Serie A 3:e omgången 2009

TV 4 – Bizkit  2 – 4
Emil Hallström, Robin Trygg. B. Björn Ericsson 2, Henrik Norgren, David Andersson.

Bizkit har fått en drömstart på säsongen och tog idag tredje raka segern vilket betyder att man har tagit fler poäng redan nu än på hela förra säsongen. Det var TV 4 som inledde bäst och laget hittade det spel som gjorde dem till seriesegrare ifjol. Henrik Berndtson och Robert Björk hade koll i backlinjen och på mitten slet som vanligt Robin Trygg för två man samt spetsade det med teknisk briljans. I den femte minuten tar också Fyran ledningen med 1-0 efter att Emil Hallström skjutit bollen på en försvarare och in. Efterhand kom Bizkit in i matchen och ett tag spelade man direkt lysande. Peter Arnesson spelade fram Henrik Norgren till 1-1. Sedan sköt Fredrik Malmfält från halva plan och kanonskottet tog i högt upp i stolpen och ut. Några minuter senare så presenterades sig Björn Ericsson när han från stillastående pricksköt krysset från 20 meter, vilket vackert mål. Ytterligare några minuter senare stod Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg för förspelet till David Anderssons 3-1 mål. Bizkit hade vänt 0-1 till 3-1 på sju minuter. Ett lite chockat TV 4 kunde i alla fall reducera innan halvtidsvilan när Trygg stötte in Berndtsons skott. En sevärd halvlek innehöll fem mål och full fart framåt. Den andra halvleken blev mer tillknäppt. Martin Andreassons stenhårda ribbskott var värt ett bättre öde. Fyran jagade en kvittering och Bizkit fick slita ont för att freda sitt mål men man kontrade giftigt och i slutminuten hade Andersson ett bra läge efter fint triangelspel men skottet gick utanför. Erixsson fastställde sedan slutresultatet 4-2 i slutsekunderna och Bizkit får fira Valborg som serieledare, dock med en match mer spelad.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN ERIKSSON, BIZKIT.

Land & Rike – Dagens Nyheter  3 – 0
Pehr Dunger 2, Sebastian Jurell.

I ett underbart Valborgsväder tog Land & Rike sin första historiska seger i den högsta serien. När de tre musketörerna Andreas Lifbom, Johan Sund och Sebastian Jurell trampar igång är det inte många Reklamseriespelare som hänger med, vilket drag under galoscherna. En som faktiskt bjuder upp till dans på den nivån är Dagens Nyheters Jonas Breding, vilken lirare. Som vanligt var det L & R som gjorde det första målet men denna gång hette målskytten Pehr Dunger, som sköt en frispark efter marken förbi muren och in vid stolproten. Sedan hade DN några fina lägen där inledningsvis framfusige Mattias Wallenborgs nick var nära att resultera men den magnifika målvakten Jari Hållman briljerade med en reflexräddning. Efter tio minuter så skjuter även Jurell in 2-0 och det resultatet stod sig till halvtidsvilan. I den andra halvleken var det ett litet ställningskrig och nästa mål var givetvis viktigt för utgången av resten av matchen men L & R var som sagt hela tiden ett strå vassare och sex minuter före full tid kom matchavgörande 3-0 genom Dunger. Båda lagen hade varsin ramträff under den sista minuten. Lifbom sköt en projektil i krysset och ut och Örjan Wallin träffade stolpen. Kul att se att Johan Petersen håller för spel i Serie A. Idag var han krigsmålad och släppte inte en jävel över bron och inte in frispark emot sig fanns på kontot, det är kontroll.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, LAND & RIKE.

AGO – BOW reklam  1 – 0
A. Jesper Blomqvist.

Så var det dags för årets första seriefinal (tidig) mellan serieledarna BOW reklam och andra placerade AGO. Den första halvleken var helt jämn och det där riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro förutom under de sista minuterna. Först gjorde Kristian Kaufmann en helt otrolig dubbelräddning på Lasse Åstrand två närskott varpå spelet vände och nu var det Henrik Strömblads tur att göra en reflexräddning på Elias Karroums skott som avlossades i närheten av straffpunkten. I början på den andra halvleken spräcktes nollan när Fredrik Sträng slog en hörna som Jesper Blomqvist med en konstnick kunde se till så att bollen hamnade i det bortre krysset, vilken balja. Efter det målet bevakade AGO föredömligt sin ledning och de bollar som kom igenom tog alltid så duktige Kaufmann hand om. BOW satsade sedan allt mot slutet men AGO höll undan och är fortfarande obesegrade i årets serie, man ligger fortfarande tvåa.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO.

Done – LRF Media  0 – 5
L. Anders Lennhagen 2, Rutger Lindquist, Jimmy Thurby, Peter de Clairac.

