Premier League 10:e omgången 2009

FC Seasons – FC Viasat Sport  4 – 1
FC S.
Kalle Schröder 3, Benny Johansson. FC V. Marius Johansen.

FC Seasons hade avspark, höll bollen inom laget med 11 passningar i rad innan Benny Johansson sköt 1-0 efter 25 sekunder, snacka om drömstart. Sedan fortsatte Seasons spela bra med den starten i ryggen och backklippan Jacob Andersson borde vara alla tränarens drömspelare. Lojal, stabil och släpper inte en jävel över bron. FC Viasat Sport stod upp riktigt bra anförda av den duktiga playmakern Marius Johansen och i den tionde minuten kommer laget i en farlig kontring där Aron Wahlgren spelar fram pigge Johan Ragnarsson som rundar målvakten men bollen går i stolpen. Seasons brukar ha svårt att förvalta spelövertag i målproduktion men idag hade man det rätta flytet och under den första halvlekens tre sista minuter går man från 1-0 till 3-0 efter två mål från Kalle Schröder, med vänstern dessutom. En efter retur och ett via stolpen, rättvist med en ledning men siffrorna var för stora. När dessutom Schröder gör 4-0 i inledningen på den andra så var saken klar och ett hattrick från Schröder hör inte till vanligheterna. Efter en halvtimme kroknar Seasons betänkligt och VS spelar riktigt bra resten av matchen och är värda både ett och två mål men Peter Krokstrand storspelar. Till sist reducerar i alla fall Johansen till 4-1. Seasons tog sista chansen att haka på i toppen.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, FC SEASONS.

Clear Channel – Mediaedge: cia  3 – 4
C.
Viktor Hanzon, Marcus Lundgren, Stefan Fiala. M. Thomas Krywult 2, Max Karlsson, Peder Andreasson.

Mediaedge:cia drog upp ett ruskigt tempo och det fantastiska var att Clear Channel hakade på riktigt bra. Mycket duktiga Thomas Krywult avlossade två riktiga kanoner innan matchuret visat sex minuter men vid bägge tillfällena gjorde Stefan Fiala kvalificerade räddningar som inte många i Reklamserien hade mäktat med. När Max Karlsson laddade sin kanon i den tionde minuten blev det dock 1-0. Sedan hade cia två bra lägen, ett i slutet på första och ett i början på andra, genom Krywult och Samuel Andersson men Fiala räddade bägge frilägena. CC var verkligen inte ofarliga och Alexander Valentini träffade stolpen. Till sist kom också kvitteringen när Valentini spelade fram kämpen Viktor Hanzon som stötte in bollen i nättaket. Ett tag såg det ut som om CC skulle ta över men helt plötsligt blixtrade det till i målprotokollet efter en halvtimme och vi fick se hela fyra mål på mindre än tre minuter varpå det stod 4-2 till cia på anslagstavlan efter två från Krywult och ett från Peder Andreasson. CC mål bokfördes på Marcus Lundgren som fick se sitt inlägg gå via en försvarare och in i mål via en båge över målvakten. CC jagade sedan fler mål och man fick in ett till när målvakten och planens gigant Fiala sköt en frispark i mål från 25 meter. Slutsignalen ljöd sekunderna senare och en sevärd och målrik match slutade 4-3 till cia som hakar på toppgängen. Spelar CC en liknande fotboll framöver kommer de att avancera rakt uppåt i tabellen med raketfart. Vilket väder alla närvarande på Skytteholms IP bjöds på!
MATCHENS LIRARE: STEFAN FIALA, CLEAR CHANNEL.

Lokaltidningen Mitt I – Svea  3 – 2
Patric Jacobsson 2, Viktor Meidal. S. Mikael Bergvall 2.

