Premier League 4:e omgången 2009

FC Talentum – Clear Channel  4 – 3
Christoffer Sahlin 2, Per Fristedt, Linus Erkhammar. C. Alexis Logothetis, Markus Lundgren, Ackis Chrysantos.

FC Talentum och nykomlingen Clear Channel bjöd på en fartfylld och målrik historia. I den sjätte matchminuten så sköt Per Fristedt behärskat in 1-0 med vänstern. CC lät sig dock inte nedslås utan 30 sekunder senare gjorde Alexis Logothetis veckans vackraste mål när han mycket elegant lobbade in 1-1 från halva plan. Med fem minuter före halvtid kunde CC även ta ledningen när Markus Lundgren behärskat smällde in 2-1. Slutminuterna på samma halvlek blev dramatiska. Först var domaren beredd på att blåsa straff men släppte fördel eftersom Christoffer Sahlin hade ett bättre läge än en straff men skottet gick i stolpen. Returen slogs bort på mållinjen och istället för 2-2 kontrade CC in 3-1 genom Ackis Chrysantos. I anfallet efter träffade Emil Sahlin även han stolpen. Bara minuten hade tickat iväg i den andra halvleken då Linus Erkhammar reducerade till 3-2. Sista kvarten var ett långt ställningskrig och stämningen på plan var under all kritik. CC ¨började¨ när de spelade lite för hårt. Talentum hakade på och gnällde för mycket och började även de spela för hårt. Båda lagen var lika mycket kålsupare och mitt under allt detta kvitterade C Sahlin på en snällt dömd frispark. Oavgjort hade varit rättvist men C Sahlin kunde även trycka in 4-3 målet med fem minuter kvar. En egentligen bra match förstördes av ovanstående varpå helhetsintrycket inte blev roligt, skärpning.
MATCHENS LIRARE: VÄDRET.

Eurosport – IEC in Sports  2 – 2
Lennart Claesson, Johan Fröblom. I. Tobias Johansson 2.

De hittills obesegrade lagen (i serien) Eurosport och IEC in Sports drabbade samman i det underbara vårvädret och redan i matchminut tre så spräckte Lennart Claesson IEC nolla för insläppta mål när han vinklade in 1-0. Resten av halvleken var det Eurosport som förde matchen men man lyckades inte ¨döda¨ matchen. I början på den andra halvleken var Eurosport klart bättre och man radade upp målchanser. För dagen duktiga, Skotten Craig Nielsen, räddade Johan Fröbloms skott på mållinjen, Claesson träffade sedan stolpen och samma man sköt även över från ett bra läge efter fin passning från Fröblom efter en indirekt frispark. Istället för både 2-0 eller 3-0 så kontrade Halmstads stolthet, Tobias Johansson in 1-1. Av bara farten spelade duktige Pelle Lundquist fram Johansson igen som även ordnade ledningsmålet till 2-1. Vilken scenförändring och vilket märklig vändning på matchen på bara några minuter. Ett litet chockat Eurosport tog sig i kragen och minuten senare var det kvitterat när Fröblom styrde in Jacob Frisk skottförsök, 2-2. Under matchens sista självande minuter hade båda lagen lägen för ett segermål men det slutade med ett broderligt kryss.
MATCHENS LIRARE: TOBIAS JOHANSSON, IEC IN SPORTS.

FC Viasat Sport – Kanal 5  2 – 1
Erik Westberg, Aron Wahlberg. K. Per Hedberg.

