Premier League 5:e omgången 2008

Kanal 5 – MSN  1–0
K.
Robin Isaksson.

Kanal 5 tog årets andra seger i Premier League när man besegrade jumbon MSN med matchens enda mål. Den första halvleken var ganska jämn och K5 spelade stabilt och tillät inte MSN att skapa någon farlig målchans. Däremot hade Femman tre fina lägen och vid två tillfällen spelade Johan Gyllenpalm fram Daniel Cedercrona men han fick inte in bollen. Det skulle bli ett mål innan halvtid och det var vackert. Femman kom i ett flygande anfall där till sist Cedercronas fina inlägg nickades in av Robin Isaksson. I början på andra halvlek ändrades matchbilden helt. Båda lagen anföll utan täckning bakåt och det blev ett Hawaiispel. Debutanten Andreas Nilsson vaknade till liv ordentligt och han skaffade sig en het dubbelchans och det var en gåta att bollen inte gick in. Några minuter senare hade fick Nilsson ytterligare en chans men turen var inte på hans sida. Mot slutet var Femman lika nära att öka på ledningen som MSN ett kvitteringsmål. Femman vann till sist rättvist och Cedercrona rev sitt hår för att han inte fick in bollen. En måltjuv skall inte börja oroa sig förrän han inte skapar chanser. Nu får han lägen men med lite bättre kondis så sitter de nog.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GYLLENPALM, KANAL 5.

Sifo Media – Eurosport  0–4
Rasmus Christenson, Fredrik Jönsson, Johan Larsson, Jari Kohonen.

Eurosport och Sifo Media bjöd på en bra första haltimme. Spelet var jämnt och båda lagen bemödade sig med att spela fotboll. Efter en kvart blixtrade till framför bägge målen. Första sågade sig Rasmus Christenson och Johan Larsson sig igenom motståndarförsvaret och till sist gjorde den förstnämnda det viktiga 1-0 målet. I anfallet efter sköt Andreas Bryvall ett skott mot krysset men Ralf Bjurbo gjorde en fin enhandsräddning. Spelet vände igen och Lennart Claesson spelade elegant fram Christenson men nu var det Bod Pernodd som gjorde en fantastisk reflexräddning. 40 sekunder in på den andra halvleken så kunde Fredrik Jönsson med en riktig kanon göra 2-0 för Eurosport. SM gav givetvis inte upp men uppförsbacken kändes tyngre nu. Jönsson var även nära att göra 3-0 men Pernodd räddade. Sedan var det dags för Bryvall igen, denna gång gick bollen i stolpen och returen sköt en sju kilo lättare Johan Nilsson över. Matchen avgjordes med en kvart kvar när Larsson gjorde 3-0. Resten av matchen var en transportsträcka och i slutsekunderna lobbade Jari Kohonen vackert in 4-0. Stabila Anders Eriksson storspelade i SM.
MATCHENS LIRARE: ANDERS ERIKSSON, SIFO MEDIA.

Zakrisson – Mediaedge: cia  7–1
Z.
Alexander Kloow 3, Benjamin Guter 3, Mikael Persson. M. Joel Nyrén.

Zakrisson besegrade serieledarna Mediaedge: cia och klev för tillfälligt själva upp som serieledare med en match mer spelad. Zakrisson gjorde nog en av sina bästa matcher någonsin. Man hade ett stabilt försvarsspel, kontrade sylvasst och så hade man så gott som 100% utdelning. Man hade även ett ruggigt radarpar i matchens två bästa spelare, Alexander Kloow och Benjamin Guter. Dessa två lirare svarade bägge för ett hattrick samt ett antal assist. Sedan hade man Brasseliraren själv, 40-årige Mikael Persson. Idag gjorde han säsongens tredje mål och på nytt var det på en vacker klackspark. En gång kan vara tur men två gånger, ja då är man en stjärna. Cia slet sitt hår i förtvivlan och bollinnehavet var nog femtio, femtio men som sagt var så var Zakrisson grymma idag. Matchen slöt till sist 7-1 och det var kämpen Joel Nyrén som gjorde tröstmålet i denna 7-1 match. Om någon spelare hade varit bakfull denna morgon så hade han nog spytt av färgkombinationen bland spelarna på plan. Zakrisson spelade i rosa medan Cia var på tvären randiga i färgerna orange och grönt. Var för sig helt ok men tillsammans förskräckligt. Det är jämnt i toppen i år så här långt in i serien.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, ZAKRISSON.

