Slutspel 2008 - Kvartsfinaler

Tössinger – AGO  6–0

T. Christian Gröning 2, Fredrik Dahlström 2, Stefan Jansson, Johan Wallberg.

Det var en avvaktande inledning i matchen mellan Tössinger och AGO och därför var det märkligt att Tössinger ledde med 2-0 efter sju minuter. Både Christian Gröning och Stefan Janssons skott gick retfullt enkelt in i mål. Ett lite chockat AGO fick en bra reduceringschans i den tionde minuten men målvakten räddade Per Apelgrens framstöt och istället kontrade Fredrik Dahlström in 3-0, ridå! Ja matchen kändes nästan som klar och resten av matchen kunde bara Tössinger bevaka sin ledning och AGO blev tvungna att anfalla i tid och otid varpå Tössinger bröt samt gick till snabba kontrastötar. Dahlström rakade in 4-0 efter en kvart och i början på den andra kom även 5-0 genom Gröning. Under den sista kvarten bjöds det på Hawaiifotboll och det kändes inte som det var en kvartsfinal på spel. Att AGO gick mållösa från denna drabbning var en gåta man borde gjort både ett, två och tre mål men matchen slöt hela 6-0 efter det att Johan Wallberg gjort det sista målet. Frågan är om Tössinger går att stoppa, Mikael Nilsson behövde inte ens ta i. Noterbart var att medelåldern hos gubbarna i AGO var 45 år, starkt
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN GRÖNING, TÖSSINGER.

TTG – Digaloo/Dandy Dots  9–3
T. Jerry Månsson 3, Anders Lennhagen 2, Rutger Lindquist 2, Andreas Gustafsson, Andreas Hörnberg. D. Jonas Andersson, Niclas Ivarsson, Birhan Akdag.

När de två offensivglada lagen TTG och Digaloo/Dandy Dots drabbade samman var det full fart framåt från den första till den sista sekunden. Det borde stått 2-2 redan efter 10-12 minuter men de båda målvakterna Roger Stokki och Niklas Hedberg var strålande. Under den första halvlekens sista sex sju minuter var TTG ruskigt bra och frågan är om de spelat bättre någonsin. Först spelade Anders Lennhagen fram Jerry Månsson som gjorde 1-0, bara minuten senare gjorde Lennhagen själv 2-0 och ytterligare någon minut senare spelade Roger Folkhage fram Rutger Lindquist som sköt 3-0. Med den utdelningen i ryggen fortsatte TTG sin propagandafotboll och precis innan paus kunde planens bästa spelare, Lennhagen även sätta dit 4-0. DDD räddades av gong, gongen och försökte ta tag i bitarna under vilan men redan i den andra minuten på den andra halvleken gjorde Månsson vackert 5-0. DDD blev ju nu tvungna och köra för fulla spjäll och under den sista kvarten blev det mer öppet än någonsin i en kvartsfinal och vi fick se ytterligare sju mål. Jonas Andersson reducerade till 1-5 varpå Lindquist och Andreas Gustafsson såg till så att det blev 7-1. Niclas Ivarsson och Birhan Akdag gjorde två snabba mål och så var det 7-3. Sedan hade faktiskt DDD två tre bra lägen till flera mål men detta var TTG dag och de avslutade med göra både 8-3 genom tremålsskytten Månsson och 9-3 genom Andreas Hörberg under matchens sista minut. TTG blir livsfarliga nu medan vi tackar DDD för en fin säsong.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TTG.

Expressen – Land & Rike  3–2
Patrik Myrbäck, Thomas Lundin, Kimmo Rolin. L. Andreas Lifbom, Olle Lewenhaupt.

Vilken fart, vilken spänning och vilken dramatik! Ja matchen mellan Expressen och Land & Rike var en sjuhelvetes bra fotbollsmatch. Att Expressen kunde prestera i sådana här sammanhang det visste vi men att L & R bjöd upp till dans det var mycket positivt. Efter en kvarts ställningskrig så sköt Patrik Myrbäck ett mycket vackert mål med vänster och bollen satt i den bortre burgaveln. Expressen fick inte gå till halvtidsvila med en ledning för hela Reklamseriens skyttekung Andreas Lifbom dundrade in en kanon till 1-1. Vi trodde att tempot skulle mattas i den andra halvleken men det var snarare så att det höjdes och i den sjätte minuten skjuter duktige Thomas Lundin 2-1 efter ett äkta klassmål via stolpen och Luddes målgest var en fröjd för ögat. Expressen hade sedan några riktigt bra minuter och efter en halvtimme så gör Kimmo Rolin 3-1 efter ett första klassens skitmål. Men skjuter man inte blir det inga mål som Rolle Stoltz uttryckte sig. I det läget på matchen såg Expressen ut som ett vinnarlag men med fem minuter kvar till full tid så sköt Olle Lewenhaup bollen i stolpen, bollen gick rakt ut på en försvarare och in. Det var också ett flytmål. Nu blev det verkligen fart på L & R som tryckte på för en kvittering och Lifbom var igenom men Stefan Asp räddade skottet med en fotparad. L & R skulle få en kanonchans till och det var i slutminuten när Henrik Mellberg stod fri framför mål, lite närmare än straffpunkten och lite till höger. Asp räddade även det skottet. Med nöd och näppe höll Expressen undan men man fick sig nog en tankeställare, topplagen i Premier league går inte av för hackor, stort L & R. Vi syns 2009. Denna match var en av årets bästa matcher i hela Reklamserien. Lifbom och Johan Sund var fantastiska, vilket driv.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

BOW reklam – TV 4  1–0
Olle Jeansson.

Med matchen Expressen och Land & Rike på näthinnan var matchen mellan BOW reklam och TV 4 en viskning i jämförelse. Inte för att dessa lag var sämre på något vis men tempot var två tre klasser lägre. Det var tillknäppt på plan och precis när vi trodde att den första halvleken skulle sluta mållös slog Hasse Pettersson en perfekt lyra in i straffområdet och där dök Olle Jeansson upp med sin toppluva och nickade vackert in 1-0. Matchens stegrades i den andra halvleken och vi fick även en härlig puls i denna match. TV 4 gjorde allt för att få in en kvittering men efter en halvtimme kom istället David Nildén och Hasse Pettersson i två mot ett läge där Nildén osjälviskt passade bollen men Alexander Bernhard räddade HP:s skott. Det blev nervösa slutminuter för bägge lagen och med tre minuter kvar kom Fyrans stora chans när Robin Trygg drev fram i mitten. Han väntade och väntade och precis utanför straffområdet sköt han en kanon men skottet täcktes av en försvarare inne i straffområdet, annars hade det bergsäkert varit mål. Henrik Strömblad fick hålla nollan och BOW gick vidare men man måste nog höja spelat två klasser för att inte få respass i nästa omgång. TV 4 säsong har varit magisk och vi hälsar dem välkomna till Serie A nästa år och ytterligare en gång, vilket år ni svarat för.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM.