Expressen – Eurosport  7–1
Ex. Thomas Lundin 3, Mikael Norlund 2, Martin Hamrin 2. Eu. Rasmus Christenson.

Reklamseriens seriemakare var tvungna att ställa seriesegrarna i Serie A, Expressen, på andra sidan nätet för att Eurosport , som inte förlorat sedan i början på april, skulle få bekänna färg. Matchen var också relativt jämn de första tio minuterna innan Eurosport kunde ta ledningen genom Rasmus Christenson som kom i sin favoritposition i mitten på planen samt vek av lite åt vänster innan han i steget sköt ett lurigt skott nere vid högra stolpen till 1-0. Expressen hade både tur och skicklighet när de vände 0-1 till 3-1 innan halvtidsvilan. Thomas Lundin sköt via en förvarare 1-1 och detsamma gjorde pigge Mikael Norlund när han sköt sin egen retur via en back till 2-1. Norlund som även hade ett friläge som Ralf Bjurbo avvärjde gjorde också 3-1 när Expressen slog en snabb frispark. I den andra halvleken var Expressens passningsspel överlägset Eurosports och man gick ganska enkelt och bekvämt fram till en 7-1 seger men de fick springa till sista droppen. Lundin gjorde två mål i den andra och bokfördes för ett hattrick medan duktiga Martin Hamrin satte dit två och många av målen var riktiga delikatesser. Lundin hade även en nick i stolpen och Rasmus Winther sköt en i stolpen, ja Eurosport var värda ett mål den sista kvarten. Expressen är klara för semifinal.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NORLUND, EXPRESSEN.

MarknadsTaktik – Land & Rike  4–2
M. Niclas Nordin 2, Mikael Brunell, Robert Nordin. L. Pehr Dunger, Henrik Mellberg.

Första halvlekens kung (Nicklas Nordin), en äkta Brassespark (Mikael Brunell) och fantastiskt målvaktsspel i andra halvlek (Stefan Tengvall). Ja det var MarknadsTaktiks segervapen när laget avancerade till semifinal. I den femte minuten gjorde N Nordin en tempoväxling som han är ensam om i hela Reklamserien och så var 1-0 ett faktum. Efter en kvart kunde samma man även göra 2-0. Sedan kom årets klacksparksmål från Brunells sida, vilken kasse! Land & Rike hade med andra ord ingen drömstart precis men i slutet på den första halvleken och resten av matchen var man riktigt bra. Pehr Dunger hade fyra bra lägen i rad. Den första efter en genialisk passning från Andreas Lifbom, men skottet gick utanför liksom det andra och sedan hade han en frispark i stolpen innan äntligen reduceringen till 1-3 kom. L & R fortsatte sedan sin offensiv där både Dunger och Lifbom försökte överlista väggen Tengvall, som gjorde flera räddningar. Men istället för ytterligare ett reduceringsmål kontrade Robert Nordin in 4-1. Trots detta gav inte L & R upp och när Henrik Mellberg sköt ett närskott tänkte domaren blåsa mål men Tengvall gjorde årets räddning i alla kategorier. Mellberg fick i alla fall göra ett mål i den sista minuten. MT spelade ok i den första och det räckte till seger.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BRUNELL, MARKNADSTAKTIK.

Zakrisson – TV 4  4–2

Z. Christopher Granath, Magnus Frisk, Fredrik Alvarado, Alexander Kloow. T. Robin Trygg 2.

Så kom då äntligen matchen mellan Zakrisson och TV 4. Två av Premier Leagues giganter möttes i kvartsfinalen i Reklamseriecupen. Redan i inledningen på matchen så stressade Chrisopher Granath TV 4 så att ett försvarsslarv bäddade för 1-0 och just Granath var sist på bollen. Sedan spelade Zakrisson ett mycket stabilt försvarsspel och efter en kvart började TV 4 att misströsta för att man inte skaffade sig några målchanser varpå laget börja anfalla huvudlöst. Zakrisson tackade och tog emot, erövrade bollen samt kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vi räknade till tre bra skott över eller precis utanför innan Magnus Frisk sköt en kanon i ribban. Frisk fick revansch för det var han som gjorde 2-0 och även vid 3-0 målet som slogs in av Fredrik Alavrado, föregicks av hårt arbete vilket gjorde att Fyran bjöd på ytterligare ett försvarsslarv. Zakrisson gick till halvtid med en 3-0 ledning efter mycket gediget spel. Annars så stabila TV 4 gav givetvis inte upp utan i början på den andra halvleken slog Henrik Berndtson en hörna snett bakåt och precis utanför straffområdet stod Robin Trygg och krutade in 1-3. Bara 30 sekunder senare spelade Alexander Kloow in bollen framför mål och den gick förbi flera spelare och lite turligt in vid den bortre stolpen och in till 4-1. Ytterligare 30 sekunder senare serverade Robert Björk bollen till Trygg som kunde rulla in 2-4 i ett vidöppet mål. Nu svängde det verkligen i matchen men Zakrisson tog tag i det igen samt stängde matchen under den sista kvarten och man vann med 4-2 och är nu framme i semifinal. Lagen möts troligtvis i en ren seriefinal om 14 dagar, revansch eller?
MATCHENS LIRARE: MAGNUS FRISK, ZAKRISSON.

AGO – BOW reklam  4–1
A. Olle Kullinger 2, Elias Karroum, Fredrik Sträng. B. David Nildén.

När AGO och BOW reklam möts är det ju alltid lite av en derbystämning på plan. BOW spelade ett mycket bra försvarsspel och tillät inte AGO skaffa sig en enda målchans under den första halvleken. Själva gjorde de 1-0 efter dussinet minuter när Christer Haglund och Jonas Goude arbetade fram bollen till David Nildén som sköt in bollen. I slutet på den första halvleken fick veteranen Olle Jeansson två mycket bra lägen men hade det varit en annan målvakt än Kristian Kaufmann som stod mellan stolparna så hade BOW gjorde minst ett mål till. I den andra halvleken körde ett övertänt, gnälligt och totalt charmlöst AGO över BOW där man dock spelade en bra fotboll. Olle Kullinger slog in en retur efter en frispark från Michel Gordin och efter en halvtimme kunde Kullinger även göra 2-1. BOW försökte kvittera flera gånger om men Kaufmann var omänskligt bra idag och istället gjorde Elias Karroum 3-1 med fem kvar och i slutminuten kom också 4-1 från gentlemannen Fredrik Sträng.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.