Premier League 3:e omgången 2009

Aftonbladet – MSN  1 – 1
Daniel Larsson. M. Jonas Jonsborg.

Serieledarna Aftonbladet spelade stabilt inledningsvis och i den tionde matchminuten så kunde Daniel Larsson vackert göra 1-0. AB hade bud på 2-0 men Björn Bigander spelade säkert som alltid. Ju längre matchen led ju mer kom MSN in i matchen och laget är minst två klasser bättre än ifjol. De gav allt mot ett allt tröttare AB men det stod 1-0 i halvtid. I den andra halvleken försvarade sig AB föredömligt men med nio minuter kvar fick Anders Nelin kröka rygg för första gången i år i serien. Han hade då hållit nollan i nästan två timmar. Den som överlistade honom var Jonas Jonsborg, som under sitt premiärår 2007 gjorde fyra mål men har haft en måltorka sedan dess. Alla stora målskyttar kommer in i en sådan period någon gång under karriären och vi får hoppas att det kommer fler mål nu när isen är bruten. Till sist blev det delat pott i drabbningen och sett över hela matchen var det nog ganska logiskt och alla gubbar på plan var nog lite nöjda.
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSBORG, MSN.

Sifo Media – FC Talentum  3 – 9
Andreas Bryvall 2, Stefan Svanfeldt. F. Christoffer Sahlin 4, Ulf Larsson 2, Anders Wohlfeil 2, Linus Erkhammar.

Vi har varnat för FC Talentum och nu börjar den varningen besanna sig. Talentum hade lekstuga mot jumbolaget Sifo Media, som efter denna drabbning tyvärr är än mer förankrat i botten. Det stod 2-1 i halvtid innan det stora maskineriet drog igång på allvar. På tre minuter i inledningen på den andra halvleken gick laget fram till en 5-1 ledning och matchen var så gott som över. Ett tag stod det 7-1 innan det hela slutade hela 9-3. Christoffer Sahlin gjorde hela fyra mål och toppar för tillfället skytteligan med en mer match spelad. Anders Wohlfeil, som för övrigt varit vass under hela våren, svarade för två mål liksom kämpen Ulf Larsson. Linus Erkhammar bokfördes för ett ribbskott och ett mål. Andreas Bryvall gjorde två mål för SM och har svarat för tre strutar hittills. Som vanligt hamnade även Stefan Svanfeldt i målprotokollet. Det borde även Erik Blomkvist gjort men han räddade många fina lägen som målvakt i den första halvleken och hamnade trots allt på pluskontot sett till hela matchen, fortsättning följder för bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WOHLFEIL, FC TALENTUM.

IDG – IEC in Sports  0 – 5
IE.
Anders Wistrand 2, Tobias Johansson, Pillip Manner, Pelle Lundquist.

De tog bara 29 sekunder så låg 1-0 bollen i nätet efter det att Phillip Manner spelat fram debutanten Anders Wistrand till det första målet. Sju minuter senare så var det dags för succédebutanten att presentera sig igen. IEC in Sports hade ett vackert triangelspel mellan Manner, Lundquist och Wistrand där den sistnämnda bokfördes för målet. Efter den mardrömsöppningen kom inte IDG tillbaka in i matchen och redan efter 20 sekunder in på den andra halvleken kom även 3-0 genom Tobias ¨HBK¨ Johansson. Nu radade IEC upp målchanser men Joakim Allwin var riktigt bra i målet men under matchens sista minut kunde IEC öka på sina 3-0 till slutresultatet 5-0. Vid det fjärde målet sköt Manner en hörna på en försvarare och in varpå Lundquist satte det sista målet. Målvakten Max Malm har nu hållit nollan i två timmar men vi väntar fortfarande på att Torsten Billing skall få göra sitt första mål.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WISTRAND, IEC IN SPORTS.

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt i  4 – 1
K. Fredrik Ragell 2, Andreas Lahham, Jens Petterson. L. Jill Eriksson.

Kanal 5 måste haft ett krismöte efter den senaste matchen för trots att det var måndagsmorgon så dök laget upp med hela 14 taggade spelare. Redan i den femte minuten så gjorde Andreas Lahham 1-0. Norman Cooper sköt en stenhård ribba innan årets läckraste mål i Reklamserien kom. Femman spelade bra och till sist kom bollen till Jens Petterson som likt Zlatan (fast snyggare) mot Italien klacklobbade in 2-0, vilket vackert mål. Sedan var det dags för Fabian Cooper att träffa ribban men 2-0 stod sig som halvtidsresultat, en mycket bra halvlek från Kanal 5 sida. I början på den andra passade starke Per Hedberg bollen till Fredrik Ragell som gjorde 3-0. Sista kvarten slappnade Femman av en aning samtidigt som Lokaltidningen Mitt i hyfsade upp sitt spel. Jill Eriksson reducerade till 1-3 och laget hade sedan bud på ytterligare mål men ridån gick ner när Ragell styrde in Thomas Sellins inspel till 4-1. Ragell svarade för två mål och har nu gjort tre mål och toppar interna skytteligan, kul. Vad säger du om det Daniel Cedercrona?
MATCHENS LIRARE: JENS PETTERSON, KANAL 5.

Clear Channel – Svea  2 – 2
C.
Robin Ek 2. S. Joel Holmer, Mikael Bergvall.

