Serie A 8:e omgången 2008


Bizkit – MarknadsTaktik  0–4
M.
Pelle Ericsson 2, Nicklas Nordin, Robert Nordin.

I dag var det höstpremiär för Serie A i den härliga sensommarsolen och väl där inledde Bizkit i ett rasande tempo men när MarknadsTaktik sköt sitt första skott på mål så gjorde de 1-0, målskytt Mikael Brunell. Resten av halvleken böljade spelet friskt fram och tillbaka och båda lagen hade bra lägen för att göra mål och efter en kvart blev Robert Nordin fälld och den efterföljande straffen sköt han själv. Knappt ett dasspapper fick plats mellan stolpen och bollen när 2-0 målet var ett faktum. Hos Bizkit gjorde den perfekta Reklamseriespelaren Björn Ericsson debut men han samt hela laget kroknade något mot slutet. Under hela den andra halvleken var nästa mål viktigt för resten av matchens utgång. Det var lika nära ett 1-2 mål för Bizkit som ett 3-0 mål för MT. Med två minuter kvar kunde Pelle Ericsson via stolpen göra 3-0 och samma man fastställde sedan slutresultatet 4-0 i slutsekunderna. MT tog viktiga slutspelspoäng, kom igen Bizkit.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, MARKNADSTAKTIK.


Done – Dagens Nyheter  1–6
Do.
Niklas Anbratt. Da. Thomas Pagling 3, Mattias Wallenborg, Magnus Damstedt, Örjan Wallin.

Dagens Nyheter svarade för en liten skräll när man överraskande tog en riktig skalp mot det duktiga vårlaget Done. Under de första tio minuterna var det ställningskrig men sedan hade DN en mycket bra period. Planens bästa spelare, Thomas Pagling gjorde snabbt både 1-0 och 2-0. Efter en kvart kom även 3-0 genom Mattias Wallenborg och när teknikern Magnus Damstedt satte dit 4-0 i den sista halvlekens självande minut så hade verkligen DN ett fint utgångsläge för resten av matchen. Done spelade upp sig flera klasser under de sista 20 minuterna och man skapade mängder av fina lägen men det var bara det att Fredrik Sandell tog allt och lite till. Istället för både ett, två eller till och med tre mål för Done så gjorde DN lekande lätt både 5-0 genom hattrickmannen Pagling och 6-0 efter ett konstmål från 50-åriga Örjan Wallin. Pagling och Wallenborg hade även var sin träff i virket liksom Dones Björn Schönbeck. Niklas Anbratt fick till sist in ett tröstmål. Done förlorade viktiga slutspelspoäng medan DN nog hänger kvar i Serie A.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.


HEGO – Abby Norm  0–4
A.
Danne Elmesten 2, Jan Schiratzki, Stina Lindberg.

Idag fick vi se en äkta jumbofinal eller som grabbarna uttryckte sig, - seriefinal i botten! Abby Norm centrade och bollen gick ut till Janne Schiratzki på högerkanten som tog några snabba steg framåt samt avlossade ett kanonskott i det högra krysset. Domaren tittade på sin klocka, sju sekunder. Nu har höstsäsongen börjat ropade Martti Metsö med knyten näve. Med den starten i ryggen så spelade AN en frejdig anfallsfotboll och både Danne Elmesten och Metsö hade bra lägen för ytterligare ett mål. Efterhand kom HEGO in i matchen och man skapade några halvchanser. Det blev inga mål och det blev det inte heller efter 20 sekunder in på den andra halvleken när Michael Dabrowski fick en dubbelchans. Det ena skottet räddade duktiga Johan Hallberg och det andra slogs bort på mållinjen av en försvarare. Spelet vände och nu fick Elmesten iväg ett bra skott som Leif Göransson gjorde en kanonräddning på. Elmesten kunde öka på till 2-0 minuten senare. Sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka och nästa mål måste vara HEGOS om inte matchen helt skulle glida dem ur näven. Erik Sylvén fick en jättechans men det var inte hans dag idag och med tre minuter före full tid så kunde duktiga Elmesten sätta dit helt avgörande 3-0. Med fem sekunder kvar så hände något mycket ovanligt i Serie A. 22-åriga Stina Lindberg, som för övrigt hade en fin teknik och bra spelsinne, kunde skjuta in slutresultatet 4-0 i nättaket. Därmed får nog med största sannolikhet AN spela i Serie A även nästa år medan för HEGO ser det allt mörkare ut. Det återstår tre matcher.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, ABBY NORM.


Expressen – AGO  3–0
E.
Thomas Lundin 2, Peter Lundberg.

