Premier League 5:e omgången 2009

Kanal 5 – MSN  2 – 1
K. Norman Cooper 2. MSN. Jonas Lidén.

Kanal 5 kom snabbt över den snöpliga förlusten i derbyt där man tappade en ledning i den andra halvleken till en förlust. Idag gjorde man motsatsen när man vände 0-1 till 2-1 efter två mål sista tio minuterna. Det var annars ett av vårens överraskningslag, MSN, som tog ledningen redan i den tredje minuten när Jonas Lidén bröt på halva plan, avancerade framåt och slog in bollen framför mål där till sist en försvarare fick bollen på sig så att den studsade i mål lite turligt för MSN. Minuterna senare var J Lidén i farten igen när han sköt mot mål och Jonas Jonsborg var millimeter från att klackstyra in ytterligare ett mål men Sam Rihani reflexräddade. Ju längre matchen led ju mer fick K5 att säga till om. I slutet på den första halvleken sköt Sami Vikback en projektil som träffade högt upp på stolpens insida och ut och i början på den andra halvleken var Daniel Cedercrona igenom men Björn Bigander räddade förtjänstfullt. Efter halvtimmen så kunde matchens bästa spelare, Norman Cooper, till sist rättvist kvittera. Ett tag trodde vi på ett oavgjort resultat men N Copper ville verkligen vinna idag och han stänkte in segermålet 2-1 med fem kvar. Ett taggat (ibland för taggat och gapigt) Femman tog därmed sin tredje seger i årets serie och avancerar i tabellen. Tyvärr föll MSN idag.
MATCHENS LIRARE: NORMAN COOPER, KANAL 5.

Sifo Media – Eurosport  1 – 5
S. Andreas Bryvall. E. Rasmus Winther 2, Per Boström, Rasmus Christenson, Jarno Nieminen.

Eurosport håller fortfarande förlustnollan intakt men man fick slita ont mot Sifo Media, som för övrigt skrällde i den förra omgången mot serieledarna. Även idag var det något på gång för redan efter två minuter lossar Erik Blomkvist stora kanonen men Åke Johansson räddar men på returen var måltjuven Andreas Bryvall framme och stötte in 1-0. SM var på gång men sedan hade Eurosport en bra period då först Rasmus Chrsitenson träffade stolpen och 30 sekunder senare kvitterade Rasmus Winther till 1-1. Nu förde Eurosport spelet och sju minuter senare kom även 2-1 när Per Boströms inspel från halva plan till sist lite turligt studsade in i gaveln men Jari Kohonen skall ha stor eloge för det målet när han störde målvakten. SM kom tillbaka in i matchen och på bara några minuter kom laget farande i tre raka giftiga kontringar genom Philip Kornman, Stefan Svanfeldt och Bryvall men Johansson gjorde två bejublade benparader och ett skott gick över. Istället för 2-2 så sköt Winther 3-1 efter ett direktskott. I den andra halvleken var spelet jämnt och det var en småtrevlig match där det var lika nära ett 4-1 mål som ett 3-2 mål. I slutminuterna chansade SM på en reducering men då kontrade Eurosport in både 4-1 och 5-1 genom Christenson och Jari Nieminen. Rätt lag vann men siffrorna var för stora.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, EUROSPORT.

IDG – Svea  0-10
Mikael Bergvall 3, Jens Nyström 2, Kalle Rudstedt 2, Pierre Knutsson, Tom Lindfors, Joel Holmer.

Idag hade Svea islossning när man lekte med ojämna IDG. Efter 20 sekunder sköt Pierre Knutsson in 1-0 på volley och efter fem minuter stod det 3-0 efter det att Mikael Bergvall vackert spelat fram Jens Nyström till 2-0 varpå Bergvall själv rullade in 3-0 med vänstern. Efter en kvart stod det hela 5-0 och matchen var givetvis över för länge sedan. Det tog en kvart in på den andra halvleken och så var det dags för en TÖ (teknisk överlägsenhet) och domaren bröt matchen. Bergvall blev tremålsskytt och så hittade vi även två tvåmålsskyttar i form av Kalle Rudstedt och Nyström. Tom Lindfors och Joel Holmer hamnade även de i målprotokollet. Svea är på gång medan IDG får fundera om man skall fortsätta i Reklamserien. En uppryckning är ett måste. Idag kom den sjätte spelaren sju minuter efter utsatt tid vilket innebar att Svea fick ta ut en man för att det skulle bli någorlunda jämnt. Heder för de som var där. Kom igen, gubbar.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BERGVALL, SVEA.

