Serie A 10:e omgången 2008

HEGO – MarknadsTaktik  1–0
H. Johan Apel.

Liket lever! De ¨nya HEGO¨ sprang som galärslavar, hade en perfekt defensiv och smarta kontringar. Det räckte för att lite överraskande besegra slutspelsjagande MarknadsTaktik. Det var hög fart från första nedsläpp men det där riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro inledningsvis. MT hade ett skenbart spelövertag men fick inte till det den sista tredjedelen. Istället var det HEGO som tog ledningen efter en kvart när Johan Apel fick iväg ett perfekt lurigt skott som satt i gaveln. Efter det målet blev det ännu högre fart i matchen och MT var nära att kvittera men Freddy Hägglund, den gamla uven, nickade över. Det var lika nära att HEGO kunde öka på sin ledning men Marcus Törngren sköt utanför från fritt läge. I slutet på den första halvleken och i början på den andra fick Pelle Ericsson två bra lägen men Leif Göransson vägrade släppa in någon boll. Efter en halvtimme kom Tomas Eriksson fri och försökte sig på en lobb men Stefan Tengvall plockade ner bollen. I anfallet efter trodde vi att Ericssons skott skulle gå in men Göransson fick yttersta tåspetsen på bollen som gick till hörna. MT gav verkligen allt för att få in en kvittering men HEGO höll undan. Laget var ju så gott som uträknat men man har rest sig på nio och är nu endast målskillnad från att klara sig kvar i Serie A. I och med HEGOS seger försvann Reklamseriens sista nolla (i vinst och förlust tabellen).
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, HEGO.

Abby Norm – BOW reklam  3–8
A. Ronny Östh, Niklas Heplinger, Jan Schiratzki. B. Peter Kisfaludy 2, Christian Hosenfeld, Jonas Goude, Krister Eriksson, Thomas Nyström, Christer Haglund, Olle Jeansson.

Abby Norm centrade och trots det så gjorde BOW reklam 1-0 efter 10 sekunder genom Christian Hosenfeld. Han var där 45 minuter innan matchstart och det ger resultat. När klockan tickat iväg till 45 sekunder så gjorde Peter Kisfaludy 2-0 och i den tredje minuten lobbade Jonas Goude in 3-0 från 40 meter. Om man någon gång skall snacka om en drömstart så var det nu. Ett chockat AN räddade det befarade raset när den pigge debutanten Ronny Östh reducerade i den femte minuten. Efter en kvart kom sedan 4-1 genom Krister Eriksson och ett vackert 5-1 mål från Thomas Nyströms sida där bollen fastnade i krysset. I början på den andra verkade BOW alltför segersäkra samtidigt som AN nu spelade riktigt fyndigt. Östh hade två bra lägen innan Niklas Heplinger smekte upp 2-5 i krysset. I anfallet efter sköt Heplinger i stolpens insida och istället för spännande 3-5 gjorde BOW 6-2 några minuter senare och denna gång var det Christer Haglund som bokfördes för målet. Då gav AN upp en aning och BOW kunde defilera i mål samt vinna med hela 8-3. Olle Jeansson fick äntligen känna hur det var att göra mål igen och Kisfaludy blev tvåmålsskytt. Jan Schiratzki hamnade också i målprotokollet. BOW blev nu som andra lag klara för det roliga slutspelet och man har ett jämnt lag. Idag radade man upp hela sju olika målskyttar, det är ovanligt i Serie A. Samtidigt är det en styrka. Ingen i BOW ligger bland de 20 första i den sammanlagda skytteligan men det finns många matchvinnare i gänget.
MATCHENS LIRARE: JONAS GOUDE, BOW REKLAM.

Expressen – Digaloo/Dandy Dots  3–2
Patrik Myrbäck, Thomas Lundin, Peter Lundberg. D. Jonas Andersson 2.

Reklamserien gratulerar Expressen till seriesegern. Det blev klart idag när de ¨röda jävlarna¨ besegrade ett bra Digaloo/Dandy Dots. Lagen kände på varandra de första tio minuterna men sedan brakade det lös. Först sköt Patrik Myrbäck ett hårt och lurigt skott till 1-0. I anfallet efter sköt Thomas Lundin ett snabbt närskott men Roger Stokki räddade. Istället för 2-0 så kontrade DDD in 1-1 efter ett vackert mål. Alltid så duktiga Bosse Eriksson slog en underbar boll till KG Gustavson, som i sin tur lirade snett inåt bakåt till Jonas Andersson som stötte in bollen. Någon minut senare styrde Lundin elegant in Peter Hautalathi fina inspel till 2-1. Ytterligare någon minut senare slog duktige Fredrik Käck en genialisk passning till Andersson som med sitt andra mål för dagen kvitterade till 2-2. Efter det hade Martin Hamrin och Lundin en dubbelvägg med varandra och till sist sköt den sistnämnda i stolpen. Allt ovanstående hände inom loppet av fem-sex minuter. Så att matchen hade liv var det inget snack om. I början på den andra halvleken smekte Peter Lundberg in 3-2 med ett väl avvägt skott i den bortre burgaveln. Under den sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka i en rasande fart och båda lagens spelare tröttnade allt mer. Expressen var lika nära ett 4-2 mål som DDD en kvittering. Målchanser från bägge håll saknades inte på långa vägar. Expressen höll till sist undan i ¨seriefinalen¨.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KÄCK, DIGALOO/DANDY DOTS.

TTG – AGO  6–2
Jerry Månsson 2, Rutger Lindquist 2, Roger Folkhage, Peter de Clairac. A. Michel Gordin, Peter Waltre.

