Premier League 9:e omgången 2008

Svea – TV 4  2–3
S. Jens Nyström, Emil Grönlund. T. Robert Björk, Jens Carlgren, Marcus Skarphagen.

Frågan innan matchen var om serieledarna TV 4 skulle behålla sin förlustnolla intakt eller om Svea som idag mönstrade sin bästa uppställning förutom på någon enstaka plats kunde hota dem. Matchinledningen höll högsta fart och det var öppet spel. Båda lagen hade fina lägen men den första halvleken slöt 0-0 mycket tack vare de duktiga målvakterna Alexander Bernhard och vikarierande Jesper Strömberg. Matchens två bästa chanser hade TV 4 genom Marcus Skarphagen och Andreas Nyman. I början på andra fick Fyran en drömöppning när den speciella målskytten nu höst, Robert Björk, krutade in 1-0. Fem minuter senare kunde Jens Carlgren göra 2-0 efter ett väggpass med Skarphagen. Med tanke på spelet ute på plan var 2-0 för stora siffror. Fyran bevakade sedan sin ledning på ett proffsigt sätt och Sveas framstötar blev allt glesare. Med fyra minuter kvar kändes Fyrans ledning kassaskåpssäker. Men då, helt plötsligt, så styrde Jens Nyström in Martin Eiseles skott till 1-2. Svea fick nu blodad tand och efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet kunde Emil Grönlund formligen trycka in 2-2 uppe i det högra krysset med minuten kvar till full tid. Vilken scenförändring! Svea ville sedan avgöra och flyttade upp mycket folk varpå Björk erövrade bollen och slog en fin passning till Skarphagen som otroligt vackert lobbade in 3-2 i friläge för TV 4 med 30 sekunder kvar. Fyran visade verkligen hög moral och då skall ni veta att Robin Trygg inte var med. Laget leder serien fortfarande och man är obesegrade efter nio omgångar. Svea spelade verkligen bra och man var värda en poäng. Laget har förlorat fem matcher med uddamålet i år. Har man lika mycket tur nästa säsong som otur i år blir man livsfarliga.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

FC Talentum – IDG  1–4
F. Linus Erkhammar. I. Nicklas Hedengran, Peter Hedengran, Dennis Lodin, Jonas Nykvist.

Bottenlaget IDG kan nu skrota det öknamnet för idag tog man andra raka höstsegern och har verkligen ett fint go i laget. I den sjätte minuten laddade Nicklas Hedengran stora kanonen varpå 1-0 satt i nätmaskorna. FC Talentum gav givetvis inte upp och både Linus Erkhammar och Johan Areskoug hade varsitt fint läge och med tre minuter kvar till halvtidsvilan kunde Erkhammar kvittera efter ett fint skott i burgaveln. Bara minuten senare återtog IDG ledningen igen efter det att Peter Hedengran spelat vägg med sin son Nicklas innan han pangade in 2-1. I början på den andra halvleken så gjorde Talentum allt för att kvittera och efter en halvtimme var vi beredda att anteckna 2-2 när Erkhammar passade bollen snett inåt bakåt till Areskoug som kom farande och sköt en kanon i ribban. Istället för just 2-2 kunde IDG kontra in 3-1 genom Dennis Lodin som gjorde mål idag igen. Talentum måste nu satsa allt framåt men då kunde IDG fastställa slutresultatet 4-1 genom pigge Jonas Nykvist. Var skall detta sluta?
MATCHENS LIRARE: NICKLAS HEDENGRAN, IDG.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt i  2–1
E.
Johan Fröblom 2. L. Patric Jacobsson.

De två lagen Eurosport och Lokaltidningen Mitt i tillhör ju de sju lagen som ryckt loss i tabellen. Dagens match var helt jämn inledningsvis och vi fick se ett mål under den första halvleken men det var inte vilket skitmål som helst. Patric Jacobsson slet sig loss från halva plan, avancerade framåt i hög fart innan han sköt ett kanonskott i steget rakt upp i krysset, vilken pärla. Den andra halvleken var både bra och händelserik. Först hade duktige Martin Gustafsson ett bra läge att öka på sitt lags ledning till 2-0 men Ralf Bjurbo gjorde en fin räddning. Istället kom 1-1 minuterna senare när Johan Fröblom vackert stötte in bollen på volley efter ett fint inspel från Janne Möller. LMI hade ytterligare ett fint läge när snabbe Marcus Nanayakkara var igenom men Bjurbo var strålande idag. Med endast fem minuter kvar tog matchhjälten Fröblom ner bollen på bröstet samt på halvvolley kunde han göra 2-1. Eurosport har flyt i år och Fröblom var även nära ett 3-1 mål men skottet gick i stolpen. LMI har lyft sig mist två klasser från ifjol, kul.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBLOM, EUROSPORT.

Zakrisson – Kanal 5  3–1
Z.
Christopher Granath 2, Alexander Kloow. K. Thomas Sellin.