Zakrisson – Mediaedge: cia  3 – 2
Z.
Eddie Karlberg 2, Ted Samuelsson. M. Daniel Collin, Thomas Krywult.

Zakrisson är inblandade i idel uddamålsmatcher och dagens match var inget undantag. Ett mycket taktsikt och bra spelande Mediaedge: cia tog ledningen när Daniel Collin i en lite ovan roll som target player stod felvänd mot mål, vände på en fem öring och rullade iskallt in 1-0. Zakrisson försökte sedan överlista en mycket bra vikarierande målvakt i Samuel Andersson som med sin udda spelstil storspelade mellan stolparna. Efter en kvart spelade Thomas Krywult vägg men för dagen mycket pigga Collin men Mathias Zakrisson räddade friläget. I anfallet efter sköt Krywult ett mycket vackert mål till 2-0. Snabbe och starke Eddie Karlberg träffade ribban med ett kanonskott i slutminuten på den första halvleken men det blev inget mål den gången men han skulle få fler chanser. Redan i den fjärde minuten på den andra rundan reducerade Ted Samuelsson innan det var dags för Karlgren show. Först kvitterade han till 2-2 innan han på egen hand körde ett solo från egen planhalva och efter att ha drivit bollen 30 meter sköt han in 3-2. Zakrisson hade vänt 0-2 till 3-2 på tio minuter och ett lite snopet cia försökta att kvittera sista tio men Zakrisson höll undan, grattis!
MATCHENS LIRARE: EDDIE KARLBERG, ZAKRISSON.

FC Seasons – IEC in Sports  2 – 2
Viktor Engström, Björn Ljungberg. I. Christoffer Cederblad 2.

Sagolikt väder med blå himmel (som vanligt på mornarna), strålande sol, 15 grader varmt och två topplag på plan. Ja bättre kunde det knappt bli. Den första kvarten var relativt jämn men med ett litet spelövertag för FC Seasons. Däremot fick vi inte se en enda målchans under den tiden men helt plötsligt blixtrade Seasons till. Först spelade Björn Ljungberg en genialisk passning till Viktor Engström som gick i djupet och väl framme vid straffområdet smekte han vackert in 1-0 i den diagonala burgaveln. Bara minuten senare tryckte Seasons på för fulla muggar och bollen gick igenom straffområdet två tre gånger och till sist gick den via en försvarare och in till 2-0. Ljungberg var sist på bollen och bokfördes för målet. Nu var Seasons verkligen på gång och IEC in Sports räddades av gong-gongen för halvtidsvila. I den andra halvleken bytte matchbilden skepnad direkt och IEC kom ut som ett nytt lag och redan efter 15 sekunder träffade Torsten ¨Totti¨ Billing stolpen och efter en halvtimme fick IEC en farlig frispark. Phillip Manner passade bollen till Pelle Lundquist som sköt men Peter Krokstrand räddade närskottet. Med sju minuter kvar kom en rättvis reducering när Christoffer Cederblad slog in en retur till 1-2. Det blev dramatiskt mot slutet och med tre minuter kvar kommer ett inlägg och Cederblad tar för sig inne i straffområdet när han nickar in 2-2. Lagkaptenen Per Olsson tyckte det var en knuff men därifrån domaren stod såg det inte ut så. Däremot såg vi att det var en frisparkssituation men denna gång hade IEC tur och Seasons otur. Det brukar jämna ut sig under en lång säsong. Båda lagen biter sig fast i toppen och IEC är fortfarande obesegrade i serien, starkt.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN LJUNGBERG, FC SEASONS.

