Premier League 10:e omgången 2008

FC Seasons – FC Viasat Sport  5–0
Ola Gustafsson 2, Richard Hagenstam, Nisse Rasmusson, Jakob Marky.

Vi lyfter på hatten för FC Seasons. Idag gör laget kanske sin bästa match, då snackar vi om den första halvleken, på många år. Innan matchklockan tickat en minut så hade Richard Hagenstam påpassligt nickat in 1-0. Bara minuten senare så skjuter Olle Källström i stolpens insida och ut. 2-0 målet kommer ändå men målskytten hette Ola Gustafsson. Efter en kvart ökar Seasons på både till 3-0 och 4-0 inom loppet av en minut och det var Nisse Rasmusson och pigge Gustafsson som bokfördes för målen. FC Viasat Sport, som var så bra i den förra matchen var helt paralyserade och mycket riktigt så gjorde Seasons hela 5-0 precis innan paus och dom hade verkligen en 100% utdelning. Ett chockat VS kom ut som ett nytt lag till den andra ronden och man var värda både ett och två mål. Manfred Aronsson träffade stolpen, Aron Wahlgren nickade i ribban och den tyske playmakern Hans Holger sköt en straff som dock duktige Peter Krokstrand räddade. Ja det var inte VS dag medan Seasons hade lättare till skratt.
MATCHENS LIRARE: RICHARD HAGENSTAM, FC SEASONS.

Land & Rike – Mediaedge: cia  4–1
Pehr Dunger 2, Andreas Lifbom 2. M. Kalle Ekstam.

Land & Rike och Mediaedge: cia bjöd verkligen på en toppmatch och publiken fick helt klart valuta för pengarna. Det var bra fotboll med hög fart, tuffa tag, fint spel från bägge sidor och matchen hade framförallt en skön puls. Formstarka L & R som slog nytt Reklamserierekord eftersom de av misstag i programmet spelade sin tredje match i rad på lika många dagar. De började i alla fall piggast och redan efter ett par minuter hade duktiga Göran Malmborg fått göra två tre fina räddningar. Följdaktligen var det också L & R som gjorde det första målet genom Pehr Dunger som rakade in bollen efter ett friläge. L & R fick även till en bra start på den andra halvleken och Andreas Lifbom släpptes lite för lätt när han kom i mittzonen och då brukar det bara smälla till och det gjorde det även denna gång, 2-0. I anfallet efter så klev cia:s skyttekung, Kalle Ekstam, fram och med ett fint skott i gaveln såg han till att det var match igen. Nu var cia verkligen på gång och först hade John Aleman ett jätteläge efter en konstspark och i anfallet efter nickade Joel Nyrén men vid bägge tillfällena räddades bollen på mållinjen. Istället för 2-2 slog Lifbom en perfekt avvägd boll till Dunger som stötte in 3-1 på volley, vilken dramatik. Nu tvingades cia på storoffensiven men istället bjöds L & R på kontringslägen och Dunger rundade en cia-spelare på vänsterkanten samt serverade bollen till Lifbom på silverfat och så var matchen avgjord, 4-1. Firma Dunger & Lifbom är verkligen sylvassa när de kommer i fart på kontringarna. Frågan är om de är Premier Leagues farligaste offensiva duo. För första gången på 25 år som matchens lirare titeln delats ut efter varje match delas den denna gång mellan två spelare vilket blir historiskt. L & R har bara en förlust på tolv matcher, kul.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER & ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.

Aftonbladet – Eurosport  1–8
Thomas Hanusek. E. Johan Fröblom 5, Martin Karlsson 2, Rasmus Christenson.

Eurosport bjöd på totalfotboll denna morgon. Laget ligger perfekt i vinnarhålet och har endast förlorat en match i Premier League i år och det var i premiären den 8 april trots att de hade en 3-0 ledning. I vissa matcher har laget hankat sig fram till en seger men idag var de som sagt var grymma. Man har en perfekt mix i laget med fyra hungriga ¨juniorer¨ som har en snittlängd på 1.74 och väger 68 pannor. Ingenting med andra ord. Sedan har man de rutinerade veteranerna i backlinjen samt en omskolad mittback som skyttekung. Eurosport hade nästan en 100% utdelning och gjorde 1-0 tidigt i matchen för att sedan rycka åt sig en 4-0 ledning i mitten på den första halvleken. Aftonbladet var inte direkt dåliga men fjolårsformen är som bortblåst, hittills! Thomas Hanusek kunde i alla fall reducera innan paus. I den andra halvlekens inledning var det ganska jämnt men mot slutet tröt orken för Bladet varpå Eurosport trummade in hela 8-1. Många av målen var rena rama delikatesserna. Formtoppade Johan Fröblom svarade för hela fem mål och Martin Karlsson bokfördes för två mål men det var inte vilka dussin mål som helst. En helvolley samt en vacker lobb. Rasmus Christenson hamnade även han som vanligt i målprotokollet. Vi ser redan fram emot nästa match.
MATCHENS LIRARE: MARTIN KARLSSON, EUROSPORT.

Lokaltidningen Mitt i – Svea  4–5
L. Martin Gustafsson 2, Patric Jacobsson 2. S. Jon Enestig 2, Thomas Svensson, Tom Lindfors, Martin Eisele.

Äntligen vände Svea sin uddamålsförlust trend mot Lokaltidningen Mitt i. Matchen igenom var helt öppen, trevlig och målchanserna duggade tätt. Duktige Martin Gustafsson gjorde 1-0 redan i den första minuten. I den tionde matchminuten kom kvitteringen och det var 62-årige Thomas Svensson som fick bollen på högerkanten och via den bortre stolpen satte han i bollen. Efter en kvart hade Svea vänt på steken när Tom Lindfors gjorde 2-1. Minuten senare var det kvitterat när ständigt farlige Patric Jacobsson gjorde 2-2 på en nickretur. Precis när vi skulle skriva dessa siffror som halvtidsresultat så kom Martin Eisele fri och satte dit 3-2, tre sekunder kvar. Svea var på gång och det första som hände i den andra halvleken var att Mathias Björklund sköt ett stenhårt skott i stolpen. Svea skulle få sitt 4-2 några minuter senare när Jon Enestig höll sig framme. Efter en halvtimme kom LMI tillbaka i matchen och både Zoran Buric och Johan Kristensen hade bra lägen men duktige Jesper Strömberg räddade mycket idag. Med sex minuter kvar till full tid var det dags för Enestig att bli tvåmålsskytt när han gjorde 5-2, ett segermål kändes det som. Men som sagt var så var LMI på gång i den svängiga matchen och med fem kvar kom 3-5 genom Jacobsson och med en minut kvar kom ytterligare en reducering till 4-5 från Gustafssons fötter. I matchens absolut sista självande sekunder fick Jacobsson ett kanonläge till 5-5 men det hårda markskottet strök stolpen och Svea hade för en gångs skull lite mylla i en kul match.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.

IDG – Zakrisson  0–9
Z. Christopher Granath 3, Alexander Kloow 3, Magnus Frisk 2, Staffan Helin.

Som Zakrisson spelade idag är de för bra för Premier League. IDG höll stången i ca tio minuter men sedan gjorde Zakrisson fem mål på lika många minuter! Innan halvtid kom även 6-0 och redan efter tre minuter in på den andra ronden så stod det 8-0 och vi trodde nog att det var dags för en TÖ (teknisk överlägsenhet som inträffar vid tvåsiffrigt). Efter en halvtimme kom även 9-0 men IDG vägrade att släppa in tian och det klarade man. IDG hade även bud på både ett och två mål men Dennis Lodin fick inte bli målskytt för tredje matchen i rad. Det fantastisk duktiga spelarna Alexander Kloow och Christopher Granath svarade bägge för ett hattrick, Magnus Frisk gjorde två medan Staffan Helin även han hamnade i målprotokollet. Zakrissons segertåg fortsätter, kom igen IDG. Ni är egentligen på gång.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS FRISK, ZAKRISSON.

Starcom – FC Talentum  3–1
S. Johan Pettersson 2, Jonas Lundmark. F. Fredrik Busck.

