Premier League 11:e omgången 2008

TV 4 – Mediaedge: cia  1–2
T. Robert Björk. M. Thomas Krywult 2.

Efter fem månader och tolv raka utan förlust blev även talet 13 en oturssiffra för TV 4. Det var nämligen Mediaedge: cia, som för övrigt har en hög högsta nivå som tillfogade serieledarna dess första förlust efter en dramatisk match. Den första halvleken var helt jämn och slutade 0-0. Men hade det inte varit för de fantastiska målvakterna Göran Malmborg och Alexander Bernhard så hade det resulterat i mål för bägge lagen. Att Bernhard tog Thomas Krywults kanonskott nere vi stolproten och styrningen efter en hörna från nära håll var en gåta. I början på den andra halvleken var Robert Björk nära att ge TV 4 ledningen men Malmborg räddade det ena skottet och returen slogs bort på mållinjen. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men under matchens sista tio minuter blev det som tidigare nämnts stort raffel. Krywult drev bollen i hög fart i 20 meter samt avslutade med att stenhårt skjuta 1-0 i gaveln och där var t.o.m. Bernhard chanslös. I och med det målet fick cia en positiv kick där både Kalle Ekstam och Joel Nyrén hade två jättelägen men Bernhard räddade mirakulöst. Med fem kvar gjorde Fyran allt för att få in en kvittering och under årets säsong har man alltid lyckats med det när man väl var pressade. Marcus Skarphagen fick den stora chansen men Johan Högfeldt räddade på mållinjen. Bollen kom tillbaka in i straffområdet och bollen hamnade hos Björk som tryckte in kvitteringen till 1-1 inför jublande lagkamrater. Då lutade det åt ett kryss men cia gick verkligen för seger idag och med tre minuter kvar borde laget fått en straff men domaren friade, mycket tack vare att Fyran kanske skulle fått en frispark i momentet innan. Cia gav sig inte och med två minuter kvar gör matchhjälten Krywult 2-1, som också blir ett rättvist slutresultat. Därmed förlorar TV 4 sin första match i år samtidigt som cia tog sista chansen att nå slutspelet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE: CIA.

Sifo Media – Lokaltidningen Mitt i  4–5
Anders Eriksson, Panos Ziogalis, Jonas Holmberg, Håkan Ruste. L. Patric Jacobsson 3, Peter Leijonspjuth 2.

Lokaltidningen Mitt I och Sifo Media bjöd på ett målfyrverkeri helt i publiken smak. Redan efter 40 sekunder var höstdebuterande Peter Leijonspjuth fri med målvakten efter ett försvarsslarv och han gjorde inget misstag, 1-0. Två minuter senare var det kvitterat när Anders Eriksson sköt ett hårt markskott i mål och Eriksson börjar allt oftare hamna i målprotokollet nu för tiden. I anfallet efter så hade LMI tagit ledningen igen och nu var det Patric Jacobssons tur att näta. Sedan lugnade det ner sig en aning för att sedan explodera i målprotokollet under halvlekens sista fem minuter. Stefan Svanfeldt lyfte in bollen till Panos Ziogalis, som i sin tur sköt 2-2 på volley, vackert. När Panos väl gör mål brukar de vara snyggt. Sedan var det Jacobsson show när han först gjorde 3-2 efter en raid från eget straffområde och över hela planen varpå han avslutade med att göra mål. I anfallet efter fullbordade han sitt hattrick till 4-2. Sedan blev Svanfeldt fälld och den efterföljande straffen sköt Jonas Holmberg in till 3-4. Precis innan halvtidsvilan fick vi se klapp, klapp spel á la rysk hockey på 80-talet mellan Mikael Malm, Jacobsson och slutligen Leijonspjuth vilket innebar att halvleken vanns med otroliga 5-3 av LMI. I början på andra startade SM riktigt bra och som ett brev på posten kunde Håkan Ruste styra in 4-5 på volley efter en hörna. Under den sista kvarten upphörde helt plötsligt målen att trilla in. Jacobsson fortsatte att dominera händelserna. Han nickade fram Leijonspjuth som från nära håll nickade över. Han kom fri men Erik Blomkvist räddade och han borde fått en straff men domaren var snäll mot den kämpande målvakten och friade. Till sist vann dock LMI med de trevliga siffrorna 5-4.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – FC Seasons  1–9
A. Pontus Ogebjer. F. Jakob Marky 3, Viktor Engström 2, Ola Gustavsson, Olle Källström, Mattias Gustafsson, Patrik Mattsson.

FC Seasons är inne i en bra period för tillfället och man är endast två poäng från en slutspelsplats. Redan från start visade Seasons var skåpet skulle stå och efter en tio minuter började målen trilla in och man gick från 0-0 till 4-0 på fem minuter. Aftonbladet som är en blek kopia av sitt forna jag kunde reducera genom Pontus Ogebjer innan halvtid. I den andra halvleken fortsatte Seasons att trumma på och till sist vann man med hela 9-1. De sex första målskyttarna var av olika spelare vilket betyder på jämnhet men till sist hittade vi en tremålsskytt i Jakob Marky och en tvåmålsskytt i Viktor Engström. Seasons kan med spänning se fram emot de avslutande omgångarna medan Bladet måste vände sin svit på sex raka förluster med en målskillnad på 5-33, kom igen.
MATCHENS LIRARE: JAKOB MARKY, FC SEASONS.

Eurosport – FC Viasat Sport  4–0
Johan Fröblom 2, Per Boström, Rasmus Christenson.

Båda lagen hade full trupp lagom till derbyt mellan Eurosport och FC Viasat Sport. Hela 13 spelare stod startklara för Eurosport och VS hade 12, kul. Eurosport lade grunden till sin seger redan i den första halvleken då laget stormade fram till en 3-0 ledning efter mål av Per Boström efter ett fint skott och 2-0 genom Johan Fröblom via ribban och in. Precis innan halvtidssignalen ljöd kunde årets 15-målsskytt Fröblom göra 3-0. I den andra halvleken höll Eurosport inte samma klass men Fröblom fick i alla fall till ett stolpskott och Rasmus Christenson satte dit 4-0 efter en kvart. VS spelade upp sig två klasser och höll jämna steg med sina motståndare men man hade svårt att vaska fram några riktigt heta målchanser. Åke Johanssons gäng blir livsfarliga framöver.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.

Kanal 5 – IDG  2–3
K. Thomas Selin 2. I. Dennis Lodin 2, Peter Hedengran.

IDG:s lojala lagspelare spelade en smart defensiv, kämpade friskt samt anföll med list. Det var Kanal 5 som inledde bäst och redan under inledningsminuterna kom Thomas Sellin fri men Bosse Nordlin räddade. Efter tio minuter skaffade sig helt plötsligt IDG fyra raka anfall. Björn Jansson sköt ett skott efter en hörna men en K5 spelare räddade på mållinjen, sedan sköt samma man en rökare via ribban och över. Däremellan dundrade planens bästa spelare, Peter Hedengran, bollen strax utanför. Till sist kom 1-0 målet genom just Hedengran. I slutet på den första halvleken och i början på den andra bombade Femman på med många skott men de flesta gick över. IDG stack emellan med en kontring och Jonas Nykvist var igenom men Joakim Norling räddade. Efterhand fick Fabian Cooper på ett skott som Nordlin räddade men Sellin rakade in returen. Nu fick K5 verkligen vittring och efter en halvtimme tog duktiga Selin ner ett frisparksinlägg vid den bortre stolpen och rullade in 2-1. Efter det målet kändes det som om Femman skulle vinna. IDG gav inte upp och en spelare är verkligen ett unikum och det är Dennis Lodin. Han har aldrig spelat fotboll, inte ens under ungdomsåren. Han är snabb och utvecklas hela tiden och detta är hans andra fotbollssäsong i sitt liv. Först sköt han ett bra skott i stolpen, sedan blev han framspelad av Nykvist varpå Lodin stötte in 2-2. Med fyra minuter före full tid upprepade sig det scenariot och Nykvist spelade fram Lodin som fick avgöra matchen, fantastiskt. Lodin gjorde inget mål förra säsongen och inget mål under våren men under höstens fyra matcher har han gjort lika många mål och IDG har vunnit tre av dessa matcher. Femman hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: DENNIS LODIN, IDG.

FC Talentum – MSN  1–2
Christoffer Sahlin. M. Jonas Lidén 2.

