Serie A 4:e omgången 2009

BOW reklam – TV 4  6 – 1
Peter Kisfaludy 2, Christer Haglund, Nikos Nikopoulos, Michael Eklund, Krister Eriksson. T. Robin Trygg.

BOW reklam började även denna match med att trilla boll riktigt bra men dagens första riktiga målchans hade TV 4 när snabbe Gustav Gisseldahl drev igenom i mitten och tvingade Henrik Strömblad till en fin räddning. Minuterna senare tar BOW ledningen efter ett fint mål där Olle Jeansson är hjärnan och stående på kortlinjen serverar han Christer Haglund bollen med en snett-inåt-bakåtpassning och Haglund sätter bollen behärskat i nät. Ju längre halvleken tickar ju mer kommer Fyran in i matchen anförda av den duktiga stoppern Robert Björk. Med minuten kvar att spela av första så var det nära att Haglund blev tvåmålsskytt men målvakten och en av kandidaterna till Reklamseriens Gentleman, Emre Güner, styr bollen i stolpen och ut. I halvlekens absolut sista hundradel spelar Jeansson fram Peter Kisfaludy som gör 2-0. I början på den andra halvleken rasar TV 4 ihop som ett korthus och på tre minuter går BOW från 2-0 till 5-0 efter mål av Nikos Nikopoulos, Michael Eklund (assist Kisfaludy) och Krister Eriksson. Sista kvarten bjöds det mest på Hawaiispel och de hela slöt 6-1 till BOW. Kisfaludy blev tvåmålsskytt och ståtar nu på hela sex fullträffar och delar hela Reklamseriens skytteligaledning. Robin Trygg blev den som stod för tröstmålet för Fyran, som för närvarande inte håller Serie A klass. Idag var spelarna (vissa) sena igen men domaren var snäll och höll matchen i fem minuter och man var prick sju spelare vilken inte håller mot bra motstånd. Uppryckning är ett måste annars blir det inga fler segrar.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM.

Bizkit – Land & Rike  1 – 3
Peter Arnesson. L. Johan Sund, Pehr Dunger, Andreas Lifbom.

Land & Rike drog som vanligt upp ett ruskigt tempo och formligen bombarderade Andreas Hagelin i serieledarna Bizkits mål men Hagelin gjorde flera fantastiska ingripanden. Med tiden började Bizkit att vakna till och man hade flera fina avslut på sina kontringar. Halvleken slutade otroligt nog mållös men ett normalt resultat borde varit 3-2 eller 4-2 till L & R. I början på den andra så gör planens bästa spelare, Johan Sund, 1-0 för L & R. Bizkit svarar då upp med att spela riktigt bra anförda av formstarka Gustav Lundström. Laget hade minst två bra lägen för kvittering där Sten-Ove ¨Rambergs¨ nick var närmast att resultera men istället för 1-1 så kontrar Pehr Dunger in 2-0 efter en halvtimme. Det målet kändes som dödsstöten och minuten senare kommer även 3-0 efter ett fint skott från Andreas Lifbom. Till sist får Bizkit in ett reduceringsmål när starke Martin Andreasson vinner två närkamper hårt trängd inne i straffområdet samt spelar bollen snett inåt bakåt till Peter Arnesson som enkelt kan rulla in bollen i det öppna målet.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

LRF Media – HEGO  2 – 0
Rutger Lindquist 2.

LRF Media blir bara bättre och bättre och idag spelade man dessutom ett klanderfritt försvarsspel. I den sjätte minuten så gör Rutger Lindquist ett typiskt Rulle mål när han från en halv meter förlänger Kimmo Rolins skottförsök i mål. HEGO spelar bra även idag och man har ett bra försvarsspel men man var lite uddlösa sista tredjedelen och saknaden av skytteligaledaren Anders Hammargren var märkbar. LRF var snäppet bättre men så länge det bara stod 1-0 var det helt ovisst. Mot slutet av matchen var HEGO tvungna att flytta upp sina styrkor varpå kontringar uppstod. På en sådan var Anders Lennhagen nära när han efter ett fint väggpass från Lindquist bröstade bollen i stolpens utsida. Med tre minuter kvar avgjordes matchen när det intressanta nyförvärvet Emil Mattsson (senast i Svenska Fans) spelade fram Lindquist som blev tvåmålsskytt. LRF ser ut att bli ett slutspelslag i år och HEGO ser ut att vara på gång trots förlusten.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, LRF MEDIA.

Tössinger – Dagens Nyheter  3 – 6
Fredrik Dahlström 2, Mikael Nilsson. D. Johan Claesson 3, Mattias Wallenberg, Jonas Breding, Simon Lindberg.