Lokaltidningen Mitt i skapade två bra målchanser redan under matchens första 30 sekunder och vid bägge tillfällena var det den första halvlekens stora spelare Fredrik Rönnmark som var i farten men det ena skottet tog utmärkte Magnus Källman och det andra gick utanför. Minuten senare pricksköt Patric Jacobsson stolpen. Sedan var det Svea som skapade två tre lägen. Efter det så var Rönnmark i farten igen och träffade stolpen samt lobbade från halva plan i ribban. Spelet vände och Joel Holmer kom fri men Magnus Meijer gjorde en grym räddning. Så här fortsatte matchen igenom och att det stod 0-0 i paus var en gåta och att det fortfarande stod 0-0 efter en halvtimme var ofattbart. Sedan fick vi se ett mål när Patric Jacobsson satte dit 1-0 men 30 sekunder senare formligen stänkte numera 51-åriga Mikael Bergvall in kvitteringen i nättaket. Minuterna senare gör duktiga Viktor Meidal 2-1 men på nytt kvitterar Bergvall med sitt sjunde mål för säsongen och det var hans 200:e mål någonsin i Reklamserien. Hans-Olof Johansson hade tre bra lägen men Meijer var alert i målet. Två mycket trötta lag såg ut att få dela på poängen men för en gångs skull hade jumbolaget lite flyt i år och med 30 sekunder kvar till slutsignalen slog Jacobsson in segermålet 3-2 i en mycket svängig och öppen match. LMI vann därmed sin första match för i år.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS MEIJER, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – Eurosport  2 – 2
Martin Lindblad 2. E. Janne Möller, Jarno Nieminen.

Så var det dags för en sådan där äkta härlig seriefinal mellan ettan Eurosport och tvåan Aftonbladet där segraren blir serieledare. Båda lagen kände lite på varandra inledningsvis likt två boxare i 90 kilosklassen. Efter dussinet minuter spelar den första halvleks absolut bästa spelare, Daniel Larsson, fram Martin Lindblad som bara hade att förlänga in bollen i mål till 1-0. Eurosport lät sig inte nedslås för det utan minuterna senare får man en indirekt frispark med sig efter en bakåtpassning som målvakten tog upp. Skottet stoppades men bollen gick ut och utanför straffområdet slog Janne Möller på ett skott som satt till 1-1. Tre minuter senare var det dags igen när Jarno Nieminen gjorde mål och Eurosport hade vänt 0-1 till 2-1. Innan halvtidsvilan ljöd slog Larsson en diagonal passning mot den bortre stolpen och där stod Lindblad och stötte in kvitteringen 2-2, vilken livlig toppmatch. Redan 30 sekunder in på den andra halvleken var Lennart Claesson igenom och drog målvakten och sköt mot det öppna målet men på mållinjen dök Mikael Fristedt upp som en räddande ängel och slog bort bollen. Efter det var Eurosport det bättre laget och förde matchen mot ett allt tröttare Aftonbladet. Man skapade inte så många farliga lägen och efterhand kroknade även de blåa. Nu stod båda lagen som två boxare igen fast tröttare. Inget lag vågade öppna sig men Bladet skulle få matchens sista målchans när Larsson klackpassade bollen till Erik Sylvén som fick fritt läge från straffpunkten. Ralf Bjurbo kom ut snabbt och gjorde sig stor samt räddade närskottet. Matchen slutade 2-2 och Eurosport är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LARSSON, AFTONBLADET.

IDG – Zakrisson  0 – 6
Z.
Jonas J:son Berg 3, Christopher Granath 2, Eddie Karlgren.

Zakrisson spelade en mycket gedigen fotboll och behärskade matchbilden ganska klart. Matchens två första målchanser hade IDG när inledningsvis pigge Roberto Marafante sköt. Det ena skottet skulle suttit i krysset om inte alerte Mathias Zakrisson räddat. Sedan trampade Zakrisson igång maskineriet och Christopher Granath gjorde 1-0 och Jonas J:son Berg satte dit 2-0 med 15 sekunder kvar till paus. Under den andra halvlekens första tio minuter stod matchen och vägde en aning och det var lika nära ett 3-0 mål som när J:son Berg sköt i insidan på stolpen som när Magnus Aschan sköt ett bra avslut. De båda målvakterna Zakrisson och Nicolas Larsson gjorde flera fina räddningar. Med nio minuter kvar kom 3-0 och efter det så kroknade IDG betänkligt och Zakrisson kunde efter mycket bra spel gå ifrån till 6-0. J:son Berg svarade för ett hattrick, Granath satte dit två och så fick Eddie Karlgren även göra ett mål till slut.
MATCHENS LIRARE: JONAS J:SON BERG, ZAKRISSON.

Starcom – FC Talentum  0 -10
Christoffer Sahlin 2, Martin Hallberg 2, Pelle Pettersson 2, Linus Erkhammar 2, Robert Jansson, Emil Sahlin.

