Premier League 14:e omgången 2009

IDG – FC Viasat Sport  3 – 3
I.
Magnus Aschan, Nicolas Larsson, David Agneling. F. Johan Ringberger, Per Tellander, Christoffer Braw.

FC Viasat Sport och IDG bjöd på en bra, rolig och fartfylld första halvlek. Matchens första målchans hade Kristofer Anderzon när han kom farande längs högerkanten men skottet gick utanför. IDG skaffade sig sedan en dubbelchans genom Martin Lundqvist men det ena skottet gick utanför och det andra räddade Kalle Mellberg förtjänstfullt. Istället var det VS som tog ledningen efter fint spel där Johan Ringberger bokfördes för målet. Sedan hade Lundqvist en stolpe. Kvitteringen kom efter en kvart efter en mycket vacker lobb från Magnus Aschan. Innan halvleken var slut så bröt Per Tellander sig igenom och satte 2-1 bollen vackert i burgaveln. Den offensiva fotbollen fortsatte i den andra halvleken och Ola Ljungstedt träffade ribban. Dagens vackraste mål stod allroundspelaren Nicolas Larsson för när han likt Zlatan klackade in bollen till 2-2. För tredje gången denna morgon tog VS ledningen när försvarsklippan Christoffer Braw satte 3-2. Men den 14 man starka (ja ni läste rätt) laguppställningen i IDG kvitterade för tredje gången och det var David Agneling som gjorde målet. Det blev inga fler mål trots att båda lagen hade lägen varpå det hela slutade 3-3.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER BRAW, FC VIASAT SPORT.

Kanal 5 – FC Talentum  0 – 6
Christoffer Sahlin 2, Emil Sahlin 2, Ulf Larsson, Daniel Hedström.

Veckans snackis var om Premier Leagues hetaste lag, Kanal 5, skulle besegra de formstarka serieledarna FC Talentum. Svaret kom ganska omgående när Ulf Larsson stötte in 1-0 för Talentum redan i den tredje minuten. Resten av halvleken visade Talentum upp ett mycket stabilt spel samt gjorde 2-0 genom Daniel Hedström efter dussinet minuter och 3-0 genom Christoffer Sahlin i slutminuten. Dessutom hade Linus Erkhammar ett jätteläge efter grymt starkt förarbete av Emil Sahlin. Just Emil var riktigt bra idag och gjorde 4-0 i inledningen på den andra. Talentum tog med andra ord ner uppstickaren K5 på jorden samt ökade på både till 5-0 och 6-0 innan denna match var slut. Det var bröderna Sahlin som stod för målen samt bokfördes därmed för två strutar var. Iskalle Andreas Wohlfeil räddade en boll på mållinjen och var säkerheten själv. Talentum är nu bara en match från serieseger, slutspel och uppflyttning till Serie A, fantastiskt.
MATCHENS LIRARE: EMIL SAHLIN, FC TALENTUM.

FC Seasons – Svea  1 – 2
Benny Johansson. S. Jon Enestig, Tom Lindfors.

Svea tog ytterligare en skalp denna höst när man försämrade FC Seasons chanser avsevärt att nå slutspelet. Det var Seasons som var det spelförande laget men det var ovanligt få målchanser under den första halvleken men om vi skall nämna något så var det Pål Åsberg, han hade två lägen i slutet. Men Michel Rydberg (ja ni läste rätt) höll nollan. I den andra minuten på den andra halvleken sköt Jon Enerstig iskallt 1-0. Efter en halvtimme kom till sist en ganska rättvis kvittering när duktige Victor Engström serverade Benny Johansson till målet. Sedan jagade Seasons ett ledningsmål anförda av Ola Gustavsson och vid flertalet gånger trodde vi på ett segermål men det kom för Svea istället när endast 90 sekunder återstod av matchen. Martin Eisele, grym bra som vanligt, sköt en kanon i ribban varpå Tom Lindfors vackert sköt in 2-1 på volley. Nu har Svea kvitterat den otur man hade från i våras. Seasons hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

IEC in Sports – Lokaltidningen Mitt i  5 – 1
I.
Craig Neilsen 2, Torsten Billing, Pelle Lundqvist, Phillip Männer. L. Peter Leijonspjuth.

IEC in Sports gjorde ingen besviken och visade upp en näst intill fulländad offensiv vilket tog knäcken på Lokaltidningen Mitt i, som för övrigt är klart bättre än tabelläget. Men hur många gånger skall vi säga detta. Jose Moreno drog en gubbe inledningsvis men skottet gick utanför. Fem minuter senare kunde Torsten Billing smälla in sitt elfte mål för säsongen. Vilken rookie debut för den nyblivne pappan till en dotter, grattis. Visserligen kunde alltid klurige Peter Leijonspjuth kvittera till 1-1 efter en fin passning från Sten Blomstrand. Innan halvleken var slut så nickade alltid så positiva Pelle Lundqvist in 2-1 efter en underbart inlägg från Phillip Männer och efter en kvart kunde Männer själv göra 3-1. Craig Neilsen var riktigt het idag och träffade stolpen i varje halvlek. Trots det bokfördes han för både 4-1 och 5-1. Sista tio blev en transportsträcka. Patric Jacobsson hade då tre lägen men inget gick hans väg idag.
MATCHENS LIRARE: CRAIG NEILSEN, IEC IN SPORTS.

Aftonbladet – Sifo Media  5 – 1
Pontus Ogebjer 2, Erik Sylvén, Mikael Samuelsson, Thomas Hanusek. S. Andreas Bryvall.

