Premier League 9:e omgången 2009

Svea – IEC in Sports 1 – 1
Jens Nyström. I. Torsten Billing.

IEC in Sports drog upp ett ruskigt tempo och till allas förvåning så bjöd Svea upp till dans. IEC var riktigt bra offensivt inledningsvis och det var endast målen som fattades. Formstarka Torsten Billing var nära efter en trippelhörna och minuterna senare hade han en dubbelchans. Duktige målvakten Jesper Strömberg höll dock tätt och det gjorde han även när Phillip Männer kom fri. Svea var inte ofarliga utan Joel Holmer sköt i insidan på stolpen efter dussinet minuter och i slutminuten på den första halvleken räddade Strömberg Billings närskott med en fotparad. I inledningen på den andra halvleken fick vi se ett klassiskt mål när Martin Eisele slog en crossboll till Mikael Bergvall, som tog ner bollen på bröstet och drog sedan två man innan han med en genialisk passning ställde Jens Nyström med ett öppet mål och 1-0 var ett faktum. Verkligen vackert av 51-årige Bergvall. Givetvis mattades tempot ju längre matchen led och frågan var om Svea skulle hålla undan. Ett tag såg det ut som det men med sex minuter kvar så fick Billing på en praktträff och bollen satt i den diagonala stolpen och in till 1-1. Båda lagen hade halvchanser för ett segermål men det hela slutade oavgjort.
MATCHENS LIRARE: JESPER STRÖMBERG, SVEA.

FC Talentum – IDG  2 – 0
Linus Erkhammar, Christoffer Sahlin.

FC Talentums starka inledning på matchen räckte för att bärga båda poängen mot ¨nya friska IDG¨. Det såg ut som om Linus Erkhammar hade tränat teknikträning hela sommaren. Först försökte han sig på en cykelspark, som tyvärr inte resulterade. Det gjorde han även i den andra halvleken. I den tredje minuten kom en ny boll mot Erkhammar som tog emot den elegant, vände bort en försvarare och till sist sköt han behärskat in 1-0 invid burgaveln. Minuterna senare så sköt Christoffer Sahlin ett bra skott från 20 meter som gick igenom samtliga spelare inne i straffområdet och in i mål till 2-0. Efter det bevakade Talentum sin ledning mot ett väl kämpande IDG som försökte och försökte men man hade det svårt den sista tredjedelen och det som kom igenom räddade Robert Jansson förtjänstfullt. I den andra halvleken mattades spelet en aning men när Roberto Merafante sköt ett närskott som räddades på mållinjen så förstod man att det inte skulle bli några poäng för IDG denna morgon. Talentum har efter två raka förluster fått upp spåret på en slutspelsplats igen.
MATCHENS LIRARE: LINUS ERKHAMMAR, FC TALENTUM.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt i  7 – 1
Lennart Claesson 2, Per Boström 2, Rasmus Christenson, Henning Wijkmark, Tony Almén. L. Jill Eriksson.

Serieledarna Eurosport går inte att stoppa för tillfället. Det var en fartfylld inledning på matchen och jumbolaget Lokaltidningen Mitt i hängde verkligen med i svängarna. Hade det inte varit för de bägge duktiga målvakterna Ralf Bjurbo och Mikael Malm hade det säkerligen slunkit in ett mål för båda laget. Ett tag trodde vi att den första halvleken skulle sluta mållös men det ville inte planens bästa spelare, Rasmus Christensen, som drog en spelare vid mittcirkeln och avancerade framåt samt avslutade med att skjuta in 1-0 med ett praktskott. I anfallet efter serverade han Lennart Claesson till 2-0. Matchen stod sedan och vägde till en halvtimme var spelad och väl där avgjordes tillställningen. Patric Jacobsson fick ett bra läge men skottet gick över varpå spelet vände och Eurosport kom i ett flygande anfall där Henning Wijkmark passade fram bollen till Claesson som i sin tur spelade fram Per Boström som bara hade att rulla in bollen i ett öppet mål. Istället för 2-1 stod det 3-0 på anslagstavlan och då kroknade LMI direkt, det var som att dra ur proppen på badkaret. På några minuter blev det 5-0 och under matchens sista minuter kom både 6-0 och 7-0. Med tanke på spelet så var givetvis 7-0 alldeles för stora siffror men Jill Eriksson spräckte i alla fall nollan i matchens sista spark. Detta var Jills tredje mål för säsongen, starkt. Claesson och Boström (hoppsan) blev tvåmålsskyttar. Wijkmark och Tony Almén hamnade även det i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.

Zakrisson – Kanal 5  4 – 1
Z.
Alexander Kloow 2, Jonas J:son Berg, Amir Saheb. K. Sam Rihani.

