Premier League 6:e omgången 2008

Aftonbladet – Land & Rike  2–5
Daniel Larsson, Johan Fyrk. L. Andreas Lifbom 5.

Land & Rike vet fortfarande inte hur det känns att förlora under den vackra våren 2008. Idag satte man högsta fart direkt och efter tio minuter fick man utdelning när planens kung, Andreas Lifbom, sköt ett skott lågt nere vid burgaveln som inte ens Stålmannen hade tagit. Några minuter senare hoppade Lennart Pöppel över bollen varpå Lifbom bokfördes för sitt andra mål. I slutet på första satte även Lifbom dit 3-0. Aftonbladet kom inte upp i normal styrka men man arbetade sig in i matchen ju längre den gick. Precis innan paus sköt Daniel Larsson ett bra skott men målvakten Max Eriksson låg raklång nere vid marken och tippade bollen till hörna. Nu fick AB lite blodad tand inför fortsättningen och redan efter 35 sekunder in på den andra halvleken så kunde Larsson reducera till 1-3. Efter en halvtimme brakade matchen loss på allvar och båda lagen skapade målchanser i parti och minut. Först spelade Lifbom vägg med Pehr Dunger men den förstnämndas skott gick över. Pontus Ogebjer kastade två långa inkast och på det ena nickade Johan Fyrk in bollen i mål och på det andra nickade Thomas Hanusek men där gjorde Eriksson en kvalificerad räddning uppe vid krysset. Sedan hade Henrik Mellberg ett skott i ribbkrysset. Som avslutning på en ganska bra match så gjorde Lifbom både 4-2 och 5-2 och så fick vi en femmålsskytt, bara så du vet Thom Åhlund! Noterbart var också att Bladet kastade in en vit Pa Dembo Touray i målet i andra halvlek i forma av Anders Deutgen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.

FC Talentum – FC Seasons  2–6
FC T. Christoffer Sahlin, Linus Erkhammar. FC S. Olle Källström 2, Gustave Gaudras, Marcus Hallberg, Richard Hagenstam, Kalle Schröder.

Matchen mellan FC Seasons och FC Talentum hade två helt skilda ansikten. Det började med att Talentum spelade en mycket bra fotboll och redan i matchens första minut var vi beredda att anteckna 1-0 men Peter Krokstrand gjorde en fantastisk reflexräddning på Christoffer Sahlins närskott. Minuterna senare skjuter Linus Erkhammar ett bra skott men Krokstrand fläker ut sin fulla längd och räddar. Efter dussinet minuter kommer Sahlin fri från halva plan och nu rullar han behärskat in 1-0. Efter en kvart tar bensinen helt slut för Talentum och helt plötsligt är det Seasons för hela slanten. Pål Åsberg skjuter från nära håll men Andreas Wohlfeil räddar. Sedan får Gustave Gaudras ett läge och han siktar noga innan han dundrar upp bollen i nättaket till 1-1. I sista minuten på första halvlek så gör Marcus Hallberg 2-1 på en retur. Trots att Talentum får vila i paus så har den 23 gradiga värmen sugit musten ur grabbarna och efter några minuter så gör Seasons både 3-1 och 4-1. Det tredje målet var en riktig pärla från Richard Hagenstam som på rullande boll dundrar in den från 17-18 meter. Sedan har Olle Källström några bra minuter när han skjuter två mål och ett stolpskott. Kalle Schröder avslutar Seasons fantastiska avslutning på matchen genom att fastställa slutresultatet 6-2. Däremellan så hade Erkhammar reducerat med ett bra skott.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SEASONS.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  1–8
K. Fredrik Ragell. M. Kalle Ekstam 3, Joel Nyrén 2, Krsitian Kurki 2, Johan Högfeldt.