LRF Media ångar på i ullstrumporna och är det laget i hela Reklamserien som skapar flest målchanser. LRF hade hand om taktpinnen men hittills obesegrade Done var giftiga i sina kontringar. Ingen kunde hindra matchens bästa spelare, den kompletta Anders Lennhagen, från att göra 1-0. I slutet på halvleken kunde även LRF göra 2-0 och hade därmed fått en smakstart. Det var Kimmo Rolin som bröstade ner bollen till Rutger Lindquist som från nära håll stötte in bollen. I början på den andra halvleken hade Done sin bästa period i matchen när man anföll med mycket folk och nästa mål var givetvis viktigt för resten av matchen. Efter en halvtimme avgjordes matchen definitivt när först Jimmy Thurby på egen hand drev framåt i anfallsposition och smekte in 3-0. Nu var Done tvungna att satsa än mer framåt anförda av duktige Anders Hamberg och laget skaffade sig också en mängd chanser men idag hade man svårt att få till det den sista tredjedelen samtidigt som Niklas Hedberg formligen spikade igen kassen. Mot slutet ökade LRF på från 3-0 till 5-0 efter mål av Lennhagen och Peter de Clairac. Rätt lag vann givetvis men siffrorna var i största laget.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LENNHAGEN, LRF MEDIA.

Tössinger – DHL Reklam  5 – 3
Martin Hamrin 3, Örjan Eriksson, Christian Gröning. D. Dick Hedevi, Paco Matta, Mikael Brunell.

En fantastisk slutforcering lade grunden till Tössingers första seger i årets serie. Det började också bra för Tössinger när Örjan Eriksson slog in en retur efter fint skott från Fredrik Dahlström till 1-0. Sista kvarten på den första halvleken visade DHL Reklam upp ett spel som var det bästa de presterat hittills under detta år. Man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och vände 0-1 till 2-1 och hade det inte var för Magnus Larssons storspel i mål hade siffrorna blivit större och vi minns speciellt räddningen på Pelle Ericssons närskott. Det var Dick Hedevi som kvitterade efter fint pass från pigge Paco Matta och ledningsmålet gjorde Matta själv från ett friläge. När sedan DHL gjorde 3-1 med kvarten kvar efter ett riktigt Brassemål signerat Mikael Brunell kändes det som om de svarta skulle ta årets första poäng. Brunell sköt en frispark förbi muren med en yttersida, vilket klassmål. Matta var sedan nära att göra ytterligare ett mål men bollen slogs undan på mållinjen och istället för 4-1 kunde Martin Hamrin kontra in 3-2 med tio minuter kvar. Med fem minuter kvar hände en matchavgörande situation när Ericssons närskott gick utanför och istället för 4-2 kvitterade Christian Gröning i anfallet efter till 3-3 när han styrde in Örjans Erikssons skott. Som ni märker så har inte DHL marginalerna med sig. Tössinger hade nu fått upp farten och med tre kvar rullade Hamrin in 4-3. Samma man blev sedan en hattrickman när han fastställde slutresultatet 5-3, vilken vändning. Noterbart är att Reklamserien är trött på Fredrik Dahlströms eviga gnällande så därför gäller följande. Sluta gnäll och uppträd som alla andra eller ta en timeout och kom tillbaka med ett leende på läpparna. Alla domare är dåliga, det vet väl samtliga som håller på med fotboll. Starkt Tössinger men vi lider med DHL Reklam, kom igen.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, TÖSSINGER (sorry Brunell).

Dandy Dots – HEGO  3 – 4
Håkan Roswall 2, Jonas Andersson. H. Anders Hammargren 3, Tomas Eriksson.

HEGO och Dandy Dots bjöd på en fotbollsuppvisning där mottot var full fart framåt, vad kul! Matchen inleddes som alla matcher borde inledas, nämligen med ett snyggt volleyskott i mål signerat den notoriske målskytten Jonas Andersson. Det målet blev tändvätska för HEGO som visade upp en fotboll vi inte trodde de var mäktiga till. Anders Hammargren dundrade ett skott i stolpen, Peter Löfling träffade ribban och Hammargren sköt returen över. Det hängde ett mål i luften för HEGO men istället kunde DD öka på till 2-0 genom Håkan Roswall, ja så kan fotbollen vara. Med 30 sekunder kvar till halvtidsvilan kunde i alla fall Hammargren rättvist reducera till 1-2. I början på den andra halvleken höjde sig DD minst två snäpp samtidigt som HEGO började trampa luft. Fredrik Karlsson kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och först träffade han ribban med ett rungande skott och sedan gjorde Leif Göransson en kanonräddning på ett närskott. Karlsson slet sitt hår i förtvivlan. Det kom inget rättmätigt 3-1 mål för DD för istället kunde HEGO kvittera till 2-2 när Hammargren gjorde sitt andra mål för dagen. I anfallet efter var ordningen återställd när Roswall gjorde 3-2 och så hade vi fått en till tvåmålsskytt. Ledning med 3-2, åtta minuter kvar men tro inte DD började fegspela. Istället var det HEGO som kom i en kontring, två kontringar och till sist kom de i en tredje kontring och på den gjorde Tomas Eriksson 3-3. När sedan tremålskytten och för närvarande hela Reklamseriens skytteligaledare, Hammargren (6 mål) satte dit struten som betydde 4-3 till HEGO så var deras första seger ett faktum, starkt. Det måste känts snopet för DD.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HAMMARGREN, HEGO.