Done – IDG  9–0
Mats Envall 2, Jhonny Sotil 2, Björn Lindahl 2, Daniel Larsson, Andreas Westberg, Sture Johansson.

Done har haft en bra vecka. Först seger i den dramatiska premiären och idag kunde man ta hem en promenad seger. Laget vann med 6-0 i första set. I den andra halvleken slog man av på takten varpå slutresultatet skrevs 9-0. Done hade hattrick i tvåmålsskyttar i form av Mats Envall, Jhonny Sotil och Björn Lindahl. Hamnade i målprotokollet gjorde även Daniel Larsson, Andreas Westberg och inte att förglömma, Sture Johansson. IDG som även de premiärvann kan glömma denna match så fort som möjligt.
MATCHENS LIRARE: MATS ENVALL, DONE.

Svea – DHL Reklam  1–6
Martin Eisele. D. Mikael Brunell 2, Dick Hedivi 2, Pelle Ericsson, Henrik Wåhlin.

Redan efter två minuter så stod det 1-1 mellan Svea och DHL Reklam efter mål av Martin Eisele, fint framspelad av Joel Holmer och så rullade Mikael Brunell iskallt in kvitteringen. Då förväntade vi oss en riktig målexplosion men den kom av sig och nästa mål lät dröja på sig i hela 25 minuter. Med tio minuter kvar så stod matchen och vägde då Freddy Hägglund spelade fram Dick Hedivi till 2-1. Minuterna senare kunde sedan Pelle Ericsson elegant klacka in 3-1 likt Anders Grönhagen på Stockholms Stadion 1974. Efter det målet dog Svea och på några minuter blev 3-1 till hela 6-1. Givetvis var dessa siffror för stora men att rätt lag vann var det till sist inget snack om. Brunell och Hedivi bokfördes för två mål och så fick även backklippan Henrik Wåhlin sitt namn inskrivet bland målskyttarna.
MATCHENS LIRARE: DICK HEDIVI, DHL REKLAM.

TV 4 – Aftonbladet  3–4
Robin Trygg, John Ahlström, Thomas Pickelner. A. Sven-Anders Eriksson 2, Emil Andersson, Magnus Wård.

Matchen mellan Aftonbladet och TV 4 var en rafflande historia där matchbilden svängde friskt och oväntat flera gånger om. AB hade en väldigt bra utdelning i inledningen på matchen när Sven-Anders Eriksson efter mycket vackert spel helt plötsligt var fri och rullade behärskat in 1-0. När sedan Emil Andersson slog ett inlägg och 64-årige Eriksson nickade in sitt andra mål för dagen lutade det åt AB. Eriksson är en av de äldsta målskyttarna i Reklamseriens historia. Sedan var det Fyran för hela slanten i en 25-minuters period. Det blev inget mål i den första halvleken där Henrik Berndtsons ribbträff var värd ett bättre öde. I början på den andra halvleken var det TV 4 för hela slanten och först spelade Marcus Skarphagen fram Robin Trygg till 1-2, sedan kvitterade John Ahlström till 2-2 och efter en halvtimme stod det 3-2 efter att Thomas Pickelner svarat för målet. Fyran fortsatte sin offensiv men helt plötsligt kom AB i några giftiga kontringar och Anders Jonson, den gamla Elitspelaren i Djurgården Hockey, träffade stolpen efter ett närskott. Med fyra minuter kvar kom även en kvittering till 3-3 genom Andersson. Under slutminuten stod domaren och funderade på i vilket mål straffarna skulle slås men det blev inga straffar utan Magnus Wård avgjorde till Aftonbladets fördel med 20 sekunder kvar. Ja detta var verkligen svängningarnas match och AB reste sig verkligen på nio. Erik Sylvén var vass idag.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET.

MSN – FC Talentum  0–3
Emanuel Sahlin, Thomas Rask, Emil Sahlin.

Tre bröder Sahlin i FC Talentum blev några för mycket för MSN. Talentum var det något bättre laget inledningsvis men det första målet lät vänta på sig till efter en kvart då Emanuel Sahlin gjorde 1-0. Hade Thomas Minnhagens volleyskott suttit i slutet på halvleken kunde han lagt skorna på hyllan för gott. Matchen stod och vägde i inledningen på den andra halvleken men efter en halvtimme sköt Emil Sahlin, det blev retur och den rakade Thomas Rask in till 2-0 och matchen kändes över. Duktiga Emil Sahlin fastställde sedan slutresultatet 3-0 med fem kvar.
MATCHENS LIRARE: EMIL SAHLIN, FC TALENTUM.

Tössinger – IEC in Sports  2 – 1
Christian Gröning, Peter Törnqvist. I. Philip Männer.

