Premier League 13:e omgången 2008

FC Seasons – Zakrisson  1–1
Kalle Schröder. Z. Alexander Kloow.

Zakrisson och FC Seasons bjöd på en riktigt bra Premier League match. Seasons inledde verkligen förtroendeingivande och det var endast en ribbträff från Björn Ljungberg och storspel från Mathias Zakrisson som hindrade Seasons från att ta ledningen med både ett och två mål. När till sist Zakrisson äntligen vaknade till liv gjorde man det med besked och i slutet på den första halvleken radade man upp tre fina målchanser i rad. Det var Alexander Kloow, Mikael Persson och Fredrik Johansson som hade fick bra lägen men Peter Krokstrand var på sin vakt. I början på den andra halvleken var det Zakrisson som förde matchen och det var också då Kloow gjorde 1-0. Laget hade även bud på 2-0 men under matchens sista sex sju minuter försökte Seasons hitta tillbaka till sitt spel och Jakob Marky sköt ett skott som klockrent träffade stolpen. Zakrissons kontringar var livsfarliga och Johansson stötte upp bollen i ribban. Under matchens sista minut parkerade Seasons inne i Zakrissons straffområde och man fick till tre hörnor och ett inkast och till sist hamnade bollen framför fötterna på Kalle Schröder som drog till för kung och fosterland varpå bollen satt stenhårt till 1-1 med endast tio sekunder kvar, vilken dramatik. Båda lagen lever vidare med två omgångar kvar i den rekordjämna tabellen. Per Olsson har aldrig setts bättre och han har tränat extra samt skaffat sig slutspelsskägg.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, FC SEASONS.

Starcom – Sifo Media  0–4
Jonas Holmberg 2, Philip Kornman 2.

Sifo Media spelade smart, tog tillvara på målchanserna och hade en målvakt i Panos Ziogalis som tog precis allt. Jonas Holmberg gav sitt lag ledningen med ett lurigt vänsterskott till 1-0. Starcom försökte överlista Ziogalis men det gick inte men när Johan Larsson kom fri trodde vi att han skulle kapitulera men icke. Efter en kvart kom Philip Kornman i två likadana lägen och vid bägge tillfällena så gjorde han påpassligt mål så att halvtidssiffrorna skrevs 3-0. I den andra halvleken så skapade Starcom hela tio avslut men man var för ineffektiva den sista tredjedelen. Istället kunde Holmberg sätta dit 4-0 med sitt andra mål för dagen och segersiffrorna skrevs 4-0 till SM. Starcom får gå hem och träna på skott.
MATCHENS LIRARE: PANOS ZIOGALIS, SIFO MEDIA.

Land & Rike – Eurosport  5–3
L.
Pehr Dunger 2, Henrik Mellberg 2, Andreas Lifbom. E. Johan Fröblom 2, Johan Larsson.