2008 års snabbaste mål var ett faktum när Jerry Månsson slog till, tid fem sekunder! I och med den starten fick TTG råg i ryggen och i den tionde minuten skjuter Andreas Gustafsson ett bra skott mot krysset men den vikarierande målvakten Fredrik Dahlin gjorde en riktig Buster räddning. Han kunde inte rädda Rutger Lindquist styrning i mål till 2-0 på Gustafssons passning i anfallet efter. Efter en kvart så fastställde Roger Folkhage halvtidsresultatet som lite överraskande stort var 3-0. Även i den andra halvleken kunde TTG gjort ett snabbt mål för efter 15 sekunder var Peter de Clairac fri men Dahlin räddade med sin egen målvaktsstil. Några minuter senare så kunde de Clairac överlista målvakten när han gjorde 4-0. AGO såg ut att gå på en storförlust men trots att gubbarna var tröttna vek de inte ned sig på långa vägar. Michel Gordin gjorde mycket påpassligt 1-4. Sedan var det dags för pigga de Clairac igen men ännu en gång stod Dahlin i vägen när han väntade ut sin motståndare. Det blev 5-1 efter en kvart när Jussi Kontinen och de Clairacs fina förspel bäddade för Lindquist mål. Peter Waltre hade några fina lägen mot slutet och på ett av dessa reducerade han till 2-5. Månsson som inledde målskyttet fick även avsluta det när han fastställde 6-2 efter en fin prestation. Det skall mycket till om TTG skall missa slutspelet men det är teoretiskt möjligt. AGO börjar nu leva farligt.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TTG.

Bizkit – Dagens Nyheter  1–5
Björn Ericsson. D. Johan Claesson 2, Örjan Wallin 2, Jonas Breding.

Nykomlingen Dagens Nyheter säkrade nytt kontrakt i och med dagens match mot Bizkit. DN var det bättre laget under den första halvleken och man spelade stundtals riktigt bra. Alltid grymma Jonas Breding klackade vackert in 1-0 och Johan Claesson gjorde 2-0. Dessutom träffade Bredings inspel stolpen och i början på halvleken och i slutet på densamma var Jonathan Piringer igenom men vid bägge tillfällena gjorde den vikarierande målvakten Fredrik Malmfält två bra fotparader. Till den andra halvleken kom Bizkit ut som ett nytt lag och ständigt farlige Björn Ericsson fick målvakten ur spel efter en fin dragning men skottet gick sedan strax utanför. Till sist bröts decenniets längsta nolla när Ericsson stötte in 1-2 efter fint förarbete från Jeff Salomonsson. Laget hade bara gjort ett mål sedan april månad och gått mållösa från fem matcher i rad eller med andra ord nästan fyra timmar. Nu fick Bizkit blodad tand och några minuter senare var Ericsson igenom igen men David Balsam räddade varpå Ericsson lyfte returen i stolpen. Istället för 2-2 kontrade DN in 3-1 15 sekunder senare och det var Claesson igen som höll sig framme. Sista sex sju minuterna blev händelserika där Eriksson sköt över och istället för 2-3 kunde Örjan Wallin avgöra matchen till 4-1 när han stressade en försvarare till självmål men Wallin bokfördes för målet. Piringer ville verkligen göra mål idag men stolpen hindrade honom från det. Matchen avslutades med ett delikatessmål när Mathias Bengtsson (bra som vanligt), Claesson och Wallin var inblandade i ett vackert triangelspel där den sistnämnda bokfördes för målet på volley. Därmed stod 50-årige Örjan Wallin för två mål och ett målpass och sammanlagt har han svarat för hela fem mål i Serie A. Vem hade trott det innan säsongen? Bizkit är nu på allvar indraget kring nedflyttningsstrecket.
MATCHENS LIRARE: ÖRJAN WALLIN, DAGENS NYHETER.

Tössinger – Done  6–3
T. Fredrik Dahlström 5, Fredrik Persson. D. Tor Sundberg 2, Mats Envall.

Tössinger och Done är inne i två helt skilda formkurvor. Tössinger har på allvar fått upp ångan och tog idag sin fjärde raka seger medan Done åkte på sin fjärde raka förlust. Lagen möttes med andra ord i hissen som var på väg åt två olika håll. Trots att Done stretade emot riktigt bra inledningsvis så hindrade det inte Tössinger från att gå fram till en 2-0 ledning efter tolv minuter efter mål av Fredrik Dahlström på en språngnick efter en bra slagen hörna från Mikael Nillson. Det andra målet gjorde alltid så stabila Fredrik Persson efter en fin väggpasskombination från Dahlström. Efter en kvart kunde Tor Sundberg fösa in en retur till 1-2 men innan halvtidsvilan så kunde Dahlström göra 3-1. I den andra halvleken bjöds det på Hawaii-fotboll och målchanserna avlöste varandra. Persson sköt en kanon i ribban men när inte 4-1 kom i det anfallet så kom det i anfallet efter, målskytt Dahlström, igen! Done stack emellan med ett reduceringsmål genom Sundberg. Done var även nära ett 3-5 när Björn Lindahl träffade stolpe, stolpe ut. Med fyra minuter kvar kom 3-5 efter ett fint skott från Mats Envall. Laget hade även ytterligare någon chans till ett 4-5 mål men istället fastställde planens kung Dahlström slutsiffrorna 6-3 när han gjorde sitt femte mål för dagen och så hade han även ett målpass till det sjätte. Tössinger var nere för räkning till nio men efter fyra raka segrar har man nu på egen kraft placerat sig på en slutspelsplats och har med en match kvar allt i egna händer, starkt jobbat gubbar! Done missar tyvärr slutspelet.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSINGER.