Premier League 3:e omgången 2008

Aftonbladet – MSN  3–2
Johan Åsén 2, Torsten Züllman. M. Anders Nilsson, Magnus Håkansson.

Aftonbladet plockar poäng i match efter match och man gör det trots att spelet inte alltid är på topp. Frågan är då vad som händer när allt stämmer, då blir de nog extra farliga. Det var nämligen MSN som inledde i stor stil. Under matchens första tio minuter radade laget upp chanser. Jonas Lidén hade två, Anders Nilsson en och Thomas Minnhagen ytterligare en. Även klippan Magnus Håkansson var nära ett mål. Istället för både 0-1 och 0-2 så gjorde AB mål på sin första chans när Torsten Züllman sköt retfullt via stolpen och in till 1-0. MSN kom då av sig lite men man hade lägen på en kvittering. Men Bladet har flyt i år och Johan Åsén satte dit 2-0 precis innan halvtid. MSN misströstade inte utan redan efter sex sekunder in på den andra halvleken kunde Nilsson sätta upp bollen i närheten av krysset. MSN kroknade efter hand och Bladet lyfte upp spelet systematiskt. Pontus Ogebjer träffade stolpen på en frispark innan hans inkast avgjorde tillställningen när han träffade Åsén och 3-1 med sex minuter kvar kändes som spiken i kistan. I matchens sista anfall gjorde Håkansson 2-3 men matchens vanns av Aftonbladet som fortfarande är obesegrade.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ÅSÈN, AFTONBLADET.

Sifo Media – FC Talentum  0–4
F. Linus Erkhammar, Daniel Hedström, Staffan Nyström, Malcolm Svensson.

Ojämna FC Talentum vaknade helt plötsligt till liv när man tog årets första seger över även de ojämna Sifo Media. Redan efter fem minuter så stod det 2-0 på anslagstavlan till Talentum. Då hade Malcolm Svensson elegant frispelat Linus Erkhammar som i sin tur gjorde det första målet. Det andra målet slogs in av Daniel Hedström. Efterhand började SM få stil på pinalerna. Stefan Svanfeldt träffade stolpens insida i slutet på första och i början på andra sköt Panos Ziogalis i ribban från halva plan. När inte dessa chanser gick i mål så kunde man inte vinna denna match. Istället ökade snabbe Staffan Nyström på till 3-0 med tio kvar. Matchen avslutades med att Erkhammar passade fram till Svensson som fastställde slutresultatet 4-0. Aki Kupila var säkerheten själv och vilket målvaktsöga han har.
MATCHENS LIRARE: AKI KUPILA, FC TALENTUM.

IDG – TV 4  0–5
T. Nic Edwards 3, Marcus Skarphagen 2.

TV 4 har fått en drömstart på säsongen och idag tog man sin tredje raka seger. Inom loppet av tre minuter i mitten på första halvlek gjorde Nic Edwards ett hattrick. Först nickade han in 1-0 och sedan sköt han in 2-0 varpå det tredje målet var en riktig delikatess. Robert Björk, Henrik Berndtson och Edwards hade ett härligt klapp, klapp spel innan bollen låg i nätmaskorna. Precis innan halvtid gjorde dessutom Marcus Skarphagen 4-0. Samme man fastställde sedan slutresultatet som skrevs 5-0. Vi hissar varningsflagg för TV 4. Alla i IDG kämpade och slet, en spydde men ingen dog.
MATCHENS LIRARE: NIC EDWARDS, TV 4.

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt i  0–5
L. Patric Jacobsson 2, Peter Leijonspjuth 2, Johan Kristensen.

Vårens överraskningslag hittills är utan tvivel Lokaltidningen Mitt i. Idag spelade man riktigt bra och har inte förlorat på de tre inledande matcherna. I dagens match mötte man sina ¨önskningsmotståndare¨ Kanal 5. Matchen var jämn i tio minuter och då skaffade sig Femman två målchanser genom Stina Cars Westrell och Thomas Sellin. Dom fick inte in bollen men de fick LMI som i den första halvlekens sista tio minuter gick från 0-0 till 4-0 efter två mål av Peter Leijonspjuth och ett vardera av Patric Jacobsson (vilken kanon) och Johan Kristensen (vilket arbete innan). I den andra halvleken bevakade LMI matchen och gjorde dessutom 5-0 genom Jacobsson. Sista kvarten blev en transportsträcka. K5 hade en ribba men inte mycket mer. Jacobsson var nära ett hattrick men ribban var i vägen. Vad händer LMI?
MATCHENS LIRARE: MARTIN GUSTAFSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Land & Rike – Svea  0–0

Så kom då den första 0-0 matchen på Skytteholms IP. Spelmässigt var det ingen 0-0 match och hade det inte varit för de båda storspelande målvakterna Jonas Ringström och Magnus Källman skulle det stått 2-2 redan efter en kvart. I början på andra halvlek spelade Land & Rike riktigt bra och ett mål hängde verkligen i luften men Källman var rena väggen, vilka räddningar. Efterhand ebbade L & R:s storoffensiv av sig och Svea kom in i matchen igen. Båda lagen hade in i det sista bra lägen för ett mål men det hela slutade som sagt var 0-0. L & R har inte förlorat i serien samt avancerat i cupen, det är en bra start. Idag började äntligen Svea hitta sitt spel. Pierre Knutsson var första halvleks bästa spelare och Martin Eisele var inte långt efter. Till sist gjorde även Joel Holmer debut för sitt nya lag och snart kommer nog den första segern i takt med att grabbarna lär känna varandra.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

FC Seasons – Starcom  1–1
F. Viktor Engström. S. Marcus Jiderholt.