Reklamserien innehåller som alla vet många spännande derbyt men frågan är om inte matchen mellan FC Viasat Sport och Kanal 5 är den mest uppskrivna. Femmans spelare var i alla fall ovanligt taggade och kl 06.15 var samtliga 13 spelare ute på plan och det rådde full aktivitet. Det var också K5 som började bäst och efter en kvart kom Per Hedberg farande i mitten av plan samt sköt en kanon till 1-0 och jublet hördes nog ända till Brommaplan. I och med det målet fick de svarta ännu mer adrenalin i laget men till sist räddades VS av att domaren blåste halvtidsvila. Lagom till den andra halvleken så ändrades matchkaraktären lite och VS hade mycket mer att säga till om. Det skulle visa sig att minut 13 blev en lyckominut för VS. Suveräne Gustav Lundström vann bollen nere vid höger hörnflagga och till sist hamnade bollen framför fötterna på Erik Westberg som kunde kvittera. Jublet hördes nog ända till Drottningholm. Nu var det VS som hamnade i ett mentalt överläge och i anfallet efter gjorde stoppern Claes Andersson en raid på vänsterkanten samt serverade bollen till Aron Wahlberg som kyligt slog in 2-1 och nu hördes nog jublet till Ekerö. Ett lite chockat Kanal 5 kom tillbaka in i matchen och de sista fem minuterna var spännande. Ständigt farliga Daniel Cedercrona var igenom två tre gånger om och vid ett tillfälle var Sladjan Osmanagic tvungen till en superräddning på närskottet. Under matchens sista minut var även VS nära att öka på ledningen när Lundström spelade fram pigge Johan Ringberger men skottet tog klockrent i stolpen. Till sist gick slutsignalen och frågan var om det var coachen Bosse Petterssons magiska ord i halvtid eller gubbarnas inställning som låg bakom vändningen men det var nog en kombination.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

Zakrisson – Aftonbladet  2 – 3
Z.
Alexander Kloow 2. A. Steffen Backe, Martin Lindblad, Pontus Ogebjer.

Hittills obesegrade Aftonbladet var riktigt illa ute mot Zakrisson men laget visade stor moral och kunde vända 0-1 efter halva matchen till en seger med 3-2. Det var nämligen Zakrisson som inledde bäst och i den femte minuten kunde Alexander Kloow se sitt långskott lite turligt studsa in i mål. Minuten senare var Christopher Granath framme men nu gjorde en Anders Nelin en fin räddning. Apropå Granath så är han nominerade till kategorin Reklamserien gentleman. Granath kom helt fri men han hade haft handen till hjälp vi nedtagningen vilket knappt någon såg men han slutade att springa och sa att den tog på handen, större än stort, till och med i Reklamserien! Efter en kvart fick Nelin göra ytterligare än reflexräddning på Kloows närskott. I halvleken absolut sista sekund kunde istället AB kvittera när det norska bidraget Steffen Backe lobbade in en retur till 1-1. Till den andra halvleken kom Bladet ut som ett nytt lag stärkta av kvitteringen och några minuter senare skottpassade Pontus Ogebjer bollen till måltjuven Martin Lindblad, som oerhört vackert klackskarvade in 2-1. Efter en haltimme kom sedan Ogebjer och Erik Sylvén i ett två mot ett läge och de rutinerade rävarna förvaltade situationen på bästa sätt. Ogebjer passade till Sylvén som lugnt och behärskat spelade bollen tillbaka och så stod det 3-1 på anslagstavlan. Ett lite frustrerat Zakrisson satsade sedan allt i slutminuterna och Nelin fick göra ytterligare en reflexräddning på Granaths närnick. I slutsekunderna kunde han inte hindra Kloow från att reducera efter ett friläge. AB hakar på i toppen medan vi lider med Zakrisson som är på tok för bra för en bottenplacering.
MATCHENS LIRARE: ANDERS NELIN, AFTONBLADET.

Lokaltidningen Mitt i – FC Seasons  2 – 7
Fredrik Rönnmark, Patric Jacobsson. F. Patrik Mattsson 2, Victor Engström, Ola Gustavsson, Kalle Schröder, Fredrik Smith, Richard Hagenstam.

FC Seasons är inne i en bra period för tillfället och började dagens match mot Lokaltidningen Mitt i med att rulla boll riktigt vackert. Man saknade initialt udden i den sista tredjedelen. Samtidigt försvarade sig LMI bra och kontraslog blixtsnabbt. Fredrik Rönnmark var inledningsvis riktigt alert och han kom i en kontring, två kontringar och på den tredje kontringen gjorde han 1-0 för LMI efter en riktig kanon som satt invid stolpen. I anfallet efter var han dessutom när att även göra 2-0 men skottet gick precis utanför. Seasons spelade lugnt och behärskat och tio minuter senare hade de vänt 0-1 till 3-1 efter mål av Patrik Mattsson, Victor Engström och smokingliraren och tillika teknikern Ola Gustavsson. En bra och fartfylld halvlek avslutades till sist med att Patric Jacobsson reducerade till 3-2. I inledningen på den andra halvleken så var det ett litet ställningskrig och nästa mål hade givetvis stor inverkan på resten av matchen och efter en halvtimme kom det. Det var Seasons Kalle Schröder som gjorde en fin vändning och bergsäkert satte han dit 4-2. Minuterna senare kom även 5-2 genom Fredrik Smith som på sitt tredje liknande läge till sist fick in bollen. Efter det målet dog LMI varpå Seasons defilerade fram till slutsignalen och man ökade på till hela 7-2. Mattsson blev tvåmålsskytt och så fick Richard Hagenstam även hamna i målprotokollet. Rättvist men för stora siffror.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, FC SEASONS.

