Expressen – MarknadsTaktik  5–3 (1-1 vid full tid)
E. Magnus Laurin. Straffmål: Thomas Nilsson, Peter Hautalathi, Michael Eklund, Martin Hamrin. M. Henrik Wåhlin Straffmål: Mikael Brunell, Ulf Kramer.

Matchen mellan Expressen och MarknadsTaktik inleddes i ett rasande tempo och redan i den fjärde minuten så skjuter Magnus Laurin med sträckt vrist in 1-0 i den bortre burgaveln. Expressen är för närvarande det bättre laget och i den tionde minuten så spelar Peter Hautalathi, med Reklamseriens bästa, hårdaste och mest sevärda bredsida, in bollen framför mål och där dyker Laurin upp igen och skjuter men Stefan Tengvall gör en fantastisk räddning och bollen går till hörna. Den hörnan är Patrik Myrbäck nära att nicka in men så länge det bara stod 1-0 på anslagstavlan samtidigt som Expressen kroknade en aning, ja då var det match. I början på den andra halvleken har MT en mycket bra period och Freddy Hägglund är nära att kvittera men Stefan Asp räddar. Efter en halvtimme skjuter Expressen tre bra skott inom någon minut men Tengvall räddar igen. Spelet vänder och på nytt är Hägglund nära att kvittera men bollen går i utsidan på stolpen. Matchen lever i allra högsta grad och det är roligt att se MT hänga med i Expressens virvlande fotboll. Till sist kommer också kvitteringen när Henrik Wåhlin skjuter in bollen i nättaket. Sista fem spelas bara av och så var det dags för straffar. MT vann lotten och valde att börja enligt följande: Mikael Brunell 1-0, Thomas Nilsson 1-1, Ulf Kramer 2-1, Peter Hautalathi 2-2, Robert Nordin (Asp räddar), Michael Eklund 2-3, Johan Gerdes (Asp räddar) och så kliver en lätt haltande Martin Hamrin fram och avgör när han sätter dit 4-2 och matchen slutar 5-3. Kimmo Rolin verkar hittat en perfekt plats på backen, han släppte ingen över bron denna morgon.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

AGO – Zakrisson  4–0
A. Olle Kullinger 4.

Säg Olle Kullinger så går Zakrisson hem och lägger sig. Redan i den andra minuten kommer han i ett mot ett läge, fintar bort backen och rullar in 1-0. Sedan har AGO ett klart grepp om händelserna och tillåter inte Zakrisson att hitta till sitt vanligtvis vägvinnande spel. Det blir inga fler mål under den första halvleken men Kullinger är nära när han lyfter bollen i ribban. Även i den andra halvleken får AGO en drömstart men denna gång tar det bara 20 sekunder innan Kullinger lekfullt enkelt gör 2-0. Efter det spelar Zakrisson upp sig ordentligt och man är värda ett mål men Kristian Kaufmann vägrar släppa något förbi sig. Efter en halvtimme gör så Kullinger 3-0 och det känns som spiken i kistan. Givetsvis ger inte Zakrisson upp och man borde verkligen fått en straff när Christopher Granath blir hakad men ingen vet varför domaren inte blåser. I slutminuten gör sedan Kullinger sitt fjärde raka mål, vilken matchvinnare och AGO är i final. Vi lider lite med Zakrisson som under långa stunder är Premier Leagues bästa lag och trots det missar man slutspelet och idag fick man respass i cupen, kom igen.
MATCHENS LIRARE: OLLE KULLINGER, AGO.