Så kom till sist Starcoms första poäng och det var efter en riktig kämpamatch. Det var annars FC Seasons som inledde i stor stil och laget rullade boll som ett riktigt topplag men man var för ineffektiva framför mål. När målen uteblev för Seasons kom Starcom in i matchen. Man hade en riktigt bra målvakt, vikarierande Henrik Lundwall. Det såg ut som om han plockade äpplen från trädet, så cool och så lugn. Men efter en kvart var vi beredda att skriva ner 1-0 till Seasons när Marcus Hallberg laddade från nära håll men Lundwall gjorde en fantastisk reflexräddning. Efter bara två minuter in på andra halvlek kontrade Starcom i flygande fläng och till sist passade för dagen duktiga Dan Jonsson fram Marcus Jiderholt, som i tom kasse smällde in bollen i mål. Nu kom Starcom in ett positivt stim och klippan Johan Pettersson var nära att öka på till 2-0 men bollen slogs bort i närheten av mållinjen. På den efterföljande hörnan nickade Thomas Rosén i ribban och Seasons var i gungning. Men nu var det deras tur att kontra och efter en retur tryckte Viktor Engström in bollen till 1-1. Sista tio gick Seasons för seger men Starcom kämpade med näbbar och klor och till sist gick slutsignalen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK LUNDWALL, STARCOM.

FC Viasat Sport – Mediaedge: cia  3–5

F. Claes Leander, Johan Ringberger, Thomas Kingdahl. M. Thomas Krywult 2, Jonas Bolander 2, Kalle Ekstam.

Mediaedge: cia får fira Valborg som serieledare efter att besegrat nykomlingen FC Viasat Sport i en mycket bra match. Det var VS som inledde överraskande piggt och redan i den andra minuten serverar Johan Ringberger bollen till Claes Leander som i sin tur gör 1-0. I anfallet efter får Per Tellander ett friläge men skottet blev för lamt. Efterhand kroknar VS betänkligt samtidigt som cia börja spela en riktigt bra fotboll. Man får en mängd målchanser men Kalle Mellberg gör den ena fina räddningen efter den andra. I stället för ett rättvist kvitteringsmål så kontrar VS och Ringberger kör zick-zack i cia:s straffområde och rullar till sist elegant in bollen till 2-0. Cia samlar ihop sina mannar i halvtid och bjuder på en fotbollsshow i andra. På tio minuter går man från 0-2 till 3-2 och efter en kvart leder man med 5-2, vilken vändning. Thomas Krywult både reducerar och kvitterar inom loppet på 30 sekunder och sedan är det Jonas Bolanders tur att göra två mål men Kalle Ekstams 4-2 som tar på en försvarare och in kändes mycket retfull. Cia ser mycket farliga ut i år och frågan är om man står distansen ut detta år? Vi lider lite med Viasat Sport. I premiären hade man 3-0 med sju kvar och idag hade man 2-0 i halvtid. Spelet är ok men hur är det med flåset, kom igen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA.

Zakrisson – Eurosport  2–3
Z. Benjamin Guter, Christopher Granath. E. Johan Larsson 2, Jari Kohonen.

De förra serieledarna Zakrisson spelade ut Eurosport under den första halvtimmen. Planens bästa spelare, Benjamin Guter, dominerade på plan inledningsvis efter behag. Han träffade stolpen vid ett tillfälle och så gjorde Ralf Bjurbo en fin räddning vid ett annat tillfälle. Zakrisson öste på men Bjurbo storspelade. Eurosport hade knappt något men Per Boströms volley utanför och Rasmus Chrsitensons skott i utsidan av stolpen är värt att nämnas. I början på andra fick till sist Zakrisson utdelning när Guter slog in 1-0 redan i den första minuten. Några minuter senare så gjorde även Christopher Granath 2-0. Ytterligare mål hängde i luften men Bjurbo var bra men han hade tur när Granath träffade ribban. Istället för 3-0 och punkterad match så kontrade Eurosport in 1-2 med tio kvar genom Johan Larsson som rundande målvakten samt sköt via stolpen och i mål. Zakrisson darrade till lite men det kändes ändå lugnt. Med fem minuter kvar så får Christenson in bollen framför mål och med full kraft nickar Jari Kohonen in otroliga 2-2. Nu fick Eurosport en mängd energi och i anfallet efter rundar Larsson målvakten på ett liknande sätt och ur snäv vinkel sättar han in 3-2. Zakrisson försöker sedan allt för att få in en kvittering och med fem sekunder kommer Guter fri men Bjurbo räddar närskottet mirakulöst. Eurosport vänder 0-2 till 3-2 på tio minuter och man fick nu igen det man åkte på i premiären, vilken vändning. Zakrisson hade grisen i säcken flera gånger om men man glömde som sagt att knyta den.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.