Serie A 4:e omgången 2008

BOW reklam – Expressen  8–3

B. Nikos Nikopoulos 3, Christian Hosenfeld 2, Thomas Nyström, Krister Eriksson, Christer Uhrlin. E. Martin Hamrin 2, Thomas Lundin.

BOW reklams spelare trodde nog att de drömde i den andra halvleken i matchen mot Expressen. Laget spelade som i trance och gjorde hela fem på sex minuter, ja ni läste rätt! Annars var det Expressen som inledde bäst och redan i den första minuten så stötte Martin Hamrin in Thomas Lundins inspel till 1-0. Efter det målet böljade spelet fram och tillbaka ett tag och båda lagen hade chanser på mål men efter en kvart kom 2-0 till Expressen när Hamrin i friläge enkelt rullade in bollen. I slutminuterna på den första halvleken fick BOW ett mycket psykologiska mål när Thomas Nyström för första gången i sitt liv hamnade i en högerytterposition och därifrån kom han helt fri samt bredsidande behärskat in reduceringsmålet. I anfallet fick Lundin till ett bra avslut med ett skott nere vid stolproten men Henrik Strömblad var nere och räddade. Istället för 3-1 Expressen så kontrade BOW och Christian Hosenfeld spelade vägg med Krister Eriksson och den förstnämnda kvitterade till 2-2, vilken scenförändring. Med kvarten kvar kom sedan BOW:s otroliga period då laget gick från 2-2 till hela 7-2 efter magiskt spel. Vid 3-2 målet slog Nikos Nikopoulos in bollen mot mål och där hoppade Michael Eklund över den varpå kulan gick i den bortre stolpen och in i mål. En sådan överhoppning har man inte sett sedan Thomas Ahlströms dagar i VM 1974. Expressen hade sedan läge på en kvittering men Strömblad tippade Peter Hautalathis skott i ribban och i stället gjorde Eriksson 4-2. BOW hade som sagt marginalerna med sig och Nikos Nikopoulos spädde på med både 5-2 samt 6-2. Därmed gjorde han ett hattrick med tre mål på fem minuter. Hosenfeldt gjorde dessutom till 7-2. Expressen som spelat bäst av samtliga 28 Reklamserielag hittills spelade nu med huvudet under armen och försvarsspelet över hela banan hade mycket mer att önska. Lundin reducerade visserligen till 3-7 innan Christer Uhrlin fick avsluta denna match med fastställa slutresultatet 8-3. Uhrlin åker nu till New York och gifter sig samt flyttar över dit. Men om vi känner honom rätt så har han inte spelat sin sista Reklamseriematch. Han kommer nog och hälsar på eller så tar han med sig familjen och flyttar tillbaka till det underbara Sverige igen om några år. BOW hade som sagt ett otroligt flyt idag men man förtjänade det verkligen. Skadade David Nildén dök upp och blev orolig om han kommer att platsa i BOW i framtida matcher men grabbarna lugnade honom.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Bizkit – Abby Norm  2-0 (WO)

TTG – HEGO  4–2
Andreas Hörnberg 2, Jerry Månsson, Rutger Lindquist. H. Erik Ernestes, Mikael Dabrowski.

Så kom till sist årets första regnmatch och i inledningen på den hade TTG ett större bollinnehav än sina motståndare. Man fastnade lite i HEGOS säckförsvar och de spelade ett lika bra försvarsspel som under de senaste åren. Sedan kontrade HEGO mycket bra och under de tio första minuterna radade de upp tre solklara målchanser men man fick inte in bollen. Det var istället TTG som gjorde 1-0 efter en kvart genom Andreas Hörnberg. Efter det målet böljande matchen fram och tillbaka och båda lagen hade bra lägen. I början på andra halvlek så sköt Erik Ernestes ett skott stolpe ut och bollen kom tillbaka till samma man som nu smällde in den i gaveln och så var det kvitterat. Då trodde vi att HEGO skulle komma in i en bra period men fem minuter senare så hade TTG tagit ledningen med både 2-1 och 3-1 efter mål av Jerry Månsson och Rutger Lindquist som blev elegant framspelad av Peter de Clairac. Ytterligare tre minuter senare gjorde Hörnberg sitt andra mål och den ganska jämna matchen stod helt plötsligt 4-1. Rulle hade sedan ett stolpskott till 5-1 men istället kontrade HEGO och Mikael Dabrowski blev knuffad inne i straffområdet varpå han själv slog in den efterföljande straffen till 2-4. Det blev lite nerv i matchen igen men TTG kunde hålla undan och vann rättvist. Båda dessa lag har ibland en tendens att gnälla på varandra internt, det låter aldrig kul för en utomstående, sluta med det.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HÖRNBERG, TTG.

