Serie A 7:e omgången 2008

BOW reklam – Bizkit  4–0
BO. Nikos Nikopoulos 2, Hasse Pettersson, Krister Eriksson.

BOW reklam och Bizkit bjöd på en öppen, trevligt och ganska underhållande tillställning. BOW tog ledningen i den sjätte minuten när David Nildén slog en hård hörna efter marken och den stötte formstarka Hasse Pettersson in i mål. Minuterna senare testar Andreas Krantz om Henrik Strömblad var vaken och det var han. BOW har sedan några bra lägen men Andreas Hagelin storspelade i målet. Vid ett tillfälle så kom BOW två mot målvakten och Hagelin läste Nikos Nikopoulos passning till Pettersson och så avvärjde han ett mål till. BOW hade några fina anfall i inledningen på den andra halvleken. Nikopoulos sköt i kryssribban och ut och Pettersson nickade i stolpen. Bizkit var definitivt inte ofarliga och Henrik Norgren sköt en rökare i stolpen. BOW hade fler lägen till 2-0 men Bizkit kunde lika gärna kvittera. Efter en halvtimme kom ett 2-0 mål från Nikopoulos. Bizkit tvingades nu på storoffensiven varpå BOW kunde kontra in både 3-0 och 4-0 under de tre sista minuterna. Det var Nikopoulos som gjorde sitt andra mål för dagen och så fick även Krister Eriksson bli målskytt efter en fin passning från Olle Jeansson. BOW får nu fira midsommar som serieledare (med en match mer spelad) och kan se tillbaka på en fantastisk vår där dom gått obesegrade i sju omgångar samt avancerat i cupen, det ni! Bizkit har haft varierande framgångar och kan rubba alla lag om det stämmer.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

HEGO – Tössinger  2-10
H. Håkan Sjöberg, Tomas Eriksson. T. Fredrik Dahlström 5, Mikael Nilsson 3, Stefan Jansson 2.

Svänggänget Tössinger avslutade i alla fall vårsäsongen på bästa sätt när man körde över jumbolaget HEGO. Redan efter sex minuter stod det 2-0 på anslagstavlan och efter kvarten var ställningen 4-0. Under den första halvlekens tre sista minuter gjordes fyra mål varav Tössinger gick till pausvila med en 7-1 ledning. Fredrik Dahlström slog nog ett litet rekord i och med sina fem mål (på en halvlek). I den andra halvleken bröts matchen efter 33.27 då det var dags för TÖ (teknisk överlägsenhet). Mikael Nilsson svarade för ett hattrick i dagens match medan Stefan Jansson bokfördes för två strutar och han hade även två träffar i virket. Hjärnan på plan var annars Adam Stevens och han bokfördes bl.a. för fyra målgivande passningar. HEGO hade inte mycket att sätta emot och väntar fortfarande på sin första seger. Idag satte dom dit två mål genom Håkan Sjöberg och alltid så duktige Tomas Eriksson.
MATCHENS LIRARE: ADAM STEVENS, TÖSSINGER.

AGO – Done  2–0
Per Jonsén, Jonas Hellgren.

Det hade regnat en hel del över Solna under natten så plan D var vattensjuk trots ganska bra dränering. Skytteholms IP har resurser så matchen flyttades till plan C, som var perfekt. Lite större än vanligt men det passade AGO som hade ett suveränt försvarsspel över hela planen under samtliga 40 minuter. Man tog udden från Dones anfallsspel efter behag och i den tionde minuten slog Fredrik Sträng en öppnande passning till Michel Gordin som sköt mot mål varpå Per Jonsén förlängde bollen in i mål. Efter en kvart hade Gordin en i stolpen och i början på andra ryckte Gordin sig loss och men Claes Looft räddade friläget. Som ni hör ledde AGO rättvist. Planen sög musten ur spelarna så under de sista sju åtta minuterna blev det lite öppnare och Tor Sundberg fick ett läge innanför straffområdet när han drog sin bevakare men Kristian Kaufmann gjorde sig stor och räddade. Med fem kvar kom Jonsén fri men Looft gjorde en fin enhandsräddning. Planens bästa spelare, Fredrik Dahlin, spelade sedan fram pigge Jonas Hellgren och han avgjorde tillställningen med sitt 2-0 mål. Dahlin höll själv på att bli målskytt men skottet tog i stolpen. AGO har sett stabila ut hela våren och detta lovar gott inför hösten. Done har också var bra under våren och parkerar på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN, AGO.

Abby Norm – TTG  1–3
A. Erik Emanuelsson. T. Rutger Lindquist 3.

TTG avslutade vårsäsongen på bästa sätt när man efter en kämpamatch besegrade ett för dagen försvarsmässigt bra spelande Abby Norm. TTG förde spelet under den första halvleken men det dröjde till dussinet minuter innan man tog ledningen med 1-0 när måltjuven Rutger Lindquist slog in sin egen retur. Under den första kvarten hade Peter Göthe två bra avslut men Klaus Bengtsson höll nollan än så länge. Innan halvtid var TTG nära att öka på sin ledning men Jerry Månssons stenhårda vänsterskott gick i stolpen så att returen hamnade nästan vid halva plan. Sedan hade Michael Skoglund en lobb från 25 meter i ribban. Men så länge inte tvåan kom var det match och med 30 sekunder kvar till paus så kunde Erik Emanuelsson lobba in kvitteringen till 1-1 från 30 meter, vilket mål. TTG tog ledningen på nytt i början på andra och det var Rulle som höll sig framme för andra gången. Spelarna blev allt tröttare och trots att det var TTG som förde spelet var det lika nära ett 3-1 mål som en kvittering för AN. Med endast en minut från full tid kunde Rulle slå in sitt tredje mål för dagen och TTG vann rättvist. Om TTG når slutspelet i höst kan allt hända. AN ligger och slåss om att undvika nedflyttning i år igen, men man kan bättre än tabellplaceringen.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TTG.

MarknadsTaktik – Expressen  2–3
A. Mikael Brunell, Johan Gerdes. T. Peter Hautalahti 2, Patrik Myrbäck.