Matchen mellan Land & Rike och Eurosport kommer gå till historien som vändningarna match. Båda dessa lag har ju rosat marknaden med fint spel under hela året samt bara förlorat en seriematch var. Båda lagen var dessutom uppe i kvartsfinal i Reklamseriecupen i början på veckan då det blev förlust mot två Serie A lag. Så inget av lagen ville väl förlora två matcher på raken, det är de inte vana vid. Eurosport började piggt och redan i den tredje matchminuten så sköt Rasmus Christenson ett skott men det blev retur och bollen hamnade hos Johan Fröblom som satte dit 1-0. Johan Larsson var nära att öka på ledningen i anfallet efter men avslutet gick strax utanför. I den sjätte minuten kom matchens första oväntade vändning när L & R gjorde två mål inom loppet på en minut så att 0-1 blev till 2-1. Det var Pehr Dunger som slog in sin egen retur och så avlossade Andreas Lifbom en riktig kanon efter det att han siktat in sig. Efter det så var L & R det förande laget där Ralf Bjurbo fick göra några fina räddningar och Claes Andberg träffade stolpen. Då kom matchens andra oväntade vändning precis innan halvtid när Eurosport vände på steken så på en minut blev 1-2 till 3-2. Målskyttar var Johan Larsson och Fröblom på nytt. I början på den andra halvleken kom den tredje oväntade vändningen och nu var det Henrik Mellbergs tur att leka hjälte. Först sköt han via bröstet på en försvarare innan han gjorde ett ¨äkta¨ mål så nu blev 2-3 till 4-3. Sista kvarten var ett långt ställningskrig och matchen höll hög kvalitet. Mot slutet pressade Eurosport på för att få in en kvittering och under den sista minuten var det verkligen en härlig spänning men L & R fredade sitt mål och med tio sekunder kvar kontrade Dunger snyggt in slutresultatet 5-3. L & R går för tillfället upp i serieledning med en match mer spelad. Man måste bara beundra Lifbom. Han spelar innermittfält och springer konstant upp och ner under matchens 40 minuter samt producerar både offensivt och defensivt. Hur skall detta sluta?
MATCHENS LIRARE: HENRIK MELLBERG, LAND & RIKE.

Svea – MSN  3–1
Jon Enestig, Mattias Björklund, Joel Holmer. M. Jonas Lidén.

Det blev inte en tredje raka seger för MSN utan det räckte med att Svea spelade bra en halvlek för att det gulsvarta skulle gå vinnande ur striden. Jon Enestig gav sitt lag ledningen med 1-0 efter att ha skjutit ett hårt överraskande och skruvat skott i mål. I den tionde minuten kom också 2-0 genom Mattias Björklund som elegant nickade in Joel Holmers fina hörna. Efter en kvart kom även 3-0 och nu var det Jens Nyström som fint spelade fram Holmer som inte gjorde något misstag. Dessutom träffade Thomas Svensson stolpen så att Svea skulle leda i paus var det inget snack om. Hos MSN var Mikael Falk verkligen på alerten offensivt och han skaffade sig hela fyra målchanser. Ett skott gick utanför, en farlig klack som inte resulterade och så träffade han stolpen med en riktig rökare varpå en boll hamnade i ribban. Dessutom hade Anders Nilsson ett bra läge som han tyvärr brände. MSN var bra i den andra halvleken och Jonas Lidén reducerade till 1-3. Några minuter senare sköt han ett bra skott men Christer Lepistu räddade på mållinjen. Svea vann rättvist och Tom Lindfors hade en stolpträff. Nu återstår det två matcher av säsongen 2008.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FALK, MSN.

TV 4 – FC Talentum  4–2
T. Emil Hallström, Emre Güner, Robert Björk, Robin Trygg. F. Daniel Hedström, Per Agerman.

TV 4 tog tillbaka serieledningen efter det att man lånat ut den en dag till Land & Rike. Idag visade man varför man leder serien när man vände ett hotande 0-1 underläge till en 4-21 viktoria under den sista kvarten. Det var nämligen FC Talentum som började riktigt bra och laget är så här bra när alla hästar samlas samtidigt i hagen. Daniel Hedström var iskall när han sköt 1-0 i den sjätte minuten. Talentum fortsatte sedan att spela en frejdig fotboll och tillät inte TV 4 att komma till några heta lägen. Det stod 0-0 i halvtid och med endast 14 minuter kvar till slutsignalen ledde de svarta fortfarande. Då slog Emil Hallström till med en riktigt snygg halvvolley som satt högt i målet nära krysset. Minuterna senare var vändningen ett faktum när Emre Güner påpassligt slog in en retur. Det kändes som om Talentum slitit ont och så helt plötsligt låg man under. När väl Fyran kommit igång fick man verkligen vind i seglen och med fem minuter kvar avgjordes matchen när slitvargen Robin Trygg hittade Robert Björk med ett fint instick och han gjorde 3-1. Då gav Talentum mer eller mindre upp och Trygg fick fira med ett mål vilket betydde 4-1. ¨den duktiga fotbollspelaren och trädklättraren¨ Per Agerman fick sista ordet i matchen när han reducerade till 2-4. TV 4 går nu in i en spännande period med både kvartsfinal i cupen och seriefinal i serien bland annat. Heder åt Talentum som spelade riktigt bra större delen av matchen.
MATCHENS LIRARE: PER AGERMAN, FC TALENTUM.

