Lokaltidningen Mitt i – AGO  0-10
Per Jonsén 3, Michel Gordin 2, Elias Karroum 2, Per Apelgren, Thomas Endler, Fredrik Dahlin.

Lagom till årets första 8-delsfinal så föll sig lottningen så att serieledarna i Serie A, AGO fick möta jumbolaget i Premier League, Lokaltidningen Mitt i. Det skulle väl bli som att gå till slakt med ett lamm. AGO dominerade efter behag men LMI kämpade och slet där Oskar Bergqvist krigade så att han spydde tre stora fontäner. AGO gick fram till en 7-0 ledning i paus och efter ca en halvtimme var matchen över när 10-0 målet kom. Per Jonsén gjorde tre mål medan både Michel Gordin och Elias Karroum satte dit två var. Per Apelgren, Thomas Endler och Fredrik Dahlin bokfördes samtliga för var sin strut. AGO:s segertåg fortsätter, hur länge?
MATCHENS LIRARE: OSKAR BERGQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Sifo Media – Kanal 5  3–2
Stefan Svanfeldt 2, Andreas Bryvall. K. Norman Cooper, Daniel Cedercrona.

Sifo Media visade hög lagmoral, fint spel och stod för en makalös vändning när man vände ett hotande 0-2 underläge till en seger med 3-2 under den sista kvarten. Två bra och kämpande lag drabbade samman och Kanal 5 var verkligen på tårna inledningsvis. Efter dussinet minuter lade Norman Cooper upp bollen för frispark 20 meter från målet och fick till en sagolik träff och årets frisparksmål var ett faktum efter det att bollen borrat upp sig i det högra krysset. I slutet på den första halvleken var slitstarke Martin Ingvarsson igenom men friläget sköts utanför. Istället för 1-1 kunde Daniel Cedercrona göra 2-0 från ett liknande friläge. I detta läge såg Femman ut som ett segrande lag men sedan tappade man allt spel samtidigt som laget kroknade. SM fortsatte sitt småtrevliga spel och med kvarten kvar kom reduceringen när laget radade upp ett bra anfall som avslutades med att Stefan Svanfeldt kunde trycka in den tredje returen. Med åtta minuter kvar så kunde Andreas Bryvall även kvittera till 2-2. Minuterna tickade iväg och vi förväntade oss en straffsparksläggning. Firma Svanfeldt & Bryvall ville annorlunda och en perfekt långboll från Bryvall nådde Svanfeldt som elegant nicklobbade in segermålet 3-2 med ryggen mot målet, vackert.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, SIFO MEDIA.

Done – DHL Reklam  4 – 6 (full tid 3-3)
Do.
Alex Mukabi, Anders Hamberg, Ludvig Grimlund. Straffmål: Niklas Anbratt. DH. Michael Björling, Johan Gerdes, Paco Matta. Straffmål: Ulf Kramer, Michael Björling, Paco Matta.

Efter att ha dömt Premier League matcher i två veckor i sträck så dök helt plötsligt två Serie A-lag upp på centercourten och vilken skillnad det blev i taktik, fart och finess. Dessutom innehöll matchen mellan Done och DHL Reklam en oerhört dramatisk avslutning. Tempot var högt inledningsvis och lagen var relativt jämna men Done var mer homogent och anföll med mer smartness som när debutanten Alex Mukabi stänkte in 1-0 i den tionde minuten. Efter en kvart kom även 2-0 efter ett vackert triangelspel mellan Ludvig Grimlund, Mukabi och målskytten Anders Hamberg. Done såg i detta läge på matchen ut som ett segrande lag men ett kämpande DHL fick till en viktig reducering precis innan halvtid då friskusen Michael Björking stänkte upp bollen i krysset efter att ha tagit på en försvarare strax innan. Den andra halvleken var ett ställningskrig och ibland var det tufft men dock inte fult ute på plan. Med sju minuter kvar kämpar Robert Nordin inne i straffområdet varpå bollen hamnar hos Johan Gerdes som i sin tur kvitterar till 2-2. Båda lagen gick för seger så slutminuterna blev öppna och händelserika. Med 50 sekunder kvar till full tid så skjuter Niklas Anbratt ett bra skott men den duktiga målvakten Magnus Olsson gör en riktig idioträddning, returen tryckte Grimlund upp precis under ribban och alla trodde att detta var ett segermål. DHL centrade där Paco Matta fick bollen och han lobbar in 3-3 från halva plan med 30 sekunder kvar, vilken dramatik och straffar fick avgöra tillställningen. DHL vann lotten och valde att inleda enligt följande: Ulf Kramer 1-0, Daniel Larsson utanför, Stefan Karlsson (Joakim Karlsson räddar), Ludvig Grimlund utanför, Michael Björling 2-0, Niklas Anbratt 2-1, Paco matta 3-1 och Alex Mukabi utanför varpå DHL avancerar till kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: PACO MATTA, DHL REKLAM.

Aftonbladet – FC Talentum  3 – 2
Thomas Hanusek 3. T. Christoffer Sahlin 2.

