i. Båda lagen vann ju sina premiärmatcher och det var extra överraskande att LMI slog till med en femetta. Pigge Robert Nordin gjorde tidigt 1-0 men i och med Patric Jacobssons iskalla kvittering i ett friläge efter tio minuter, så kom MT av sig en smula. Under den första halvlekens sista fem minuter gick sedan MT från 1-1 till 4-1. LMI stred emot bra i början på andra men efter en halvtimme kom 5-1 och då kroknade LMI rejält varpå MT gick ifrån till hela 9-1. Nordin blev fyramålsskytt men matchens lirare blev en annan Nordin, nämligen Nicklas Nordin, vilka tempoväxlingar. Nicklas blev en målsskytt liksom Pelle Ericsson och Freddy Hägglund. Precis som i premiären nätade Johan Gerdes två gånger.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS NORDIN, MARKNADSTAKTIK.

Done – Digaloo/Dandy Dots  8–1
Do.
Björn Lindahl 2, Håkan Tranér, Andreas Westberg, Björn Schönbeck, Ludvig Grimlund, Tor Sundberg, Björn Westberg. Di. Jonas Andersson.

Done verkar inte gå att stoppa för tillfället. Idag radade man upp hela sju olika målskyttar när man besegrade Digaloo/Dandy Dots med smått osannolika 8-1. Björn Lindahl satte dit två kassar medan Håkan Tranér, Andreas Westberg, Björn Schönbeck, Ludvig Grimlund, Tor Sundberg och Björn Westberg samtliga bokfördes för varsitt mål. DDD har inlett säsongen svagt. Man hade två träffar i stolpen innan Jonas Andersson gjorde ett tröstmål. Dalmasen Andreas Westberg var en trevlig debutant som vi med glädje skall följa i framtiden.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS WESTBERG, DONE

IDG – Kanal 5  0–1
K.
Daniel Cedercrona.

Matchen mellan Kanal 5 och IDG var inte mycket att skriva hem om. Det var ett mycket lågt tempo, snarare gåfotboll och den första halvleken innehöll knappt några målchanser så den slöt mållös 0-0. I början på andra så gjorde Daniel Cedercrona 1-0 och i och med det så blev det lite bättre på samtliga fötter. Under de sista tio minuterna tryckte IDG på för att lyckas få fram en kvittering och chanser fanns. Även K5 hade några lägen på sina kontringar. Till slut slöt matchen 1-0 för Femman som avancerar en omgång till.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NORLING, KANAL 5.

Starcom – Land & Rike  3–4
S. Erik Morin, Marcus Jiderholt, Martin Palm. L. Pehr Dunger 4.

Om den första cupmatchen denna morgon var ett sömnpiller så var matchen mellan Land & Rike och Starcom precis tvärtom. Det var Starcom som började väldigt inspirerat och redan efter 50 sekunder smällde Erik Morin upp 1-0 i nättaket. Några minuter senare så sprang Martin Palm som en sprinter längs vänsterkanten samt serverade Magnus Jiderholt bollen på ett silverfat och så var 2-0 ett faktum. Starcom spelade som i trance och Jiderholt fick ytterligare ett bra läge men istället för 3-0 så ändrades matchbilden totalt när Pehr Dunger på 30 sekunder gjorde två mål och så var det hastigt och lustigt 2-2. Några minuter innan halvtid gjorde dessutom L & R 3-2, genom Dunger såklart. Starcom gav inte upp och under den andra halvlekens första minut lobbade Palm in 3-3. Sista kvarten var ett ställningskrig där båda lagen hade lägen att avgöra. Starcom hade en jättechans när bollen studsade på mållinjen men på något mirakulöst sätt fick Magnus Tornerhielm bort bollen. Istället kontrade L & R in 4-3 genom fyramålsskytten Dunger. Det blev matchens sista mål trots fler lägen från bägge håll. Detta var en härlig match men vi lider lite med Starcom som inte får med sig några poäng hittills. Laget behöver inte misströsta. Man har snygga tröjor, mycket folk samt en härlig atmosfär bland grabbarna vilket man uppfattar när spelarna sitter på bänken och sprider roliga kommentarer.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, LAND & RIKE.

Zakrisson – Aftonbladet  4–1

Z. Alexander Kloow 2, Jonas Isonberg, Staffan Helin. A. Sven-Anders Eriksson.

Zakrisson var verkligen på bettet inledningsvis och redan innan Aftonbladet hade knytigt skorna stod det 2-0 efter tre minuter. Alexander Kloow gjorde 1-0 och Jonas Isonberg 2-0. Då kändes det om det skulle bli en utskåpning men AB reste sig och man var faktiskt närmare ett reduceringsmål än Zakrisson ett 3-0 mål under den närmsta halvtimmen. Jonas Lyckstedt kämpade på liksom sina lagkamrater men med tio kvar avgjordes matchen när Staffan Helin satte dit en frispark i krysset från 20 meter. Kloow satte dit 4-0. I matchens sista sekund dansade bollen på Zakrissons mållinje och de flesta tyckte att bollen var inne och domaren dömde mål. Det gillade givetvis inte Mattias Zakrisson men laget avancerade ju vidare i cupen. 63-årige Sven-Anders Eriksson fick bli målskytt.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN HELIN, ZAKRISSON.