IDG – Mediaedge: cia  1–9
I. Christian Jeria. M. Thomas Krywult 2, Kristian Kurki 2, John Aleman 2, Jonas Bolander 2, Niklas Pettersson.

Mediaedge: cia spelade ut sina motståndare och tog en storseger i det helt underbara höstvädret. Laget hade fyrtal i tvåmålsskyttar i form av Thomas Krywult, Kristian Kurki, John Aleman och Jonas Bolander. Många av skottet var riktiga pärlor och trots många insläppta mål var Anders Vesterlund bra i målet. Trots flera tvåmålsskyttar så gjorde Niklas Pettersson det mest anmärkningsvärda när han från 45 meter sköt matchens 2-0 mål. IDG hade inte en av sina bättre matcher precis men så har det ju sett ut i höst, antingen seger eller storförlust. Man spräckte i alla fall nollan när Christian Jeria tröstmålade.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS PETTERSSON, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Kanal 5  1–6
A. Mikael Samuelsson. K. Thomas Sellin 4, Norman Cooper, Daniel Cedercrona.

Kanal 5 tog sig verkligen i kragen till dagens match och stundtals trillade man bra riktigt bra men den största skillnaden mot föregående matcher var att man hade ett stabilt försvarsspel och tog vara på målchanserna, svårare är det egentligen inte. Den första kvarten var relativt jämn och matchens första målchans hade Aftonbladet när en 8 kg lättare Mikael Samuelsson smekte fram en passning till Sven-Anders Eriksson men han fick ingen bra träff på bollen. I slutet på den första och i början på den andra avgjordes matchen för då gick Femman fram till en 3-0 ledning. Efter en halvtimme kom också 4-0. Ett litet hopp tändes när Samuelsson reducerade till 1-4 med fyra minuter kvar. Då flyttade man upp mycket folk men ganska raskt ökade K5 på till 6-1 i stället. Planens dominant var Thomas Sellin, han hade två bra lägen innan målfabrikationen kom igång på allvar och han bokfördes för hela fyra mål. De övriga två sparkades in av Norman Cooper och Daniel Cedercrona och den sistnämnda vikarierade som målvakt i den första halvleken och höll nollan. Kanal 5 avancerar två placeringar i tabellen medan AB är inne i ett fritt fall, detta var åttonde raka förlusten, kom igen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SELLIN, KANAL 5.

Lokaltidningen Mitt I – FC Viasat Sport  3–1
L. Patric Jacobsson 3. F. Gustav Lundström.

FC Viasat Sport inledde mycket piggt under den första kvarten och speciellt Gustav Lundström var riktigt vass. Först sköt han ett skott i stolpen innan han vackert nickade in Manfred Aronssons fina hörna till 1-0. VS kunde gjort ytterligare något mål men allt eftersom började Lokaltidningen Mitt i vakna till liv och på lagets första riktiga målchans med minuten kvar till halvtidsvilan kunde Patric Jacobsson kvittera till 1-1. Det var startskottet på en bra period från LMI sida och Jacobsson gjorde även 2-1 i inledningen på andra. Sedan hade Jacobsson ytterligare två fina lägen och Mikael Malm ett. Mot slutet på matchen försökte VS göra allt för att komma till en kvittering och vid ett tillfälle var det ytterst nära när bollen låg och dansade på mållinjen men Claes Leander fick inte in bollen. Med 30 sekunder kvar kunde istället Jacobsson göra 3-1 och därmed svarade han för ett hattrick.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.