Premier League 4:e omgången 2008

Europsport – TV 4  2–2
E. Frederic Pavlidis 2. T. Robin Trygg, Henrik Berndtson.

Det var två laddade lag i form av Eurosport och TV 4 som mötte upp i det underbara vårvädret. Matchen hade högsta fart från början och Nic Edwards träffade stolpen så det klingade till. Efter det hade både Per Boström och Rasmus Christensen två fina skott precis över. Spelet vände igen och både Marcus Skarphagen och Mathias Aspvid sköt två fräsande skott som touchade stolproten. Efter en kvart kom det till sist ett mål och det var Eurosport som tog ledningen med 1-0 genom Frederic Pavlidis. Efter det målet ändrade matchen karaktär. Eurosport började taktiskt bevaka sin ledning och Fyran spelade alldeles för långsamt och omständigt samt hade svårt att skapa målchanser till följd av det. När så Pavlidis tog tag i bollen och på egen hand drev framåt och avslutade med att göra 2-0 med kvarten kvar kändes det som ett segermål. Med tio minuter kvar kunde TV 4 lite överraskande reducera efter en vacker volley från Robin Trygg. Nu blev det fart på Fyran igen och några minuter senare fick vi se årets mål när Henrik Berndtson sköt en kanon från egen straffområdes linje rätt i mål precis under ribban. Helt plötsligt stod det 2-2 och slutminuterna blev nervösa men till sist gick slutsignalen med delad pott som följd.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERNDTSON, TV 4.

FC Talentum – Land & Rike  2–4
Christoffer Sahlin 2. L. Pehr Dunger 2, Henrik Mellberg, Claes Andberg.

Matchen mellan FC Talentum och Land & Rike hade högsta fart från första nedsläpp. Det var L & R som inledde i stor stil och redan efter tre minuter hade laget skaffat sig tre kanonlägen. Först var Pehr Dunger fri men Aki Kupila räddade. Den efterföljande hörnan nickade Henrik Mellberg utanför och minuten senare rundar Dunger målvakten men han får inte in bollen. Istället kontrar Talentum i den femte minuten och Christoffer Sahlin, som vanligt är grym, gör på egen hand 1-0 efter ett perfekt skott i burgaveln. Sedan är Linus Erkhammar nära att göra 2-0 men skottet träffar stolpen. Efter en kvart vänder L & R på steken när man gör både 1-1 och 2-1. Dunger nickar in Claes Anbergs svepande inlägg och Mellberg stöter in Dungers inspel. Det är segt virke i Talentum så direkt i inledningen på andra kvitterar man och på nytt är det Sahlin som gör målet. Sista kvarten går L & R för segern men Talentum slår ifrån sig med näbbar och klor men laget blir samtidigt tröttare och tröttare. Dunger skjuter över och Max Eriksson dundrar ett skott i stolpens insida och ut och Kupila har målvaktsöga igen. Erkhammar kommer upp i en kontring men Jonas Ringström räddar friläget. Mot slutet trycker L & R på kraftigt. Med två minuter före full tid avgörs matchen. Andreas Wohlfeil drar en gubbe och kommer helt fri och skjuter men Ringström räddar. På returen har Wohlfeil öppet mål och skall bara rulla in segermålet i tom bur men bollen går utanför. Spelet vänder och istället gör Andberg 3-2 till L & R, vilken dramatik! Av bara farten sätter Dunger in 4-2 men vilken avslutning på matchen som hade det mesta i form av fotbollsunderhållning.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER SAHLIN, FC TALENTUM.

Zakrisson – Aftonbladet  3–1
Z.
Jimmy Thurby 2, Mikael Persson. A. Pontus Ogebjer.

För några dagar sedan besegrade Zakrisson ett Aftonbladet i cupen med 4-1. Dagens match såg ungefär likadan ut. Zakrisson hade ett stort bollinnehav men Bladet spelade smart defensivt och kontrade. Det var just på en kontring som Bladet gjorde 1-0 när Pontus Ogebjer drev, dribblade och snubblade sig igenom flera spelare innan han krutade in bollen. Zakrisson pressade sedan på ganska ordentlig men Anders Larsson storspelade mellan stolparna. I början på andra gjorde han årets räddning när han vände i luften och tippade ut en boll till hörna som satt nere vid stolproten. Till sist kom ett rättvist kvitteringsmål efter ett riktigt konstverk av Mikael Persson som på Brasse manér klackade in bollen i mål. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Jimmy Thurby både gjorde 2-1 och 3-1 inom loppet av fyra minuter. Samma man hade däremellan ett skott som gick ribba ner.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, ZAKRISSON.

