Premier League 8:e omgången 2008

Kanal 5 – FC Seasons  2–3
K.
Per Hedberg 2. F. Marcus Hallberg 2, Nils Rasmusson.

Idag var det smygpremiär (halvvecka) för hösten i Reklamserien. Höstens första målchans hade Hasse Billing från Kanal 5 men den vikarierande målvakten Olle Källström sträckte ut hela sin fulla längd och tippade bollen till hörna. Resten av den första halvleken var det FC Seasons som trillade boll riktigt bra, lugnt och metodiskt. Följaktligen kom också 1-0 i den femte minuten genom Marcus Hallberg efter försvarsslarv och samme man kunde även påpassligt nicka in 2-0 efter en kvart. När sedan Nils Rasmusson iskallt drog två man inne i straffområdet samt retfullt enkelt rullade in 3-0 i den andra halvlekens inledning kändes det som spiken i kistan. K5 var stundtals bättre än i våras och när planens bästa spelare, Per Hedberg, började dominera samtidigt som Seasons spelare kroknade allt mer. Ja då blev det liv i matchen igen. Först reducerade klippan Hedberg till 1-3 efter ett skott från 15-16 meter. I anfallet efter var Stina Cars Westrell nära ytterligare ett mål men Källström tog närskottet. Det skulle komma ett reduceringsmål till 2-3 efter en hörnvariant iscensatt av Fabian Cooper och Johan Gyllenpalm. Målskytt igen, Hedberg. Nu fick Femman poängvittring. Seasons var nära ett 4-2 när Robert Schwartz nickade i stolpen men annars var det K5 för hela slanten. Ett slutkört Seasons höll undan och kunde bärga bägge poängen. Detta var ett fall framåt för K5, framförallt den sista kvarten.
MATCHENS LIRARE: PER HEDBERG, KANAL 5.

Svea – Mediaedge: cia  2–3
S. Jesper Strömberg, Joel Holmer. M. Samuel Andersson 2, Kalle Ekstam.

Matchen mellan Mediaedge: cia och Svea var helt jämn. Under den första halvleken var cia det något bättre laget och gjorde också 1-0 genom Samuel Andersson som drev in i planen från vänster samt sköt in bollen i gaveln. Cia hade även bud på 2-0 men Magnus Källman gjorde några fina räddningar. I den andra halvleken kom Svea ut som ett nytt lag och nu var det de som förde spelet och efter att Jens Nyström och Mattias Björklind fint tog sig fram på högerkanten så hamnade bollen framför fötterna på Jesper Strömberg som stötte in 1-1. I anfallet efter fick Björklund ett gyllene läge men nu var det Kristian Kurkis tur att briljera i målet. Han kunde inte hindra Joel Holmer när han stod för ett solonummer som avslutades med ett kyligt mål till 2-1. Nu var Svea verkligen på gång och cia kroknade i den höga luftfuktigheten och det var 17 grader samt vindstilla. Svea hade även bud på 3-1 men lite överraskande kunde cia kvittera efter en halvtimme på en kontring och även denna gång var det Andersson som var målskytt. Sista tio tog musten ut sin rätt och det lutade åt ett kryss. Med endast fyra minuter kvar så dök måltjuven Kalle Ekstam upp från ingenstans och sköt in 3-2 med vänstern i burgaveln. Svea gjorde allt mot slutet för att kunna få in en rättvis kvittering. Nyström fick en dubbelchans men Kurki gjorde fina parader. Svea skulle få ytterligare en chans när Strömberg sköt ett bra närskott men Kurki gjorde nu en akrobatisk räddning och cia höll undan med blotta förskräckelsen.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  0–2  (WO)

FC Talentum – Eurosport  2–3
Pelle Pettersson, Daniel Hedström. E. Johan Fröblom 2, Erik Thorén.

Efter de senaste 14 dagarnas värmebölja kom ett bakslag. På natten for en storm fram över Sverige med en stor mängd nederbörd som följd. Enligt SMHI så dyker en sådan här storm bara upp en gång vart 20:e år så här tidigt på hösten. Alla planer i Stockholm var nog översvämmade och av Skytteholms sju tänkbara 7-mannaplaner var endast en spelbar, plan C, bortre. Vilka resurser vi har till förfogande. I det hällande regnet så stred spelarna i FC Talentum och Eurosport på riktigt bra. Det var Talentum som var piggast inledningsvis och laget tog också ledningen med 1-0 efter ett rappt skott från Pelle Pettersson. Efter en kvart fick ett trögstartat Eurosport ett turmål när Erik Thoréns inspel gick via en försvarare vilket ställde målvakten helt. I och med det målet vaknade Eurosport till liv och Johan Fröblom kunde några minuter senare ge sitt lag ledningen med 2-1. I början på andra ryckte Fröblom sig loss på högerkanten och smällde in bollen till 3-1 i den bortre burgaveln. I detta läge på matchen dog matchen för ett tag och ingenting av värde hände på plan. Med sju minuter kvar kunde Talentum lite överraskande reducera till 2-3 genom Daniel Hedström och nu blev det fart på Talentum igen och Christoffer Sahlin fick till ett kanonskott men Torbjörn Weinesjö gjorde en idioträddning nere vid stolproten. Talentum flyttade fram allt folk och då var Eurosport nära att definitivt avgöra matchen när Fröblom kom fri efter en kontring men Andreas Wohlfeil räddade. Med tio sekunder kvar av matchen fick Talentum en hörna och samtliga spelare inklusive målvakten fanns nu inne i straffområdet och bollen slogs bakåt och just målvakten Wohlfeil hoppade elegant över bollen som kom rullande mot Sahlin som från straffpunkten skulle ladda stora kanonen men bollen var hal så det blev bara en halvträff varpå bollen gick utanför och Eurosport höll undan.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN WEINESJÖ, EUROSPORT.