Starcom – Lokaltidningen Mitt i  0 - 0

Starcom och det lite oväntade jumbolaget Lokaltidningen Mitt i drabbade samman i en jämn, tät och spännande match. LMI hade ett litet spelövertag under den första halvleken men Starcom kom i farliga kontringar som bl.a. bröts av de första 20 minuternas bästa spelare, Kalle Melin. I början på den andra halvleken var LMI närmast ett mål men Patric Jacobsson träffade stolpen. Sista kvarten var helt jämn och ju längre matchen led ju tröttare blev de båda lagens spelare. Det lutade åt 0-0 vilket det också blev. Det blev en dramatisk avslutning när Johan Pettersson i matchens absolut sista sekund drev igenom och väl nere vid kortlinjen slog han in bollen mot mål varpå en Starcom spelare fick in bollen i mål. Frågan var om bollen varit över kortlinjen innan den slogs in. Domaren kunde omöjligt se detta. Rättskiparen blåste inte mål utan frågade kapten Pettersson som inte visste men målvakten som är än redig karl sa att den var ute. Det blev inget mål och Gentlemannalaget Starcom protesterade inte nämvärt, vilken udda situation. Det är bättre att fria än fälla. Detta var Starcoms andra 0-0 match, rekord på en vårsäsong. LMI fick en pinne.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELIN, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – FC Talentum  0 – 2
Linus Erkhammar, Per Fristedt.

Reklamserien lyfter på hatten för FC Talentum. Laget spelade ett fulländat försvarsspel över hela planen där backarna i form av smarta Anders Wohlfeil och magiska Martin Hallberg briljerade. Framåt tog man vara på sina chanser vilket räckte för att Talentum kan kalla sig för nya serieledare. Det var annars den gamla serieettan Aftonbladet som höll bollen inom laget i en treminuters period inledningsvis efter bra spel men så fort Talentum erövrade bollen kontraslog man blixtsnabbt och Pelle Pettersson hittade Linus Erkhammar med en genialisk passning varpå Erkhammar enkelt kunde bredsida in 1-0 i ett vidöppet mål. Efter det målet tog man hem laget och lät AB vara bollförande men några riktigt farliga målchanser hade de svårt att få till. Det var samma visa i den andra halvleken och på en kontring var Per Fristedt iskall när han lyfte upp bollen i det högra krysset till 2-0. Nu blev Bladets uppförsbacke än brantare. Mot slutet kroknade Talentum en aning och AB kom fram i några farliga lägen men Robert Jansson i målet hade den äran att hålla nollan i dag. För övrigt var Stockholm det varmaste stället i hela Sverige denna underbara morgon enligt meteorlogerna.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HALLBERG, FC TALENTUM.

Clear Channel – FC Viasat Sport  2 – 2
C.
Alexander Valentini 2. F. Per Tellander, Carl Eliasson.

FC Viasat Sport inledde bra i matchen mot Clear Channel och pigge Per Tellander hade hela tre bra lägen och Carl Eliasson ett men Stefan Fiala var helt magisk i målet. Istället för mål för VS flera gånger om så gjorde självklart CC 1-0 istället när Alexander Valentini mycket praktfullt stötte in Alexis Logothetis hårda hörna i mål. Minuten senare var kvitteringen nära men Hasse Skarplöths skott tog i stolpen. VS började även den andra halvleken bra och Johan Ringberger var igenom men som sagt var, Fiala var omutlig än så länge. I Vasilis Birbas hade CC en riktigt bra spelare. Han sprang för två tre man och visade upp stort fotbollskunnande. Med kvarten kvar så kontrade tvåmålsskytten Valentini in även 2-0. Trots uppförsbacke så gav inte VS upp. Eliasson hade två bra lägen men till sist kom reduceringen med tio kvar genom Tellander som iskallt rullade in Eliassons fina passning. Nu fick VS riktig vittring igen och med fem kvar så spelar Ringberger fram Eliasson och så var det kvitterat till 2-2 Sista minuterna blev dramatiska och båda lagen hade lägen för ett segermål där Aron Wahlgren hade det bästa läget. Det blev delad pott i det underbara vädret. VS ser starka ut. Vi lider lite med CC. Det är en gåta att laget inte vunnit i serien än. Man har varit i ledningen med två mål i den andra halvleken vid tre tillfällen utan att kunna knyta till säcken, snart kommer segern.
MATCHENS LIRARE: PER TELLANDER, VIASAT SPORT.