Serie A 3:e omgången 2008

Abby Norm – Dagens Nyheter  3–1

A. Danne Elmesten 2, Niklas Heplinger. D. Thomas Pagling.

Abby Norm och Dagens Nyheter spelade en match om vilket lag som skulle ta sin första seger. Då trodde vi att det skulle bli defensivt spel men det blev tvärtom, full fart framåt. De bägge målvakterna Magnus Häggström och David Balsam spelade båda bra men efter en kvart kunde AN ta ledningen efter ett riktigt klassmål från Danne Elmesten (f.d. Johansson). Janne Schratzki lyfte in bollen framför mål och där stod Elmesten och tog ner bollen på bröstet, sköt på helvolley och bollen gick ribba in. Precis innan paus kunde DN kvittera efter även de ett vackert mål. Jonas Breding sköt från långt håll i ribban men på returen var Thomas Pagling framme och på halvvolley satte han bollen i nättaket. Under hela den andra halvleken gick bägge lagen för seger och det böljande fram och tillbaka. Efter en halvtimme vände Niklas Heplinger bort sin bevakare och rullade in 2-1. Sista tio jagade DN en kvittering och målchanser skapades men Häggström var vaken. Heplinger hade chansen att öka på AN ledning men Balsam tog friläget. In i det sista var det spännande men i matchens sista spark kunde Elmesten fastställa slutresultatet 3-1 till AN.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEPLINGER, ABBY NORM.

Expressen – Bizkit  2–0
E.
Thomas Lundin, Peter Lundberg.

Expressen spelar en riktigt bra fotboll för närvarande. Där finns underbara crossbollar, suveräna nedtagningar på bröstet, fin rörelse i laget, grym teknik samt gamla glada gubbar i en härlig mix. Bizkit hängde med målmässigt den första kvarten men det kan man tacka Niclas Fröberg för, han gjorde två tre fina ingripanden. Vi ett tillfälle hade han ribban till sin hjälp när oerhört spelskicklige Peter Hautalathi sköt en kanon efter fint väggspel. Bizkit lyckades kontra två gånger men då var Stefan Asp på sin vakt. Innan halvtid stod det 2-0 till Expressen på anslagstavlan efter mål av Thomas Lundin och Peter Lundberg på nick efter fint nickpass från Lundin. I början på andra halvlek så försökte Expressen punktera matchen och Lundin hade två fina lägen men det ena skottet gick utanför och det andra räddade Fröberg. Så länge det stod 2-0 var det match. Mot slutet kom Bizkit igen och både Peter Arnesson och Fredrik Malmfält hade bra lägen men Asp fick hålla nollan idag. En som aldrig verkar bli gammal är 47-årige Magnus Laurin. Han springer som en vältränad 27-åring och gång på gång matchen igenom går han på överlappning på bägge sidor, vilken fighter! Expressen leker fotboll som Brassarna och vi undrar vad detta skall sluta.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, EXPRESSEN.

AGO – BOW reklam  3–3
A. Olle Kullinger 3. B. Peter Kisfaludy, Hasse Pettersson, Thomas Hvitfeldt.

AGO och BOW reklam delade broderligt på poängen i en ganska öppen och trevlig match i det helt underbara vårvädret. Den första kvarten var jämn och stundtals bra och bägge lagen hade två fina chanser var. Christian Hosenfeld och Nikos Nikopoulos var igenom men Kristian Kaufmann höll tätt. Hos AGO hade Olle Kullinger ett bra läge men Henrik Strömblad gjorde en fin fotparad medan Michel Gordin hade en volley i stolpen. Det blev AGO som fick gå till en halvtidsvila med en 1-0 ledning efter ett flipperspelsmål av Kullinger. I början på den andra halvleken hade BOW sin bästa period i matchen och då vände man 0-1 till 2-1 efter fint spel. Peter Kisfaludy och Hosenfeld hade ett fint spel sinsemellan där till sist den förstnämnda rakade in bollen. Minuterna senare spelade Kisfaludy in bollen till Hasse Pettersson som vackert stötte in bollen i mål. I detta läge av matchen såg BOW ut som ett vinnarlag men det skulle ändras. Efter en halvtimme kom AGO i ett anfall och Kullinger kunde göra 2-2. I och med det målet kom BOW av sig och AGO fick nytt blod. Mot slutet började båda lagen bevaka sin poäng och därför kom AGO:s ledningsmål lite överraskande med två minuter före full tid, målskytt debutanten Kullinger såklart. Ett lite tröttkört BOW orkade inte med en full satsning för en kvittering men i matchens sista anfall nickade Pettersson in bollen i straffområdet och där stod Thomas Hvitfeldt och vackert satte han upp bollen i nättaket. Det blev till sist 3-3 och det var rättvist.
MATCHENS LIRARE: OLLE KULLINGER, AGO.