Zakrisson – FC Viasat Sport  5–1

Z. Christopher Granath 2, Benjamin Guter 2, Alexander Kloow. F. Anders Mannio.

Topplaget Zakrisson kunde åka till jobbet med ett leende på läpparna efter en äkta femetta. Dagens motståndare, FC Viasat Sport, såg stabila ut och man spelade smart inledningsvis anförda av duktiga Claes Andersson men det var bara det att Zakrisson var ett strå vassare. I mitten på den andra halvleken så gjorde Z både 1-0 och 2-0 och innan halvtidssignalen ljöd ledde man med 3-0. Christopher Granath och Benjamin Guter var ett riktigt radarpar och bokfördes för två mål vardera medans Alexander Kloow sköt dagens hårdaste skott i mål när han spikade slutsiffrorna 5-1. VS gjorde ett mål och det var Aron Wahlgren som kastade ett inkast som Anders Mannio vackert nickade in. Noterbart var även att Magnus Helin träffade stolpen i den andra halvleken.
MATCHENS LIRARE: BENJAMIN GUTER, ZAKRISSON.

IDG – Starcom  2–1
I.
Jonas Nykvist, Dennis Lodin. S. Martin Palm.

Premier Leagues nästjumbo IDG överraskade alla när man skrällbesegrade ett snopet Starcom efter en jämn match. Snabbe Jonas Nykvist var igenom redan i den andra minuten men Henrik Lundwall räddade. Några minuter senare fick Nykvist en ny chans och nu gjorde han 1-0. IDG fick blodad tand och kämpade på hela laget och nyförvärvet Nicklas Hedengran var precis den injektion som laget behövde. Efter en halvtimme kunde Dennis Lodin öka på IDG:s ledning till 2-0 och den ledningen kändes ganska säker. Starcom kom med en vass spurt och med åtta minuter kvar kom också en reducering genom Martin Palm som elegant gjorde målet. Starcom gav allt för att få till en kvittering men IDG höll undan och klättrade en placering.
MATCHENS LIRARE: JONAS NYKVIST, IDG.

Land & Rike – TV 4  2–3
Pehr Dunger, Andreas Lifbom. T. Robert Björk 2, Emre Güner.

Det hade regnat hela natten men lagom till den stora matchen mellan de två obesegrade lagen TV 4 och Land & Rike sprack himlen upp och det blev blå himmel och 18 grader varmt. Det var också en match i matchen mellan två av seriens bästa spelare Andreas Lifbom och Robin Trygg. Matchen inleddes i ett högt tempo som båda lagen bemästrade utmärkt. Johan Petersen såg ut att tränat extra i sommar för han var strålande. Efter en jämn inledning skapade TV 4 en dubbelchans när först Emil Hallström och sedan Nic Dumell var igenom men Jonas Ringström gjorde två kvalificerade räddningar. Efter det tog Fyran ett litet grepp om matchen och efter en kvart sköt Andreas Nyman i ribban. Fyran var värda ett mål men istället kunde L & R gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter att Pehr Dunger gjort målet 15 sekunder före halvtidssignalen. När sedan Lifbom mycket vackert slog en hörna direkt i mål i inledningen på andra, ja då fick verkligen L & R vind i seglen. Laget hade en 2-0 ledning och spelade stabilt varpå Fyran mattades allt mer och hade svårt att skapa några farligheter. Serieledarna var verkligen illa ute och efter en halvtimmes spel hade man alltså både tappat sin serieledning och sin slutspelsplats. Laget var nere för räkning till nio innan den stora och mycket oväntade vändningen kom. Först reducerade Emre Güner på en perfekt nick med sju minuter kvar. Helt plötsligt vaknade man till liv igen och bara minuten senare kom också kvitteringen till 2-2 genom Robert Björk. Nu gick laget inte att stoppa och Björk behövde bara en minut till på sig innan man tog ledningen med 3-2. TV 4 gick alltså från 0-2 till 3-2 på tre minuter och sedan var även Trygg nära att göra 4-2 men skottet tog i stolpen. TV 4 vann efter mirakelvändningen och behåller sin serieledning. L & R hade lättare att hålla sig för skratt, vad hände?
MATCHENS LIRARE: ROBERT BJÖRK, TV 4.

Sifo Media – MSN  3–1
Henric Christiansson, Jonas Holmberg, Erik Blomkvist. M. Jonas Lidén.

Jumbon MSN startade ursinnigt och Jonas Lidén slet sig fri från halva plan och dundrade in 1-0 via stolpen. Nu såg MSN sina första poäng framför sig. Sifo Media ville annorlunda och träffade stolpen två gånger genom Erik Blomkvist (direkt på hörna) och Calle Vestman. MSN såg länge ut att få gå till halvtidsvila men efter en kvart kunde duktiga Henric Christiansson kvittera. Precis innan halvtid fick Blomkvist en bra chans efter fint spel men skottet gick över. I den andra halvleken pressade SM på men den utmärkte målvakten och tillika försäljningschefen med det passande namnet Mats Selling tog allt och var stundtals omutlig. Han hade även stolparna på sin sida som när Christiansson var framme och när Jonas Holmberg nickade i stolpen var det den fjärde träffen i virket. SM kunde sedan göra både 2-1 och 3-1 genom Holmberg och Blomkvist. I slutet på matchen var MSN nära att reducera när Niclas Jansson var igenom men SM vann rättvist. MSN väntar fortfarande på sin första poäng, kom igen.
MATCHENS LIRARE: MATS SELLING, MSN.