Fredag, solen sken från en klarblå himmel och 18 grader varmt. Då passade FC Talentum på att göra sin i alla kategorier bästa match någonsin i deras Reklamseriehistoria. Robert Jansson gjorde påpassligt 1-0 efter försvarsslarv, Christoffer Sahlin körde ett solo till 2-0 och Martin Hallberg, alltid så stabila Hallberg, tog bollen från egen planhalva och drev fram igenom planen samt sköt 3-0 i den bortre burgaveln. Men det var i den andra halvleken som showen började. Talentum spelade en totalfotboll där tunnlar, klacksparkar och drömmål avlöste varandra. Man trodde att man var på Copacabana. På nio minuter gick laget från 3-0 till 9-0 och till sist kom även 10-0 efter 17.23 varpå matchen bröts med en TÖ (teknisk överlägsenhet). Det var en kvartett tvåmålskyttar i form av Sahlin, Hallberg, Pelle Pettersson och Linus Erkhammar. Dessutom gjorde Emil Sahlin en strut. Skulle Talentum upprepa detta spel under hösten så går inget lag säkert. Starcom då, ja de kan glömma denna match per omgående och man hade fullt lag. Innan hade man bara släppt in åtta mål på hela säsongen, vad hände! Joakim Reuszner hade i alla fall tre målchanser, kom igen gubbar.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HALLBERG, FC TALENTUM.

Kanal 5 – Sifo Media  2 – 5
K.
Norman Cooper, Sami Vikback. S. Andreas Bryvall 3, Martin Ingvarsson 2.

För två veckor sedan möttes Sifo Media och Kanal 5 och den gången vände SM ett 0-2 underläge till vinst med 3-2. I dagens match var SM riktigt bra under den första halvleken. Redan efter fem minuter hade laget skaffat sig hela fyra avslut och i den tionde minuten var Stefan Svanfeldt igenom men Sam Rihani räddade förtjänstfullt. Det skulle till sist komma ett rättvist 1-0 mål när Andreas Bryvall spelade vägg med Svanfeldt och behärskat gjorde han 1-0. Av bara farten kom även 2-0 genom alltid duktiga Martin Ingvarsson. Femman hade ingenting att tala om men i början på den andra halvleken kom man ut som ett helt nytt lag och redan i den andra minuten kom reduceringen genom Norman Cooper. Ytterligare tre minuter senare sköt Sami Vikback från egen planhalva och skottet blev till en perfekt lobb och så var det hastigt och lustigt (för K5) 2-2. Nu fick Femman vind i seglet och tryckte på för ännu ett mål men då kom istället SM i en kontring och Bryvall drog en gubbe samt fri med målvakten rullade han in 3-2. SM fick nu ny kraft och Ingvarssons inspel gick via en försvarare och in till 4-2 och matchen kändes avgjord. Hattrickmannen Bryvall slog sedan in sitt elfte mål för säsongen när han fastställde slutresultatet 5-2.
MATCHENS LIRARE: SAMI VIKBACK, KANAL 5.

IEC in Sports – MSN  8 – 1
I.
Phillip Männer 3,Tomas Eriksson 2, Markus Norling, Hans Svelander, Torsten Billing. M. Johan Lidén.

IEC in Sports gick upp på slutspel efter att ha krossat ett för dagen mycket tamt MSN. Redan från första sekunden visade IEC var skåpet skulle stå och både Tomas Eriksson och Hans Svelander var nära nätkänning men Björn Bigander storspelade i målet. Efter tio minuter kunde inte ens Bigander hålla stånd längre utan IEC kunde göra tre raska baljor genom Phillip Männer, Tomas Eriksson och Markus Norling varpå halvtidsresultatet skrevs 3-0. Eriksson satt och muttrade på bänken att han inte gjorde några mål men när väl det första kom så kom även det andra i den andra halvleken. IEC spelade ut hela sitt register och vann med hela 8-1. Männer blev tremålsskytt och Svelander och Tortsten Billing hamnade även de i målprotokollet. Kalle Samuelsson gjorde en klart godkänd debut och Jonas Persson hade en i ribban. Johan Lidén tröstmålade på straff och Anders Lundh bokfördes för en grym bröstnedtagning samt en tunnel.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, IEC IN SPORTS.