Premier League 1:a omgången 2009



MSN – Clear Channel  4 – 0
M.
Ken Linde 2, Anders Nilsson, Jonas Lidén.

För första gången på 53 år spelades det en match i Reklamserien i mars månad. Fjolårets jumbolag MSN fick en drömstart på säsongen och Ken Linde blev en historisk målskytt när han vände på en femöring och sköt 1-0 via den bortre stolpen. Ja så kan man sammanfatta den rekordtidiga vårpremiären. Alexis Logothetis nykomlingsgäng Clear Channel hängde med spelmässigt anförda av klippan Johan Fensby men laget var alldeles för uddlöst den sista tredjedelen. I den andra halvleken stod matchen och vägde men efter en halvtimme avgjorde en Härnösands duo. Alltid så stabila Niclas Janson spelade fram Anders Nilsson som mycket proffsigt chippade in matchavgörande 2-0 över den duktiga målvakten Stefan Fiala. Det målet tog musten ur CC och MSN kunde defilera de sista tio minuterna och Linde kunde öka på till 3-0 efter en riktig kanon och så fastställde Jonas Lidén slutresultatet 4-0, vilken start MSN. Noterbart var att MSN hade hela 14 spelare på plats i det nollgradiga vädret, starkt. Björn Bigander fick hålla nollan, kul.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN BIGANDER, MSN.


Lokaltidningen Mitt i – IDG  1 – 2
L. Patric Jacobsson. I. Jonas Nykvist, Dennis Lodin.

IDG svarade för en skräll när man efter ett mycket stabilt försvarsspel över hela planen och ett härligt lojalt uppoffrande lagsamarbete kunde bärga bägge poängen mot ett frustrerat Lokaltidningen Mitt i. Det var annars LMI som förde spelet men IDG försvarade sig som sagt bra och man var inte ofarliga i sina kontringar. Tre minuter innan halvtidsvilan sköt LMI rättvist 1-0 genom ständigt farlige Patric Jacobsson. Nästan direkt efter centring avlossade löpstarke Jonas Nykvist stora kanonen från 20 meter och bollen satt ribba in i närheten av krysset. Precis i slutet på den första halvleken sköt Jacobsson i stolpens utsida och efter en halvtimme sköt samma man en ny stolpe. Det blev retur och på straffpunkten stod Magnus Meijer och sköt mot ett öppet mål men där dök mycket duktige Mats Öhman upp som en räddande ängel på mållinjen och avvärjde. Ett mål hängde i luften för LMI men Joakim Allwin storspelade i målet. Istället för ett väntat mål för LMI kunde måltjuven från ifjol, Dennis Lodin, kontra in segermålet 2-1 för IDG via ett skott i stolpen och in med fem kvar. Erik Hofslagares ryck gick inte av för hackor den gången han ryckte.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM ALLWIN, IDG.


FC Talentum – Mediaedge: cia  0 – 1
M.
John Aleman.

Matchen mellan Mediaedge: cia och FC Talentum höll överraskande hög kvalitet med tanke på att det var första matchen. Båda lagen var bra organiserade och bemödade sig med att rulla bollen till varandra och det gjorde man med den äran. Att topplaget från i fjol, cia, kunde prestera på den här nivån var ingen skräll men håller Talentum den här stilen i fortsättningen så kommer man lätt placera sig bättre än den tionde plats som var fallet 2008. Målvakten i cia, Leslie Marsden var strålande matchen igenom och det var också han som med ett av många perfekta utkast frispelade John Aleman som i sin tur tråcklade in 1-0. Den andra halvleken var helt jämn och efterhand började vi känna igen Martin Hallberg som drev fram i planen vid flertalet tillfället men Talentum hade svårt att få dit bollen. Med tre minuter kvar ryckte sig kvicksilvret Johan Areskoug igenom men han blev lite upphakad men valde att fortsätta mot mål, domarens pipa var i munnen och straffen hängde i luften. Han fick skjuta men skottet gick utanför. Där hade Talentum otur. Cia höll till sist undan och fick åka till jobbet med bägge poängen. Det här såg intressant ut Talentum.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIAEDGE: CIA.


Zakrisson – Sifo Media  2 – 1
Z.
Alexander Kloow, Mikael Persson. S. Andreas Bryvall.

Zakrisson är ju en av favoriterna till seriesegern i år, ja kanske den allra största. Idag fick man svårare än väntat mot ett taktiskt, smart och bra spelande Sifo Media. Det var annars Zakrisson som inledde bäst där Christopher Granath hade en träff i stolpen och Bob Pernodd fick vid flertalet tillfällen visa att han är en duktig och pålitlig målvakt. Den första halvleken förblev mållös men i början på den andra spelade Hendric Christiansson vägg med Andreas Bryvall som med en vacker yttersida gjorde 1-0 för SM, en skräll var på gång. I anfallet efter var pigge Bryvall framme igen men Mathias Zakrisson fick visa att han är grym i målet. Zakrisson tryckte sedan på för till en kvittering och efter en halvtimme kom den genom Alexander Kloow efter ett lurigt skott. Sista tio var både spännande och sevärda. Zakrisson gick för seger men SM kontrade giftigt. Bryvall hade ytterligare två bra lägen men med fyra kvar avgjordes tillställningen när backen Mikael Persson kom farande bakifrån och med vänstern satte han dit 2-1. Mathias Lind var tillbaka i hetluften efter ett års sabbatsår. En träff i stolpen blev det i alla fall.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BRYVALL, SIFO MEDIA.


Svea – Kanal 5  0–1
K.
Fredrik Ragell.

Svea och Kanal 5 bjöd på en öppen och trevlig fotboll i solskenet. Svea var närmast ett mål i den första halvleken som slutade mållös. Jon Enestig sköt en kanon som gick både i ribban och stolpen och ut och Jesper Strömberg träffade även han ribban. K5 hade egentligen bara en riktigt het målchans under de första 20 minuterna och det var när Daniel Cedercrona sköt ett bra skott men Magnus Källman räddade nere vid stolproten. I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och ju längre matchen led ju mer lutade det åt 0-0 men med två minuter kvar sköt kämpen Fredrik Ragell ett lurigt skott som studsade på eller innanför mållinjen. Cedercrona såg till att det blev 1-0 för Femman när han förlängde in bollen i mål. Detta blev också segermålet. Efter matchen dividerades det om vem som skulle bokföras för målet och det blev Ragell. Kanal 5 tvekade och var ju det sista laget av 28 att ansluta sig till årets serie och det såg man ut att inte att ångra denna morgon. Detta måste varit en bitter förlust för Svea. Christer Lepistu var pigg värre idag och slog inte ett felpass trots sina 51 år på nacken. Debutanten Sam Rahini höll nollan och växte ut till en jätte i målet.
MATCHENS LIRARE: SAM RIHANI, KANAL 5.


FC Viasat Sport – Aftonbladet  0–6
A. Martin Lindblad 3, Mikael Samuelsson, Daniel Larsson, Magnus Wård.

Aftonbladet hade ju ett mellanår ifjol men till årets säsong verkar man mer laddad än någonsin förr. Hela 13 spelare mötte upp denna vackra vårmorgon och dessa satte gasen i botten från första nedsläpp. Dagens motståndare FC Viasat Sport, hängde med i svängarna i en halvtimme och visar de upp liknande spel som under den perioden så behöver laget inte bli någon strykpojke som ifjol. I den tionde matchminuten så kunde evigt unge Mikael Samuelsson rulla in 1-0 för Bladet. I slutet på första fick AB en hörna, bollen gick ut till Jon Hansson som sköt via en motståndare varpå bollen gick upp i ribban men returen nickades in av Martin Lindblad. Klockan stod på 19.59. I början på den andra halvleken var det ställningskrig och VS spelade riktigt bra och man hade två tre fina lägen till en reducering men på en kontring i den 30 minuten kunde Lindblad nicklobba in 2-0, hans andra nickmål denna morgon. Efter det målet kroknade VS och laget anföll i tid och otid varpå blottor bakåt uppstod och på sådana gjorde AB ganska enkelt både 4-0, 5-0 och slutresultatet 6-0. Lindblad blev hattrickman där Daniel Larsson och Magnus Wård hamnade även de i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: MARTIN LINDBLAD, AFTONBLADET.


Eurosport – FC Seasons  2–2
E. Rasmus Christenson, Johan Larsson. F. Marcus Hallberg, Benny Johansson.

¨Som vanligt¨ möttes de troliga topplagen Eurosport och FC Seasons redan i den första omgången. Det var Seasons som tog tag i taktpinnen och när Marcus Hallberg gjorde 1-0 efter tio minuter var det rättvist. Minuterna senare hände en matchavgörande situation. Pål Åsberg kom helt fri från egen planhalva men Åke Johansson räddade skottet och satte i sin tur igång spelet varpå sekunderna senare hade Rasmus Christenson lobbat in bollen i mål. Istället för 2-0 stod det 1-1 på anslagstavlan. Seasons fortsatte sin offensiv och minuterna innan halvtidsvilan fick man också in 2-1 genom duktige Benny Johansson. I den andra halvleken bytte matchen skepnad. Nu var det helt plötsligt Eurosport som förde spelet och ett mål hängde i luften. Johan Fröblom var ständigt på hugget men Seasons höll än så länge undan. Med tre minuter före full tid kom ett rättvist kvitteringsmål genom Johan Larsson som snyggt sköt bollen i mål och 2-2 blev också slutresultatet där bägge lagen hade varsin halvlek.
MATCHENS LIRARE: BENNY JOHANSSON, FC SEASONS.


IEC in Sports – Starcom  0–0

När den andra nykomlingen, IEC in sports, kom in på planen var det som att se nio kalvar på grönbete. Man satte gasen i botten på direkten och fotbollsmässigt höll laget en överraskande hög kvalitet. Starcom hade all möda att försvara sig och det gjorde man riktigt bra vilket betydde en mållös första halvlek. Philipp Menner sköt i stolpen vilket även Tobias Johansson gjorde. Hans Svelander sköt returen men bollen slog bort på mållinjen. I början på den andra träffade Markus Ahlsén ribban, spelet vände och IEC sköt sitt tredje stolpskott när Tomas Eriksson hade ett fint läge. I och med att spelarna kroknade mot slutet böljade det friskt fram och tillbaka. Det var dock fortfarande ett övertag för nykomlingarna. Menner hade ytterligare ett skott som slogs bort på mållinjen och Svelander sköt lagets fjärde stolpe, otroligt. Starcom hade sin åttonde spelare i stolparna. Till sist slutade matchen 0-0 vilket är ett ovanligt resultat Reklamserien. I Christoffer Cederblad har IEC ett sparkapital. Vänta bara till han gått ner några kilo och får upp flåset, vi såg att det fanns en mycket fin teknik i de fötterna. Lagkaptenen Max Kållberg var en spelare med stort hjärta.
MATCHENS LIRARE: MAX KÅLLBERG, IEC IN SPORTS