Serie A 11:e omgången 2008

MarknadsTaktik – TTG  3–1

M. Nicklas Nordin, Johan Gerdes, Pelle Ericsson. T. Magnus Helin.

Förutsättningarna var glasklara inför matchen. MarknadsTaktik måste vinna med fyra måls marginal för att av egen kraft gå till slutspel. För TTG gällde det att undvika att förlora med tre mål. TTG var överladdade och smågriniga mot allt och alla (domare, motspelare och medspelare) men laget tog ledningen med 1-0 när Magnus Helin sköt en frispark via en försvarare och in. Några minuter senare var laget även nära att göra 2-0 när Lenny Hasslerud kom fri men Stefan Tengvall räddade. MT utgångsläge i paus såg inte bra ut men man fick en drömstart när Nicklas Nordin tog tag i bollen på mittplan samt avancerade framåt, tog sig förbi två tre motståndare innan han krutade in 1-1 efter 18 sekunder. Nu blev det liv i MT och fem minuter senare blev Johan Gerdes fälld inne i straffområdet. Han tog själv straffen och gjorde inget misstag, 2-1. Efter en halvtimme kom även 3-1 till MT när Pelle Ericsson slog in en retur i det bortre hörnet. Nu blev det riktigt dramatiskt men TTG tog sig samman men det hade varit högintressant om MT fått in även 4-1 med två minuter kvar men trippelchansen resulterade inte. TTG är därmed tredje lag att kvalificerade för slutspel. För MT del så måste de hoppas på att AGO eller Tössinger tappar poäng eller att Digaloo/Dandy Dots förlorar.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS NORDIN, MARKNADSTAKTIK.

Dagens Nyheter – Expressen  1–6
D. Jonas Breding. E. Thomas Nilsson 2, Kimmo Rolin 2, Martin Hamrin, Thomas Lundin.

Snacka om lokalderby när Expressen och Dagens Nyheter möttes. Seriesegrarna Expressen började bäst och Kimmo Rolin hade två bra lägen och Thomas Lundin ett men duktige David Balsam räddade. DN hade Jonas Breding på topp och då kan inget försvar ta det lugnt. Det var också Breding som var fri i den sjunde minuten men Stefan Asp räddade. I anfallet efter kunde Breding göra 1-0 från ett nytt friläge efter en genialisk passning från Thomas Pagling. Det var verkligen kul att se att DN kunde stå upp så här långt in i matchen. Martin Hamrin slog sedan in en retur till 1-1. Mot slutet av halvleken så var DN nära att göra både ett och två mål. Först sköt Breding en kanon mot stolproten men Asp gjorde en snygg fotparad. Sedan klackade Pagling vackert fram matchens kung, Breding, men även detta skott räddade målvaktsfantomen Asp. Efter en halvtimme stod det fortfarande 1-1 men sedan hade Expressen några fantastiska minuter då man gick från 1-1 till hela 5-1. Det var Kimmo Rolin som gjorde två strutar på 30 sekunder och även Thomas Nilsson satte dit två. Här spelar DN kanonbra och helt plötsligt stod det 5-1 på anslagstavlan. Ja det är väl därför Expressen leder serien. DN var sedan nära att hyfsa till siffrorna men Pagling fick inte in bollen till 5-2 utan istället kunde Lundin göra ett vackert solomål när han fastställde slutsiffrorna 6-1.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ASP, EXPRESSEN.

BOW reklam – HEGO  3–1

B. Krister Eriksson 2, David Nildén. H. Mattias Edqvist.

Topplaget BOW reklam och jumbon HEGO bjöd på en riktigt bra match. Att BOW klarar av att spela så bra i den höga farten visste vi sedan tidigare men att HEGO kunde bjuda upp till en sådan dans är desto märkligare med tanke på tabellplaceringen. I den tionde minuten så startade BOW ett mycket fint anfall där till sist Thomas Nyström serverade bollen till David Nildén som gjorde 1-0. HEGO gav inte upp och efter en kvart kom kvitteringen när Mattias Edqvist gick i djupet och bollen kom perfekt från Tomas Eriksson varpå Edqvist sköt i steget och bollen satt i nätet. I den andra halvleken var det ett ställningskrig men med tio kvar kunde Krister Eriksson göra 2-1. HEGO som nu var ute ur Serie A gjorde allt i deras makt för att kvittera men BOW gav allt fast de inte egentligen hade något att spela för. HEGO hade någon chans till kvittering men BOW:s kontringar var giftiga och just på en sådan kunde Eriksson göra 3-1 i matchens absolut sista sekund. BOW kommer tvåa i serien medan HEGO flyttas ned men som man spelar för tillfället bör sejouren bara bli ettårig i Premier League, den som lever får se!
MATCHENS LIRARE: THOMAS HVIDFELDT, BOW REKLAM.