FC Viasat Sport – Kanal 5  4–2
Carl Eliasson 2, Anders Mannio, Aron Wahlgren. K. Johan Gyllenpalm, Daniel Cedercrona.

Som alla vet så innehåller ju Reklamserien en mängd trevliga derbyn men den matchen det snackats mest om den sista tiden var fighten mellan Kanal 5 och FC Viasat Sport. Manfred Aronsson hade en huvudroll denna morgon. Enligt sanna rykten hade VS laddat upp med ett träningsläger på okänd ort för medierna. VS kom också till dagens match med mycket snygga tröjor och laget innehöll 13 spelare samt fyra man till i ledningen. Det var med andra ord fullt på bänken. Det var också VS som inledde bäst mot ett för dagen mycket bättre spelande K5 än i de senaste matcherna. Precis som vi skulle anteckna 0-0 som halvtidsresultat kunde Anders Mannio behärskat bredsida in 1-0 i den bortre burgaveln. Detta psykologiska mål borde varit en injektion för VS men det var Femman som kom ut som hungriga tigrar i andra och redan efter tre minuter skjuter Johan Gyllenpalm ett lurigt skott från 20 meter som studsar in vid stolpen. Av bara farten så vinner Sami Vikback några dueller och får in bollen till Daniel Cedercrona som kämpar in 2-1, vilken vändning! I den sjunde minuten slår Gustav Lundström en perfekt hörna som lagkaptenen Carl Eliasson vackert nickar in till 2-2. Sista kvarten var det ett juste, tufft ställningskrig i bästa Reklamserieanda. Med sju minuter kvar får Cedercrona ett gyllene läge men bollen ville inte in. Med endast fem minuter kvar slår Claes Andersson ytterligare en hörna och den största bevakning var på Johan Mjällby (jag vet inte ens om han var inne men det låter bättre i texten) och på nytt går Eliasson upp i skyn och nickar in 3-2, snacka om derbyhjälte. Under de sista minuterna pressar Kanal 5 på men Aron Wahlgren kontrar in slutresultatet 4-2. Det här var en mycket spännande och sevärd match och detta var en historisk seger för nykomlingen Visat Sport som nu vet hur skönt det känns att vinna. Fortsättning följer.....
MATCHENS LIRARE: CARL ELIASSON, FC VIASAT SPORT.

Lokaltidningen Mitt i – FC Seasons  0–4
Olle Källström 2, Kalle Schröder, Pål Åsberg.

Efter fyra raka utan förlust så åkte överraskningslaget Lokaltidningen Mitt i på sin första torsk och det var topplaget FC Seasons som besegrade dem. Den första kvarten hade Seasons ett större bollinnehav men det var LMI som ledde med tre mot ett i målchanser. Med två minuter kvar till halvtidsvilan slog dock Olle Källström till på en frispark och i anfallet efter så ökade Kalle Schröder på till 2-0. I den andra halvleken försökte verkligen LMI gå ikapp och man skapade en hel del chanser men Peder Edvinsson var omutlig idag. Istället ökade Källström på till 3-0 efter en retur och så fick även Pål Åsberg göra ett mål. Det var helt rättvist att Seasons skulle vinna men LMI var värda både ett och två mål men Edvinsson var som sagt bra idag. Bäst var Ola Gustavsson men hela Seasons skall ha beröm.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, FC SEASONS.

Sifo Media – Mediaedge: cia  4–4
Serdar Ok, Stefan Svanfeldt, Andreas Bryvall, Håkan Ruste. M. Petter Träff 2, Andreas Lejdegård, Kalle Ekstam.

Serieledarna Mediaedge: cia var mycket illa ute idag mot ett taktiskt, smart och framför allt bra spelande Sifo Media. Matchens spelade i ett behagligt tempo i den lite kalla men vackra vårmorgonen. Petter Träff hade matchens första målchans men skottet gick i utsidan av stolpen. Sedan hade Stefan Svanfeldt en bra nick som Göran Malmborg gjorde en reflexräddning på. Efter en kvart var det SM som tog ledningen med 1-0 när Serdar Ok smekte en yttersida i mål i närheten av krysset. Bara minuten senare kunde Svanfeldt göra säsongens första mål till 2-0. Nu var SM riktigt på gång och efter ett bra anfall var man nära att öka på till 3-0 men Håkan Rustes skott gick över ett ganska fritt mål. Istället kontrade cia och Träff kunde reducera precis innan paus. Redan efter någon minut på andra kom även 2-2 när Andreas Lejdegård påpassligt kvitterade. Nu var det cia som var laget med mest energi så därför kom SM 3-2 mål lite överraskande när Andreas Bryvall spelade vägg med Svanfeldt samt behärskat rullade in bollen. Med sju minuter kvar av matchen fick Samuel Andersson en knuff i ryggen innanför straffområdet men han är stor och höll balansen samt fick fritt skottläge men bollen tog i ribban. Istället för 3-3 kontrade Ruste in 4-2 till SM. Samtliga på plan trodde nog att detta var ett segermål och minuterna tickade snabbt iväg. Med två minuter kvar fick cia kontra, vilket låter lite konstigt med tanke på SM tvåmålsöverläge, och Kalle Ekstam kunde reducera till 3-4. Nu fick cia helt plötsligt vittring för fler mål och SM såg mycket trötta ut. Med minuten kvar kom också 4-4 när Träff tryckte in bollen från straffområdets linje. En sevärd match slutade till sist med de härliga siffrorna 4-4 och cia är fortfarande serieledare.
MATCHENS LIRARE: PETTER TRÄFF, MEDIAEDGE: CIA.

MSN – IDG  1–5
Martin Olsson. I. Magnus Andersson 2, Jonas Nykvist 2, Erik Hofslagare.

IDG fick en drömstart i jumbofinalen mot MSN när Norrlandsexpressen Erik Hofslagare sköt 1-0 efter sin första bollberöring så att bollen fastnade i burgaveln. Det var starten på en bra match för IDG och några minuter senare kunde Martin Andersson öka på till 2-0 som också blev halvtidsresultat. I inledningen på andra kunde sedan Jonas Nykvist nicklobba in sin egen retur till 3-0. MSN som spelat ganska bra i år men inte fått med sig några poäng stack emellan med ett reduceringsmål av Martin Olsson som hittade rätt med högern. Däremot kom laget inte upp i några spelmässiga höjder denna morgon utan IDG ökade på till både 4-1 och 5-1 innan domarens pipa ljöd för full tid. Det fjärde målet sköt tvåmålsskytten Andersson in i det närmsta krysset och sedan fick vi en till tvåmålsskytt i Nykvist.
MATCHENS LIRARE: ERIK HOFSLAGARE, IDG.

Svea – Starcom  2–7
Sv. Mattias Björklund 2. St. Henrik Lundwall 2, Marcus Jiderholt 2, Linus Jönsson, Johan Pettersson, Thomas Rosén.

Starcom kunde spela ut hela sitt register i dagens match mot Svea. Laget luftade även fem olika målskyttar. Det började med att den förra matchens målvaktshjälte Henrik Lundwall hittade rätt redan i matchens första minut. Efter ett försvarsslarv kunde samma man även rulla in 2-0 i öppen bur. I slutet på den första halvleken hade Svea sin bästa period under denna match och Mattias Björklund kunde stöta in Joel Holmers hörna till 1-2 och sedan hade man lägen för en kvitteringsboll men istället gjorde Starcom 3-1 med 30 sekunder kvar till paus efter det att Linus Jönsson först skjutit i stolpen men han fick tillbaka bollen och detta skott satt i burgaveln. När sedan Starcom gick från 3-1 till 5-1 i början på andra efter mål av Johan Pettersson och Thomas Rosén så var saken klar. Sista kvarten blev ett ganska fartfyllt Hawaiispel. Starcoms Marcus Jiderholt har ju gjort mål två matcher i rad och den traditionen höll han vid liv, det blev dessutom två strutar idag. Lundwall var nära ett hattrick men bollen tog i stolpen och det gjorde även Björn Ivarssons skott. Björklund i Svea blev matchens sista målskytt i en match som slutade 7-2 till Starcom, som därmed avancerade från fjortonde plats till tionde. Det förre Serie A-laget Svea väntar fortfarande på årets första seger.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.