En bomb slog ner på Skytteholms IP torsdagen den 14 maj. Ja så kan man beskriva Dagens Nyheters bragdmatch mot Tössinger. DN gjorde utan konkurens sin absolut bästa halvlek (den andra) i deras Reklamseriehistoria när laget vände 1-3 till seger med 6-3. Det var annars Tössinger som tog hand om taktpinnen och i den sjunde minuten spelar Fredrik Dahlström, ¨välkommen tillbaka¨, bollen till Mikael Nilsson som i sin tur behärskat sätter bollen i den bortre burgaveln till 1-0. Tössinger fortsättar att mala på och i den 17:e minuten drar Martin Hamrin två man och spelar sedan bollen snett bakåt, helt genialiskt, till Dahlström som bara behöver sätta foten till så 2-0. DN sticker emellan och Mattias Wallenborg reducerar till 1-2. I den sista minuten gör så första halvlekens bästa spelare, Dahlström 3-1. Tössinger går till halvtidsvilan med tron att detta ordnar nog upp sig med tanke på spelövertaget men samtidigt måste DN fått något som kan liknas en Lidners knäpp och under tre minuter vänder man på 1-3 till ledning 4-3, vad hände! Först reducerade Jonas Breding när han slog in sin egen stolpretur med ett skott precis under ribban. I anfallet efter nickar Breding men bollen slås bort på mållinjen. Den kommer tillbaka där Johan Claesson slänger sig och nickar in bollen till 3-3. Ytterligare någon minut senare dundrar Claesson bollen i stolpen och in till 4-3. Ett chockat Tössinger vaknar till liv igen trots Nordanvinden och efter en halvtimme dundrar Dahlström bollen klockrent i stolpen. Spelet vänder och nu är det Bredings tur att träffa stolpen så att det klingar till. Matchen levde i allra högsta grad och tempot var högt och man kunde ta på spänningen. Tössinger tryckte på för en kvittering men med två minuter kvar skjuter Breding en frispark som det blir retur på och då visar comebackande Simon Lindberg fin teknik när han skjuter in 5-3. Sedan spelar planens kung, Breding, en fantastisk passning till Claesson som fläker sig fram och gör sitt tredje mål för dagen när han fastställer slutresultatet 6-3. DN.s spelare bubblade av lycka efter matchen och duktige lagkaptenen Mathias Bengtsson sken som en sol liksom David Balsam som satt med kryckor på bänken och njöt, vilken match och 5-0 på en halvlek!
MATCHENS LIRARE: JOHAN CLAESSON, DAGENS NYHETER.

Done – DHL Reklam  0 -10
DHL.
Mikael Brunell 3, Robert Nordin 2, Pelle Ericsson 2, Paco Matta 2, Freddy Hägglund.

När äntligen DHL Reklams första seger kom så kom den med besked. Redan från första nedsläpp såg man vart det barkade åt för håll. DHL tog direkt hand om taktpinnen mot Done i en match där tempot likande det i Premier League. Pigge Paco Matta sköt ett skott i stolpens utsida samt en riktig kanon från ganska nära håll i ribbans underkant. Till sist kom 1-0 när Robert Nordin vräktes över ända varpå Mikael Brunell bergsäkert satte den efterföljande straffen. Done höll stången ett tag men kroknade allt mer och precis innan halvtidsvilan kunde R Nordin göra 2-0. Det sista som hände under de första 20 var att planens bästa spelare Henrik Wohlin dundrade ett skott högt upp i stolpens insida och ut. Under den första kvarten på den andra halvleken föll Done ihop som ett korthus och laget har varierat både i spelet och i laguppställning under våren men idag kan de snabbt glömma det mesta. DHL stod nämligen för något slags målrekord i Serie A för på tolv minuter gjorde laget åtta mål, ja ni läste rätt. Brunell blev hattrick man och så hittade vi även ett hattrick i tvåmålsskyttar i form av R Nordin, Pelle Ericsson och Paco Matta. Sedan snodde Freddy Hägglund ett mål påpassligt från R Nordin. DHL avancerade därmed från jumboplats till en åttondeplats i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK WOHLIN, DHL REKLAM (sorry igen, Brunell).

Dandy Dots – AGO  1 – 2
Fredrik Karlsson. A. Michel Gordin, Elias Karroum.

En fantastisk första halvlek lade grunden för AGO:s fjärde raka seger och därmed har Serie A fått nya serieledare. AGO spelade som sagt mycket bra den första halvleken där spelarna rörde sig bra, sprang mycket och lirade bollen mellan varandra på ett trivsamt sätt. Det roliga var att Dandy Dots bjöd upp till dans varpå vi fick se en bra fotbollsmatch med hög fart och bra stämning. Det dröjde till en kvart innan första målet kom och det var Michel Gordin som med vänstern rullade in bollen. Frågan är om han kan använda högerfoten? Minuten senare står Elias Karroum felvänd mot målet, tar emot bollen, vänder om och sätter dit 2-0. Sådana mål är Karroum nästan ensam om att kunna göra i hela Reklamserien. Hade bara Fredrik Dahlin varit lite mer egoistisk så hade AGO gjort minst ett mål till. Noterbart från den första halvleken var Jesper Blomqvist nedtagning vid hörnflaggan, Kristian Kaufmanns två fantastiska räddningar på Magnus Lindblads hårda markskott och Kennie Roswalls målförsök samt det helt underbara vårvädret. I den andra halvleken kunde inte AGO kopiera första halvleks kanonspel vilket är helt förståligt samtidigt fick DD allt mer att säga till om mot ett allt tröttare AGO. Fredrik Karlsson personifierar DD urkraft och det var han som drev bollen från egen planhalva samt avslutade att skjuta bollen i mål via en försvarare till 1-2. Nu fick DD på allvar fart under fötterna och AGO tvingades till defensiven men man kontraslog några gånger vilket borde resulterat i ett ytterligare mål. Mot slutet pressade DD på hårt för en kvittering men AGO höll undan. AGO:s lagkapten, Thomas Endler, fick äran att ta ut matchens lirare och han fastnade nummer 15 i DD, Fredrik Karlsson.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KARLSSON, DANDY DOTS.