TTG – Tössinger  7–2
TT. Jimmy Thurby 4, Jussi Kontinen, Roger Falkhage, Klaus Bengtsson. Tö. Peter Törnqvist 2.

TTG (f.d. Slitz) hade aldrig slagit Tössinger och därför var man extra laddade. Matchens inleddes med att Christian Bauer slog en perfekt crossboll till Christian Gröning som på helvolley fick perfekt träff men Niklas Hedberg gjorde en fin räddning. I anfallet efter ryckte sig Jerry Månsson sig loss och träffade överkanten på ribban. Vilken start och lagen innan som spelar i Premier League såg chockade ut. Tyvärr fortsatte inte spelet i den takten men det var full fart ändå. Efter en kvart kom Tössinger i otakt med bytena och två gånger på en minut sprang bara Jussi Kontinen och Roger Falkhage rätt igenom och rullade in 1-0 och 2-0. Tössinger gick sedan på storoffensiven i inledningen på andra men istället för ett reduceringsmål fick Jimmy Thurby en Lidners knäpp och gjorde tre mål på lika många minuter och helt plötsligt stod det 5-0 till TTG i en jämn match! Dessutom skulle TTG haft kanske både en och två straffar men det fick de inte idag. Med tio kvar fixade i alla fall Tössinger lite spänning i matchen igen när man reducerade två gånger på en minut efter mål av Peter Törnqvist. Tössinger fortsatte för att gå ikapp och hade några bra lägen men när Thurby, vem annars, gjorde 6-2 var saken klar. Klaus Bengtsson fick avsluta matchen med att sätta dit 7-2, vilken urladdning från TTG:s sida. Några spelare samt domaren hade dåligt morgonhumör denna dag men vi ser redan fram emot nästa solskensmorgon. Tössinger får inrikta sig på serien i år. TTG ser riktigt intressanta ut.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, TTG.

FC Viasat Sport – TV 4  0–5
Andreas Nyman 3, Robin Trygg, Mathias Aspvid.

Så stabila som TV 4 är denna vår har de aldrig förut varit i deras Reklamseriehistoria. Man har bra målvakter och idag stod Alexander Bernhard och var helt suverän. Backlinjen är bra både defensivt och offensivt samt rullar boll mellan varandra efter behag. På mittfältet sliter snabba och starka Robin Trygg för två och längst fram gör forwards mål på löpande band. Hela laget har en bra harmoni. Idag spelade man faktiskt en ganska jämn match spelmässigt mot FC Viasat Sport men som sagt var, Fyrans rutin framför de bägge målen avgjorde. Trygg dundrade in en kanon i gaveln i den tionde minuten och efter dussinet minuter sköt Andreas Nyman ett överraskande skott där Marcus Skarphagen duckade och det ställde målvakten. Precis innan paus kom även 3-0 genom Nyman igen efter en assist från Skarphagen. VS hade målchanser men hade svårt att göra mål samtidigt som Bernhard storspelade. När sedan Mathias Aspvid stötte in Skarphagens hörna till 4-0 i inledningen av andra var matchen avgjord. Nyman krönte sin dag med ett hattrick. Dessutom hade Nic Edwards en boll i stolpen och Trygg ett skott som tog stolpe, stolpe ut.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS NYMAN, TV 4.

FC Seasons – HEGO  4–1
Richard Hagenstam 2, Gustave Gaudras, Kalle Schröder. H. Martin Svensson.

Premier League laget FC Seasons spelade en helgjuten match och hade ett stort bollinnehav till en början mot Serie A laget HEGO. Övertaget var lite skenbart eftersom det där riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. I den tolfte minuten kom dock 1-0 genom Gustave Gaudras som lirkade in bollen. HEGO som inte haft mycket i offensiv väg kunde kvittera med fyra kvar till paus och det var Martin Svensson som kom i ett friläge och med högern satte han den. Efter ett litet ställningskrig i början på andra kom sedan Seasons ryck då man gick från 1-1 till 3-1 på två minuter. Det var Kalle Schröder som med vristen sköt 2-1 efter fint pass från Richard Hagenstam. Sedan var det Hagenstam själv som målade efter en fin skarvpassning från duktige Olle Källström. Efter dessa två snabba mål hämtade sig inte HEGO. Med sex minuter kvar så fastställde Hagenstam slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, FC SEASONS.

