Premier League 2:a omgången 2009


IEC in Sports – Kanal 5  5 – 0
I. Hans Svelander, José Moreno, Pelle Lundquist, Phillip Manner, Christoffer Cederblad.

Nykomlingen IEC in Sports gjorde ytterligare en bra match men skillnaden från premiären var att idag gjorde man mål, speciellt i den första halvleken, där man seglade ifrån till hela 3-0. Redan i den femte minuten styrde Hans Svelanders inspel in i mål av en egen försvarare. Efter en kvart kom så även 2-0 genom José Moreno efter en fin passning från Phillip Menner. Innan halvtidsvilan så presenterade sig en ny Nacka Skoglund i form av Pelle Lundquist, som efter ett fint förspel med tunnlar och annat smått och gott var den som till sist även satte dit bollen till 3-0. I den andra halvleken spelade Kanal 5 upp sig en smula men det var IEC som skapade målchanserna. Under matchens sista minuter ökade de på från 3-0 till 5-0 efter mål av Manner och till sist fick även äntligen Christoffer Cederblad göra sitt efterlängtade mål. Noterbart är att den duktiga målvakten Max Malm har hållit nollan i en timme och 20 minuter, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: PELLE LUNDQUIST, IEC IN SPORTS.


IDG – FC Seasons  4 – 1
I.
Jonas Nykvist 2, Peter Hedengran, Mats Öhman. F. Björn Ljungberg.

Idag kanske IDG tog sin största skalp i deras Reklamseriehistoria när man besegrade en av förhandsfavoriterna FC Seasons efter smart spel. IDG fick en drömstart när Jonas Nykvist ryckte på kanten och via den bortre stolpen slog han in 1-0. När sedan Peter Hedengran ökade på lagets ledning till 2-0 efter sju minuter förstod man att en skräll låg på lut. I slutet på den första halvleken hade Pål Åsberg ett bra läge men nicken gick utanför och i början på den andra halvleken sköt Benny Johansson ett skott i stolpen. Istället för ett reduceringsmål kunde Mats Öhman göra 3-0. Seasons fick in ett reduceringsmål till 1-3 efter en straff inslagen av Björn Ljungberg och laget fick för en stund lite vittring igen men när Nykvist slog in sitt andra mål för dagen och tredje för i år så blev det också segermålet som betydde 4-1. Helt otippat så toppar IDG Premier League efter två raka segrar, dock i en haltande tabell. Christian Jeria gjorde sin bästa Reklamseriematch någonsin.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN JERIA, IDG.


Lokaltidningen Mitt i – Clear Channel  3 – 3
L.
Patric Jacobsson 2, Fredrik Rönnmark. C. Alexis Logothetis 3.

Lokaltidningen Mitt i och Clear Channel bjöd på en rafflande duell i högt tempo där samtliga spelare gav allt och lite till. Det var mycket tack vare två bra målvakter i form av Stefan Fiala och Farbod Kabirifar som det stod 0-0 en bra bit in i matchen men efter en kvart fick vi se ett mål och det var Patric jacobsson som satte dit 1-0. Mycket duktiga Alex Yiga träffade stolpen men det blev inte något mål den gången. Däremot kom CC ut som laddade tigrar inför matchens andra halva. I den femte minuten så fick CC straff och fram tågade Alexis Logothetis och så var det kvitterat. I anfallet efter så gjorde Logothetis även 2-1 och därmed hade CC vänt 0-1 till 2-1 på mindre än en minut. Det var inte nog med det utan planens kung, Logothetis, kunde även slå in 3-1 med åtta minuter kvar. Då trodde vi lite till mans att CC skulle gå mot sin första seger. LMI ville annorlunda och anföll mot ett allt tröttare CC och med sex kvar så fick även LMI en straff och den förvaltade Jacobsson på bästa sätt till 2-3. Nu blev det fart på LMI och Fiala fick verkligen göra skäl för lönen. LMI kom nästan två mot noll och duktige Fredrik Rönnmark spelade fram Jacobsson men Fiala gjorde en idioträddning. Med fyra kvar så kom kvitteringen från just Rönnmark. Samme man fick sedan ytterligare ett läge men Fiala storspelade. Även CC hade ett fint läge men till sist slutade matchen ganska rättvist 3-3. Båda lagen skall ha en eloge för att det inte var något defensivt feglir utan full fart framåt från första nedsläpp, kul gubbar.
MATCHENS LIRARE: ALEXIS LOGOTHETIS, CLEAR CHANNEL.


FC Viasat Sport – Sifo Media  7 – 1
F.
Ola Wenström 2, Christoffer Braw, Johan Ringberger, Carl Eliasson, Erik Westberg, Per Tellander. S. Stefan Svanfeldt.