AGO – Bizkit  5–1
A. Michel Gordin 2, Fredrik Sträng, Elias Karroum, Per Apelgren. B. Magnus Tengzelius.

AGO gjorde sin bästa match på bra länge när man hittade tillbaka till sitt vanligtvis vägvinnande spel. Man tog det lugnt, höll bollen inom laget och när Per Apelgren är med så får man ytterligare en dimension i anfallsspelet. Trots det så var det Bizkit som tog ledningen när Magnus Tengzelius luriga vänsterskott letade sig in invid den högra stolpen. Efter en kvart kom AGO:s första triangelspelsmål när Apelgren spelade ner bollen till Michel Gordin som stod vid kortlinjen och i sin tur spelade in bollen till en vid bortre stolpen fristående Fredrik Sträng, som i sin tur stannande bollen och lättade in 1-1. Av bara farten kom även 2-1 till AGO och det var Gordin som sköt sitt tionde mål för säsongen i Serie A. I början på den andra halvleken försökte Bizkit hitta tillbaka till sitt spel som de hade i början på matchen men det var de inte i närheten av eftersom AGO lade in en växel till. Det var Andreas Hagelin som höll laget kvar i matchen efter några fina räddningar. Men även han fick kapitulera när AG:s andra triangelspelsmål var ett faktum. Nu var det Elias Karroum och Apelgren som assisterade till Gordin som blev tvåmålsskytt. En Karroum som var piggare än på länge gjorde 4-1 och till sist fick Apelgren fastställa 5-1 på en kontring där AGO:s spelare kom tre mot målvakten. Med 23 minuter kvar var AGO två mål från slutspel men man tog sig alltså i kragen och blev fjärde lag att kvalificera sig för play off. Bizkit har haft det tungt i höst men man hänger dock kvar i Serie A.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.

Digaloo/Dandy Dots – Done  5–3
Di.
Birhan Akdag 2, Magnus Ahlström, Bosse Eriksson, Jonas Andersson. Do. Andreas Westberg, Björn Lindahl, Tor Sundberg.

För första gången har Digaloo/Dandy Dots tagit sig till slutspel när det legat i Serie A. Man har varit nära några gånger men inte gått hela vägen ut. Idag blev man femte lag att nå slutspelet och redan i den fjärde minuten kunde planens bästa spelare, Birhan Akdag, göra 1-0. Det blev inga fler mål under den första halvleken men i den andra halvlekens första minut sköt Magnus Ahlström 2-0 så att nätet stod som en strut. I detta läge på matchen såg Done ut som ett förlorande lag men på fyra minuter så kunde man först reducera genom Andreas Westberg och sedan kvittera genom Björn Lindahl som på sitt tredje skott inom loppet på någon sekund äntligen överlistade Roger Stokki som gjorde två fantastiska räddningar på de två första skotten. Helt plötsligt stod det 2-2 och DDD levde farligt men med tio minuter kvar kunde Bosse Eriksson göra förlösande 3-2 och av bara farten kom även 4-2 genom Akdag. Sedan gjorde Jonas Andersson 5-2 med sex minuter kvar och därmed vann Andersson för andra året i rad Serie A skytteliga, denna gång ensam, på 22 mål. Tor Sundberg fick sista ordet när han liggande fastställde slutresultatet 5-3.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS AHLSTRÖM, DIGALOO/DANDY DOTS.

Abby Norm – Tössinger  2–9
Dan Sahlin, Joakim Ludvigsson. T. Mikael Nilsson 4, Fredrik Dahlström 3, Kristian Gröning, Stefan Jansson

Reklamserien lyfter på hatten för Tössinger. Den 9 juni fick de ett ultimatum. Vinn resten av matcherna, dessutom med mycket mål och hoppas att de andra resultaten går deras väg. Detta var precis det som hände och tre och en halv månad senare har Tössinger tagit fem raka segrar, med en målskillnad på 36-12 och så gick de andra matchernas resultat rätt. Det betyder att Tössinger blev sjätte lag att kvalificera sig för årets slutspel. Dagens motståndare Abby Norm sprattlade emot en kvart i och med Dan Sahlins kvitteringsmål men Tössinger var för bra. Med fyramålsskytten Mikael Nilsson och tremålsskytten Fredrik Dahlström i högform går inget lag säkert och resten av gubbarna krigar på bra och så är stämningen i truppen rå men hjärtlig. Christian Gröning och Stefan Jansson bokfördes för en strut var medan Joakim Ludvigsson hyfsade till siffrorna en aning. Tössinger vann med hela 9-2.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.