MSN – Mediaedge:cia  0–2
Me. Johan Högfeldt, John Aleman.

Det här var en bra, spännande och trevlig cupmatch mellan MSN och Mediaedge: cia. Det var som sagt bra fart från start. Cia förde spelet men MSN stod verkligen upp bra och idag hade man en mycket bra målvakt i Stefan Svensson. Efter en kvart sköt Thomas Minnhagen ett bra skott i steget men bollen satt stenhårt i ribban. Det blev inga mål den första halvleken och efter några minuter in på den andra frågade MSN spelare om det var straffar direkt. I samma veva gjorde Johan Högfeldt 1-0 för cia. Efter en halvtimme var vi beredda att anteckna 2-0 för cia men Svensson gjorde en idioträddning på John Alemans perfekta nick. Med fem minuter kvar var MSN nära en kvittering när kämpen Jonas Lidén spelade fram brorsan Johan men skottet gick strax utanför. Med 30 sekunder kvar kunde till sist Aleman göra sitt mål efter ett väggspel med Jonas Bolander. Cia har haft en bra vår hittills. MSN har spelat hyfsat men får inte med sig poängen.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVENSSON, MSN.

Svea – AGO  4–8
S. Mattias Björklund 2, Pierre Knutsson, Jens Nyström. A. Michel Gordin 2, Per Jonsén 2, Fredrik Dahlin, Jonas Hellgren, Fredrik Sträng, Olle Kullinger.

AGO och Svea möttes som vanligt i cupen och idag bjöds det på härligt sommarväder. Då passade de båda lagen på att bjuda på ett målfyrverkeri. Svea överraskade och hade en 1-0 ledning efter en kvart efter ett tidigt mål från Pierre Knutsson. Trots det gick AGO till halvtidsvila med 4-1 efter några magiska minuter. Svea gav inte upp och reducerade både till 2-4 och 3-5 innan AGO gjorde ett sista ryck med fem minuter kvar varpå matchen slöt 8-4. Formstarka Michel Gordin gjorde två mål liksom Per Jonsén. Sedan hittade vi fyra enmålsskyttar i form av Fredrik Dahlin, Jonas Hellgren, Fredrik Sträng och Olle Kullinger. I ett kämpande Svea blev Mattias Björklund tvåmålsskytt. Jens Nyström gjorde även ett mål.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.

FC Talentum – BOW reklam  0–8

B. Hasse Pettersson 4, Peter Kisfaludy 2, Nikos Nikopoulos, självmål.

Det var kattens lek med råttan när topplaget i Serie A, BOW reklam, tog emot 14:e laget i Premier Leaugue, FC Talentum. Det var Talentum som gjorde det första målet men det var bara det att det kom i fel bur. Talentum slog en inspark och backlinjen rullade bollen mellan varandra ett tag innan man slog in den i eget mål! BOW kunde göra egna mål och man gick ifrån till 4-0 innan halvtidssignalen ljöd. BOW gjorde även fyra mål i den andra halvleken varpå matchen slöt 8-0. Hasse Pettersson var pigg värre och bokfördes för fyra strutar. Dribblingskungen Peter Kisfaludy föll in i sitt 80-tal men han gjorde två mål. Även Nikos Nikopoulos bokfördes för ett mål, kul att en grek kan göra mål i dessa dagar! Den som kunde mätas sig med BOW:s spelare var Christopher Sahlin. Han var värd ett mål men stolpen var i vägen vid två tillfällen. Talentum kunde bjudits på en straff för hands men domaren friade tyvärr.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Dagens Nyheter – Bizkit  1–0
D. Johan Claesson.

Dagens Nyheter och Bizkit bjöd på en jämn, tuff, bra och framförallt juste match trots att det smälldes på lite här och där men på ett helt ok sätt. Det blev inga mål i den första halvleken men Mattias Wallenborg var nära vid två tillfällen och Magnus Tengzelius en gång. I början på den andra halvleken spelar dagens bästa spelare, Thomas Pagling, fram Johan Claesson som gör mål, tror alla! Andreas Hagelin gör årets reflexräddning och räddar mirakulöst närskottet. Det stod fortfarande 0-0 efter en halvtimme och domaren började fundera på i vilket mål straffarna skulle skjutas. Med åtta kvar kommer DN i en flygande kontring där Magnus Damstaedt spelar fram Johan Claesson som gör 1-0 och denna gång var det mål. Bizkit pressar på mot slutet men DN kämpar med näbbar och klor. Tengzelius får två fina lägen men idag höll David Balsam nollan och DN går vidare i cupen. Bizkit har nu nollat i två matcher i rad, kom igen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.