Mediaedge: cia kom snabbt över den förra matchens spektakel och idag formligen pulvriserade man Kanal 5. Efter åtta minuter ledde man med hela 4-0 efter en makalös utdelning. Vid 1-0 slog Joel Nyrén in bollen framför mål och den tog på en förvarare och gick in. Sedan hade både kalle Ekstam och Kristian Kurki varsitt friläge och de rullade in både 2-0 och 3-0 och vi undrar vad Femmans försvar höll hus. Sedan gjorde Kurki sitt andra mål fint framspelad av Ekstam. Efterhand ebbade cia:s offensiv av lite men de hann med att göra 5-0 efter en kvart genom Ekstam och 6-0 precis innan paus via Nyrén. I den andra halvleken drog cia ner på tempot lite medan K5 höjde sig några snäpp. Johan Högfeldt (och inget annan) gjorde dock 7-0 och Ekstam satte dit sitt tredje till 8-0 innan Fredrik Ragell fick in ett tröstmål mot slutet efter egen stolpretur. CIA håller sig kvar i toppen medan K5 måste höja sig lite så att man inte halkar för långt efter.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.

Zakrisson – Starcom  2–0
Z.
Eddie Karlberg, Fredrik Alvarado.

Zakrisson var riktigt bra de första tio minuterna för att sedan bevaka den 2-0 ledning man skaffat sig. I den tredje minuten så kunde Eddie Karlberg göra 1-0 och i den tionde satte Fredrik Alvarado in 2-0 via stolpen. Sedan tog man hem laget och spelade ett bra försvarsspel och därframme var Alexander Kloow ett ständigt orosmoment, vilken lirare. Starcom blev bättre och bättre ju längre matchen led och Björn Ivarssons friläge var värt ett bättre öde men Mathias Zakrisson gjorde en strålande räddning. I den andra halvleken var verkligen Starcom värda ett mål men som vi sagt förut, Mathias Zakrisson var på strålande humör. Vi fick inte se några mål under matchens sista halvtimme och Zakrisson behåller sin slutspelsplats. Heder till Starcom som kämpade hela matchen igenom.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER KLOOW, ZAKRISSON.

FC Viasat Sport – TV 4  1–10
Carl Eliasson. T. Emil Hallström 4, Robin Trygg 3, Mathias Aspvid, Emre Güner, Marcus Skarphagen.

Serieledarna TV 4 spelade en fantastisk fotboll och därmed befäste man sin position i tabellen. Idag krossade man FC Viasat Sport som verkade stela efter gårdagens turnering på Söderstadion. Fyran har hittat en magisk formel för laget spelar grymt bra. Man har samma gamla gubbar i laget som brukar prenumerera på en mittenplacering. Man har förstärkt laget med en av Premier Leagues absolut bästa spelare i form av Robin Trygg. Han gjorde debut sista matchen ifjol och har fortfarande inte förlorat med TV 4. Han gör dessutom sina lagkompisar bättre. Fyrans första halvlek var nog deras bästa någonsin. Man tog hem laget lite lagom och så fort VS tappade bollen vilket de gjorde ofta idag så kontrade man blixtsnabbt och så hade man en sanslös utdelning. Vid 1-0 kastade Henrik Berndtson ett inkast som via Mathias Aspvids knä blev till en lobb in i mål, vilket flyt. Sedan hade Fyran ett flygande anfall med ett triangelspel där Trygg drev upp bollen samt släppte den till Emre Güner som i sin tur lirade fram Emil Hallström till 2-0. Carl Eliasson stack emellan med att slå en hörna via en försvarare och så hade VS reducerat men under den första halvlekens sista nio minuter gick TV 4 från 2-1 till hela 7-1. Vid 3-1 spelade Marcus Skarphagen fram Güner till målet och sedan sköt Trygg en riktig kanon i mål innan Skarphagen gjorde 6-1. Fantastiske Trygg drog sedan två tre man innan han avslutade med en tunnel. I den andra halvleken drog Fyran ner på tempot en aning samtidigt som VS ryckte upp sig. Det hindrade inte Hallström från att göra två mål till och därmed stannande han på fyra strutar. Trygg fastställde slutresultatet 10-1 med fyra minuter kvar och därmed blev det en TÖ (teknisk överlägsenhet).
MATCHENS LIRARE: EMRE GÜNER, TV 4.

