Serie A 2:a omgången 2009

Dagens Nyheter – BOW reklam  3 – 6
Jonas Breding 2, Markus Lundgren. B. Peter Kisfaludy 3, David Nildén 2, Hasse Pettersson.

BOW reklam inledde även denna match på ett strålande sätt liksom i premiären. Under matchens första tio minuter spelade laget en strålande fotboll och under den tidsperioden fick man också med sig 1-0 genom Peter Kisfaludy efter fint väggspel med formstarka Thomas Hvitfeldt. Siffrorna kunde lika gärna varit 2-0 eller rent av 3-0. Under den första halvleks slutminuter hände en hel del. Dagens Nyheter hade två bra lägen och först ut var Mattias Wallenborg vars rökare gick strax utanför och sedan kom Jonas Breding fri men Henrik Strömblad avvärjde. Däremellan gjorde den evigt unge, 43-årige, Peter Kisfaludy ett klassiskt solomål där han till sist fintade ner även målvakten innan han retfullt enkelt gjorde 2-0. När BOW genom heta Kisfaludy även gjorde 3-0 i inledningen på den andra halvleken trodde man lite till mans på en promenadseger. Men Markus Lundgren reducerade på ett fint direktskott till 1-3. Innan matchuret visat 30 minuter hade BOW ökat på till hela 5-1 efter två fina mål av David Nildén. Den målrika matchen hade inte sett sitt sista mål för alltid så duktige Breding satte dit två innan Hasse Pettersson smekte upp slutresultatet 6-3 i krysset. Vi missade inte Michael Eklunds fina väggpassning till Nildéns ena mål, BOW har fått en drömstart på säsongen.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

Bizkit – Tössinger  4 – 3
Jörgen Lindqvist, David Andersson, Fredrik Malmfält, Martin Andreasson. T. Mikael Nilsson, Fredrik Persson, Fredrik Dahlström.

Bizkit och Tössinger bjöd publiken på en mycket fartfylld, öppen och målrik historia. Hade det inte varit för de två duktiga målvakterna Peter Carlsson (två fantastiska räddningar) och Andreas Hagelin hade det stått 2-2 redan efter en kvart. Den första halvleken slutade otroligt nog mållös men i den andra fick båda lagen utdelning. Bizkit gjorde lite överraskande både 1-0 och 2-0 genom pigge Jörgen Lindqvist och David Andersson som smällde in bollen i krysset efter fint förspel från Martin Andreasson. Då hade det endast gått tre minuter av den andra halvleken. Minuten senare gjorde Mikael Nilsson 1-2. Starke Andreasson var sedan nära att öka på Bizkits ledning men istället för 3-1 så gjorde Tössinger både 2-2 och 2-3 på två röda minuter, vilken vändning. Fredrik Perssons helvolleykanon till kvitteringen var ett fantastiskt vackert mål och nästan lika snyggt var Fredrik Dahlströms nick i den bortre burgaveln när han hårt trängd fick in bollen efter ett flackt, hårt och bra inkast från Christian Gröning. I det läget av matchen såg Tössinger ut som ett vinnande lag men med sex minuter kvar slog evigt unge, 54-årige, Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg ett inlägg till vänsterbacken Fredrik Malmfält, som tog ner bollen på bröstet och på volley sköt han 3-3. Vilka strutar grabbarna i bägge lagen bjöd på idag. Precis som i premiären fick Andreasson sista ordet när han krutade in segermålet 4-3 till Bizkit med tre minuter kvar och Bizkit har fått en drömstart med två raka segrar. Tössinger däremot har åkt på 2 x 3-4, bittert.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, BIZKIT.

LRF Media – TV 4   8 – 3
Jerry Månsson 4, Anders Lennhagen 2, Jimmy Thurby, Peter de Clairac. T. Robin Trygg, Nic Edwards, Robert Björk.

TV 4 fick en kanonstart och tog ledningen med 2-0 efter tio minuter efter mål av Robin Trygg efter ett mål som bara nästan han kan i hela Reklamserien. Sedan styrde Nic Edwards in tvåan efter ett inspel från Thony Karlsson. LRF Media kom tillbaka in i matchen med stormsteg. Rutger Lindquist sköt utanför från fint läge, Jussi Kontinens inspel hamnade i ribban men till sist fick Jerry Månsson in en reducering. Robert Björk hade sedan två bra lägen men Niklas Hedberg gjorde två bra räddningar och istället för 1-3 till Fyran så gjorde LRF hela tre mål inom loppet av 90 sekunder och så stod det helt plötsligt 4-2. Månsson var riktigt het idag och slog in två till precis innan halvtid och Anders Lennhagen gjorde sitt första mål 30 sekunder in på slutrundan. LRF kunde nu spela ut för fullt mot ett allt ihåligare TV 4. Innan halvtimmen var slagen så stod det hela 6-1 på anslagstavlan. Jimmy Thurby blev målskytt och så fick vi se en fyramålsskytt i form av Månsson. Björk fick till sist in en reducering innan LRF avslutade målfyrverkeriet med att öka på till otroliga 8-3 efter mål av Peter de Clairac och fantastiske Lennhagen, vilken lirare. När LRF spelar så här är de svårstoppade. Tråkigt bara med en sådan dålig stämning intern på bänken under matchens slutminuter. Sådant språk hör inte hemma i Reklamserien. Fyrans annars så fina försvarsspel över hela banan var som bortblåst sista 25.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, LRF MEDIA.