De två topplagen i Premier league, Aftonbladet och FC Talentum, drabbade samman i cupen i en riktigt sevärd, svängig och händelserik match. De första 20 minuterna hände det mer än i två matcher tillsammans. Christoffer Sahlin gjorde tidigt 1-0. I den sjätte minuten sköt sedan Thomas Hanusek i stolpen, spelet vände och formstarka Linus Erkhammar kom fri men Steffen Backe gjorde en fin parad. I den tionde minuten kvitterar Hanusek efter ett bra skott och minuterna senare träffar Erkhammar klockrent i stolpen och istället för 2-1 till FC Talentum så är det Bladet som gör 2-1 genom planens bästa spelare Hanusek. I slutet på den första halvleken är Talentum raskt igenom men Backe räddar igen. På nytt fick Talentum en drömstart på halvleken när Sahlin formligen dunkar in 2-2. Spelet böljar sedan fram och tillbaka och efter en halvtimme får AB en straff men Hanusek träffar stolpen för andra gången. Sedan är Erkhammar igenom igen men Backe är strålande i målet. Det blir till sist en inövad variant som avgör denna härliga batalj. Pontus Ogebjer kastar ett långt inkast som planens kung Hanusek förvaltar till 3-2 med en volley, ett hattrick blev det. Den som överraskade mest var målvakten Steffen Backe. Aftonbladet är inne i ett härligt stim för tillfället.
MATCHENS LIRARE: STEFFEN BACKE, AFTONBLADET.

Tössinger – FC Seasons  4 – 2
Mikael Nilsson 3, Fredrik Dahlström. F. Pål Åsberg 2.

Tössinger vände ett hotande 1-2 underläge till en seger med 4-2. Det var nämligen Premier League laget FC Seasons som inledde helt respektlöst och i den fjärde minuten nickar Pål Åsberg in Benny Johanssons inlägg till 1-0. Efter det målet hade pigge Åsberg två lägen till för ytterligare mål men istället kunde Mikael Nilsson kvittera efter en kvart. I slutminuterna på halvleken hade först Victor Engström ett bra läge vilket även Peter Törnqvist hade men den som tog vara på chansen var Åsberg som gav sitt lag ledningen med 2-1 precis i slutet. I början på den andra kom Tössinger ut som ett helt nytt lag och visade upp en otrolig effektivitet och framfusige Nilsson gjorde både 2-2 och 3-2 inom loppet av fyra minuter. När sedan Fredrik Dahlström satte dit 4-2 tre minuter senare var saken så gott som klar och de sista tio minuterna blev en ren transportsträcka till slutsignalen.
MATCHENS LIRARE: PÅL ÅSBERG, FC SEASONS.

Dandy Dots – BOW reklam  6 – 2
Jonas Andersson 3, Birhan Akdag 2, Fredrik Käck. B. Christian Hosenfeld, Peter Kisfaludy.

Dandy Dots körde över ett formsvagt BOW reklam efter en formidabel första halvlek. Jonas Andersson gjorde ganska tidigt 1-0. Ett mål som BOW kvitterade genom Christian Hosenfeld i den tionde minuten. Sedan handlade resten av halvleken bara om DD och på fyra minuter kom hela tre mål där Birhan Akdag slog in både 2-1 och 4-1. Däremellan sköt Fredrik Käck ett direktskott till 3-1. BOW fick lite kontakt när Peter Kisfaludy reducerade till 2-4 efter en halvtimme men två snabba mål från Andersson gjorde att matchen var över och DD avancerar efter en skön 6-2 viktoria.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

Zakrisson – Land & Rike  1 -10
Z. Amir Saheb. L. Andreas Lifbom 3, Sebastian Jurell 3, Pehr Dunger 2, Stefan Karlsson, Magnus Tornerhielm.

Land & Rike lekte sig till kvartsfinal i cupen och ibland trodde man att man var på Copacabana. Det dröjde till en kvart av den första halvleken innan 1-0 målet kom genom Pehr Dunger. Det var nämligen så att Mathias Zakrisson i målet tog det mesta inledningsvis. I den första halvlekens sista minut ökade L & R på till 3-0 efter två snabba mål från Dunger och Andreas Lifbom. I den andra halvleken var dominansen total och efter 16.56 var domaren tvungen att blåsa för TÖ (teknisk överlägsenhet). Alltid duktiga Sebastian Jurell svarade för tre mål liksom Lifbom och den sistnämnda gjorde två helt fantastiska lobbmål som inte Messi kunde gjort bättre. Sedan klackade Stefan Karlsson in en strut innan Magnus Tornerhielm fastställde slutresultatet 10-1. Zakrisson hade en i stolpen samt svarade för ett tröstmål. Vid bägge tillfällena var det Amir Saheb som höll sig framme.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.

Mediaedge:cia – Bizkit 2 – 0
Thomas Krywult 2.

Underbart sensommarväder med 17 grader varmt där solen sken från en klarblå himmel. Ja då passade 9:an i Premier league, Mediaedge: cia, på att svara för en skräll då man besegrade slutspelslaget i Serie A, Bizkit. Redan från start var cia det något vassare laget och i den åttonde minuten kom också ett välförtjänt ledningsmål när klippan Thomas Krywult rann igenom. Bizkit var lite håglöst under den första halvleken men var ändå nära att kvittera genom Peter Arnesson efter ett närskott där bollen gick som på ett snöre i momentet innan. I den förra omgången så var Bizkit riktigt vassa i den andra halvleken och det var man nu också för laget tryckte på riktigt ordentligt upp till en halvtimme spelad men Leslie Marsden vägrade släppa någon boll förbi sig. Efter en hörna var det cia som var nära att öka på ledningen men Andreas Hagelin räddade John Alemans närskott med bravur. Detta var cia:s första skott på mål hittills i den andra halvleken. Efterhand bedarrade den värsta offensiven och med tre minuter kvar avgjorde matchens bästa spelare, Krywult, tillställningen när han ryckte sig loss från halva plan igen och mycket vackert curlade in segermålet 2-0. Därmed blev cia det tredje Premier League-laget av åtta som som nått kvartsfinalen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KRYWULT, MEDIAEDGE:CIA.