Serie A 1:a omgången 2008

Dagens Nyheter – MarknadsTaktik 1–3
D. Simon Lindberg. M. Johan Gerdes 2, Dick Carlsson.

Tyvärr var inte värmen påsatt så det låg ett snötäcke över planen. Det var givetvis lite chansartat men spelarna i de bägge lagen MarknadsTaktik och Dagens Nyheter körde bara på och gjorde det riktigt bra. Efter en jämn inledning började MT sakta men säkert få ett litet grepp och efter dussinet minuter fick de till ett hårt tryck. Stefan Karlsson sköt i stolpen och Pelle Ericsson sköt även han i stolpen på returen. På den efterföljande hörnan träffade Ulf Kramer ribban men det blev en retur och på den gjorde Johan Gerdes 1-0. I slutet på första kunde Dick Carlsson nicka in 2-0. Efter ett litet ställningskrig i början på andra avgjorde Gerdes när han nickade in 3-0 efter en halvtimmes spel. DN fick till sist in ett mål när Simon Lindberg fastställde slutresultatet 3-1 efter en flygande kontring.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GERDES, MARKNADSTAKTIK.

Bizkit – TTG  1–4
Peter Arnesson. T. Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson, Jimmy Thurby.

TTG dök upp med ett slagkraftigt lag och blev bättre ju längre matchen led. Bizkits spelare kom från gamla Carat och Grand Sociedad. Laget har ett bra grundmaterial och det skall bli spännande att följa. I den tionde matchminuten tog sig Fredrik Malmfält fram på ett fint sätt samt serverade den nya lagkaptenen Peter Arnesson bollen på ett silverfat och så var ställningen 0-1. I den andra halvleken tappade Bizkit sina positioner och TTG kunde vända spelet blixtsnabbt och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Den storspelande målvakten Niclas Fröberg fick allt mer att stå i och gjorde den ena paradräddningen efter den andra. Till sist gick det inte att stoppa TTG och på tre minuter vända de 0-1 till 2-1 efter mål från Jerry Månsson och Rutger Lindquist. Vid det andra målet var Peter de Clairac och Andreas Gustafsson verkligen delaktiga. När sedan pigga Gustafsson sköt 3-1 via Jimmy Thurby var saken klar. Rulle passade på att bli tvåmålsskytt när han gjorde 4-1. TTG ser ruskigt intressanta ut i år, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, BIZKIT.

Digaloo/Dandy Dots – BOW reklam  1–3
D. Birhan Akdag. B. Krister Eriksson 2, Nikos Nikopoulos.

BOW reklam och Digaloo/Dandy Dots bjöd på en väldigt öppen och chansrik match. BOW var riktigt bra inledningsvis och dominerade matchen efter behag. Förutom att Krister Eriksson, som för övrigt bor ett stenkast bort, gjorde både 1-0 och 2-0 så hade den duktige debutanten Nikos Nokopoulos och Peter Kisfaludy varsitt friläge. Dessutom träffade Hasse Pettersson stolpen. Man hade chansen att punktera matchen men gjorde det aldrig. Istället kom DDD in i liret i och med sitt reduceringsmål till 1-2 genom Birhan Akdag. I den andra halvleken bjöds det på lite Hawaii-spel men Nikopoulos gjorde viktiga 3-1. Trots bra målchanser från bägge sidor stannade just slutresultatet 3-1 till BOW. Jonas Andersson hade ett stolpskott men rätt lag vann.
MATCHENS LIRARE: KRISTER ERIKSSON, BOW REKLAM.

Tössinger – AGO  2–6
T. Krister Nordin, Thomas Larsson. A. Peter Waltre 2, Michel Gordin 2, Kent Svensson, Fredrik Dahlin.