Done – TTG  2–1
D.
Björn Schönbeck, Andreas Westberg. T. Rutger Lindquist.

Från första till sista stund i matchen mellan Done och TTG var det högsta fart. Niklas Anbratt träffade stolpen per omgående och Rutger Lindquist hade en dubbelchans men där var Claes Looft med på noterna. I den tionde minuten så drev Peter de Clairac framåt i banan och frispelade Lindquist som bara behövde stöta in 1-0. I anfallet efter så serverade Niklas Anbratt i en target position bollen till Björn Schönbeck som mycket behärskat satte dit 1-1 i burgaveln. I slutet på halvleken var Roger Folkhage nära att ge TTG ledningen men bollen tog i utsidan av stolpen. I den andra halvleken var spelet mer än öppet och redan efter 30 sekunder var Andreas Westberg helt fri men Niklas Hedberg gjorde en fin fotparad. Efter en halvtimme kastar Looft ett underbart jättelångt utkast till Anbratt som i sin tur slår en Beckham passning till Westberg som denna gång får bli målskytt, ett vackert mål. TTG jagar febrilt ett kvitteringsmål och Andreas Hörnberg träffar klockrent i ribban efter ett flygande anfall. Lika nära ett 2-2 mål var Done ett 3-1 mål när pigga Westberg sköt hårt över från nära håll. Med fem kvar trodde vi på en kvittering men Jimmy Thurbys skott gick precis över. TTG satsade allt mot slutet men Looft var rena rama väggen och Done tog därmed sin tredje raka.
MATCHENS LIRARE: CLAES LOOFT, DONE.

Tössinger – MarknadsTaktik  5–2
T. Fredrik Dahlström 3, Christian Bauer, Mikael Nilsson. M. Robert Nordin, Stefan Karlsson.

Jumbon Tössinger tog sig verkligen i kragen och visade upp sitt rätta jag i dagens match mot hittills obesegrade MarknadsTaktik. Under de första tio minuterna var det Tössinger för hela slanten och under den perioden fick man också med sig ett mål inslaget av Fredrik Dahlström. Efter hand ryckte MT upp sig rejält och under några minuter skapade man tre riktigt bra lägen men vid samtliga tillfällen räddade suveräna Mattias Andersson förtjänstfullt. I stället för ett mål för MT så kontrade Tössinger och Dahlstöm slog in sin egen retur till 2-0. Resten av matchen var MT tvungna att flytta fram mycket folk och satsa på en storoffensiv för att komma ikapp målmässigt. Chanser skapades men Tössinger hade lika många på sina kontringar. Efter en halvtimme började Tössinger tappa lite i sina positioner samtidigt som MT var inne i sin bästa period under denna morgon och Robert Nordin kunde påpassligt reducera till 1-2. Nu fick MT verkligen blodad tand men med sju åtta minuter kvar så avgjordes matchen till Tössingers fördel. Först hamnade bollen framför fötterna på Mikael Brunell men närskottet från två meter gick över och istället för 2-2 så stod det 5-1 till Tössinger bara tre minuter senare, bollen är rund. Det var Christian Bauer, Mikael Nilsson (grymt förarbete från Dahlström) och Dahlström (tredje målet i årsdebuten) som gjorde de tre snabba målen. Hade det inte varit för en storspelande målvakt i form av Stefan Tengvall så hade det blivit fler mål bakåt mot slutet. Matchen slutade till sist 5-2 efter det att Stefan Karlsson gjorde mål i matchens sista sekund. Tössinger är på gång!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

Digaloo/Dandy Dots – HEGO  7–2
D.
Bosse Eriksson 3, Johan Hellrup 2, Fredrik Käck 2. H. Thomas Eriksson, Erik Sylvén.

HEGO visade upp en fin fotboll den första kvarten anförda av bl.a. Erik Ernestes och då passade Thomas Eriksson på att styra in 1-0 och Erik Sylvén gjorde ett fint mål när han i friläge smekte in 2-0 i närheten av krysset. Sedan föll helt oväntat HEGO ihop som ett korthus samtidigt som Digaloo/Dandy Dots hade en magisk utdelning. På tio minuter gick man från 0-2 till 4-2 efter många fina mål. Johan Hellrup gjorde ett, Bosse Eriksson satte dit två snabba där det sista på ett fint direktskott där passningen kom från Magnus Lindblad, även de efter en stenhård direktpassning. Den utomordentlige targetplayern Fredrik Käck gjorde även han ett mål efter fint pass från Eriksson. När sedan 5-2 kom med tio kvar så var matchen över och det hela slutade 7-2 till DDD mot annars så defensivt starka HEGO. Eriksson blev tremålsskytt och Hellrup samt Käck bokfördes bägge för två strutar. DDD är bra men man vet aldrig var man har dem.
MATCHENS LIRARE: BOSSE ERIKSSON, DIGALOO/DANDY DOTS.