IDG – Svea  1–4
I. Joakim Djurberg. S. Martin Eisele, Pierre Knutsson, Jens Nyström, Mattias Björklund.

Så kom då äntligen Sveas första seger men den satt hårt inne mot IDG. Martin Eisele gjorde tidigt 1-0 för Svea och sedan var vi beredda att även anteckna 2-0 flera gånger om men den strålande målvakten Bo Nordlin var med på noterna. Nordlin såg verkligen ut som en äkta korpgubbe med de hederliga hängslena utanpå matchtröjan. Efterhand kom IDG in i matchen på allvar och i slutminuterna på den första halvleken kom också en kvittering genom Joakim Djurberg. Av bara farten var även IDG nära att ta ledningen men Magnus Källman räddade Jonas Nykvists friläge. I början på andra tryckte Svea på för ett ledningsmål men IDG:s kontringar var livsfarliga och två gånger om fick Svea spelare slå bort bollen på mållinjen när både Erik Hofslagare och Peter Hedengran var i farten. Med sju minuter kvar så kunde kämpen som springer för två, Pierre Knutsson, skjuta 2-1 i krysset. I ren inspiration gjorde även Svea 3-1 minuten senare genom Jens Nyström efter det att laget haft ett fint triangelspel mellan målskytten, Dan Elfvendal och Pierre Knutsson. Mattias Björklund fastställde sedan slutresultatet 4-1 med ett mål i slutminuten.
MATCHENS LIRARE: BO NORDLIN, IDG.

FC Seasons – TV 4  2–6
F. Olle Källström, Pål Åsberg. T. Robin Trygg 2, Thomas Pickelner, Henrik Berntson, Emil Hallström, Magnus Akten.

Premier League har fått nya serieledare i form av TV 4. Vi har varnat för laget under hela våren och idag var de helt grymma i den andra halvleken. Detta var ju en riktig toppmatch mellan två obesegrade lag som dessutom avancerat vidare i cupen. Det var FC Seasons som tog ledningen i den femte minuten efter en hörnvariant. Olle Källström slog den mot den första stolpen och där stod Pål Åsberg som lyfte på foten och bollen gick in i den bortre gaveln. I den tionde minuten kom kvitteringen när kämpen Thomas Pickelner gjorde 1-1. I slutminuten på den första halvleken hade bägge lagen chans på ett ledningsmål. Först drog planens gigant, Robin Trygg, två man men Peder Edvinsson räddade. Sedan träffade Viktor Engström ribban. Under tio minuter i den andra halvleken hade TV 4 show när laget gick från 1-1 hela 6-1, ja ni läste rätt. Vid 2-1 målet som Henrik Berntson slog in efter en frispark, där undrar vi vad hela Seasons lag höll på med? Ingen i mur, ingen målvakt och spelarna var inte ens rättvända. Det var bara att slå in den i mål. Några minuter senare gjorde Fyran två mål på 30 sekunder när först Trygg satte dit 3-1 och Emil Hallström 4-1. Ytterligare några minuter senare så gjorde Fyran två mål till på en minut och Trygg var i farten igen samt Magnus Akten. Matchen var förstås över och det som återstod i målväg var att Pål Åsberg styrde in ett mål. Nog för att Fyran var bra och vann med 6-2 men samtidigt var Seasons fina vårspel som totalt bortblåst.
MATCHENS LIRARE: ROBIN TRYGG, TV 4.

Starcom – Lokaltidningen Mitt i  3–2
S. Marcus Jiderholt, Henrik Lundwall, Björn Ivarsson. L. Patric Jacobsson 2.

