Slutspel 2008 - Final

BOW reklam – Tössinger  6–4 (3-3 full tid)
Christer Haglund, David Nildén, Peter Kisfaludy. Straffmål; Christer Haglund, David Nildén, Nikos Nikopoulos. T. Stefan Jansson 2, Christian Bauer. Straffmål; Stefan Jansson

För andra året i rad möttes BOW reklam och Tössinger i finalen och ifjol vann Tössinger på straffar. Inledningen blev dramatisk för Hasse Pettersson tryckte in målvakten i målet varpå bollen låg fri någon meter från mållinjen men trots två försök fick inte HP till det men å andra sidan var det frispark i momentet innan. Spelet vände och Thomas Nyström fick ett skott på låret. Den annars så duktige, f.d. FIFA domaren Rune Larsson såg fel och dömde straff. Fram stegade Christian Bauer och gjorde 1-0. Minuterna senare kunde BOW kvittera när Christer Haglund drev fram i mitten samt avlossade ett välriktat skott i burgaveln till 1-1. Det var ett härligt ställningskrig i matchen men det skulle komma ett mål till innan halvtid och det var när BOW kom i en kontring genom det 43-åriga kvicksilvret Christian Hosenfeld, han släppte bollen till Krister Eriksson som iskallt höll inne skottet och serverade bollen till David Nildén som med högern sköt 2-1. Tössinger hade en bra period i början på andra och efter sex minuter kunde duktiga Stefan Jansson kvittera. Bara minuten senare sköt Hosenfeld en volley från nära håll över och matchen levde i allra högsta grad. Spelet hade svängt över till BOW:s fördel och Nikos Nokopoulos var igenom men stabila Mattias Andersson räddade med bravur. Efter en halvtimme vann Peter Kisfaludy en nickduell och bollen hamnade hos honom i momentet efter och Kisfaludy hade ett bra skottläge men passade över bollen snett till höger och där stod HP och han hade ett ännu bättre läge. HP var iskall och spelade tillbaka bollen till Kisfaludy som stående vid straffpunkten fick på en perfekt träff och bollen satt i nättaket till 3-2. Nu hade BOW verkligen vind i seglen och Hosenfeld styrde från nära håll Nildéns skott i stolpen och hade det blivit 4-2 där hade det nog varit spiken. Starka Tössinger kom tillbaka in i matchen och i slutminuterna jagade man ett kvitteringsmål och där visade man en oerhörd styrka när Jansson kunde kvittera med tre kvar. Även i år fick alltså matchen avgöras på straffar och BOW vann lotten och valde att börja enligt följande: Krister Eriksson (Mattias Andersson räddade), Stefan Jansson 1-0, Christer Haglund 1-1, Fredrik Dahlström (Henrik Strömblad räddade), David Nildén 2-1, Christian Bauer (Strömblad räddade), Nikos Nikopoulos 3-1, Mikael Nilsson (Strömblad räddade). Därmed vann BOW en ny titel, grattis. BOW:s spelare var bra allihop men det måste vare en tränares dröm att ha en Thomas Nyström i laget men dagens stora hjälte var Henrik Strömblad, tänk att ta tre straffar. Det gick alltså att stoppa Tössinger denna höst men det behövdes straffar för att klara det.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Match om 3:e pris

Expressen – TTG  10-9 (4-4 full tid)
Mikael Norlund, Thomas Lundin, Kristoffer Karlsson, Martin Hamrin. Straffmål; Peter Hautalathi, Kimmo Rolin, Thomas Lundin, Patrik Myrbäck, Mikael Norlund, Thomas Nilsson. T. Rutger Lindquist 3, Andreas Hörnberg. Straffmål; Roger Folkhage, Jussi Kontinen, Jerry Månsson, Klaus Bengtsson, Andreas Hörnberg.

Mötet mellan Expressen och TTG om tredjeplatsen var den sista på obestämd tid och på så vis var det en historisk match. 3:e prismatchen kommer med största sannolikhet tas bort. TTG inledde förtroendeingivande och man tog också ledningen med 1-0 genom Rutger Lindquist som nickade in Jimmy Thurbys perfekta inlägg. Expressen visste inte hur de skulle satsa i denna match eftersom de även hade Reklamseriecupfinalen att tänka på i matchen efter. Patrik Myrbäck spelade i alla fall fram Mikael Norlund till 1-1 men den första halvleken tillhörde TTG som också ökade på till både 2-1 och 3-1. Lindqvist blev framspelad av Michael Skoglund och Andreas Hörnberg fick en fin passning från både Jerry Månsson och Thurby när de kom i en flygande kontring. Thomas Lundin reducerade i inledningen på andra men TTG skaffade sig ett nytt tvåmålsläge när Lindquist gjorde sitt tredje mål för dagen och då skall ni veta att han var halvskadad. Efter en halvtimme stod det fortfarande 4-2 och det kändes som om TTG skulle vinna. Expressen lade sedan i femmans växel och först reducerade Kristoffer Karlsson till 3-4 och med tre minuter kvar av så skarvade Martin Hamrin in 4-4 som också blev slutresultatet varpå straffar fick avgöra denna tillställning. TTG vann lotten och valde att börja enligt följande: Jimmy Thurby ribban, Peter Hautalathi 1-0, Michael Skoglund (Stefan Asp räddade), Michael Eklund (Niklas Hedberg räddade), Roger Folkhage 1-1, Kimmo Rolin 2-1, Jussi Kontinen 2-2, Martin Hamrin stolpen, Jerry Månsson 3-2, Thomas Lundin 3-3. Nu var det dags för en och en. Klaus Bengtsson 4-3, Patrik Myrbäck 4-4, Andreas Hörnberg 5-4, Mikael Norlund 5-5, Niklas Hedberg (Asp räddade) och så fick en mycket glad Thomas Nilsson bli matchhjälte i och med sitt 6-5 mål. Sammanlagt blev det alltså 10-9, starkt Expressen och bittert för TTG.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TTG.