Premier League 6:e omgången 2009

FC Talentum – FC Seasons  0 – 0

Serieledarna FC Talentum fick kämpa för att klara 0-0 mot ett stundtals bra spelande FC Seasons. De båda FC lagen drabbade samman i en riktig toppmatch. Seasons förde spelet men samtidigt så kröp Talentum hem och spelade en säker defensiv. Däremot lyckades inte Talentum skapa någon offensiv alls att tala om. Det stod 0-0 i paus och 0-0 efter en halvtimme. De heta chanser som uppstod hade Seasons, som när Per Olsson slog ett inlägg som damp ner i ribban och som när laget kom farande i en blixtrande kontring och Marcus Hallbergs kanon strök ribbkrysset. Richard Hagenstam var riktigt bra inledningsvis och Patrik Mattsson visade även han på en god form. Sista tio släppte Talentum på handbromsen och kom i några farliga attacker men till slut slöt matchen som tidigare nämnts 0-0. Den tredje i årets serie. Talentum behåller sin serieledning men med en match mer spelad. Seasons hakar på i toppen och har bara förlorat en match i år och kryssat vid tre tillfällen.
MATCHENS LIRARE: RICHARD HAGENSTAM, FC SEASONS.

Aftonbladet – Clear Channel  1 – 2
Johan Lyckstedt. C. Charlan Söderström, Robin Ek.

När Clear Channels första seger kom så kom den ganska oväntat. Matchen inleddes med ett öppet spel med många målchanser. Som vanligt inledde CC starkt och Peter Lindvall kom fri men Anders Nelin räddade. I anfallet efter lyckades inte Nelin avstyra när matchens bästa spelare, Charlan Söderströms laddade kanonen. Ytterligare 30 sekunder senare träffade Pontus Ogebjer stolpens utsida innan Aftonbladet kunde kvittera. Det var Daniel Larsson som sköt en bra frispark men på mållinjen stod Johan Mattsson och bröstade ut bollen men på returen höll sig Jonas Lyckstedt sig framme och nickade in bollen. Innan matchuret tickat iväg till den tionde minuten kom Bladets andra virkesträff när Larsson försökte sig på en fräckis men Stefan Fiala tippade bollen i stolpen. Sedan avstannade helt plötsligt båda lagens målchansfabrikation och det stod 1-1 i halvtid. Efter en halvtimme stod det fortfarande ett kryss och de lutade mot delad pott. På något vis fick helt plötsligt CC oanade krafter och först fick vi se en språngnick från hetlevrade Ackis Chrysantos men bollen gick utanför. Med sex minuter kvar så kom CC i en kontring och Robin Ek fick se sitt skott gå i mål till 2-1. Givetvis satsade ett frustrerat AB på att snabbt kvittera men matchens sista farliga målchans hade Chrysantos men bollen tog i stolpen. CC höll undan och skrällen var ett faktum. De ¨gamla¨ serieledarna har nu åkt på två snöpliga förluster i rad, kom igen.
MATCHENS LIRARE: PETER LINDVALL, CLEAR CHANNEL.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  2 – 3
K.
Pontus Rönnquist, Norman Cooper. M. Jonas Bolander 2, John Aleman.

Både Mediaedge: cia och Kanal 5 bemödade sig med att spela en bra fotboll, fint passningsspel och det kryddat med ett stort hjärta. Då brukar det bli en underhållande match och det blev det verkligen. Efter en jämn inledning så lyckades K5 göra det första målet när Daniel Cedercrona slog en Barcelonapassning till Pontus Rönnquist som fri med målvakten sköt in 1-0 och visade därefter upp en härlig målgest. Det blev startskottet till en mycket bra period för cia, anmärkningsvärt! Laget rullade boll som aldrig förr och Sam Rihani fick göra tre fina ingripanden innan till sist även han fick kapitulera. Det var Niklas Pettersson som slog en hörna, Thomas Krywult sköt och Jonas Bolander styrde in bollen till 1-1. Redan efter två minuter på den andra halvleken hade cia vänt 0-1 till 2-1 efter det att John Aleman vackert serverat bollen till Bolander som satte dit bollen med sitt andra mål. Efterhand ebbade cia:s spel ut en aning och femman kom in i matchen med stormsteg och efter en halvtimme nickar Cedercrona bollen i kryssribban och ut. Med fem kvar står sedan Morgan Cooper för ett ¨tekniskt¨ inspel och efter lite kalabalik får Norman Cooper en tå på bollen och så var det kvitterat till 2-2. Då trodde nog alla att det skulle bli oavgjort men Kalle Ekstam snappade upp bollen, slog en perfekt stickare till Aleman som fri med målvakten rullade in segermålet 3-2. Jubel förstås i cia medans K5 hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOLANDER, MEDIAEDGE: CIA.

Zakrisson – Starcom  1 – 2
Z.
Mikael Persson, S. Alexander Gauffin, Johan Larsson.