FC Viasat Sport kom snabbt över premiärförlusten och bjöd stundtals på riktigt fin fotbollsunderhållning, äntligen! Christoffer Braw gjorde 1-0 men matchens avgjordes definitiv under den första halvlekens tre sista minuter då VS gick från 1-0 till hela 4-0 efter mål från Johan Ringberger, Carl Eliasson och Ola Wenström. När sedan Erik Westberg nicklobbade in 5-0 i början på den andra halvleken så var matchens över. Sista kvarten blev en ren transportsträcka där båda lagen bjöd på en offensiv fotboll. Per Tellander sköt 6-0 innan Stefan Svanfeldt nickade in en reducering efter ett fint ¨inlägg¨ från Andreas Bryvall. Svanfeldt hade även ett friläge i den första halvleken men det räddades av alerta målvakten Kalle Mellberg. Även kämpen Erik Blomkvist hade två fina lägen men Mellberg släppte bara en pyts i dagens match. Vi fick alltså se fem enmålsskyttar och en tvåmålskytt i form av Wenström. Det kändes som om VS verkligen fick till en islossning, fortsättning följer. Sifo Media har fått en tung start men reser sig säkert som vanligt.
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTBERG, FC VIASAT SPORT.


FC Talentum – Zakrisson  2 – 1
F.
Johan Areskoug, Christoffer Sahlin. Z. Ted Samuelsson.

Frågan om inte FC Talentum gjorde sin bästa Reklamseriematch någonsin. Laget rivstartade och redan efter 30 sekunder så pricksköt Christoffer Sahlin ribban med en riktig kanon efter frispark. I den tionde minuten så kom Johan Areskoug fri men Mathias Zakrisson räddade förtjänstfullt vilket han för övrigt gjorde vid ytterligare två tillfällen under den första halvleken. Medan Talentum ångade på så kom inte Zakrisson upp i nivå med vad de kan. I början på den andra halvleken så hade Talentum tre gyllene lägen på bara två minuter. Pelle Pettersson, Sahlin och Linus Erkhammar var de som hade chanserna men Z höll nollan och istället för ett rättvist 1-0 mål för Talentum så kontrade Zakrissons Ted Samuelsson in 1-0. Ett snopet Talentum reste sig och med sex minuter kvar så kom också kvitteringen genom Areskoug. Precis när vi trodde på 1-1 som slutresultat så slog Sahlin till i matchens sista minut, vilken skräll.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER SAHLIN, FC TALENTUM.


Eurosport – Starcom  2 – 0
E.
Rasmus Christenson, Jacob Frisk.

Eurosport hade ett litet spelövertag under hela matchen mot Starcom, som dock försvarade sig föredömligt precis som i premiären. Efter dussinet minuter kunde planens bästa spelare, Rasmus Christenson göra 1-0 till de blå. Men så länge inte 2-0 kom i den andra halvleken var det match. Comebackande Magnus Berg, 46 år, såg oväntat rapp ut och efter en halvtimme var han nära att göra ett drömmål när han tog ner bollen på bröstet, jonglerade upp den och sköt på volley. Skottet gick dock utanför. Med minuten kvar så grävde Berg fram bollen till Johan Fröblom som i sin tur slog en genialisk öppnande passning till den tekniske debutanten Jacob Frisk som bara hade att stöta upp segermålet i nättaket. Eurosport blir att räkna med i år. Starcom väntar fortfarande på sin första fullträff.
MATCHENS LIRARE: JACOB FRISK, EUROSPORT.


Svea – Aftonbladet  0 – 1
A.
Mikael Samuelsson.

Ett Brassemål från Mikael Samuelsson, ett ramstarkt försvar och en målvakt i forma av Anders Nelin som tog allt. Ja det var Aftonbladets segerrecept mot Svea. Båda lagen kände på varandra i en tiominutersperiod men sedan kom Samuelsson fri och målvakten Jesper Strömberg gick ut utanför straffområdet och täckte upp precis hela målet. Då skruvade Samuelsson bollen magiskt runt målvakten och in. Ett tag var bollen en meter utanför stolen men curlade in, grymt. I den andra halvleken inriktade sig Bladet mest på att försvara sig. Svea tryckte på ordentligt men Nelin vägrade släppa någon boll förbi sig. Närmast mål var Hans-Olof Johansson men skottet från straffpunkten gick över. Bladet kroknade allt mer men en gång kom man helt fri men då avvärjde Strömberg. Till sist gick slutsignalen varpå Aftonbladet behåller sin serieledning. Vi lider med Svea. Laget har förlorat med 2 x 0-1 men borde fått poäng i båda. Noterbart var att Thomas Svensson i Svea och Sven-Anders Eriksson i Bladet tillsammans är 127 år, fantastiskt.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, AFTONBLADET.


MSN – Mediaedge:cia  0 – 1
M.
Jonas Bolander.

Det verkar vara mer drag kring MSN än på bra länge. Laget dök upp med hela 14 spelare, inklusive tre nyförvärv och taggade gubbar. Detta hindrade inte Mediaedge: cia från att ta hand om matchbilden. Målen uteblev dock tack vare ett stort målvaktsspel från Björn Bigander men efter dussinet minuter kunde inte ens Bigander stå emot när Jonas Bolander smällde upp bollen i krysset. Så länge inte cia gjorde 2-0 var matchen helt öppen och debutanten Anders Lundh slet som en galärslav, släng dig i väggen Håkan Mild. De andra debutanterna var Jonas Liljegren, som såg ut som en tysk innermittfältare som käkade upp sina motståndare (fotbollsmässigt alltså) och så var det Martin Tiveus (vilken klippa). Efter ett långt krigande slutade till sist matchen 1-0 för cia, som inlett med just två 1-0 segrar, alltid skönt.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, MSN.