Matchen mellan Svea och Clear Channel bjöd verkligen på gladfotboll och två offensiva lag turades om att skapa målchanser när spelet ideligen vände från sida till sida. Mikael Bergvall, som var riktigt het idag, slog redan i den andra minuten ett fint inlägg som Joel Holmer retfullt enkelt bredsidade i mål till 1-0. Minuten senare sköt Bergvall utanför efter ett bra läge. Sedan spelade mittfältsklippan Ackis Chrysanto fram Robin Ek men Jesper Strömberg räddade. Spelet vände igen och Bergvall spelade fram Dan Elfvendal men nu var det Stefan Fiala som stod i vägen. Till sist kom det ett mål och det var Ek som stod för en riktigt vacker lobb till 1-1. Samme Ek var riktigt på hugget i den första halvleken och svarade även för CC ledningsmål till 1-2 efter en fin assist från Ackis. Halvleken hade inte sett sitt sista mål utan Bergvall kunde efter ytterligare två vassa avslut där det ena inte resulterade men väl det andra och 2-2 blev också paussiffror i en svängig historia. I den andra halvleken var Svea det bättre laget och Bergvall (två gånger), Martin Eisele och Holmer med lite tur blivit målskyttar men Fiala var helt enkelt grym i målet, vilka räddningar. Matchen slutade med ett kryss. CC var gnälligare under dagens match än vad som är brukligt i Reklamserien (inte alla), bättring gubbar.
MATCHENS LIRARE: STEFAN FIALA, CLEAR CHANNEL.

FC Seasons – Starcom  3 – 1
F. Jakob Marky, Kalle Schröder, Marcus Hallberg. S. Markus Ahlsén.

FC Seasons tog ett fast grepp om matchbilden direkt och i den åttonde matchminuten kom också 1-0 genom Jakob Marky, som från en dålig vinkel gick på skott och fick till en riktig projektil rätt upp i krysset. Minuterna senare så kunde Kalle Schröder skarva in Benny Johanssons inspel till 2-0. I den andra halvleken bedarrade Seasons offensiv samtidigt som Starcom började få ordning på sina styrkor anförda av mycket duktiga mittbacken Linus Jönsson. Matchen stod och vägde och nästa mål var givetvis viktigt så frågan var 3-0 eller 2-1 och det blev det förstanämnda med sex minuter kvar till full tid efter det att Marcus Hallberg svarat för målet. Precis innan klockan slog två timmar utan mål så kunde Markus Ahlsén till sist spräcka Starcoms nolla för 2009.
MATCHENS LIRARE: JAKOB MARKY, FC SEASONS.

FC Viasat Sport – Mediaedge: cia  2 – 3
Aron Wahlgren, Manfred Aronsson. M. Samuel Andersson, John Aleman, Kristian Kurki.

FC Viasat Sport och Mediaedge: cia bjöd på en bra fotbollsmatch. VS inledde mycket piggt och redan i matchinledningen ryckte sig Gustav Lundström sig fri och spelade in bollen till Aron Wahlgren som inte fick till avslutet. Bara några minuter senare så ryckte den första halvlekens bästa spelare, snabbe och starke Lundström sig fri och denna gång förvaltade Wahlgren passningen på bästa sätt och så stod det 1-0. I anfallet efter var det kvitterat när Samuel Andersson sköt ett bra skott till 1-1. Ytterligare några minuter senare spelar Johan Ringberger bollen bakåt och några meter utanför straffområdet kommer Manfred Aronsson farande samt smäller på ett direktskott som sitter bergsäkert i nätmaskorna och VS hade tagit ledningen på nytt. Cia gav sig givetvis inte och efter en kvart skjuter Joel Nyrén ett skott som John Aleman styr in till 2-2 lite turligt. I början på den andra halvleken så är VS riktigt bra och anförda av klippan Claes Andersson så ligger laget på för ett ledningsmål. Men istället för ett mål för VS så kontrar Cia och Kristian Kurki kommer fri med målvakten och rundar denne men kommer lite ur skottsektorn varpå han tar det lugnt och bredsidar via den bortre stolpen in 3-2. Ett lite snopet VS försöker resten av matchen kvittera men ett bra försvarsspel och en bra målvakt i Leslie Marsden gör det svårt för VS. Till sist går slutsignalen och Premier League har fått nya serieledare i Mediaedge: cia, starkt. VS föll en hedersam förlust om det nu finns sådana.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDERSSON, FC VIASAT SPORT.

Zakrisson – Eurosport  2 – 3
Z.
Magnus Frisk, Alexander Kloow. E. Lennart Claesson, Patrik Backström, Rasmus Winther.

Matchens inleddes med ett drömmål när Alexander Kloow slog en hörna efter backen och Magnus Frisk kom bakifrån straffområdet och gick mot bollen samt vinklade in den i bortre krysset. Resten av halvleken bjöds det på riktigt bra fotboll och båda lagen hade lägen för ytterligare mål men 1-0 stod sig efter de första 20 minuterna. Den andra halvleken bjöd på ett ställningskrig och efter en halvtimme vände Eurosport på steken efter två snabba mål inom loppet av en minut. Det var Lennart Claesson som kvitterade efter en rökare i nättaket och det var Patrik Backström som gav Eurosport ledningen med 2-1 efter ett vackert anfall där Claesson och Rasmus Christianson var med i ett fint triangelspel och till sist förpassades bollen i i ett vidöppet mål. Zakrisson gav allt för att nå en kvittering och mot slutet tryckte man på ordentligt. Med minuten kvar så slog Frisk en hörna och vid den bortre delen av straffområdet stod Kloow och satsade allt på ett kort och på helvolley dundrade han otagbart in 2-2, årets volleymål var ett faktum. Zakrisson var inte nöjda med det utan hämtade bollen i nätet för att hinna göra ett segermål. Istället kontrade Rasmus Winther in 3-2 till Eurosport med 30 sekunder kvar av matchen, vilken dramatiskt avslutning. Zakrisson har nu förlorat två raka matcher efter insläppta mål i slutsekunderna, snopet. Eurosport är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: RASMUS WINTHER, EUROSPORT.