Det här var en bra vecka för Tössinger. I en ganska jämn och målfattig historia drog Tössinger längsta strået i matchen mot den starka nykomlingen i Premier league, IEC in Sports. Efter en trevande start kunde till sist Tössinger göra det första målet efter dussinet minuter när Christian Gröning rakade in en retur efter det att Peter Törnqvist skjutit. Det skulle visa sig bli den första halvleken enda mål. I början på den andra halvleken kunde IEC kvittera till 1-1 efter ett kyligt mål från Phillip Männer. Båda lagen hade några bra chanser att avgöra men de båda målvakterna höll välförtjänt tätt. Minuterna tickade iväg och vi började så smått förbereda oss på ett straffdrama. Men då slog Törnqvist till med ett lurigt skott invid stolproten och Reklamserierutinen fick avgöra denna drabbning.
MATCHENS LIRARE: PETER TÖRNQVIST, TÖSSINGER.

HEGO – FC Seasons  2 – 3 (full tid 0-0)
Straffmål: H.
Anders Hammargren, Tomas Eriksson. Straffmål: F. Ola Gustavsson, Viktor Engström, Richard Hagenstam.

Premier League laget FC Seasons ställdes mot Serie A laget HEGO i en mycket bra, välspelad och fartfylld historia. Seasons överraskade med bra spel i den första halvleken som de vann på poäng och målchanser men det var HEGO som hade den giftigaste målchansen när Anders Hammargren pricksköt stolpen efter en projektil. Det blev inga mål i den första halvleken och det fortsatte så även i den andra. Nu spelade HEGO upp sig och nu var det de som vann på poäng och målchanser. Peter Löfling hade en nick som Peter Krokstrand gjorde en bejublad TV-räddning på och så hade Hammargren ett skott utanför från bra läge. Richard Hagenstam var pigg och närmast ett mål men skottet gick utanför. Sällan har man sett Martin Svensson så bra som idag, ingen jävel kom över bron. Till sist gick slutsignalen och det blev 0-0 och matchen fick avgöras på straffar. HEGO vann lotten men valde att Seasons skulle börja enligt nedan: Ola Gustavsson 1-0, Johan Apel miss, Marcus Hallberg stolpe, Janne Skogsberg miss, Viktor Engström 2-0, Anders Hammargren 2-1, Richard Hagenstam 3-1, Tomas Eriksson 3-2, Benny Johansson miss och till sist blev Krokstrand hjälte när han tog Martin Svenssons straff. De gamla cupmästarna (för 10 år sedan) avancerade i cupen.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SEASONS.

Dagens Nyheter – Dandy Dots  0 – 3
Jonas Andersson 3.

Dandy Dots kunde efter en stabil insats avancera i cupen. Dagens Nyheter spelade ett stabilt försvarsspel med backklipporna Mathias Bengtsson och Jonas Jonsson framför en överraskande bra vikarierande målvakt i Jonathan Piringer, som för andra matchen i rad var strålande. Mattias Wallenborg hade ett fint skott som strök stolpen efter tio minuter men istället för 0-1 för DN så tog DD ledningen efter ett solomål från Jonas Andersson. Efter en kvart upprepade sig nästan incidenten när Jonas Claesson blev fälld men Wallenborg sköt den efterföljande straffen i utsidan på stolpen och istället för 1-1 så sköt DD 2-0 i anfallet efter. Om den första halvleken var jämn spelmässigt var DD ett strå vassare i den andra när laget bevakade sin tvåmålsledning. Alltid duktiga Kennie Roswall sköt en kanon i stolpen men 3-0 målet kom minuten senare genom hattrickmannen och den notoriske målskytten Andersson.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KÄCK, DANDY DOTS.

LRF Media – BOW reklam  0 – 2
Krister Eriksson, Olle Jeansson.

De två topplagen i serie A, tvåan BOW reklam och trean LRF Media möttes i en jämn, bra och spännande match. Båda lagen försökte spela fotboll och målchanserna var lätt räknade i den första halvleken som slutade mållös. Christer Haglund var bra idag med sitt fina lugn och bra passningsspel. BOW fick en drömstart på den andra halvleken när Krister Eriksson med sträckt vrist gjorde 1-0 redan efter 40 sekunder. Efter det målet kröp BOW hem med laget och stängde igen varpå LRF hade ett skenbart spelövertag men de hade svårt att komma igenom BOW:s försvar. Med sex minuter kvar kom Jussi Kontinen igenom men Henrik Strömblad gjorde ett fint ingripande. BOW hade några fina kontringslägen mot slutet och planens bästa spelare Christian Hosenfeld bröt ett av många uppspel från sin vänsterbacksplats och med 20 sekunder kvar drev han bollen över hela plan innan han serverade den till veteranen Olle Jeansson som fastställde slutresultatet 2-0. Denna match höll bra klass, synd att ett lag behövde åka ur cupen.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Zakrisson – Clear Channel  3 – 1
Z.
Eddie Karlberg 2, Amir Saheb. C. Alexis Logothetis.

