Slutspel 2008 - Semifinaler

BOW reklam – TTG  4–3
Hasse Pettersson 2, Peter Kisfaludy, David Nildén. T. Jerry Månsson 3.

Matchen mellan BOW reklam och TTG hade allt en semifinal hade att önska sig. Det var full rulle från start, härlig puls i matchen och stor dramatik. BOW började klart bra och redan efter fem minuter hade kvartsfinalhjälten Olle Jeansson haft två jättechanser men vid bägge tillfällena spelade den hala planen Olle ett spratt. Det blev inget mål de gångerna men sedan fick Hasse Pettersson två kanonlägen och han var istället 100% samt gjorde både 1-0 och 2-0 efter två snygga prestationer. Vid det andra målet gjorde Thomas Nyström en fin assist. TTG kom inte alls upp i samma klass som i kvartsfinalen men man var långt ifrån dåliga och precis innan halvtid kunde Jerry Månsson reducera till 1-2. TTG hade nu vind i seglen och kom ut som ett laddat lag till den andra halvan och mycket riktigt kunde Månsson kvittera till 2-2 i den femte minuten. I detta läge på matchen var det TTG som förde matchen som nu var på väg att svänga över till deras fördel. Då stack BOW upp i en kontring och Peter Kisfaludy gjorde en mycket fin prestation när han vände bort sin bevakare samt sköt via ett motståndarben bollen rätt upp i krysset. Det målet betydde mycket för BOW som nu fick tillbaka självförtroendet varpå David Nildén sköt in sin egen retur till 4-2 med fem minuter kvar. TTG vägrade att ge upp och minuten senare sköt Månsson sitt sjätte slutspelsmål och ställningen var 3-4. De avslutade minuterna blev nervösa och med tio sekunder kvar fick TTG sista läget när Andreas Gustafsson sköt ett bra skott men Henrik Strömblad gjorde en fantastisk räddning och returen rakade Månsson utanför varpå BOW var i final, vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Expressen – Tössinger  3–5
E. Patrik Myrbäck 2, Kimmo Rolin. T. Stefan Jansson 2, Christian Gröning, Mikael Nilsson, Fredrik Dahlström

Tössinger och Expressen bjöd på en överraskande öppen och målrik tillställning där målchanserna duggade tätt matchen igenom. Med normal utdelning hade den första halvleken slutat 3-3. Matchens första målchans hade Fredrik Dahlström men det rappa skottet gick utanför. Det var istället Expressen som tog ledningen när Patrik Myrbäck slog in 1-0 assisterad av Thomas Lundin. Alltid så duktige Lundin hade sedan två kanonlägen att öka på Expressens ledning men bollen ville inte in och istället kom kvittering till 1-1 genom Stefan Jansson som sköt ett skott ner i marken och över målvakten och in. Efter den rafflande inledningen bedarrade det en aning men i slutet på halvleken tog det skruv igen. Kimmo Rolin fick en fin pass stående vid den bortre stolpen men bollen var hal och det blev inget av det. Det blev det däremot när Christian Gröning var framme och gjorde 2-1 och sedan fick vi se en härlig målgest från hans sida. De första 20 minuterna avslutades med att båda lagen hade varsitt bra läge som inte resulterade. I inledningen på andra fick Rolin en ny liknande chans som den förra men nu stannade han bollen innan han satte lugnt och behärskat in 2-2 efter en fin passning från Lundin. Tössinger svarade på direkten och Dahlström skarvade elegant fram bollen till Mikael Nilsson som satte dit 3-2. Nu var Tössinger det bättre laget och Jansson kunde göra sitt andra mål för dagen som betydde 4-2. Nu blev Expressen tvungna att gå på storoffensiven och på en minut fick Lundin två bra avslut men Mattias Andersson var fantastisk dagen till ära. Med fem minuter kvar kunde sedan Dahlström göra ett av det snyggaste målen i årets Reklamserie när han från högerkanten smekte upp ett skott i det vänstra krysset med en höger yttersida till 5-2. Visserligen reducerade Myrbäck med att göra sitt andra mål för dagen och det tredje i slutspelet men Tössinger höll undan och har nu chansen att försvara sin titel från ifjol.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS ANDERSSON, TÖSSINGER.