Serie A 9:e omgången 2008

MarknadsTaktik – Abby Norm  5–1
Johan Gerdes 2, Pelle Ericsson, Nicklas Nordin, Michael Björling. A. Niklas Heplinger.

MarknadsTaktik och Abby Norm bjöd på en fartfylld och stundtals bra match där målchanserna från bägge håll duggade tätt. Redan under den inledande minuten sköt Danne Elmesten ett bra närskott men Jimmy Dahmén gjorde en fin parad. Istället var det MT som tog ledningen några minuter senare när Pelle Ericsson lite turligt men påpassligt styrde in Nicklas Nordins skott till 1-0. Efter det hade båda lagen lägen för ytterligare mål men de båda målvakterna var alerta men efter en kvart sköt N Nordin något av årets mål på Skytteholm när han pricksköt stolpen nära kryssen, vilken kanon. I slutet på den första halvleken och i början på den andra halvleken gjorde Magnus Häggström två otroliga räddningar som egentligen inte går att rädda men däremellan gav Johan Gerdes MT ledningen med 3-0 efter en fin assist från Robert Nordin. I början på andra halvlek var verkligen Elmesten i stöten. Först tog han ner en passning på bröstet men skottet från nära håll gick över. I anfallet efter sköt Niklas Heplinger en stenhård hörna rätt in i högen av spelare varpå bollen gick i mål. AN var på gång och Elmesten kom fri men Dahmén räddade. Elmesten var sedan nära att få straff för en liten knuff i ryggen men samtidigt sköt Andreas Nygren ett skott i ribban i samma moment. Istället för en reducering till 2-3 både en och två gånger om kunde Gerdes via stolpen göra 4-1. MT var bra men man hade flyt med marginalerna och efter en kvart fastställde Michael Björling slutsiffrorna 5-1, rättvist men för stort.
MATCHENS LIRARE: JIMMY DAHMÈN, MARKNADSTAKTIK.

Dagens Nyheter – TTG  1–2
D. Örjan Wallin. T. Peter de Clairac 2.

Idag fanns det många duktiga spelare i TTG:s lag. Man fick känslan att snittlängden var 1.72 och medelvikten 65 kilo för killarna for fram som bålgetingar i offensiv zon där laget var parkerat under de första tio minuterna. Dagens motståndare, Dagens Nyheter, överraskade med att verkligen hålla stången defensivt. David Balsam var följsam i målet och backlinjen strålande. Sedan hade man motorn och pådrivaren Thomas Pagling som verkligen är viktig för sitt lags spel. I mitten på halvleken så spelade Jussi Kontinen bollen snett inåt bakåt till Peter de Clairac och han satsade på ett direktskott och bollen satt stenhårt i nättaket. Då trodde vi att TTG skulle rinna ifrån men i anfallet efter, det första riktiga för DN, sköt just Pagling ett stenhårt skott och precis framför mål dök 50-åriga Örjan Wallin upp och trots att han var trängd ¨bröstade¨ han in 1-1, för övrigt hans tredje mål i Serie A i år, starkt. Då kunde DN fortsätta sin stabila defensiv och satsa på kontringar vilket de verkligen gjorde bra. I början på den andra halvleken fortsatte TTG sin härliga offensiv och nu växte Balsam ut till en jätte i målet och vi räknade till en ca tre fyra fantastiska idioträddningar. Efter en halvtimme fick han dock kapitulera när pigge de Clairac gjorde sitt andra mål för dagen vilket betydde 2-1. Nu var TTG nöjda med sina poäng och helt plötsligt skulle de ställa om från offensiv till defensiv vilket blev lite darrigt och DN sågade sig igenom gång efter annan och ett mål hängde i luften under slutminuterna. Pagling blev juste men lite hårt tagen och var ständigt farlig. TTG höll undan och lyckas man ta sig till slutspel kan man bli en joker.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, TTG.

Digaloo/Dandy Dots – Bizkit  4–0
Jonas Andersson 3, Birhan Akdag.

Digaloo/Dandy Dots avancerar upp till en andraplats i tabellen efter att ha besegrat Bizkit. Den första kvarten var relativt jämn men sedan hade DDD några riktigt bra minuter och Jonas Andersson gjorde både 1-0 och 2-0. Sedan satte Birhan Akdag in 3-0 i halvlekens absolut sista sekund efter en fin framspelning från Andersson. I den andra halvleken spelade Bizkit upp sig avsevärt men laget har otroligt svårt att göra mål för tillfället. Laget har radat upp hela fyra matcher i rad utan målkänning eller med andra ord, Bizkit har inte gjort mål på 2 timmar och 40 minuter. Idag räknade vi till hela tre stolpskott från Peter Arnesson (två) och Magnus Tengzelius (ett). Istället kunde Andersson fastställa slutresultatet 4-0 och därmed svarade han för ett hattrick och målkungen har gjort 19 mål i serien hittills, starkt.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DIGALOO/DANDY DOTS.

Done – Expressen  2–9
Jesper Hofmann 2. E. Thomas Lundin 5, Peter Hautalathi 2, Patrik Myrbäck, Martin Hamrin.

Serieledarna Expressen förstärkte sin första plats efter rena rama målfesten. Det stod 0-0 efter tio minuter men sedan brakade de loss och halvtidssiffrorna skrevs 3-1. Expressen spelar en bedårande fotboll emellanåt och idag spelade man ut Done och det hela slutade till sist 9-2. Thomas Lundin är grym och idag svarade han för hela fem mål. En annan spelare är lika grym i sin position och det är Peter Hautalathi. Skulle det finnas ett landslag i 7-manna för spelare 40+ så skulle han platsa där. Idag bokfördes dessutom Hautalathi för två snygga mål. Kämpen Patrik Myrbäck gjorde ett mål och blev berövad en straff och ett mål gjorde även Martin Hamrin. Expressen har seglat ifrån i toppen och kan invänta ett spännande slutspel. För Done går det tyngre och man är inne i en formsvacka med tre raka förluster och en målskillnad på 3-17 på dessa matcher. Trots det är man bara två poäng från en slutspelsplats och tre från en andra plats i den rekordjämna tabellen. Lundin ståtar med 19 fullträffar i serien hittills.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

BOW reklam – Tössinger  2–4
David Nildén, Christian Hosenfeld. T. Fredrik Dahlström 2, Peter Törnqvist 2.

Ett formstarkt Tössinger inledde bäst mot ett inledningsvis håglöst BOW reklam. Under den perioden fick Tössinger också med sig en 1-0 ledning efter det att Fredrik Dahlström smällt in bollen efter ett försvarsslarv. Efter halva den första halvleken så dök det upp en chans för David Nildén som stod med ryggen mot målet, jonglerade upp bollen samt vände sig om och sköt på volley in 1-1, ett klassmål. Tössingers offensiv kom då av sig en smula men man var fortfarande det aktivaste laget och efter en kvart slog Mikael Nillson i vänsterbackläge en underbar crossboll till Adam Stevens som stod i ett högerytterläge nere vid hörnflaggan samt gjorde en suverän nedtagning, avancerade in mot mål och fick iväg ett skapligt vänsterskott och den efterföljande returen rakade påpassligt Dahlström in, 2-1. Bara minuten senare spelade Peter Törnqvist vägg med Dahlström varpå han med ett hårt markskott sköt 3-1. Ytterligare någon minut senare var framfusige Dahlström igenom igen men skottet från ett bra läge gick strax utanför. Där var 4-1 nära. Ännu närmare ett 2-3 mål var BOW efter en trippelchans där Nildén och Nikos Nikopoulos var inblandade men Peter Carlsson gjorde två fina räddningar varpå en boll slogs bort på mållinjen. BOW kunde reducera innan halvtid efter ett mycket vackert frisparksmål från Christian Hosenfeld, med vänstern såklart. I början på den andra halvleken hade båda lagen lägen till ytterligare mål men 3-2 stod sig. Sedan höjde BOW tempot två snäpp och hade en mycket bra 10-12 minuters period då man tryckte tillbaka Tössinger rejält. Målchanserna duggade tätt och man skaffade sig flera skottlägen innanför straffområdet men i detta skede på matchen växte Carlsson ut till en jätte i målet. Peter Kisfaludy försökte två gånger. Nildén, Hosenfeld, Hasse Pettersson och Nikopoulos slet sitt hår i förtvivlan över Carlssons storspel. Frågan är om Carlsson setts bättre någonsin. Dessutom hoppade Kisfaludy över bollen varpå Christer Haglunds skott tog i stolpen. I slutminuten kunde istället Törnqvist kontra in slutresultatet 4-2. Tössinger ligger fortfarande under strecket men nu är det bara en tidsfråga. BOW åkte faktiskt på årets första förlust, starkt jobbat så långt. Men eftersom man har fyra oavgjorda matcher ligger man endast två poäng från slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, TÖSSINGER.

AGO – HEGO  2–2
A. Peter Waltre, Michel Gordin. H. Marcus Törngren, Håkan Sjöberg.

Jumbolaget HEGO fick en drömstart när Marcus Törngren gjorde 1-0 redan i första minuten. Det blev startskottet på ett spel som var länge sedan vi såg från HEGOS sida. I den sjätte minuten var Anders Hammargren (vilka fotbollslår) nära att göra 2-0 när hans skott var på väg mot krysset men Kristian Kaufmann gjorde årets räddning. Efterhand kom AGO in i matchen på allvar och i den tionde minuten fick vi se ett klassiskt mål. Fredrik Sträng slog en hörna mot den bortre stolpen där Elias Karroum stod och nickade bollen snett bakåt till Fredrik Dahlin, som i sin tur var placerad strax utanför straffområdet. Med ett volleyskott sköt han mot mål och där stod Peter Waltre och nickskarvade in 1-1. I anfallet efter var HEGO nära att återta ledningen när Johan Apel kämpade sig fram men bollen gick i stolpen och Hammargrens retur räddades på mållinjen. Med minuten kvar till paus kunde Michel Gordin påpassligt göra 2-1. Det kändes nog snöpligt för HEGO som gjort sin bästa halvlek för året. Hela den andra halvleken bjöds det på ett ställningskrig och minuterna tickade iväg ganska fort. AGO såg ut att ha matchen under kontroll men med tre minuter kvar kom HEGO i en kontring och Törngren släppte ut bollen till Håkan Sjöberg som på högerkanten kom farande mot mål samt sköt in kvitteringen 2-2 som också blev slutresultat. AGO som legat med i toppen under hela året får nu akta sig för lagen där under. HEGO som varit uträknade har helt plötsligt häng, man är bara två poäng efter två lag.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, HEGO.