Starcom stod för en liten skräll när man tog en kämpaseger mot gåtan Zakrisson. Redan från start såg man att Starcoms spelare var på gång och efter sex minuter kunde kämpen Alexander Gauffin rulla in 1-0 efter en retur. Två minuter senare var det kvitterat när Mikael Persson från ett friläge iskallt rullade in bollen. Samma Persson kallas ju klackmästare och efter en kvart klacklobbar han bollen i ribban och den chansen var värd ett bättre öde. Zakrisson hade ytterligare några halvchanser men Björn Ivarsson var mycket bra i målet. I början på den andra halvleken var Martin Palm stark som en oxe när han vann två närkamper i rad och sedan serverade han bollen till Johan Larsson som bara hade att stöta in 2-1. Sista tio kämpade Starcom för fulla muggar för att hålla tätt. Zakrisson pressade på och både Amir Saheh och Eddie Karlberg hade två giftiga avslut som båda gick utanför. De som gick på mål tog Ivarsson med bravur och till sist gick slutsignalen, starkt Starcom. Tillbaka till gåtan Zakrisson. Ifjol spelade laget bäst fotboll i hela Premier League men fick inte med sig tillräckligt med poäng för att vinna serien. I år var man ett av favoritlagen (inte för sent än) men man har bara två segrar på sex matcher!
MATCHENS LIRARE: BJÖRN IVARSSON, STARCOM.

Svea – Eurosport  2 – 2
Joel Holmer, Martin Eisele. E. Jacob Frisk, Jarno Nieminen.

Först var det en match mellan Eurosport och Svea och sedan var det en match i matchen mellan Mikael Bergvall som jobbar på Eurosport mot sina kollegor, mycket intressant. I den femte minuten kommer Eurosport i ett flygande anfall där Henning Wijkmark spelar elegant in bollen till Jacob Frisk som stöter in 1-0 i nättaket. Resten av halvleken bjuder Svea på en fotboll som är deras klart bästa under detta år. Pierre Knutsson, Mikael Bergvall, Hans-Olof Johansson och Dan Elfvendal har samtliga fina lägen för en kvittering men bollen ville inte in. Dessutom träffar Tom Lindfors ribban via reservmålvaktens Per Boströms händer. I början på den andra fortsätter Sveas fina offensiv men Eurosport sticker emellan och Jari Kohonen kastar ett långt inkast som Jarno Nieminen vackert skarvnickar in i mål till 2-0, ett Finskt samarbete. Efter det kommer Svea av sig och Frisk är nära att bli tvåmålsskytt men skottet från nära håll går över. Med åtta minuter kvar så kommer Svea i en kontring och Joel Holmer trycker distinkt in reduceringen i burgaveln. Nu får Svea blodad tand igen och trycker på för kung och fosterland. Eurosport försvarar sig föredömligt där Kohonen växer ut till en jätte i försvaret och rensar bort säkert en fyra fem inlägg. Med tio sekunder kvar har Svea ett inkast och bollen hamnar hos duktiga Martin Eisele som skjuter. Kohonen skall just brösta bort även denna situation men bollen tar på en annan försvarare och ändrar lite riktning så Kohonen fäller ut armen en aning och bollen tar högt upp på armen. Domaren känner direkt i ryggraden att det var straff och blåser just en sådan. Eisele tågar själv fram och sätter in stramaren otagbart lågt i den högra gaveln. Ett bittert slut för Eurosport medan det var uppåt i Svea. Det är aldrig kul när domaren är inblandad i ett avgörande slutresultat.
MATCHENS LIRARE: JARI KOHONEN, EUROSPORT.

MSN – Lokaltidningen Mitt i  2 – 0 (WO)

Sifo Media – IDG  2 – 2
Andreas Bryvall 2. I. Oskar Hamberg, Mathias Berggren.

IDG hade tagit ¨varningen¨ på bästa sätt. Idag mönstrade man hela 13 man (internt rekord) och bara av entusiasm gjorde laget 1-0 på direkten när Oskar Hamberg utnyttjade ett försvarsslarv. Efter den inledningen var man dessutom nära att göra ytterligare ett mål. I den sjunde minuten drev måltjuven Andreas Bryvall bollen i ca 30 meter innan han avslutade med att dundra in 1-1. I och med den kvitteringen så spelade Sifo Media riktigt bra och man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och nu fick målvakten Anders Vesterlund göra skäl för lönen. Den bästa chansen hade Stefan Svanfeldt när han på en elegant volley lobb var nära att ge sitt lag ledningen men bollen gick i ribban. Inledningen på den andra halvleken var ganska jämn men efterhand så visade SM sin Reklamserierutin och man kom i en fyra fem riktigt farliga kontringar men antingen var Vesterlund i vägen eller så sköt man både över och utanför och det var en gåta att inget skott resulterade. När endast 50 sekunder återstod av hela matchen så spelade Svanfeldt fram Bryvall som med ett perfekt skott sköt in bollen precis under ribban och vi alla trodde nog att det var segermålet. IDG centrade och chansade allt mot slutet. Man slog in bollen framför målet och Dennis Lodin skarvade till Mathias Bergren som för övrigt just rest sig på nio. Helt plötsligt stod han ren framför målet och hade bara att raka in kvitteringen till 2-2, vilken dramatik. Noterbart var att spelarna i SM hade en ledig tag från jobbet men dök ändå upp 7.25 denna fredagsmorgon, starkt. Vi noterade även snabbe och duktige Robert Pihls fantastiska ¨Bissa¨ (jag lär mig aldrig hur det stavas). Detta var en underhållande match i publikens smak.
MATCHENS LIRARE: ROBERT PIHL, IDG.

IEC in Sports – FC ViaSat Sport  2 – 0 (WO)