Premier League 11:e omgången 2009

IEC in Sports – Mediaedge: cia  5 – 1
I.
Christoffer Cederblad, Torsten Billing, Daniel Franck, Craig Nielsen, Phillip Männer. M. Thomas Krywult.

IEC in Sports går upp till serieledning med en match mer spelad efter det att laget spelat en andra halvlek som måste varit deras bästa hittills. Det var Mediaedge: cia och Thomas Krywult som drog upp ett ruggigt tempo där Krywult fick också matchens första målchans. Det blev inget mål den gången men i den sjunde rullade han in 1-0 efter en ¨vägg¨ med Peder Andreasson. Men bara 30 sekunder senare så låg kvitteringsbollen i nätet efter det att Christoffer Cederblad hållit sig framme. Några minuter senare borde Kalle Ekstam fått straff men domaren friade konstigt nog och i anfallet efter var Ekstam framme igen men skottet gick utanför. Mot slutet på halvleken och i resten av matchen blev bara IEC bättre och bättre. Formstarka Torsten Billing dundrade ett skott i insidan på stolpen, bakom målvakten och ut. Det blev inte något ledningsmål där men i anfallet efter kunde Billing ge sitt lag ledningen med 2-1. I början på den andra halvleken borde nu Phillip Männer fått straff men domaren var tvungen att blunda igen. Det gjorde inte så mycket för IEC bara fortsatte att mala på medan cia föll ihop som ett korthus. Först nickade Pelle Lundquist i stolpens insida från nära håll och ut innan Daniel Franck gjorde 3-1 efter en halvtimme. Mot slutet kom även 4-1 genom Craig Nielsen och slutligen 5-1 genom Männer. IEC är inne i ett mycket bra stim för tillfället och man undrar vad detta skall sluta senare i höst.
MATCHENS LIRARE: PHILLIP MÄNNER, IEC IN SPORTS.

Sifo Media – Lokaltidningen Mitt I  4 – 2
Stefan Svanfeldt, Joacim Runholm, Martin Ingvarsson, Andreas Bryvall. L. Patric Jacobsson 2.

Sifo Media är i toppform och man åker som en raket uppåt i tabellen. Stefan Svanfeldt hade inledningsvis två bra nickar innan han med en vänster volley gjorde 1-0. Efter en kvart gjorde löpstarka Joacim Runholm 2-0 med ett bra skott. SM fortsatte att spela bra i inledningen på den andra halvleken och laget jagade ett 3-0 mål men det kom inte. Istället vaknade helt plötsligt Lokaltidningen Mitt i till på allvar och efter en halvtimme kunde Patric Jacobsson reducera. Nu blev det fart på LMI och man jagade en kvittering och Jacobsson fick två bra lägen, ett på ett bra skott som dock Bob Pernodd gjorde en fin fotparad på. Sedan nickade han hårt trängd strax över. Kvitteringen hängde i luften men på en kontring kunde Martin Ingvarsson göra 3-1 med sex minuter kvar. Minuten senare avgjordes matchen när Andreas Bryvall gjorde 4-1. Jacobsson gjorde sedan matchens sista mål efter ett vackert volleyskott.
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, SIFO MEDIA.

Aftonbladet – FC Seasons  1 – 3
Martin Lindblad. F. Björn Ljungberg, Richard Hagenstam, Nils Rasmusson.

