Premier League 7:e omgången 2008

TV 4 – Aftonbladet  7–0
T. Marcus Skarphagen 2, Emre Güner 2, Andreas Nyman, Robin Trygg, Emil Hallström.

Fantastiska TV 4 får fira sommar som serieledare. I och med dagens relativt lätta match mot Aftonbladet så gick man obesegrade genom hela våren vilket innebar sju raka i serien utan förlust samt avancemang i cupen. Detta gör att vi utnämner Fyran till vårens lag av samtliga 28 gäng. Idag var det Bladets målvakt Anders Nelin som höll sitt lag kvar i matchen den första kvarten när han gjorde tre fyra kvalificerade räddningar. Han kunde inte hindra Marcus Skarphagen från att göra 1-0 i den tredje minuten och Andreas Nyman 2-0 efter dussinet minuter, detta efter en genial passning snett inåt bakåt från Emre Güner. Mot slutet av den första halvleken hade Jens Persson två bra lägen men vid det ena tillfället så gjorde Alexander Bernhard en bra räddning och vid det andra tillfället räddade Güner på mållinjen. Just Güner är i storform för tillfället och det var han som gjorde 3-0 i början på andra och direkt efter kom även 4-0 genom Skarphagen som satte dit sitt andra mål för dagen. Under den sista kvarten gjorde AB allt för att spräcka nollan och man hade bud på både ett och två mål men Bernhard var strålande mellan stolparna. När inte reduceringsmålen kom tröttnade man och under matchens sista 90 sekunder gick Fyran från 4-0 till 7-0 efter mål av Güner, Robin Trygg och Emil Hallström. Aftonbladets vårsäsong har inte infriat förväntningarna. Inte för att man spelat dåligt men i och med fjolårets andraplats så är en mittenplacering inte nog bra för dem. TV 4 kan se fram emot en spännande höst och för att beskriva Robin Tryggs inverkan på laget får man väl mynta Winston Churchill citat: "Aldrig förr har så många lagkamrater, en ensam man, att tacka för så mycket". Hela laget skall hyllas för de fina insatserna.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER BERNHARD, TV 4.

Starcom – Kanal 5  4–0
S. Linus Jönsson 2, Henrik Jarl, Johan Larsson.

Starcom avslutade vårsäsongen på allra bästa sätt när man med mycket spring i benen kunde vinna en stabil 4-0 seger över Kanal 5. Matchen avgjordes i slutet på den första halvleken och i början på den andra. Det var mållöst efter den första kvarten men vi var beredda att anteckna 1-0 för Femman när Hasse Billing träffade ribban efter att ha stressat målvakten. Istället för just 0-1 till Femman så gjorde Starcom två snabba mål till 2-0 genom planens två bästa spelare i form av Linus Jönsson och Henrik Jarl. I början på den andra halvleken sköt Jönsson i stolpen innan han i anfallet efter sköt 3-0. När sedan 4-0 målet kom var det efter rana rama mönsteranfallet som liknade Ryskt Hockey på 80-talet. Det var Johan Larsson som fick nöjet att näta och den sista passningen av många stod Jarl för. Sista kvarten var en trevlig defilering i det fina vädret och när lagkaptenen för höra resultatet nere från Alperna i samband med EM blir han nog glad. Starcoms ansiktslyftning har bara varit till godo. Femman kan inte vara nöjda med sin vårsäsong men det är starkt att ståta med två segrar när man endast tillverkat fem ynkliga mål. Den som leder den interna skytteligan har gjort ett mål och delas av fem olika spelare. Kanal 5:s spelare behöver ha mental träning och få upp lite flås i sommar så kan nog hösten bli kul. Thomas Sellin såg starkare ut än på länge och vi lyckönskar Mikael Fagerlund till flytten till södra Sverige. Vi får hoppas att han kommer upp och gästspelar någon gång. Peter Kusoffsky var säkerheten själv idag.
MATCHENS LIRARE: PETER KUSOFFSKY, STARCOM.

MSN – Zakrisson  0–2 (WO)

Lokaltidningen Mitt i – Mediaedge: cia  5–4
Peter Leijonspjuth 3, Marcus Nanayakkara 2. M. Thomas Krywult 3, Kalle Ekstam.