Från den första minuten till den sista i matchen mellan Starcom och FC Talentum bjöds vi på en öppen och situationsrik match med ett härligt böljande spel med mängder av målchanser, precis som det skall vara. Det var en gåta att det stod 0-0 efter en kvart. Talentums Beckenbauer, Martin Hallberg, var som vanligt suverän och framåt sågade sig Fredrik Busck och Christoffer Sahlin sig igenom gång efter gång. Om de bara hade lite flyt hade båda svarat för två mål var. Till sist kunde i alla fall Busck göra 1-0. På den efterföljande avsparken gjorde lagkaptenen Johan Pettersson 1-1 när han lobbade in bollen från centringspunkten, verkligen vaket och vackert. Tolv sekunder in på den andra halvleken kunde samma Pettersson dundra in även 2-1 nere vid stolproten och nu fick Starcom vind i seglet och Jonas Lundmark nickade strax över efter ett fint inlägg. I anfallet efter kunde Lundmark göra 3-1 och då hade uret bara tickat iväg till två minuter. Ett lite chockat Talentum kom till sist tillbaka in i matchen efter en halvtimme och nu vaskade man fram 2-3 riktigt feta målchanser men Martin Palm i målet gjorde några fina räddningar. Det blev inga fler mål i matchen trots bra lägen för bägge lagen och Starcom vann med 3-1 och befäster sin mittenplacering. Talentum har mycket i sig men de får inte till det.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

TV 4 – MSN  4–0
Marcus Skarphagen 2, Jens Carlgren, Nic Edwards.

Serieledarna TV 4 med tio matcher i rad utan förlust mot jumbon MSN med nio raka förluster. Ja det skulle väl bara bli en formsak och kattens lek med råttan. Men där fick alla siare helt fel. Den första halvleken var helt jämn. Dels berodde det på att TV 4 inte fick till sitt sedvanliga vägvinnande spel men samtidigt var det ett taggat MSN som inte tillät sina motståndare briljera. Målchanserna var lätt räknade under den första halvleken som slutade mållös. MSN hade en grym debutant i Ken Linde och så hade man en suverän målvakt i Stefan Svensson, vilka utkast etc. Marcus Skarphagen hade det bästa läget under det första tjugo minuterna och det var också han som gjorde 1-0 till Fyran i den femte minuten på andra. Under den sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka och spelarna blev allt tröttare i det ganska höga tempot och nu fick vi se fina lägen för bägge lagen. Det var lika nära ett 1-1 mål för MSN som ett 2-0 för Fyran och med fem kvar inträffade det sistnämnda när Jens Carlgren satte dit den. Under matchens sista två minuter så ökade TV 4 på från 2-0 till 4-0 efter mål från Skarphagen igen och Nic Edwards. Matchen var redan körd då så siffrorna var på tok för stora. Fyran kommer allt närmare en förlust och får verkligen bekänna färg i nästa match. Detta var tre steg framåt för MSN. Robert Björk var bra igen och Alexander Bernhard höll nollan samt stod för några sköna TV-räddningar.
MATCHENS LIRARE: KEN LINDE, MSN.

Kanal 5 – Sifo Media  2–0
K.
Daniel Cedercrona, Per Hedberg.

Efter 21 sekunder smekte Norman Cooper på sin nationaldag fram bollen till Daniel Cedercrona och precis då kändes det som om tiden stått stilla i tre fyra år. För Cedercrona löpte med motoriska steg i hög fart på djupet, sköt ett perfekt skott och bollen satt stensäkert högt upp i den högra burgaveln samt den efterföljande målgesten kom som ett brev på posten. Med den starten i ryggen fortsatte Kanal 5 sin offensiv och kärnkraftverket Per Hedberg tvingade fram Erik Blomkvist till en fin parad. Det blev inga fler mål i den första halvleken som K5 vann rättvist. I början på andra kastade Cedercrona ett inkast till Thomas Sellin men skottet gick strax utanför. Sifo Media var inte dåliga men hade svårt den sista tredjedelen men efter en halvtimmes spel blev det en scenförändring på plan. Helt plötsligt vaskade SM fram fyra bra möjligheter i rask takt. Filip Kornman och Andreas Bryvall fick två fina lägen men Joakim Norling gjorde lika många fina ingripanden. Sedan hade Stefan Svanfeldt två gyllene lägen men Norling höll nollan och med fyra minuter före full tid kontrade Hedberg in matchavgörande 2-0. Norman Cooper träffade stolpen i slutminuten och K5 vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.