FC Seasons avancerar i tabellen och ligger efter dagens match endast två poäng från serieledning. Aftonbladet spelade taktiskt och bra och fick också matchens första målchans men Martin Lindblads nick gick strax över krysset i ett öppet mål. Seasons hade svårt att skapa det där riktigt heta målchanserna men med minuten kvar till halvtidsvilan kunde Björn Ljungberg behärskat rulla in 1-0. I den andra halvleken stod matchen och vägde där båda lagen hade lägen för mål och efter en halvtimme kom 2-0 genom Richard Hagenstam. Då trodde vi att AB skulle vika ner sig men det var helt fel för Martin Lindblad ryckte sig loss på vänsterkanten samt sköt mycket vackert upp bollen i det bortre krysset och så var det reducerat inför slutminuterna. Med tre kvar drev den nyblivna trebarnspappan Pontus Ogebjer upp bollen, spelade vägg med Daniel Larsson och sköt ett bra skott som gick utanför. I ett sista desperat försök att kvittera flyttade Bladet fram allt folk vilket fick till sin följd att Seasons kontrade in slutresultatet 3-1 genom Nils Rasmusson.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MATTSSON, FC SEASONS.

Eurosport – FC Viasat Sport  0 - 0

Det blev en riktigt spännande match när det två TV-sportkanalerna Eurosport och FC Viasat Sport drabbade samman i ett härligt derby. Båda lagen spelade avvaktande till en början och den första halvleken hade endast två bra målchanser. Det var Lennart Claesson som nickade utanför och Marius Johansen som sköt över. I början på den andra halvleken var Eurosport det bättre laget och redan under den första minuten sköt Jari Kohonen ett närskott som gick till hörna och på den nickade Janne Möller över. Några minuter senare var det Johan Fröbloms, välkommen tillbaka, tur att nicka utanför och efter en halvtimme fick Kohonen en dubbelchans där det andra skottet styrdes via en försvarare i stolpen och ut. Ett mål hängde verkligen i luften för Eurosport men VS spelare kämpade och slet med bravur med den sista utposten, Kalle Mellberg som en riktig klippa. Det var fortfarande mållöst när de sista självande minuterna infann sig. Trots att Eurosport styrde spelet fick Johansen en bra möjlighet men skottet gick utanför. I matchens absolut sista sekund fick Eurosport en frispark där straffområdets linje i vågrätt och lodrätt möts. Rasmus Christenson passade till Henning Wijkmark men hans närskott räddades av hjälten Mellberg och matchen slöt 0-0. Eurosport återtar därmed sin serieledning som blivit av med under 24 timmar. VS fortsätter att överraska.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, FC VIASAT SPORT.

Kanal 5 – IDG  7 – 0
K.
Daniel Cedercrona 3, Urban Sandell, Sami Vikback, Robin Skoglund, Norman Cooper.

Kanal 5 visade vad skåpet skulle stå från den första till sista minuten. I den fjärde spelminuten fick Urban Sandell fritt läge och han rullade behärskat in bollen till 1-0. I den tionde minuten var det dags för 2-0 när Sami Vikback slog en hörna via en försvarare och in i mål. När väl Vikback gör mål så är det alltid snygga. Efter en kvart kom sedan ett vackert mål där till sist Daniel Cedercrona förpassade bollen i nät. IDG krigar på trots att organisationen haltar en aning men Christoffer Björkvall springer, kämpar och spelar för två. I början på den andra halvleken gör planens speedkula, junioren Robin Skoglund, ett vackert mål när skottet sitter klockrent i den bortre burgaveln till 4-0. Cedercrona ökar sedan på till både 5-0 och 6-0 och Femman såg verkligen laddade ut, laget dök upp med hela 13 spelare, kul.
MATCHENS LIRARE: ROBIN SKOGLUND, KANAL 5.

FC Talentum – MSN  5 – 1
Pelle Pettersson 2, Christoffer Sahlin 2, Martin Hallberg. M. Anders Lundh.