Lokaltidningen Mitt i avslutade vårsäsongen på allra bästa sätt när man i en fartfylld match besegrade topplaget Mediaedge: cia efter en rysare. Det var annars cia som rivstartade och innan matchuret visat fem minuter hade de vaskat fram tre heta målchanser där den vassaste var en kanon ribba ner från Thomas Krywult. Därför kom det lite överraskande när LMI tog ledningen och det var duktige Marcus Nanayakkara som löpte i djupled, tog hand om bollen samt serverade Peter Leijonspjuth bollen och han stötte via målvakten in 1-0. Cia kom då av sig lite men efter att ha samlat sig så avslutade man halvleken i stor stil och vände 0-1 till 2-1 efter två fina mål av Krywult, som varit nere i EM och hämtat inspiration. Han brukar ju kallas Messi och under de första 20 minuterna var han värd det omdömet. Om det var överraskande att LMI gjorde det första målet så var det mycket oväntat att LMI vände tillbaka 1-2 till 3-2. Ytterligare än gång var de firman Nanayakkara & Leijonspjuth som höll sig framme och där den sistnämnda gjorde sitt andra mål. Vid 3-2 målet sköt Nanayakkara (vilket artistnamn) via en halvvolley som studsades i marken och över målvakten och in. Under den sista kvarten jagade cia ett mål och man kom i anfall efter anfall och laget skaffade sig målchanser i parti och minut. Istället för 3-3 kunde LMI kontra in 4-2 efter ett vackert mål av Leijonspjuth som elegant lyfte in bollen i nättaket. Leijonspjuth är i midsommarform och har nätat sex gånger på två matcher. Cia gav givetvis inte upp och vi fick en till hattrickman i Krywult när han reducerade minuten senare. Cia satsade nu allt framåt varpå snabbe Nanayakkara satte dit 5-3 på ännu en giftig kontring. Under matchens sista fem minuter skapade cia en målchans var 45:e sekund och med 20 sekunder kvar fick man in 4-5 genom Kalle Ekstam men det blev ¨bara¨ nio mål i denna match. Cia har visat upp ett bra spel under våren och ligger trots dagens förlust med i toppsexgänget som gör upp om de åtråvärda slutspelsplaceringarna senare i höst. För LMI finns det bara ett ord, fantastisk! Vilken uppryckning från tidigare år och man är endast tre poäng från en slutspelsplats inför hösten. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: MARCUS NANAYAKKARA, LOKALTIDNINGEN MITT I.

FC Seasons – Land & Rike  1–2

F. Pål Åsberg. L. Claes Andberg, Pehr Dunger.

Matchen mellan FC Seasons och Land & Rike inleddes i ett högt tempo och det böljade fram och tillbaka hela tiden. Redan under matchens första minut så fick Pål Åsberg ett fint läge men han hade inte riktigt vaknat så skottet gick över. Efter det hade L & R två-tre halvchanser innan Claes Andberg tråcklade in bollen i den tionde minuten. Några minuter senare var L & R nära att öka på sin ledning två gånger om. Först sköt Henrik Mellberg ett ruggigt skott i överkanten på ribban och i anfallet efter kom Pehr Dunger fri med Peter Krokstrand men han avvärjde förtjänstfullt. I halvtid samlade sig Seasons och de kom ut till den andra akten som ett nytt lag och per omgående startade de matchens bästa anfall som avslutades med att duktiga Ola Gustavsson slog ett perfekt inlägg till den bortre stolpen och där stod Åsberg och nickade diagonalt in 1-1 i den bortre gaveln. I anfallet efter var Andberg nära att ge L & R ledningen på nytt men Krokstrand räddade närskottet. Spelet vände igen och Richard Hagenstam träffade stolpen. Som ni hör var det verkligen liv i matchen. Trots att det var intensivt och en bra puls i matchen så var stämningen på topp och det blåstes knappt för några frisparkar. Precis när man började fundera på om det skulle bli oavgjort så sköt Dunger ett perfekt vänsterskott i den högra gaveln och L & R spelare jublade i högan skyn, släkten är värst. Seasons jagade sedan febrilt ett kvitteringsmål men den bästa chansen fick L & R Lennart Pöppel men han stötte en retur utanför det öppna målet. L & R höll undan och kan summera deras absolut bästa vårsäsong någonsin med sju raka i serien utan förlust och avancemang i cupen, snacka om obesegrade. Seasons finns fortfarande med i toppen inför hösten.
MATCHENS LIRARE: HENRIK MELLBERG, LAND & RIKE.

Svea – Sifo Media  8–1
Sv. Joel Holmer 5, Martin Eisele 2, Pierre Knutsson. Si. Andreas Bryvall.