Äntligen kom den, det som hela Reklamserien väntat på under hela säsongen, nämligen MSN första seger på Skytteholms konstgräs. Det var annars FC Talentum som inledde bäst och laget hade mycket spring i benen. I mitten på halvleken sköt först Christoffer Sahlin i ribban. Minuten senare rullade han in 1-0 och ytterligare någon minut senare sköt han ett skott som räddades på mållinjen. Efter en kvart slocknade helt plötsligt Talentum, det var som om de gick in i väggen för man slutade spela sin frejdiga fotboll. MSN tog då till vara på den uppkomna situationen och började spela riktigt bra anförda av alltid så pålitlige Niclas Jansson. Helt plötsligt började även speedkulan Jonas Lidén att hota motståndarna gång på gång. Först kvitterade han till 1-1 med några minuter kvar till halvtidsvilan när han formligen kämpade in bollen. I början av andra ryckte han sig loss och sköt ett bra skott men bollen slogs undan på mållinjen och i anfallet efter var han igenom igen men denna gång avvärjde Andreas Wohlfeil. Under matchens sista tio minuter var det helt öppet och Martin Hallberg var igenom men den mycket duktiga målvakten Björn Bigander räddade som så många gånger förr. Även fjolårets fyramålsskytt Jonas Jonsborg höll sig framme men 1-1 stod sig och såg ut att bli ett slutresultat. Med några minuter kvar kämpade Mikael Falk till sig bollen innanför straffområdet och fick över bollen till den bortre stolpen och där stod matchvinnaren Jonas Lidén och kunde skjuta in 2-1. Under de sista minuterna tryckte Talentum på ordentligt med sina sista krafter men MSN historiska seger var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: JONAS LIDÈN, MSN.

Zakrisson – Svea  0–3
Joel Holmer, Tom Lindfors, Thomas Svensson.

För första gången denna säsong så var de så kallade ¨stjärnorna¨ i Svea där samtidigt. Eftersom motståndet var Zakrisson, som för övrigt är Premier Leagues bästa lag för tillfället, var frågan. Hur skulle detta gå? Svar, mycket bra! Den första halvleken var relativt jämn men man såg en liten tendens att Sveas spelare var lite mer på tårna och därför kom det inte oväntat när Joel Holmer gav Svea ledningen med 1-0 efter en kvart. När den andra halvleken började trodde vi nog lite till mans att Zakrisson skulle börja ta över men det blev faktiskt tvärtom för nu hade Svea sin bästa period i matchen. Holmer sköt ett stolpskott och några minuter senare så spelade Jon Enestig fram Tom Lindfors som i sin tur stötte in 2-0. Då, med kvarten kvar, började Zakrissons spelare att förstå att de faktiskt kunde förlora. Man höjde upp tempot två snäpp, flyttade fram laget och började anfalla friskt. Laget fick många skottlägen men de flesta gick över och de som gick på mål plockade Magnus Källman ner. Under de sista fem minuterna blev Zakrisson alltmer desperata och nu kom Svea i flera kontringslägen. Pierre Knutsson sköt utanför från ett bra läge och han träffade även stolpens insida innan lagkaptenen Thomas Svensson retfullt enkelt kunde rulla in slutresultatet 3-0 i den sista sekunden. En liten skräll var ett faktum men samtidigt vet vi som är insatta att så har bra kan Svea spela. I händelse av minst ett oavgjort resultat skulle Zakrisson gå upp i serieledning men nu åkte man ner under slutspelstrecket i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, SVEA.

Land & Rike – Starcom  2–1
Jonny Månsson 2. S. Linus Jönsson.

Eftersom både ettan TV 4 och tvåan Zakrisson förlorat i denna omgång låg vägen öppen för Land & Rike att på allvar blanda sig matchen om seriesegern. Olle Lewenhaupt fick matchens första chans efter en retur men han sköt han över från ett fint läge. Det var sedan Starcom som tog ledningen med 1-0 genom alltid så duktige Linus Jönsson när han ryckte sig loss samt sköt in bollen via den bortre stolpen. De gav och togs på planen i det härliga sensommarvädret och efter tio minuter lyckas Jonny Månsson rulla in 1-1 i sin första match på bra länge. I början på andra hade L & R lite flyt när bollen efter en tilltrasslad situation hamnade framför fötterna på Månsson och han kunde göra sitt andra mål för dagen och nu hade L & R vänt 0-1 till 2-1. Under de sista tio minuterna gav Starcom allt för att få in en kvittering. Johan Petersen var målvakt och han gick ut som en extraback vilket förvirrade motståndarna. Starcom skaffade sig en mängd hörnor och inkast och det var mycket folk framför mål och ibland låg bollen och dansade framför målet. Samtidigt öppnade de för kontringar där både Lennart Pöppel och Andreas Lifbom hade gyllene lägen att punktera matchen. Det var ovisst in i det sista men till sist höll L & R undan och nu är man endast en pinne från första platsen.
MATCHENS LIRARE: JONNY MÅNSSON, LAND & RIKE