FC Talentum spelade lugnt och behärskat i det strilande regnet (för en gångs skull) och tog en stabil seger över ett för närvarande lite ihåligt MSN. Redan i den tredje minuten slår formstarka Anders Wohlfeil en hård och precis passning till Pelle Pettersson som står framför mål och elegant klackar in 1-0. Talentum försöker sedan få in ytterligare mål men Björn Bigander är med på noterna och i den tionde minuten kommer MSN i en kontring och Anders Lundh kvitterar med ett lurigt skott. Innan halvleken är över så gör Talentum både 2-1 och 3-1. Vid det andra målet slår Linus Erkhammar in bollen framför mål och efter visst tumult rakar Martin Hallberg in kulan. Vid trean så är Erkhammar i farten igen och drar en spelare på mittlinjen, avancerar fram samt serverar Christoffer Sahlin öppet mål. MSN spelar upp sig lite i den andra halvleken men de kan inte hindra Sahlin från att göra sitt andra mål och tolfte totalt. Sedan är MSN värda ett mål men Ulf Larsson räddar Jonas Lidéns friläge och Wohlfeil räddar bollen på mållinjen när Lundh nickar efter hörna och istället för 4-2 så avslutas matchen som den börjar, nämligen med ett mål från Petterssons sida och så var femettan fullbordad.
MATCHENS LIRARE: PELLE PETTERSSON, FC TALENTUM.

Zakrisson – Svea  4 – 1
Z.
Amir Saheb 2, Aleksa Stefanovic 2. S. Mikael Bergvall.

Matchen mellan Zakrisson och Svea inleddes i ett lugnt tempo vilket gynnade Svea och redan efter två minuter hade Mikael Bergvall haft två bra lägen och bara minuterna senare hade Hans-Olof Johansson ett. Eddie Karlberg skaffade sig Zakrissons första målchans men de båda duktiga målvakterna Mathias Zakrisson och Magnus Källman turades om att göra bra ingripanden. Till sist spräckte planens bästa spelare, Amir Saheb, nollan. Men bara minuten senare var det kvitterat när Mikael Bergvall satte dit en straff efter att själv hade blivit fälld. Den andra halvleken inleddes med att Pierre Knutsson sköt en volley som M Zakrisson räddade och returen sköt Kalle Rudstedt över. På fem minuter avgjordes matchen lite överraskande när först Saheb gjorde sitt andra mål efter en fin väggpass från Aleksa Stefanovic. Just Stefanovic är ett kaptitel för sig. Killen är 13 år och hela 50 år yngre än Sveas äldsta spelare Thomas Svensson. Han gjorde först 3-1 varpå han likt Zlatan klackade in 4-1, vilken hjälte och Reklamseriens generationsväxling verkar tryggad. Svea orkade inte resa sig efter dessa smällar och Zakrisson avancerar i tabellen. Noterbart var att Mikael Persson var en klippa i försvaret och det är nog god stämning vid matbordet i kväll.
MATCHENS LIRARE: ALEKSA STEFANOVIC, ZAKRISSON.

Clear Channel – Starcom  4 – 2
C.
Vasilis Birbas 3, Alexander Valentini. S. Dan Jonsson, Martin Palm.

Clear Channel och Starcom bjöd på en trevlig fotbollsunderhållning i det härliga sensommarvädret. Starcom fick en drömstart när Anders Bojmark spelade fram Dan ¨Ragnarök¨ Jonsson, som bara hade att bredsida in 1-0 i det vidöppna målet. Matchen stod sedan och vägde men efter en kvart kom 1-1 efter ett bra skott från Vasilis Birbas. Minuten senare sköt Jesper Both men Alexis Logothetis räddade med en bejublad fotparat och istället för ett ledningsmål för Starcom formligen dundrade Birbas in 2-1 till CC i anfallet efter. I början på den andra halvleken sköt Alexander Gauffin ett skott i insidan på stolpen och returen sköt Martin Palm utanför. Nu hade Starcom otur för istället för 2-2 gjorde CC 3-1 i anfallet efter och på nytt var det matchhjälten Birbas som svarade för målet. Mot slutet blev bägge lagens spelare allt tröttare och efter en halvtimme spetsades matchen till ytterligare när Palm reducerade till 2-3. Båda lagen hade sedan lägen för mål men till sist slog Alexander Valentini in förlösande 4-2 som också blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, CLEAR CHANNEL,