Starcoms spelare slet, kämpade och stundtals spelade man en hyfsad fotboll. Redan i den första minuten träffade alltid duktige Henrik Jarl stolpen. Vi skulle få vänta till den tionde minuten innan matchens första mål kom och då var det Lokaltidningen Mitt i som gjorde det när Reklamseriens skytteligaledare Patric Jacobsson vann ett hopslag varpå bollen med knappt styrfart rullade över mållinjen. I den första halvlekens slutminuter vände Starcom 0-1 till 2-1 efter det att Marcus Jiderholt mycket vackert skarvat in bollen på volley vid den första stolpen på Henrik Lundwalls inspel. Detta var Jiderholt fjärde mål och därmed har han nätat fyra matcher i rad. Sedan sköt Lundwall själv in ledningsmålet. Efter ett litet ställningskrig kunde till sist Starcom öka på till 3-1 efter en halvtimme genom Björn Ivarsson. Det målet stod sig ett tag och såg ut som att bli ett slutresultat. Med minuten kvar så kunde Jacobsson påpassligt reducera till 2-3 och i matchens absolut sista sekund var Jacobsson nära att kvittera men nicken efter en frispark smet strax utanför.
MATCHENS LIRARE: MARUS JIDERHOLT, STARCOM.

Aftonbladet – FC Talentum  2–2
A. Anders Deutgen, Mikael Samuelsson. F. Christoffer Sahlin 2.

Det var måndagsmorgon och solen sken. Då slog Aftonbladet till med ett internt rekord och dök upp men hela 15 spelare. Dagens motståndare, FC Talentum, var ¨bara¨ 12 lirare så det var med andra ord fullt ös. Talentum inledde bäst och i den femte minuten så slog Linus Erkhammar en perfekt hörna som Christoffer Sahlin vackert nickade i mål. Talentum fortsatte sedan sin positiva fotboll och liberon Martin Hallberg spred ett lugn i laget samt stoppade det mesta. Efterhand arbetade sig Bladet in i matchen och i den andra halvlekens första minut kunde backkämpen Anders Deutgen skjuta in 1-1 i nättaket. AB fick då blodad tand men bara några minuter senare så var Talentum i ledningen igen efter det att Sahlin lättat på stora kanonen och därmed gjorde han ytterligare ett vackert mål. Talentum kämpade sedan för att hålla sin ledning. I den förra matchen hade man 2-2 tills det återstod 90 sekunder men då tappade man greppet. I dagens match upprepade sig nästan scenariot när AB kvitterade till 2-2 genom ett bra skott från Mikael Samuelsson, som därmed svarat för fyra mål i år. Då återstod endast 90 sekunder igen, Sahlin fick inte bli matchhjälte idag heller men det kommer fler matcher och han är oerhört viktig för laget. Pelle Pettersson hade två bra lägen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HALLBERG, FC TALENTUM.

Land & Rike – FC Viasat Sport  6–0
L. Andreas Lifbom 2, Lennart Pöppel, Kristoffer Willén, Claes Andberg, Pehr Dunger.

Land & Rike är fortfarande obesegrade och idag spelade man kanske årets bästa match. L & R satte högsta fart direkt och i den andra minuten skjuter Andreas Lifbom med sträckt vrist in 1-0 i nättaket. L & R fortsätter sedan sin offensiv och det är endast Kalle Mellbergs storspel i målet som håller kvar FC Viasat Sport i matchen. Efter en kvart har VS sin första riktigt heta målchans men Per Tellander stöter bollen utanför. Istället gör klasspelaren Lifbom 2-0 i anfallet efter sedan han spelat vägg med Pehr Dunger. I slutet på första halvlek och i början på andra har Erik Björklund två chanser men Max Eriksson i målet håller tätt. Efter en halvtimme avgörs matchen när Lennart Pöppel sätter dit 3-0 efter fint pass från Dunger. VS slocknar totalt och L & R går från 3-0 till 6-0 under de sista tio minuterna. Kristoffer Willéns volleyskott var dagens pärla efter ett överlångt inkast från Lifbom. Claes Andberg och Dunger gjorde även de var sitt.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILLÈN, LAND & RIKE.