Tössinger – Dagens Nyheter  4–3
T. Thomas Larsson, Mikael Nilsson, Peter Törnqvist, Fredrik Dahlström. D. Mattias Wallenborg 2, Jonas Breding.

Tössingers spel har verkligen varierat denna vår. Idag fick man till det ganska bra men det fick även jumbon Dagens Nyheter. Det dröjde dock tills en kvart innan det första målet föll och det var Thomas Larsson som snyggt gjorde 1-0. Efter det målet blev faktiskt det fart på DN och på en minut vände man 0-1 till 2-1 efter två mål av Mattias Wallenborg där Thomas Pagling stod för en fin assist vid det andra. I halvlekens sista sekund kunde Mikael Nilsson kvittera. Efter ett litet ställningskrig i början på andra satte Tössinger in nådastöten med kvarten kvar att spela. Peter Törnqvist och Fredrik Dahlström hette målskyttarna och så hade även Nilsson en klockren stolpe. Tössinger bevakade sedan sin ledning men med fyra minuter kvar kunde duktige Jonas Breding reducera till 3-4 och slutminuterna blev nervösa men Tössinger höll undan och kan börja titta uppåt i tabellen. DN spelar ok men ligger kvar på jumboplats.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, DAGENS NYHETER.

Done – MarknadsTaktik  2–3
D.
Niklas Anbratt 2. M. Ulf Kramer 2, Freddy Hägglund.

MarknadsTaktik och Done bjöd på en ganska bra och spännande match där båda lagen bemödade sig med att försöka rulla bollen efter marken. MT tog tidigt ledningen med 1-0 när liberon Ulf Kramer drev bollen över hela planen och spelade vägg med Johan Gerdes innan han satte dit bollen. I mitten på den första halvleken sa radade Done upp tre fina lägen genom Andreas Westberg, Tor Sundberg (genialisk passning från Joakim Karlsson) och Alex Edén. Man fick dock inte in bollen. Istället gjorde MT 2-0 redan efter 27 sekunder in på slutronden. På nytt var det Kramer som var målskytten. I det läget på match såg MT som ett vinnarlag. Spelet böljade sedan fram och tillbaka där MT var lika nära ett 3-0 mål som Done en reducering. Det blev det sistnämnda när Niklas Anbratt gjorde 1-2 med kvarten kvar. Efter ytterligare ställningskrig kunde även Anbratt vackert kvittera med sex minuter kvar. Båda lagen gick för seger men vi var bredda att anteckna 2-2 som slutresultat. Veteranen Freddy Hägglund ville annorlunda och han lirkade in bollen nere vid den närmsta stolpen och MT tog en lite turlig seger men man värd lik väl värda den.
MATCHENS LIRARE: ULF KRAMER, MARKNADSTAKTIK.

Digaloo/Dandy Dots – AGO  2–3
D. Jonas Andersson 2. A. Johan Strömberg 2, Per Jonsén.

I matchen mellan AGO och Digaloo/Dandy Dots var det full rulle från första till sista minuten. AGO inledde piggast och redan i den andra minuten träffade Olle Kullinger stolpen. Matchens första mål dröjde till den tionde minuten och det var DDD som tog ledningen genom Jonas Andersson. DDD hade sedan två gyllene lägen att öka på sin ledning efter en kvart men Johan Hellrup sköt utanför och Andersson nickade utanför. Istället kunde AGO kvittera när Johan Strömberg höll sig framme. Även i den andra halvlekens andra minut sköt Kullinger i stolpen men den här gången förvaltade Per Jonsén returen på bästa sätt och så hade AGO vänt 0-1 till 2-1. Efter det målet blev spelet ännu mer öppet och Hellrup hade ytterligare en chans men idag fick han inte in den. Även Jonsén fick ett bra läge men 2-1 stod sig till åtta minuter kvar då Andersson påpassligt dunkade in kvitteringen till 2-2. Bara någon minut senare så löper Kullinger över hela planen och serverar den mycket duktiga, 50-åriga topp target playern Strömberg bollen och han gjorde inget misstag. AGO bevakade sedan sin 3-2 ledning trots en desperat press från DDD under de sista självande minuterna.
MATCHENS LIRARE: JOHAN STRÖMBERG, AGO.