Äntligen fick gåtan Zakrisson till det igen. Laget broderade riktigt duktigt idag och i den sjunde minuten skarvade Alexander Kloow vackert in 1-0. Efter dussinet minuter kom även 2-0 genom Jonas J:son Berg efter att han hade skjutit ett bra skott i burgaveln efter ett fantastiskt utkast från Mathias Zakrisson. I början på den andra fick vi se en snygg hörnvariant från Kanal 5 där både Sami Vikback och Daniel Cedercrona var inblandade varpå Sam Rihani var den som gjorde målet. Femman fick nu blodad tand men denna morgon tillhörde Zakrisson som malde vidare. Efter en halvtimme hängde ett mål i luften. Först nickade Mikael Persson över, sedan träffade Marc Gasiun både ribba och stolpe i samma anfall varpå Christopher Kloow pricksköt ribban. Dessutom storspelade Pontus Rönnquist i målet matchen igenom. Till sist kom matchavgörande 3-1 när tekniska och flinke Amir Raheb satte dit bollen. I slutet krutade A Kloow in slutresultatet 4-1 efter en riktig praktträff.
MATCHENS LIRARE: PONTUS RÖNNQUIST, KANAL 5.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  2 – 0
Daniel Larsson, Erik Sylvén.

Förutsättningarna var glasklara inför toppmatchen mellan Aftonbladet och Mediaedge:cia. Det segrande laget skulle gå upp på slutspelsplats och utmana serieledarna medan förlorarna skulle tappa lite mark. Matchen var helt jämn, fartfylld och bra. Cia fick fyra bra lägen redan efter sex sju minuter. Först ut var mycket duktige Thomas Krywult som var igenom men målvakten Anders Deutgen styrde bollen i stolpen och ut. I anfallet efter fick samma man ett liknade läge men fick inte till skottet. Sedan var Jonas Bolander igenom men blev upphakad varpå skottet gick strax utanför. Cia fick en frispark som inte resulterade. Efter det hade Bladet två tre fina lägen men 0-0 stod sig den första halvleken ut. AB fick en drömstart på den andra halvleken när laget kom i en flygande kontring där till sist Daniel Larsson rundade målvakten samt rullade in 1-0. Resten av matchen var dramatiskt och spännande. Med sju kvar var vi beredda att skriva in 2-0 till Aftonbladet två gånger om när först Erik Sylvén sköt men Kristian Kurki gjorde en fin parad och returen räddade Peder Andreasson på mållinjen efter Larssons närskott. Mot slutet chansade cia för att få in en kvittering och flyttade upp mycket folk men istället kontrade AB in 2-0 med fyra minuter kvar genom Sylvén. Nu väntar en äkta seriefinal för Bladet mot Eurosport nästa vecka där segraren går upp i serieledning, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LARSSON, AFTONBLADET.

FC Viasat Sport – Starcom  2 – 0
Gustav Lundström, Johan Ringberger.

FC Viasat Sport fick en drömstart när Gustav Lundström fick se sin hörna gå i mål redan i den andra matchminuten. Resten av matchen var VS det bättre laget spelmässigt men Starcom visade som vanligt prov på fin lagmoral, ett bra försvarsspel och så länge inte tvåan kom så var Starcoms kontringar inte att leka med. Andreas Bardh som gör sin bästa säsong i Reklamserien var bra även idag. Mot slutet av matchen kroknade VS en aning och bland annat Johan Pettersson fick två lägen där både nicken och skottet gick utanför målramen. Istället för 1-1 kunde Johan Ringberger avgöra med tre minuter kvar när hans rappa skott gick i mål till 2-0. VS ser bra ut och Starcom är stabila i år. Av många bra spelare i VS så fastnade vi ändå för Alexander Nordahl som med sina fina teknik och spelförståelse briljerade, vilka bröstnedtagningar.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER NORDAHL, FC VIASAT SPORT.

MSN – FC Seasons  1 – 2
Ken Linde. F. Kalle Schröder, Jakob Marky.

FC Seasons vände ett hotande 0-1 underläge till en mycket viktig 2-1 viktoria under matchens sista tolv minuter vilket gör att drömmen om en slutspelsplats lever i allra högsta grad. Seasons försökte spräcka MSN nolla i den första halvleken men Björn Bigander i målet samt hela MSN visade samma tåga som under flertalet matcher i våras och bjöd verkligen upp till kamp. Inte nog med det för efter 30 sekunder in på den andra halvleken så satsade planens bästa spelare, Ken Linde, på ett halvvolleyskott från halva plan och han fick på en äkta Ralf Edström båge (VM 1974) på bollen som satt bergsäkert i nättaket. Ett laddat MSN fick nu extra blod i kroppen och man kämpade på och ett tag såg det ut som om Seasons inte skulle få till det men med tolv minuter kvar spelade Benny Johansson fram Kalle Schröder med en helt perfekt passning och Schröder hade bara att stöta in kvitteringen till 1-1. Nu blev det fart på Seasons och ju längre matchen led ju tröttare blev MSN. Ett ledningsmål hängde i luften och när Jakob Marky fick till ett bra skott från straffpunkten var samtliga på planen beredda att anteckna ett mål men Bigander svarade för årets reflexräddning. Seasons skulle få en chans till när endast minuten återstod av matchen och denna gång gjorde Marky inget misstag och segermålet 2-1 var ett faktum. Johansson stod för passningen igen. Starkt Seasons men det var bittert för ett kämpande MSN.
MATCHENS LIRARE: KEN LINDE, MSN.

Sifo Media – Clear Channel  2-0 (WO)