Premier League 2:a omgången 2008

FC Talentum - Zakrisson  1-8
Christoffer Sahlin. Z. Christopher Granath 3, Magnus Helin 2, Mikael Persson, Nano Saavedra, Fredrik Alvarado.

Zakrisson har fått en drömstart på säsongen. Segern med 8-0 i premiären följdes upp av en ny storseger. Det skall sägas att Zakrisson hade en makalös utdelning. Duktiga Christopher Granath gjorde tidigt 1-0. Tio minuter in i matchen kvitterade Christoffer Sahlin efter ett stenhårt skott. Zakrisson kom då av sig en aning men i slutet på halvleken blixtrade de till ordentligt och man gick från 1-1 till 4-1 på fem minuter. Granath nickade in både 2-1 och 4-1 där det första nickmålet var riktigt vackert efter en fin hörna från Magnus Helin. Det var just Helin som satte dit trean. När 5-1 målet kom en bit in på den andra halvleken genom Mikael Persson var matchen körd. Sista kvarten blev en ren transportsträcka och det hela slutade 9-1. Talentum var klassen bättre än i premiären men man släpper in alldeles för lätta mål. Med tanke på spelet ute på plan skulle det väl blivit 4-1 ungefär. Nano Saavedra och Fredrik Alvarado nätade båda och Helin gjorde ytterligare ett mål.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOPHER GRANATH, ZAKRISSON.

FC Seasons - IDG  5-1
Pål Åsberg 3, Marcus Hallberg, Ola Gustavsson.  I. Peter Hedengran

Även FC Seasons har fått en bra start på säsongen. Det var dock IDG som gjorde det första målet och det var klippan Peter Hedengran som bokfördes för målet. I slutet på den första halvleken vände Seasons 0-1 till 2-1 efter mål av Marcus Hallberg (styrde in Ola Gustavssons skott) och Pål Åsberg. 30 sekunder in på den andra halvleken gjorde dessutom Åsberg 3-1 och då blev uppförsbacken för brant för IDG. Seasons gnuggade på och vann till sist med 5-1 och Åsberg blev tremålsskytt varav två gjordes med vänstern. Stabila Gustavsson hamnade även han i målprotokollet. Seasons blir farliga i år. För IDG är det bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: PÅL ÅSBERG, FC SEASONS.

Lokaltidningen Mitt i – Land & Rike  2–2
Lo. Patric Jacobsson, Martin Gustafsson. La. Claes Andberg 2.

Lokaltidningen Mitt I och Land & Rike bjöd på en fartfylld och spännande match med en härlig puls. L & R inledde piggt stärkta av premiäromgångens härliga match och Jonny Månsson träffade stolpen redan i den tredje minuten. Formstarka Patric Jacobsson kontrade in 1-0 för LMI några minuter senare. Jacobsson har nu gjort mål tre matcher i rad, sammanlagt sex stycken. Efter det spelade LMI taktiskt med den säkra sista utposten Farbod Kabirifar längst bak. L & R ångade på medan LMI kontrade livsfarligt. Peter Leijonspjuth är en perfekt target player som håller i bollen samt fördelar den perfekt till bl.a. Jacobsson och den snabba och slitstarka Martin Gustafsson. Mot slutet på första halvlek duggade målchanserna tätt. Pehr Dunger hade ett friläge men Kabirifar stod i vägen. Sedan kom en kvittering genom Claes Andberg. I anfallet efter hade Leijonspjuth ett friläge men bollen gick utanför. I början på andra nickade Månsson i ribban. LMI kontrade och Gustafsson gav LMI ledningen efter en retur. Sista kvarten jagade heta L & R en kvittering men LMI kämpade tappert och som sagt, kontringarna var livsfarliga. Till sist kom 2-2 med fem kvar och på nytt var det Andberg som var målskytt. Båda lagen hade lägen för ytterligare mål men det slutade med ett rättvist kryss. Båda lagen är obesegrade och att LMI skulle vara det är en skräll, kul.
MATCHENS LIRARE: FARBOD KABIRIFAR, LOKALTIDNINGEN MITT I.

FC Viasat Sport – Sifo Media  1–3
F. Carl Eliasson. S. Jonas Holmberg 2, Andreas Bryvall.

Det rutinerade gubbarna i Sifo Media spelade oerhört taktiskt och lät nykomlingarna FC Viasat Sport villa bort sig. SM hade ett mycket stabilt försvarsspel och en målvakt som var säkerheten själv i Erik Blomkvist. VS hade mycket energi men man kom inte igenom SM försvarsmur. Efter en kvart sågade sig Andreas Bryvall och Stefan Svanfeldt igenom och efter två snygga väggpassningar så sköt den förstnämnda in 1-0, ett snyggt mål. Efterhand tröttnade SM allt mer och VS jagade på ännu mer och ett tag var det spel mot ett mål. Blomkvist växte ut till en riktig jätte i målet och spelarna i VS slet sitt hår i förtvivlan. Med två minuter kvar till full tid kom en välförtjänt kvittering genom lagkaptenen Eric Eliasson. VS ville även snabbt gå upp och avgöra tillställningen men då kontrade Jonas Holmberg in ett mål till 2-1 på en retur. Av bara farten satte även Holmberg in slutresultatet 3-1. Starkt av SM medan vi lider lite med VS. I premiären hade man 3-0 med åtta kvar och släppte det till 3-3 och idag hade man 1-1 med mersmak men föll.
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, SIFO MEDIA.

