AGO – DHL Reklam  4 – 2
Per Apelgren, Michel Gordin, Fredrik Sträng, Jesper Blomqvist. D. Johan Gerdes, Freddy Hägglund.

Den första semifinalen inleddes med att både AGO och DHL Reklam släppte på handbromsen och satte in femmans växel varpå den första halvleken bjöd på en fartfylld fotboll med mängder av målchanser för bägge lagen. Det var med andra ord full fart framåt och en härlig puls i matchen. Redan i den andra matchminuten spelade Jesper Blomqvist elegant fram Per Apelgren som än elegantare klackade in 1-0. Bara 20 sekunder senare låg 1-1 bollen i nätet efter det att Robert Nordin skjutit och Johan Gerdes slog in returen. Sedan hade Michel Gordin två gyllene lägen men brände bägge. Sedan var det Freddy Hägglund tur att vackert klacka in 2-1 via stolpen. Spelet vände och Elias Karroum hade en språngnick utanför. I den tionde (ja matchen hade faktiskt bara pågått i tio minuter) så kvitterade AGO till 2-2 genom Gordin. Spelet vände igen och Nordin var igenom men Kristian Kaufmann avvärjde förtjänstfullt. I den första halvlekens sista sprakande minut var lagkaptenen Pelle Ericsson fri men Kaufmann räddade igen. I den andra halvleken bytte matchbilden karaktär och det blev ett avvaktande spel. AGO kändes som lite, fast bara lite bättre och efter en halvtimme träffar Blomqvist stolpen med en kanon. Med sju minuter kvar fick gentlemannen Fredrik Sträng ett perfekt läge och han drog på med en sträckt vrist varpå bollen gick spikrakt upp i det bortre nättaket i närheten av krysset, vilken pärla. Mot slutet gjorde DHL allt för att få in en kvittering men det gick inte och istället kunde AGO kontra in slutresultatet 4-2 med tio sekunder kvar och det var Blomqvist som satte dit den.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO.

Tössinger – Land & Rike 7 – 5 (full tid 2-2)
Mikael Nilsson, Peter Holm. Straffmål: Fredrik Dahlström, Mikael Nilsson, Stefan Dolkow, Niclas Bergh, Peter Holm. L. Andreas Lifbom, Johan Sund. Straffmål: Johan Sund, Sebastian Jurell, Andreas Lifbom.

Matchen mellan Tössinger och Land & Rike var en riktigt bra korpmatch. Ja det tempot som bedrevs inledningsvis var nästan för högt för att hålla ¨Reklamseriestandard¨. I den sjunde minuten utnyttjade Andreas Lifbom påpassligt ett försvarsslarv och kunde bredsida in 1-0. I mitten på den första halvleken så smälldes det på riktigt ordentligt. Inte fult men för hårt för Reklamserien. Allt handlar ju om omdöme från både domare och spelares sida. Visst kan två div III spelare mötas hårt axel mot axel men sekunden senare måste man ha omdömet att ta det lite mer piano om det står en otränad ¨vanlig¨ gubbe på andra sidan nätet. Det är svårt men så är det och domaren lade frisparksnivån lite lägre under några minuter vilket blev till sin följd att det också blev en bättre nivå. Man har ju ett litet ansvar att inte någon skall behöva åka till jobbet skadad. Efter en kvart fick Fredrik Dahlström en straff, han slog den själv men Jonas Ringström gjorde en fantastisk räddning. Apropå Ringström gjorde han en mängd bra ingripanden. Tössinger rivstartade i andra men Ringström räddade Dahlströms anstormning och L & R kontrade där Johan Sund träffade ribban varpå returen var väldigt nära att gå in efter ett bra skott från Sebastian Jurell. I den sjunde minuten på andra slet Sund sig fri från två bevakare, stark som en oxe. Han avancerade framåt från sidlinjen samt dräpte in 2-0 i den bortre gaveln. Ett sådant mål är nästan Sund ensam om i Reklamserien att kunna göra, vilken kraft. Sista tio tolv minuterna pressade Tössinger på ordentligt men Ringström växte ut till en riktig jätte. Vid ett tillfälle fick han inte upp händerna eftersom det gick så fort men då nickade han bort skottet. Det som var L & R problem var att de bara slog ifrån sig och inte fick till något kontringsspel alls vilket fick till sin följd att bollen bara kom tillbaka och med sju minuter kvar kunde Mikael Nilsson nicka in 1-2 efter en hörna. Tössinger fortsatte sin press och det oundvikliga inträffade när Peter Holm ruggigt snyggt och mycket behärskat chippade in 2-2 via ribban efter en retur. Tössinger fortsatte pressen för att få in ett segermål men L & R räddades av gong-gongen. Det hela skulle avgöras på straffar och Tössinger vann lotten samt valde att börja skjuta enligt följande: Fredrik Dahlström 1-0, Pehr Dunger miss, Mikael Nilsson 2-0, Johan Sund 2-1, Stefan Dolkow 3-1, Sebastian Jurell 3-2, Niclas Bergh 4-2, Andreas Lifbom 4-3 och så till sist Peter Holm (matchvinnaren) 5-3. Tössinger vände på ett mycket hotande underläge, starkt. Frågan om man sett säkrare straffar någonsin, fem raka.
MATCHENS LIRARE: JONAS RINGSTRÖM, LAND & RIKE.