Kvalmatch Serie A 2009

HEGO – IEC in Sports  1 – 3
H.
Mattias Edqvist. I. Hans Svelander, David Nilsson, Jose Moreno.

För första gången på 53 år var det dags för en kvalmatch. Den gick mellan 11:an i Serie A, HEGO och den mycket pigga nykomlingen IEC in Sports som kom tvåa i Premier League och som hade mästarna LRF Media i brygga när laget ledde med 2-0 mot slutet men föll på straffar. IEC dök upp med hela 15 spelare och körde efter modellen full fart framåt och det var inte oväntat att de tog ledningen i den åttonde minuten genom Hans Svelander. Bara 30 sekunder senare prickade Mårten Yrmark stolpen och där var kvitteringen inte långt borta. Matchen stod sedan och vägde men i den femte minuten på den andra halvleken vann David Nilsson ett motlägg och fick se bollen gå i mål till 2-0. Nu tvingades HEGO frångå sitt vanligtvis effektiva spel och man var tvungna att gå på storoffensiven. Idag hade man inte den där riktiga kraften som behövdes och med sex minuter kvar avgjorde matchen när Jose Moreno gjorde 3-0 vackert framspelad av Christoffer Cederblad efter en snett inåt bakåt passning. Mattias Edqvist snyggade till siffrorna med sitt reduceringsmål men IEC vann matchen och hälsas välkomna upp i Serie A efter endast en säsong, starkt. HEGO får ta nya krafter i Premier League.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER CEDERBLAD, IEC IN SPORTS.