Det blev en livlig och fartfylld första halvlek mellan Zakrisson och Clear Channel. Först dundrade Ackis Chrysantos bollen i ribban och ner och det blev inte mål den gången. Det blev det däremot när Alexis Logothetis slog en vacker frispark med yttersidan på foten, runt muren och in i mål. Logothetis gör nästa bara vackra mål och detta var hans femte för säsongen, mittback som han är. Efterhand kom Zakrisson igång på allvar där både Eddie Karlberg och Mikael Persson har varsin chans men Alexander Valentini gör två fina räddningar. Minuterna senare så är Alexander Kloow framme men Valentini är på sin plats. CC kontrar och Robin Ek har två lägen men nu är det Mathias Zakrissons tur att briljera. Det skulle komma ett mål till innan halvtid och det var Amir Saheb som på sin andra chans kvitterade till 1-1. Zakrisson inledde den andra halvleken bra och Kloow testar skott men Valentini är makalös i målet. Han är sedan chanslös när Karlberg vackert lobbar in 2-1. Sista kvarten är ganska jämn och spännande där båda lagen har lägen för ytterligare ett mål men med fem kvar avgörs tillställningen när Karlberg gör sitt andra mål till 3-1.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, CLEAR CHANNEL.

Eurosport – Land & Rike  2 – 7
Rasmus Christenson, Jacob Frisk. L. Andreas Lifbom 4, Johan Sund, Max Eriksson, Kristoffer Wilén.

Klarblå himmel, vattnet under ¨Pripps bron¨ låg helt stiltje och 24 garder i luften, vilket väder. Formstarka Land & Rike var lite ¨sega¨ i starten för ovanlighetens skull och ledde ¨bara¨ med 1-0 i paus efter mål från Andreas Lifbom efter fint pass från Johan Sund. Samtidigt var det Europsort med sitt inledningsvis bra försvarsspel som hindrade L & R från att komma i anfallsvågor. I början på den andra halvleken såg vi det gamla vanliga L & R igen och redan efter 30 sekunder svarade planens bästa spelare, Sund, för ett magnifikt förarbete till Lifboms 2-0 mål. Minuterna senare skjuter Sund en volley med yttersidan av foten och bollen går i en skruvad båge rätt in i den bortre gaveln till 3-0. Nu vek Eurosport ner sig och L & R fick husera som de ville. På inte mindre än sex minuter gick laget från 3-0 till hela 7-0 efter propagandaspel. Lifbom bokfördes för fyra mål där Max Eriksson och Kristoffer Willén gjorde varsitt. Pehr Dunger hamnade utanför protokollet men bokfördes för två målgivande assist. Mot slutet hyfsade Eurosport till siffrorna lite då Rasmus Christenson och Jacob Frisk reducerade två gånger. Patrik Backström träffade ribban och Jonas Ringström fick visa att han duger till vilket vi redan förstod innan matchen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, LAND & RIKE.

Starcom – Mediaedge: cia  0 – 2 (WO)

FC Viasat Sport – Bizkit  2 – 5
F. Manfred Aronsson, Aron Wahlgren. B. Självmål, Henrik Norgren, David Andersson, Claudio Moyano, Sten-Ove Ramberg.

Serie A laget Bizkit fick slänga in fyrans växel för att lyckas besegra ett bra spelande Premier League lag som FC Viasat Sport. Efter sju minuter fick Bizkit hjälp med 1-0 efter ett äkta självmål men några minuter senare gjorde VS mål i rätt bur när Manfred Aronsson kvitterade till 1-1 på en bra nick. Under den första halvlekens sista minuter hade Bizkit bra rull och först spelade Martin Andreasson fram Henrik Norgren som gjorde sitt tredje mål på lika många matcher och ställningen var 2-1. Sedan kom även 3-1 genom David Andersson. I och med att Aron Wahlgren pangade in 2-3 redan i inledningen på den andra halvleken så var det match igen. Efter ett tags ställningskrig så kunde debutanten Claudio Moyano göra 4-2. VS hade sedan två tre bra lägen för en reducering men istället för 4-3 så avgjorde den gamla räven Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg med sitt 5-2 mål efter en vacker passning från Andreasson.
MATCHENS LIRARE: HENRIK NORGREN, BIZKIT.