Sifo Media – Mediaedge: cia  3 – 2
Andreas Bryvall 2, Stefan Svanfeldt. M. Joel Nyrén, Peter Träff.

Serieledarna Mediaedge: cia mot jumbon Sifo Media. Ja det kunde väl bara sluta på ett sätt men samtidigt var det ett äkta WPP derby och derbyn kan ju sluta hur som helst. Innan matchuret tickat iväg till tre minuter så stod det redan 1-1 på anslagstavlan. Jumbon SM tog ledningen när Andreas Bryvall slog en perfekt hörna som Stefan Svanfeldt nickade i ribban varpå han själv tog returen och rakade in bollen. I anfallet efter slog Samuel Andersson en frispark till Joel Nyrén som i sin tur sköt upp bollen högt i den bortre gaveln. Ytterligare ett anfall senare var Bryvall nära att ge SM ledningen på nytt men Kristian Kurki räddade friläget. Cia hade mycket boll men SM spelade ett lysande försvarsspel över hela banan anförda av årsdebuterande Calle Vestman. I slutet på första halvlek kunde cia ta ledningen när Andersson var passningsläggare igen och denna gång var det Peter ¨med det suveräna efternamnet¨ Träff, som fick en fin träff när han gjorde 2-1. I början på den andra halvleken var det ett ställningskrig och efter en halvtimme hände några matchavgörande situationer. Nyrén ryckte på vänsterkanten och slog in bollen framför mål och där kom Jonas Bolander störtande men sköt över från ganska nära håll. Istället för 3-1 till cia kontrade SM och efter fint spel kunde Stefan Olofsson spela fram Bryvall som gjorde 2-2. SM spelade smart och Bryvall var riktigt bra. Minuten senare spelade han vägg med rutinerade Svanfeldt och så blev Bryvall tvåmålsskytt (5 mål totalt). Under matchens sista minuter gjorde cia allt i sin värld för att kvittera men SM höll undan och tog årets första seger precis när man så väl behövde den.
MATCHENS LIRARE: CALLE VESTMAN, SIFO MEDIA.

MSN – IDG  3–1
Thomas Minnhagen, Ken Linde, Martin Tiveus. I. Dennis Lodin.

Fjolårets två bottenlag MSN och IDG skuggar varandra i tabellen i år igen men denna gång i mitten på den samma vilket tyder på en bra start. MSN var riktigt vassa den första kvarten. Mikael Falk var oerhört pigg inledningsvis och träffade ribban. I anfallet efter arbetade Jonas Lidén fram bollen till 59-årige Thomas Minnhagen som rullade in 1-0. Minuten senare ryckte Lidén på kanten och slog ett perfekt inlägg men denna gång nickade Minnhagen över. Sedan var det Ken Linde show, först sköt han en kanon som strök stolpen innan han formligen dunkade upp bollen i kryssribban och ut, vilken projektil. Som ni hör var det bara MSN till en början. I slutminuterna på den första halvleken vaknade Peter Hedengran till men hans skott strök stolpen. Det tog bara 35 sekunder in på den andra halvleken så kom kvitteringen när måltjuven Dennis Lodin höll sig påpassligt framme och stötte in bollen. Nu kom MSN av sig en smula och matchen öppnades upp. Efter en halvtimme kom Linde fri och rullade in 2-1 efter en fin passning från Lidén. Då hittade MSN tillbaka till sitt spel och matchens bästa spelare, Jonas Lidén, var inblandad i ett fint trippelspel mellan honom, Falk och målskytten Martin Tiveus. MSN avancerar i tabellen efter en fin genomförd match med 13 spelare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS MINNHAGEN, MSN.

Svea – Starcom  0–2 (WO)