Slutspelslaget Zakrisson fick slita ont för att besegra ett nytänt Kanal 5. Den första halvleken var relativt jämn och K5 tillät inte ett lite rostigt Zakrisson att få igång sitt normala rull. Det var också K5 som tog ledningen genom utmärkte Thomas Sellin som styrde bollen i nät. Efter en kvart kunde Alexander Kloow kvittera när han vände på en fem öring och sköt in kvitteringen. Samme Kloow serverade i inledningen på den andra halvleken Magnus Helin bollen men skottet gick strax över. Ett tag låg en liten skräll i luften men med sju minuter kvar till full tid kunde Christopher Granath göra 2-1 för Zakrisson. Ett allt mer tröttnande K5 försökte förgäves kvittera men i den sista minuten kom avgörande 3-1 och på nytt var det Granath som var målskytten. Zakrisson ser trots allt vassa ut i år. Vi fick även bekanta oss med en trio bröder i form av Fabian, Morgan och Norman Cooper, vilka tekniker.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOPHER GRANATH, ZAKRISSON.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  1–2
Pontus Ogebjer. M. Thomas Krywult, Självmål.

Aftonbladet tog ledningen med 1-0 i den jämna första halvleken. Ju längre matchen led ju tröttare blev Bladets spelare medan Mediaedge: cia såg allt piggare ut. Så när Thomas Krywult kvitterade till 1-1 med fem kvar var det helt i sin ordning. Det var inte orättvist att cia kunde göra segermålet 2-1 med två minuter kvar när Kalle Ekstam stressade backlinjen till ett självmål. Samtidigt led vi med Aftonbladet som kämpat matchen igenom.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

FC Viasat Sport – Starcom  4–0
Aron Wahlgren, Hans Skarplöth, Peder Ålenius, Johan Mjällby.

FC Viasat Sport spelade verkligen som ett lag och kunde komfortabelt vinna med 4-0. Vi har ju sagt det förut, att på pappret ser det bra ut men man har inte fått till det. Vi ser fram emot en spännande höst. Aron Wahlgren gjorde 1-0 medan avgörandet kom i den andra halvleken när laget gick från 1-0 till som vi tidigare nämnt 4-0. Hans Skarplöth satte dit 2-0 och Peder Ålenius 3-0. Dagens mål stod Johan Mjällby för när han körde ett eget solonummer, vilken kasse. Starcom har inlett höstsäsongen med två raka förluster men man behåller sin åttonde plats.
MATCHENS LIRARE: JOHAN MJÄLLBY, FC VIASAT SPORT.

MSN – FC Seasons  0–8
F. Nisse Rasmusson 2, Richard Hagenstam 2, Olle Källström 2, Jakob Marky, Patrik Mattsson.

FC Seasons började lite lusigt men blev bättre ju längre matchen led för att avsluta den i stor stil. Då var det tvärtom för MSN, de inledde piggt för att sedan bli sämre och slutet skall vi glömma. Seasons hade 1-0 i halvtid och i början på den andra halvleken avgjorde man tillställningen med två snabba mål vilket betydde 3-0. Efter en halvtimme satte laget tre mål på lika många minuter och så var ställningen hela 6-0. Matchen avrundades med att Seasons gjorde två mål till varpå matchen slöt hela 8-0. Mats Selling i MSN:S mål var direkt strålande inledningsvis och Niclas Janson var bra i backlinjen matchen igenom. Vi väntar fortfarande på första poängen men den som väntar på något gott! Eleganten Nisse Rasmusson, allroundspelaren Olle Källström och teknikern Richard Hagenstam svarade samtliga för två mål. Debutanten Jakob Marky hamnade kul nog i målprotokollet. Dagens mål svarade Patrik Mattsson för när han körde en egen show i slutminuten. Mattsson hade även en stolpträff samt en grym volley efter en fin bröstnedtagning men skottet gick över. Seasons ligger bara sexa men man ligger även i vinnarhålet. Lagen ovanför möts ju internt.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MATTSSON, FC SEASONS.

Sifo Media – Land & Rike  2–7
Jonas Holmberg, Andreas Bryvall. L. Claes Andberg 3, Andreas Lifbom 2, Kristoffer Wilén, Olle Lewenhaupt

Land & Rike kom snabbt över chockförlusten (den första) i slutminuten från den förra omgången. Efter stundtals riktigt bra spel besegrade man ett bra (trots storförlusten) Sifo Media i en öppen och mycket trevlig fotbollsmatch. L & R hade 2-1 i halvtid och i den andra halvlekens första minut gjorde Claes Andberg två fina mål till 4-1 och han svarade för ett hattrick i dagens fight. Det hela flöt iväg till hela 7-2 och det svängde friskt matchen igenom. Nog för att L & R vann mycket rättvist så hade SM inte marginalerna på sin sida. Vid ställningen 1-1 hade utmärkte Andreas Bryvall ett friläge men Jari Hållman räddade och istället för 2-1 till SM ledde L & R med 2-1 15 sekunder senare. Det samma hände efter en halvtimme. SM låg under med 2-5 och hade ett friläge till 3-5 men Hållman räddades Philip Kormans friläge varpå 15 sekunder senare stod det 6-2 på anslagstavlan. Andreas Lifbom svarade för två mål och Kristoffer Wilén ett. Han slog även två målgivande hörnor. Sedan gjorde ¨greven¨ Olle Lewenhaupt ett riktigt engelskt arbetarmål när han slängde sig och nickade in den. Spelar L & R som idag har man klar slutspelschans. SM föll verkligen med flaggan i topp och Jonas Holmberg sköt ett skott via stolpen och in och Andreas Bryvall smällde in ett skott i nättaket efter en fin nickskarv från Stefan Svanfeldt. Lifbom hade även en nick i stolpen. Hållmans utkast höll Allsvensk klass. Erik Blomkvist var mycket bra i målet under speciellt den första halvleken och han visade dolda talanger på den positionen.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, LAND & RIKE.