Serie A 6:e omgången 2008

HEGO – Dagens Nyheter  1-10
H.
Erik Sylvén. D. Thomas Pagling 3, Mattias Wallenborg 3, David Balsam, Christer Alsiö, Jonas Jonsson, Magnus Damstedt.

Så var det dags för en äkta jumbofinal mellan HEGO och Dagens Nyheter. Båda lagen var hittills utan seger men tyvärr blev det inte mycket till match. HEGO var nämligen decimerat och DN med härföraren Thomas Pagling huserade lite som de ville på grund av detta. Efter några missade målchanser kunde DN göra 1-0 i den sjunde minuten genom Pagling. HEGO kämpade tappert och det dröjde ända tills tre minuter återstod av halvleken innan 2-0 kom. Det var målvakten David Balsam som fick äran att skjuta en straff och den satt. HEGO stack emellan och Johan Apel sköt ett skott som Balsamn räddade men returen rakade Erik Sylvén in. HEGO fick ett litet hopp men i anfallet efter gjorde Mattias Wallenborg 3-1. HEGO var tvungna att öppna upp sig för att få in ytterligare mål men istället kroknade man rejält och DN gick ganska lätt från 3-1 till 10-1 och det sista målet gjordes efter 18.43 varpå domaren förklarade matchen TÖ (teknisk överlägsenhet). Både Pagling och Wallenborg fick åka till jobbet som hattrick-män. Christer Alsiö, Jonas Jonsson och Magnus Damstedt bokfördes samtliga för ett mål i den andra akten och därmed lämnar DN jumboplatsen, för gott eller inte för framtiden utvisa.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.

Tössinger – Expressen  3–5
Christian Gröning 2, Peter Törnqvist. E. Martin Hamrin 2, Thomas Lundin 2, Thomas Nilsson.

Topplaget Expressen spelade som ett mästarlag i en kvart och det räckte för att besegra de regerande mästarna Tössinger. Ojämna Tössinger inledde matchen bra samt avslutade den riktigt hyfsat och det var de som tog ledningen när Mikael Nilsson bröt vid mittlinjen samt avancerade framåt och spelade in bollen till Christian Gröning som kom farande och stötte in bollen i mål. I mitten på den första halvleken spelade Expressen riktigt bra och bollen gick mellan flera spelare innan Patrik Myrbäck med sina nya fina vita skor slog en riktig Peter Forsberg passning till Martin Hamrin som stod vid stolpen och lyfte in 1-1. Minuten senare rundar Thomas Lundin målvakten och gör behärskat 2-1. Expressen hade vänt på steken och i slutet på första halvlek och i början på andra avgjordes så gott som tillställningen. Vid 3-1 spelade Thomas Nilsson in bollen framför mål och den tog på en försvarare och in i mål. Sedan fastställde Lundin halvtidsresultatet 4-1 när han och Hamrin kom i en kontring. Redan efter 45 sekunder in på den andra ronden gjorde Hamrin som sin farbror fast det var på den andra kanten och iskallt rullade han in bollen till 5-1. I takt med att Expressens spelare slog av på takten och skärpan samtidigt som de tröttnade började Tössinger spela riktigt bra. Man reducerade till 2-5 genom Gröning igen och 3-5 via en kanon av Peter Törnqvist som gick stolpe in. Med tre kvar hade dessutom Törnqvist ytterligare ett bra läge men Stefan Asp räddade och Tössinger fick även ett bra frisparksläge. Skulle de fått in 4-5 där så kunde det blivit gastkramande slutminuter. Reklamserien mönstrade den 61:a före detta Allsvenska i form av Gary Sundgren. Expressen ser pigga ut och Tössinger kan man aldrig räkna bort om de nu når slutspelet.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

BOW reklam – MarknadsTaktik  1–1

B. David Nildén. M. Robert Nordin.

Matchen mellan BOW reklam och MarknadsTaktik hade flera olika skepnader. Direkt från start tog BOW ett stadigt grepp om matchen och spelade stundtals ut MT. De skapade inte så många riktigt heta målchanser, närmast var Peter Kisfaludy med ett skott i utsidan av stolpen. Efter dussinet minuter så hade MT egentligen sitt första riktiga anfall och då dök chansen upp för Johan Gerdes men skottet från ett bra läge gick strax utanför. Det blev startskottet till en riktigt bra period från MT och Freddy Hägglund fick en trippelchans men Henrik Strömblad avvärjde samtliga skott. Nästa målchans gjorde MT 1-0 på när Robert Nordin sköt i burgaveln. I slutet på halvleken och i början på den andra var det BOW för hela slanten igen och nu kom också ett rättvist 1-1 mål genom pigge David Nildén. Sedan hade Christian Hosenfeld två lägen men skotten gick precis över och strax utanför. Efterhand blev matchen lite grinig och efter ca 4-5 incidenter blev domaren tvungen att ryta till och som tur var blev det mycket bättre och båda lagen gick in i det sista för en seger. I slutminuterna träffade kvicksilvret Nicklas Nordin stolpen men det gjorde även Kisfaludy för en andra gång. Matchen slöt 1-1 och därmed tappade BOW sin serieledning men man är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

AGO – Abby Norm  6–2
A. Michel Gordin 3, Peter Waltre, Olle Kullinger, Fredrik Dahlin. A. Dan Sahlin, Erik Emanuelsson.