Matchen mellan AGO och Tössinger var inte vilken skitmatch som helst. Det var nämligen de regerande Reklamseriemästarna mot de regerande Reklamseriecupmästarna. Dessutom möttes de bägge lagen i cupfinalen ifjol. AGO verkade ha skött vinterträningen bäst för de dominerade matchinledningen. Redan i den andra minuten träffade Kent Svensson stolpen. Efter den efterföljande hörnan så hamnade bollen hos Kexet som denna gång fick se sitt skott gå i mål. Skytteholm är ju som en hemmaplan för Kexet (arbetsmässigt). Innan matchuret visat elva minuter så hade måltjuven Peter Waltre presenterat sig två gånger om och därmed var AGO i ledningen med otroliga 3-0. Dessutom räddade Peter Carlsson Michel Gordins friläge. Tössinger ryckte upp sig efter hand men det hindrade inte AGO från att öka på till 4-0 genom Gordin i den andra halvlekens sjunde minut. Under den sista kvarten blev bägge lagens spelare lite trötta vilket medföljde att försvarsspelet över hela planen blev lidande. Anfallen och målchanserna avlöste varandra och båda lagen gjorde två mål var mot slutet. Gordin och planens bästa spelare, Fredrik Dahlin, gjorde varsitt. Tössingers Krister Nordin försökte göra mål på vikarierande målvakten Elias Karroum. Den första chansen var en fin lobb men där var Karroum vaken, den andra chansen gick i stolpen men det blev tredje gången gillt när Nordin aviserade ett inlägg men skruvande in bollen snyggt i nättaket. Apropå snyggt så sköt Thomas Larsson direkt på avspark varpå matchen slöt 6-2.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN, AGO.

Expressen – HEGO  2–0
E.
Thomas Lundin 2.

Så har då samtliga 28 Reklamserielag spelat sin första match på det underbara gröna gräset på Skytteholm IP. Det lag som spelat allra bäst under den första rundan var Expressen. Man rullade boll som aldrig förr och om man skall hitta något kritiskt så var det ineffektiviteten framför målet. Det hindrade inte Thomas Lundin, som bara blir yngre för varje år, från att göra 1-0 i den första halvleken och 2-0 i den andra. Hade han bara haft lite mer flax hade målskörden varit den dubbla. Därför skall motståndarna HEGO ha en stor eloge som stod upp på ett bra sätt hela matchen med ett säkert försvarsspel som vanligt. Dessutom storspelade Leif Göransson i målet. Eftersom man inte hade så stort bollinnehav så hade man svårt att skapa farliga målchanser. Expressens 41-årige Peter Hautalathi såg ut som 31 år. Han var matchens bästa spelare och visade prov på fin teknik, bra rörlighet och slog perfekt hårda samt exakta passningar. Gubbarna i Expressen kommer att vara farliga i år. I dag var också vädret underbart.
MATCHENS LIRARE: PETER HAUTALATHI, EXPRESSEN.

Done – Abby Norm  3–2
D.
Björn Lindahl, Ludvig Grimlund, Tor Sundberg. A. Niklas Heplinger, Dan Sahlin

Matchen mellan Done och Abby Norm hade två olika ansikten. AN var det bättre laget under den första halvtimmen och hade chansen att punktera matchen men lyckades aldrig riktigt med det. I den femte minuten sköt Niklas Heplinger 1-0 via en försvarare och laget jagade sedan vidare mot flera mål. Done stack emellan och Björn Lindahl sköt ett överraskande vänsterskott i mål till 1-1. AN fortsatte sin offensiv och Dan Sahlin var otroligt bra. Vilka bollmottagningar, vilken teknik och vilket spelsinne den gubben har. Jag säger som Manchester Citys tränare Hasse Backe, Sahlin är grym. Han gjorde också 2-1 efter fint spel innan där det sista passet elegant serverades av Danne Johansson. I den andra halvleken träffade Sahlin bl.a. klockrent stolpen vid två tillfällen men så länge det bara stod 2-1 var det match och med åtta minuter kvar kunde Ludvig Grimlund dundra in 2-2 med vänstern. Sista tio slocknade AN totalt och matchbilden vändes helt. Den 49-årige gubben Tor Sundberg såg lite rostig ut inledningsvis men ju varmare han blev i kläderna ju bättre blev han och vid två tillfällen var han nära att avgöra. Det var även Niklas Anbratt vid ett tillfälle. Med endast fem sekunder kvar till slutsignalen så var just de två spelarna inblandade i en målsituation och Sundberg förlängde Anbratts skott in i mål, vilken scenförändring. Tråkigt för AN men kul för Done.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.