Redan under den första höstrundan drabbade tungviktarna Expressen och AGO samman och matchen höll en helt annan klass än under höstens hittills spelade matcher. Det var relativt jämnt ute på plan under den första halvleken. Det som skiljde var att Expressen hade lättare att skapa målchanser och Michael Eklunds vänsterkanon via stolpens insida och ut var värd ett bättre öde. Sedan hade Expressen ytterligare två tre fräsande skott som strök de båda stolparna. I den sjätte minuten på den andra ronden steg två av planens absolut bästa spelare in i handlingarna. Alltid så lugna, trygga och mycket välspelande Peter Hautalathi bröt ett uppspel och spelade bollen till Thomas Lundin som iskallt höll inne skottet som då lurade ner målvakten längs isen innan han lyfte in 1-0 målet. Med tio kvar började Expressen bevaka sin ledning samtidigt som AGO blev tvungna att flytta fram mycket folk för att fin in en kvittering. AGO fick nu till ett bra tryck och Michel Gordin, Elias Karroum samt Olle Kullinger fick några fina lägen men vikarierande målvakten Patrik Myrbäck gjorde överraskande fina räddningar. Samtidigt kom Expressen i flera flygande kontringar i fyra mot tre, tre mot två och två mot en lägen. Det var för tillfället en spännande match som lika gärna kunde bli 1-1 som 2-0 för Expressen. Med tre minuter kvar hände något som gör att Reklamserien är så trevlig och populär. Lundin kommer fri med målvakten och skjuter i stolpen, tror det flesta. Spelet går vidare några sekunder och någon spelare i Expressen säger att bollen tagit i hjulet precis vid stolpen och i samma ögonblick ropar gentlemannen Kent Svensson till och säger att det var mål, den hade verkligen tagit i hjulet. Matchen var avgjord men Gentlemannaserien har fått ytterligare glans på sin nuna. Matchen avslutas med att Peter Lundberg gör 3-0 och Expressen behåller sin serieledning.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO.


TTG – BOW reklam  2–2
T.
Andreas Gustafsson, Jerry Månsson. B. Peter Kisfaludy 2.

BOW reklam innehar fortfarande Serie A:s enda förlustnolla intakt men idag satt den på en skör tråd. Det var nämligen TTG som under vissa delar av matchen var riktigt bra. BOW gjorde det första målet när David Nildén sköt ett skott som målvakten räddade varpå Peter Kisfaludy kunde prickskjuta det bortre krysset från en snäv vinkel på den efterföljande returen. BOW hade sedan ytterligare något läge innan TTG kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Den första halvlekens bästa spelare, Andreas Gustafsson, hade fyra fina lägen. Han kvitterade till 1-1 medans de andra skotten räddades av Henrik Strömblad eller gick strax utanför. Direkt i inledningen på andra halvlek fick Nildén ett gyllene läge men skottet från ganska nära håll gick utanför. Istället kunde Jerry Månsson trycka in 2-1 för TTG i den femte minuten. Under den sista kvarten böljade matchen fram och tillbaka. BOW var tvingades till offensiven men då uppstod flera fina kontringslägen. Både Gustafsson (fin fotparad från Strömblad) och Jimmy Thurby hade det bästa chanserna och TTG var närmare ett 3-1 mål än BOW en kvittering efter en halvtimmes spel. Med fem minuter kvar nickade Thomas Nyström i stolpens utsida men BOW skulle få en chans till när Kisfaludy lämnades helt ensam framför mål och han slog in sitt andra mål för dagen vilket betydde 2-2, som också blev slutresultatet. Man slutar aldrig att imponeras av Lasse Åstrands grymma fysik och fantastiska spel. Båda dessa lag håller en hög kvalitet.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, TTG.


Tössinger – Digaloo/Dandy Dots  7–3
T.
Mikael Nilsson 4, Fredrik Dahlström, Stefan Jansson, Peter Törnqvist. D. Jonas Andersson, Niclas Ivarsson, Anders Friberg.

Alla de lag som ligger kring strecket får nu akta sig för nu har Tössinger dragit igång det stora maskineriet i slutspelsjakten. Idag dök man upp med så gott som ordinarie laguppställning och man formligen körde över Digaloo/Dandy Dots. Det var dock Reklamseriens skytteligaledare, Jonas Andersson, som gjorde sitt 16:e mål redan efter 30 sekunder. Men sedan drog Tössinger igång showen. Trots att Fredrik Persson träffade ribban och ett annat skott styrdes i stopen samt att Roger Stokki gjorde den ena idioträddningen efter den andra kunde de rödsvarta vända 0-1 till 3-1 innan halvtidssignalen ljöd. Fredrik Dahlström styrde in Mikaels Nilssons skottpassning, evigt unga Stefan Jansson och kärnkraftverket Nilsson var målskyttarna. När just Nilsson gjorde 4-1 redan efter 20 sekunder in på slutronden kändes matchen avgjord. I anfallet efter höll DDD liv i matchen ett tag till i och med att Andersson slog en genial passning till Niclas Ivarsson som rullade in 2-4. Det svängde friskt i matchen och Peter Törnqvist gjorde 5-2. Efter en halvtimme klev planens gigant, Nilsson, fram och gjorde både 6-2 och 7-2. Det sjätte målet var en riktig rökare med sträckt vrist i nättaket. Därmed svarade han för hela fyra mål. Under matchens sista tio minuter bedarrade Tössingers bombardemang och till sist slutade matchen 7-3 efter det att Anders Friberg reducerat. Tössinger blir livsfarliga nu.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.