Abby Norm blev en behaglig munsbit för AGO. Redan efter tre minuter gör Olle Kullinger ett fint förarbete och serverar Peter Waltre bollen och han rakar in 1-0. I anfallet efter så fick vi se ett solonummer från Dan Sahlin som tråcklade in 1-1. Sedan kämpade AN på allra bästa sätt för att försvara sin poäng och man gjorde det mycket bra. Precis innan halvtid kunde dock Kullinger göra 2-1. När sedan Fredrik Sträng i början på den andra halvleken visade prov på ett bra spelsinne samt ett bra passningsspel, ja då räckte det för Fredrik Dahlin att bara stå vid den bortre stolpen och göra 3-1. Sista kvarten var det bara AGO och 4-1 målet som Michel Gordin gjorde föregicks av rena drömspelet. Gordin vaknade verkligen till liv mot slutet och vid 5-1 sköt han ett mäktigt skott i det närmsta krysset. Lite senare fastställde han AGO:s målskörd till 6-1 med sitt tredje mål och därmed är han uppe i sju fullträffar denna vår. AN hyfsade till siffrorna när Erik Emanuelsson reducerade i matchens absolut sista sekund. AGO avancerar nu upp på andra plats i tabellen medan AN ligger näst sist, endast en poäng från nedflyttning, kom igen.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO

Done – Bizkit  2–0

D. Ludvig Grimlund, Tor Sundberg.

Done och Bizkit bjöd upp till en ganska jämn historia. Den första halvleken blev mållös och var det något lag som skulle vinna på poäng så var det Bizkit. Däremot var det Done som hade den bästa målchansen när Daniel Larsson höll sig framme men Andreas Hagelin gjorde en helt fantastisk räddning. Efter en halvtimme kom till sist matchens första mål och det var Ludvig Grimlund som fällde ut sitt långa ben före målvakten och hann sedan med att skjuta in 1-0 ur en ganska snäv vinkel. Bizkit hade en sådan där dag det säkert skulle behövas en timme innan de skulle få in något mål. Anderas Krantz sköt ett lurigt lågt skott i stolpen, Peter Arnesson borde fått en straff och sedan nickade Rickard Lundberg utanför från nära håll. Ja det var inte Bizkits dag och inte nog med det så gjorde Tor Sundberg 2-0 med tre minuter kvar. Done har verkligen överraskat i år, kom igen Bizkit. Joakim Karlsson hade en egen målvaktsstil, den höll!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM KARLSSON, DONE.

TTG – Digaloo/Dandy Dots  1–5
T. Roberth Westlund. D. Jonas Andersson 3, Bosse Eriksson 2.

Just i denna match hade Digaloo/Dandy Dots allt de som inte TTG hade. Nämligen ett bra försvarsspel över hela planen, effektivt anfallsspels men framför allt harmoni. Det var annars TTG som inledde med att Roberth Westlund laddade sin häxpipa efter en frispark från 17-18 meter och målnätet stod som en strut. Minuten senare så sköt Jonas Andersson en grym frispark i det högra krysset till 1-1. Efter dussinet minuter hade Andreas Gustafsson ett jätteläge på ett närskott men Magnus Lindblad gjorde en fin räddning. Minuten senare dundrade Jerry Månsson bollen över efter fint spel. Det blev inte TTG som fick gå till halvtidsvila med en ledning utan DDD efter det att Bosse Eriksson lurat halva försvaret inklusive målvakten innan han iskallt rullade in bollen mål. I den andra halvleken satte TTG högsta fart men man stressade för mycket varpå DDD bröt uppspelen föredömligt, kontrade smart och tog vara på sina lägen. Matchens nästa mål var viktigt, skulle det bli 3-1 eller 2-2 och efter en halvtimme hände de det först nämnda när Andersson gjorde sitt andra mål. Mot slutet gav TTG upp och DDD gick från 3-1 till 5-1 efter ett mål från planens kung, Eriksson. Sedan avslutade Andersson med att göra sitt elfte mål för säsongens och matchens 5-1 mål på en straff.
MATCHENS LIRARE: BOSSE ERIKSSON, DIGALOO/DANDY DOTS.