Land & Rike – Dandy Dots  4 – 5
Andreas Lifbom 2, Sebastian Jurell, Olle Lewenhaupt. D. Jonas Andersson 3, Fredrik Käck, Niclas Ivarsson.

Fjolårets skyttekung gjorde även idag mål på den första sparken och Land & Rike fick en drömstart efter bara en minut. Sedan var det Dandy Dots för hela slanten under en period och efter en kvart hade de förtjänstfull vänt 0-1 till 3-1 efter två mål av Jonas Andersson (fin assist från Kennie Roswall vid 3-1) och ett från klippan Fredrik Käck. Lifbom hade en stolpe vid ställningen 1-1. En av Reklamserien mycket duktiga debutanter, Sebastian Jurell, reducerade i den sjätte minuten efter ett skott med sträckt vrist efter en ribbretur från Pehr Dunger och nykomlingen L & R fick ett litet hopp tillbaka. Men 3-2 blev på en minut 5-2 och därmed svarade Andersson för ett hattrick (4-2 målet var en delikatess) och så fick Niclas Ivarsson göra årets första fullträff. DD kunde inte slappna av riktigt för L & R är ruskigt farliga i sina kontringar och Lifbom såg till så att det stod 3-5 och Olle Lewenhaupt 4-5. Sedan hade L & R något enstaka läge för kvittering men rätt lag vann. Fredrik Karlsson är grym och DD kommer att ha stor nytta av honom framöver. DD blir roliga att följa medan vi lider med L & R. Laget har förlorat med 4-5 i båda sina inledande matcher.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

DHL Reklam – AGO  1 – 3
Pelle Ericsson. A. Per Apelgren, Michel Gordin, Fredrik Sträng.

Matchen mellan AGO och DHL Reklam var en match helt i den sanna Reklamserieandan. Hög fart, bra fotboll, härlig stämning på plan och inte en frispark. AGO rörde sig bra och rullade boll till varandra mycket vackert och fick gå till halvtidsvila med en ledning på 2-0 efter ett tidigt mål av Per Apelgren efter en dubbelassist från Fredrik Dahlin och Per Jonsén samt ett sent mål av Michel Gordin. Assisten för det målet stod den andra Champion League-vinnaren (Ove Kindvall var den 1:a) och tillika 63:e Allsvenska spelaren som beträtt Reklamserien mark, nämligen Jesper Blomqvist. Han slog nästan inte ett felpass och bjöd på sex sju fantastiska crosspassningar. I början på den andra halvleken hade DHL Reklam sin bästa period och var värda ett reduceringsmål men istället kontrade Fredrik Sträng in 3-0. DHL gav inte upp och till sist fick de in en reducering efter ett mäktigt skott från Pelle Ericsson via stolpen i närheten av krysset. Sista sju åtta minuterna böljade spelet fram och tillbaka men det blev inge fler mål. AGO har fått en bra start.
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOMQVIST, AGO.

HEGO – Done  1 – 2
H.
Anders Hammargren. D. Niklas Anbratt, Björn Lindahl.

De jämna lagen Done och HEGO spelade en tät match. Första halvlek var ett långt ställningskrig där målchanserna var lätt räknade men innan halvtidsvilan fick vi alla fall se ett mål när Niklas Anbratt gjorde 1-0. I början på den andra halvleken hade Done två bra lägen till ytterligare mål. Anbratt spelade fram Pär Askenstam som i sin tur träffade stolpen så nästa gång försökte Anbratt själv men även han träffade stolpen. Sedan hade HEGO en mycket bra tio tolv minuters period när man tryckte tillbaka ett allt tröttare Done och med sju minuter kvar kom en ganska rättvis kvittering till 1-1 när Anders Hammargren höll sig framme. I det läget på matchen kändes det som om HEGO var lite hetare så därför kom Dones ledningsmål genom kämpen Björn Lindahl lite överraskande när han smällde in bollen. Ludvig Grimlund är en riktig klippa där bak och Done har fått en riktigt bra start på säsongen med två segrar i serien samt avancemang i cupen.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, DONE.