Svea – Eurosport  2–3
S. Thomas Svensson, Pierre Knutsson. E. Rasmus Christenson, Johan Larsson, Lennart Claesson.

Svea och Eurosport spelade en jämn, tuff och spännande match i sommarvärmen. Inledningen på matchen blev händelserik och redan efter tre minuter hade Sveas Magnus Källman gjort två fina räddningar på Magnus Nilssons och Lennart Claessons skott. Minuten senare styrde Martin Eisele bollen utanför efter en frispark. Det skulle dröja till den elfte minuten innan det första målet kom och det var Rasmus Christenson som spelade vägg med Claesson innan han gjorde 1-0. Precis innan halvtid kom mannen som föddes ett år efter det andra världskrigets slut, Thomas Svensson, fri och han rullade kyligt in kvitteringen till 1-1. Matchen stod och vägde i den andra halvleken och samtliga spelare i Svea slet för fulla muggar med ett extra beröm till Eisele och Pierre Knutsson. Det var också Knutsson som smällde in 2-1 till Svea, som sedan kämpade för att få med sig poäng från dagens drabbning. Efter en halvtimme kunde Eurosport kvittera genom Johan Larsson. Ett tag såg det ut som att det skulle bli delad pott men planens bästa spelare, Claesson, tryckte in segermålet i slutminuterna efter en retur och Eurosport vann med 3-2, starkt jobbat medan vi led med Svea.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.

MSN – Lokaltidningen Mitt i  1–4
M. Johan Lidén. L. Peter Leijonspjuth 3, Patric Jacobsson.

Lokaltidningen Mitt i fick en drömstart på matchen mot MSN när Peter Leijonspjuth tog emot bollen, vände om och från nära håll slog in 1-0. Resten av halvleken var ett ställningskrig och matchen kom inte upp i några större höjder fotbollsmässigt, men kämpahumöret var det inget fel på. Även i början på den andra halvleken fick LMI en bra start och på nytt var det Leijonspjuth som höll sig framme och gjorde 2-0. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Patric Jacobsson slog en hörna på en försvarare och in i mål till 3-0. Detta var Jacobssons tionde mål för i år. Bara några minuter senare bokfördes Leijonspjuth för sitt första hattrick i reklamserien. LMI ligger på sjunde plats i tabellen men det är bara fyra poäng upp till serieledning. I tidigare matcher har MSN spelat ganska bra men inte fått med sig några poäng. Idag spelade man inte så bra men man fick inte med sig några poäng då heller. Johan Lidén tröstmålade för MSN.
MATCHENS LIRARE: PETER LEIJONSPJUTH, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Sifo Media – IDG  7–1
S. Stefan Svanfeldt 3, Anders Eriksson 2, Johan Nilsson, Håkan Ruste. I. Anders Huldt.

I rena rama sommarvärmen så slog Sifo Media till men en bra match och så hade man marginalerna på sin sida. I matchens femte minut så slog Johan Nilsson en bra hörna som Stefan Svanfeldt nickade in. Minuterna senare så var Erik Hofslagare nära att kvittera men istället för 1-1 så gjorde SM både 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut. Vid det andra målet for gotlänningen Nilsson fram som i fornstora dagar och såg ung ut på nytt. Det tredje målet slog Anders Eriksson in i öppet mål från ganska långt håll. Precis innan halvtid kunde Eriksson även öka på till 4-0. I den förra matchen blev han matchens lirare och idag bokfördes han för två mål, vad har hänt. Eriksson var även nära att göra ett hattrick men friläget missades. Man kan inte beskylla IDG från att de gjorde en av sina bättre matcher precis. Johan Huldt spräckte nollan i den andra halvleken och man var värda fler mål men Bob Pernodd var strålande i målet. Svanfeldt svarade för ett hattrick och även Håkan Ruste bokfördes för ett mål och SM vann med hela 7-1.
MATCHENS LIRARE: JOHAN NILSSON, SIFO MEDIA.