TV 4 – Kanal 5  3–0

T. Robin Trygg, Robert Björk, Nic Edwards.

Redan i den andra omgången så var det dags för ett hett derby. Ja spelarna i TV 4 och Kanal 5 tycker att denna match är hetast i hela Reklamserien. Femmans spelare har till och med haft röstning om vilket derby som är störst. Det var Fyran som inledde bäst den första kvarten och under den tiden fick man med sig ett mål. Det var Robin Trygg som sköt ett stenhårt skott med vänstern rätt upp i nättaket. Fyrans backlinje med Henrik Berndtson, Robert Björk och Nic Edwards är hur stabila som helst. Femman kom in i matchen efterhand och i slutet på första och i inledningen på andra var det ett ställningskrig. Med sju minuter kvar kom nådastöten när Berndtson slog in en lyra mot mål som Björk nicktouchade i mål till 2-0. Minuterna senare avgjordes tillställningen definitivt när Edwards satte dit 3-0. K5 hade bra inställning, kämpade och slet men man hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna och de som kom tog Alexander den store (Bernhard) hand om. Femman kunde kanske fått en straff när Cedercrona stöp inne i straffområdet. Det var en axel mot axel men den var i hårdaste laget. Å andra sidan klarade man sig för straff när Johan Gyllenpalm fick bollen på handen. Allt jämnar ut sig i längden. Marcus Skarphagen såg mer en nöjd ut.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER BERNHARD, TV 4.

Eurosport – Starcom  6–1
E. Rasmus Christenson 3, Jari Kohonen 2, Johan Fröblom. S. Andreas Bardh.

Efter det att Eurosport råkat ut för en konditionskollaps i premiären så hade kaptenen Åke Johansson varit ute och storhandlat precis innan transferfönstret stängde. Han köpte in tre små, snabba och tekniska spelare som sprang som bara den. Dessutom köpte han en Terry Butcher kopia. Efter dussinet minuter presenterade sig Rasmus Christenson med att göra 1-0 med ett rappt vänsterskott. Starcom stod upp riktigt bra men när 2-0 kom med kvarten kvar så kändes Eurosport som ett vinnarlag. Även denna gång var det Christianson som efter en flygande kontring gjorde 2-0. Minuten senare så sköt Jari Kohonen även 3-0. Kämpen Andreas Bardh pricksköt krysset när han reducerade och under de sista fem minuterna väntade vi oss en anstormning från Starcoms sida. Men istället så kontrade Eurosport in både 4-1, 5-1 och slutresultatet 6-1. Christenson blev tremålsskytt och Kohonen tvåmålsskytt. Även Johan Fröblom hamnade i målprotokollet. Rätt lag vann och man noterades även för två skott i virket från Johan Larsson och Per Boström.
MATCHENS LIRARE: RASMUS CHRISTENSON, EUROSPORT.

Svea – Aftonbladet  2–3

S. Pierre Knutsson, Jens Nyström. A. Daniel Larsson 2, Mikael Samuelsson.

Aftonbladet spelade stabilt och metodiskt och redan i den fjärde minuten träffade Jonas Lycksetdt kryssribban och ut. AB kunde göra 1-0 i den tionde minuten när Daniel Larsson och Johan Åsén spelade vägg med varandra och den förstnämnda gjorde målet. Svea var klassen bättre än i premiären men hade det svårt i sista tredjedelen. I början på andra halvlek avgjordes matchen när Åsén och Larsson spelade fram till Mikael Samuelsson som på nick satte dit 2-0. Minuten senare så kastade Pontus Ogebjer ett långt inkast och denna gång var det Larsson som stötte in 3-0. AB bevakade sedan sin ledning men mot slutet kroknade man en hel del. Martin Eisele träffade stolpen men med minuten kvar spräckte Svea sin årsnolla när Pierre Knutsson reducerade till 1-3. Bara 30 sekunder senare så gjorde Jens Nyström 2-3 och hade matchen varat några minuter till så vete katten.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LARSSON, AFTONBLADET.

MSN – Mediaedge: cia  0–4
Me. Kalle Ekstam 2, Samuel Andersson, John Aleman.

Mediaedge: cia kom till spel med nya Rugbyinfluerade tröjor. Cia kom inte upp i samma sprakande spel som i premiären men man var ändå på hugget. Kalle Ekstam hade en stor portion tur när han såg sin lösa nick på något underligt sätt studsa in i mål. I Samuel Andersson har Cia en framtidsman och han träffade i utsidan på stolpen. Så länge det bara stod 1-0 var MSN med i matchen. Laget spelade bra men var för uddlösa framåt denna morgon. Med kvarten kvar kom 2-0 genom tidigare nämnda Andersson och under matchens sista sex-sju minuter tvingades MSN till storoffensiven men istället för mål framåt så kontrade Cia in både 3-0 och 4-0. Det var Ekstam som satte dit bollen behärskat och så fick hemmaspelaren John Aleman göra ett fint mål. Flickvännen i Solna såg nog det målet om hon tittade ut. Cia ser bra ut och håller fortfarande nollan och vi säger det igen, MSN är bättre nu än samma tid förra året.
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEDIAEDGE: CIA.