Premier League 8:e omgången 2009

Svea – Mediaedge: cia  8 – 2
Mattias Björklund 3, Thomas Svensson 2, Martin Eisele, Jesper Strömberg, Mikael Bergvall. M. John Aleman 2

Nästjumbon Svea svarade för en första klassens överraskning när man efter stundtals lysande fotboll i sommarvärmen besegrade slutspelslaget Mediaedge: cia. Man bara inte besegrade dem utan snarare krossade sitt motstånd. Redan efter fem minuter hade man vaskat fram tre bra målsituationer. Cia hade sedan en bra period då först Thomas Krywult sköt en kanon i stolpen och i anfallet efter sköt Kalle Ekstam ett skott strax över från ett bra läge. I mitten på halhalvleken gjorde sedan Svea två snabba mål när Martin Eisele slog in en frispark till 1-0 och lite senare svarade Jesper Strömberg för ett fantastiskt förspel till Mattias Björklund som satte dit 2-0. John Aleman kämpade visserligen in 1-2 men precis innan halvtid kunde pigge Strömberg spela en dubbelvägg med Joel Holmer innan 3-1 bollen gick in. Cia försökte gå ikapp i inledningen på den andra halvleken men detta var Sveas morgon och efter en halvtimme hade laget ökat på till 5-1. Sista tio bjöds det på lite Hawaii-fotboll i värmeböljan och slutresultatet skrevs hela 8-2. Björklund blev hattrickman och Mikael Bergvall satte dit en strut men dagens överraskning var att 63-årige Thomas Svensson bokfördes för två fina mål. Man såg redan på uppvärmningen att något var på gång. Aleman blev tvåmålskytt för Cia.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.

Kanal 5 – FC Seasons  2 – 0 (WO)

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  9 – 1
Magnus Rajan 4, Thomas Hanusek 3, Johan Åsén, Emil Andersson. L. Oskar Bergqvist.

Det såg ut som om Aftonbladets spelare legat på träningsläger hela sommaren för laget spelade upp en fotboll som kan räcka mycket långt i höst. Thomas Hanusek gjorde tidigt 1-0 efter ett riktigt mönsteranfall där till sist planens bästa spelare, Emil Andersson, stod för en genomskärare av högsta klass. Jumolaget Lokaltidningen Mitt i hade två bra lägen inledningsvis som inte resulterade så istället för en kvitteringsboll kunde Johan Åsén göra 2-0 med ett vackert skott. Efter en kvart kom även 3-0 genom Andersson och så fick den kämpande debutanten Magnus Rajan göra 4-0. LMI fick in ett rättmätigt reduceringsmål i slutet på den första halvleken genom duktige Oskar Bergqvist. LMI höll ut inledningsvis av den andra halvleken men när Rajan gjorde 5-1 så slocknade LMI betänkligt medan AB bara öste på. Under matchens sista tio minuter ökade Bladet på från 5-1 till hela 9-1. Rajan bokfördes för hela fyra mål medan Hanusek firade med tre strutar. AB såg som sagt riktigt vassa ut idag.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS RAJAN, AFTONBLADET.

FC Talentum – Eurosport  1 – 2
Jimmy Karlsson. E. Henning Wijkmark, Rasmus Winther.

Serieledarna Eurosport inte bara befäste sin första plats utan man ökade på avståndet eftersom lagen runt omkring tappade poäng i parti och minut. Vårens överraskningslag inledningsvis, FC Talentum, spelade bra i början men det var Eurosport som gjorde både 1-0 och 2-0 i mitten på halvleken efter ett mycket påpassligt mål av kämpen Henning Wijkmark samt ett vaket 2-0 mål från den numera ständiga målskytten Rasmus Winther. Två måls övervikt var väl lite missvisande med tanke på spelet ute på plan men Ralf Bjurbo var strålande i målet matchen igenom. I början på den andra halvleken så gjorde Bjurbo ytterligare räddningar men han kunde inte hindra tekniska Jimmy Karlsson från att reducera. Talentum gjorde allt för att kvittera men Eurosport kämpade och slet och den duktiga debutanten Johan Eriksson krigade så att han spydde. Kvitteringen hängde i luften men Eurosport höll undan och vann.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Zakrisson – FC Viasat Sport  0 – 2 (WO)

IDG – Starcom  0 – 3
Björn Ivarsson 2, Markus Ahlsén.

Unika Starcom överraskar alla i årets serie. Visserligen gör man få mål men man har samtidigt släppt in minst mål i hela Reklamserien. Idag tog man en stabil seger över IDG och därmed avancerar man upp till en mycket stark fjärde plats i tabellen. Efter en ganska jämn inledning så tog Starcom så sakteliga över matchbilden men Nicolas Larsson höll tätt med sin annorlunda men effektiva målvaktsstil. Det skulle bli ett mål innan halvtidsvila och det var när Martin Palm serverade Björn Ivarsson bollen varpå den sistnämnda dundrade in 1-0 med sträckt vrist. I början på andra halvlek så kämpade formstarka Ivarsson även in 2-0. När så Johan Pettersson spelade fram Markus Ahlsén till 3-0 efter en halvtimme så var det spiken i kistan och Starcom höll nollan igen. Någon får ta reda på hur många gånger till nästa match. IDG hade många debutanter i sin laguppställning där vissa visade fin framåtanda där Marwin Karlsbåll Knutsen såg riktigt bra ut.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN IVARSSON, STARCOM.

Sifo Media – MSN   2 – 0 (WO)

Clear Channel – IEC in Sports  0 -10
I.
Phillip Männer 4, Torsten Billing 3, Pelle Lundquist, Hans Svelander, David Nilsson.

Det var dags för nykomlingsmöte mellan IEC in Sports och Clear Channel men så mycket till match blev det inte. IEC var för överlägsna och kunde vinna på TÖ (teknisk överlägsenhet) redan efter 5.53 in på den andra halvleken. Planens bästa spelare, Phillip Männer, gjorde fyra mål och spelade fram till ytterligare mål men att Torsten Billing satte tre var riktigt kul. Pelle Lundquist, Hans Svelander och David Nilsson blev enmålsskyttar. Flera av målen var riktiga delikatesser och nu ligger IEC på slutspelsplats och fick den högsta utdelningen man kan få i en Reklamseriematch anno 2009. CC kämpade på och hade ett friläge inledningsvis men Peter Lindvall brände detta.
MATCHENS LIRARE: TORSTEN BILLING, IEC IN SPORTS.