Varannandagslaget Aftonbladet (både spel och laguppställningsmässigt) hade en bra dag idag. Det började med att Pontus Ogebjer gjorde 1-0 och sedan radade Thomas Hanusek upp två stolpskott i rad innan 2-0 kom efter en kvart efter en nick från Erik Sylvén på ett nickpass från Hanusek. Efter åtta sekunder av den andra halvleken så sköt Ogebjer i stolpen och efter 35 sekunder dundrade han in 3-0 på volley. Andreas Bryvall kunde reducera till 1-3 med sitt 18:e mål för säsongen vilket betyder ledning i hela Reklamseriens skytteliga med en omgång kvar. Det blev lite spänning ett tag men sedan krutade Mikael Samuelsson in 4-1. Hanusek fick till sist kröna sin match med ett 5-1 mål. Noterbart var att Steffen Backe sprang som aldrig förr och var riktigt het.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Starcom – MSN  6 – 1
Joakim Reuszner 3, Linus Jönsson, Anders Bojmar, Dan Jonsson. M. Niclas Jansson.

De två formsvaga lagen Starcom och MSN spelade en match som kanske inte går till historien som en av de allra mest spelmässigt bästa. Det var verkligen inte något fel på spelarna inställning. De sprang som aldrig förr i det vackra men kalla höstvädret. Efter ett tio minuters långt ställningskrig så kunde Linus Jönsson göra det första förlösande målet. Det gav Starcom energi och efter en kvart kom även 2-0 genom Joakim Reuszner. Innan halvleken var slut så kom det en reducering från Niclas Jansson som sköt ett skott i stolpen, i ryggen på målvakten och in. MSN inledde den andra halvleken på ett övertygande sätt och skaffade sig tre fyra hörnor och långa inkast. Närmast ett mål var friskusen Johan Elwin men nicken under ribban räddades av Johan Pettersson. Istället för 2-2 så stod det 4-1 på anslagstavlan några minuter senare efter två snabba mål av Reuszner och Anders Bojmar. MSN gav inte upp och Elwin kom fri men Pettersson avvärjde igen och istället för 4-2 kunde Dan Jonsson göra 5-1 på den delikata passningen från Jönsson. Starcom fick psykologiska mål och med 30 sekunder kvar blev Reuszner hattrickman. Sent skall syndarna vakna.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM REUSZNER, STARCOM.

Clear Channel – Zakrisson  0 – 6
C.
Eddie Karlberg 3, Jonas J:son Berg, Amir Saheb, Amir Srebrenikovic.

Zakrisson mönstrade en grym laguppställning och gav inte Clear Channels decimerade manskap en chans. Det var spel mot ett mål och Alexis Logothetis stred tappert men när 1-0 kom i den tionde minuten blev det raskt 4-0 innan halvtidssignalen ljöd. I den andra halvleken drog Zakrisson ned på tempot en aning varpå matchen slutade 6-0. Eddie Karlberg gjorde hattrick varpå Jonas J:son Berg, Amirarna Saheb och Srebrenikovic satte dit varsitt. Dessutom hade Srebrenikovic två skott i vardera stolpe. Stolpen träffade även Karlberg. Sedan hade Fredrik Bojang två träffar i ribban. Snart kommer även Fredrik Öberg näta, idag hade han tre fina lägen i den andra halvleken.
MATCHENS LIRARE: AMIR SREBRENIKOVIC, ZAKRISSON.

Eurosport – Mediaedge: cia  0 – 6
M.
Leslie Marsden 3, Ola Andersson 2, Thomas Krywult.

En succédebutant, två målvakter och en grym effektivitet. Ja det var Mediaedge: cia segerrecept i matchen mot Eurosport. Den första halvleken bjöd på sprudlande fotbollsgodis där bägge lagen behärskade spelet som bedrevs i ett högt tempo. Thomas Krywult hade den första målchansen men Ralf Bjurbo räddade. Sedan radade Eurosport upp flera fina målchanser i rad. Jacob Frisk nickade över från nära håll, Henning Wijkmark sköt både över och utanför och så var födelsebarnet Lennart Claesson igenom men Kristian Kurki gjorde en TV-räddning. Helt plötsligt hoppade debutanten Ola Andersson in på plan och 30 sekunder senare stod det 2-0 på anslagstavlan efter det att Andersson skjutit 1-0 med högern och 2-0 med vänstern. Man kan säga att han kom, han sågs och han segrade. Efter en kvart fick Eurosport en straff och fram tågade duktiga Rasmus Christenson men Kurki låg som en rem likt Stålmannen nere vid stolproten och räddade. Istället för en reducering så gjorde cia 3-0 med 30 sekunder kvar till pausvilan efter mål av Leslie Marsden efter en genial passning från John Aleman. I början på den andra försökte verkligen Eurosport att gå ikapp och man fick en del lägen men Kurki tog allt och vi minns speciellt en räddning när han tog Wijkmarks friläge. Istället kunde cia göra 4-0 efter en halvtimme efter ett mönsteranfall där Krywult och Aleman var inblandade och Marsden gjorde målet. Då dog Eurosport och cia kunde runda av med både 5-0 och 6-0. Marsden gjorde tre mål och så fick Krywult sätta dit sitt nionde mål för säsongen. Givetvis var siffrorna för stora men det går ju ut på att göra mål. Man kan använda sig av ett citat från Roland Nilsson som då var tränare för GAIS. Vi kunde hållit på hela dagen utan att göra mål. Det var en sådan dag idag. Mediaedge: cia är bra när de får till det. Eurosport tappade förhoppningarna om slutspel idag.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.