Matchen inleddes med att Sifo Media hade en boll ribban och sedan nickade Andreas Bryvall utanför från ett bra läge. Istället för både 0-1 eller 0-2 för SM så ledde Svea med 2-0 minuten senare, snacka om dramatisk inledning. Svea hade maximal utdelning under den första halvleken och gjorde som sagt mål på allt. 2-0 blev till 4-0 efter dussinet minuter och 4-0 blev till 5-0 efter en kvart och sedan fastställdes halvtidsresultatet till 6-0. Snacka om ett blankt set. Joel Holmer firade lilla julafton och hade svarat för ett hattrick redan efter tolv minuter. Martin Eisele, som vanligt var fantastisk, gjorde två och Pierre Knutsson ett. Spelet ute på plan var relativt jämt. I den andra halvleken så kunde i alla fall SM reducera genom Bryvall och laget försökte verkligen vinna det sista 20 minuterna i det underbara sommarvädret. Det gick inte att stoppa Holmer i dagens match och han ökade på Sveas ledning till 7-1 och fastställde slutsiffrorna till 8-1. Därmed satte Holmer dit hela fem mål. Köp en lott, tippa på stryktipset, spela en Harry Boy eller gör vad du vill för denna dag verkar vara din flytdag. Sveas debutsäsong i Premier League har väl varit lite ojämn men om de upprepar de senaste matchernas spel kan de väl bli en hyfsad slutplacering. SM har som vanligt varierande framgångar.
MATCHENS LIRARE: JOEL HOLMER, SVEA.

Eurosport – IDG  7–1

E. Rasmus Christenson 4, Frederic Pavlidis 2, Janne Möller. I. Magnus Andersson.

Eurosport hakar på den absoluta toppen efter en härlig våravslutningsmatch mot IDG. Eurosport inledde lite trögt men blev bättre ju längre matchen led. IDG:s målvakt Anders Vesterlund stred tappert inledningsvis men i den tionde minuten så gick mittbacken Janne Möller upp och nickade in Jari Kohonens långa inkast. Minuten senare klackade Fredreric Pavlidis in 2-0. IDG stack emellan och Magnus Andersson kämpade in reduceringen 1-2. Det var bara det att nu hade Eurosport fått upp ångan varpå Rasmus Christenson med ett vackert skott satte dit 3-1 efter en kvart och precis innan paus kunde planens bästa spelare, Christenson, även göra 4-1 efter en retur. I början på den andra halvleken höll IDG jämna steg med sina motståndare men till sist tröt orken. Eurosport gjorde 5-1 genom Pavlidis efter att han slagit in sin egen retur. Sedan avslutade fyramålsskytten Christenson med att göra både 6-1 och 7-1. Möller hade ytterligare en bra nick men denna gång gick bollen i stolpen. Eurosport förlorade premiären med 3-4 efter att varit i ledningen med 3-0 men efter det har man radat upp hela sex matcher utan förlust, starkt. Därmed är man bara två poäng från serieledning. IDG har väl inte rosat marknaden precis under våren men man är i alla fall inte jumbo.
MATCHENS LIRARE: JANNE MÖLLER, EUROSPORT.

FC Viasat Sport – FC Talentum  1–2
FCV. Thomas Kingdahl. FCT. Christoffer Sahlin, Linus Erkhammar

FC Talentum avancerade två placeringar i tabellen när man besegrade FC Viasat Sport. Laget lede grunden efter en mycket bra första halvlek då laget spelade lugnt och metodiskt samt gick till anfall när läge gavs. Det dröjde till en kvart innan formstarka Christoffer Sahlin lurade halva försvaret inklusive målvakten när han ur en snäv vinkel bredsidade in 1-0. VS hann inte mer än att centra innan Linus Erkhammar snodde bollen och sköt 2-0 på sitt tredje bra avslut denna morgon. VS kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och Talentum tvingades spela Italiensk defensiv och satsa på kontringar. Eftersom VS spelade rätt hyfsat så var Talentums kontringar få och efter en halvtimme kunde Thomas Kingdahl ta ner en passning på bästa sätt samt vända sig om och skjuta in 1-2. VS pressade på sista tio men Talentum höll tätt och tog därmed en stabil seger och vi ser fram emot deras höst. Viasat Sport är en gåta! Laget har mycket fina matchkläder, många spelare och framförallt många duktiga spelare namn för namn. Men man får inte till det, ja man hittar inte den rätta mixen. Laget anfaller med mycket folk vilket gör att man blir blottade bakåt. Eller så är det bara så att det är matchkläderna som är snygga och vi misstar oss. Ja det får hösten utvisa, kom igen, ni har ju allt.
MATCHENS LIRARE: LINUS ERKHAMMAR, FC TALENTUM.