Serie A 5:e omgången 2009

BOW Reklam – Done  3 – 4

B. Jonas Goude, David Nildén, Nikos Nikopoulos. D. Håkan Tranér, Niklas Anbratt, Anders Hamberg, Pär Askenstam.

Done kom snabbt över fiaskot från den förra omgången och laget presterade en mycket bra match när man vände 0-2 och 3-3 till en meriterad seger. BOW reklam var inte lika vassa som vanligt men trots det tog man ledningen redan innan matchuret visat två minuter när Jonas Goude påpassligt snappade upp ett försvarsslarv och fri med målvakten var han iskall och rullade in 1-0. När sedan Lasse Åstrand slog en underbar crossboll till David Nildén, som i sin tur lät vänstersläggan tala och så satt bollen till 2-0 i gaveln. På något sätt hade inte BOW ¨förtjänat¨ en tvåmålsledning med tanke på spelet ute på plan. Mycket riktigt så både reducerade samt kvitterade Done på två röda minuter till 2-2. Det ena målet gjorde Håkan Tranér på ett bra markskott invid stolpen och vide det andra målet spelade Björn Westberg vackert bollen snett inåt bakåt till Niklas Anbratt som bara hade att stöta in bollen. När sedan Anders Hamberg lite turligt gjorde 3-2 redan efter 15 sekunder in på den andra halvleken var vändningen ett faktum. Nu var Done verkligen på gång. Tranér träffade klockrent i stolpen och returen sköts i gaveln. Sedan sköt Done två kanonskott som den vikarierande målvakten Michael Eklund vackert räddade. Mitt i en bra Done period fick BOW till ett riktigt drömanfall där till sist Goude frispelade Nikos Nikopoulos som bara hade att bredsida in 3-3 i ett öppet mål. Nu fick BOW blodad tand och förde spelet ett tag. Slutminuterna blev dramatiska och Mats Envall kom igenom men Eklund briljerade med en fotparad. Med tre minuter kvar kunde Pär Askenstam vackert klacka in segermålet 4-3. Efter det orkade inte BOW komma igen och en liten skräll var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: JONAS GOUDE, BOW REKLAM.

AGO – Dagens Nyheter  9 – 0
Michel Gordin 2, Peter Waltre 2, Fredrik Sträng 2, Ted Svensson, Kristian Kaufmann, Per Jonsén.

Dagens Nyheter hade matchens första målchans när Matthias Sånemyr nickade utanför men sedan var det AGO för hela slanten. David Balsam i målet höll ut en tio minuter innan AGO började få igång vinstmaskinen. Pigga Michel Gordin gjorde både 1-0 och 3-0 (fin passning från Fredrik Dahlin) innan halvtidsvilan. Däremellan höll Peter Waltre sig framme efter ett fint väggpass från Per Jonsén. I den andra halvleken bjöd AGO på en härlig målkavalkad där vi fick bevittna många granna mål. Vid 4-0 som gjordes av Ted Svensson assisterade Elias Karroum ödmjukt. Sedan sköt Waltre ett vackert vänsterskott mitt i steget till 5-0. Fredrik Sträng gjorde både 6-0 och 8-0 med ett skott i krysset och ett i gaveln. Det sjunde målet var nog vackrast. Gordin blev snyggt fälld när han skulle rulla in sitt tredje mål för dagen och den efterföljande straffen smekte målvakten Kristian Kaufmann upp i det vänstra krysset. Det sista målet stod Per Jonsén för varpå matchen slöt hela 9-0. En dålig dag på jobbet för DN medan AGO inte bara behöll sin serieledning utan man förstärkte den med en bra målskillnad. Vart skall detta sluta? Laget verkar vara i en bra balans och spelar med självförtroende.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO.

Land & Rike – TV 4  8 – 1
Henrik Mellberg 3, Andreas Lifbom 2, Pehr Dunger 2, Claes Andberg. T. Robin Trygg.

Land & Rike spelade som Barcelona under den första halvleken när man vände 0-1 till fantastiska 5-1 mot ett chockat TV 4. Inget lag ställer om från försvar till anfall så blixtsnabbt som L & R. Redan efter 45 sekunder sköt Stefan Johansson ett skott som till sist studsade på ribban men det var Fyran som gjorde det första målet när outtröttlige Robin Trygg och Robert Björk sågade sig igenom och den förstnämnde rullade in ledningsmålet. Sedan var det dags för en stor L & R show. Vid både 1-1 och 2-1 hade man lite röta för både Andreas Lifbom och Henrik Mellbergs skott gick via försvarare och in i mål. Dessutom var det försvarsslarv innan Pehr Dunger nickade in 3-1 via stolpen. Det fjärde målet föregicks däremot av ett riktigt klassanfall där den första halvlekens bästa spelare, Sebastian Jurell, tunnlade en spelare nere vid egen hörnflagga samt avancerade framåt och spelade bollen till snabbe Lifbom, som i sin tur lirade in bollen framför mål till en fristående Mellberg som bara hade att stöta in bollen till 4-1. Precis innan halvtidsvilan ökade dessutom Claes Andberg på till 5-1, vilket spel och vilken fart. I den andra halvleken slog L & R av lite på takten och man orkade inte upprepa första halvleken spel vilket är normalt. Samtidigt höjde sig TV 4 lite och Björks klack i stolpen var värd ett bättre öde. Under de sista fem minuterna ökade sedan L & R på till hela 8-1. Mellberg var riktigt bra idag och bokfördes för tre mål, både Lifbom och Dunger satte två var. Formstarka L & R får nu bekänna färg i nästa match när man tar emot de obesegrade serieledarna AGO. För Fyran gäller det bara att gasa på annars åker man ur.
MATCHENS LIRARE: HENRIK MELLBERG, LAND & RIKE.

HEGO – Bizkit  2 – 7
H.
Micael Appelqvist, Johan Apel. B. Martin Andreasson 3, Peter Arnesson 2, Henrik Norgren, David Andersson.

Bizkit inledde matchen mot HEGO med att ösa på för fulla muggar mot Leif Göransson i målet. Tre skott gick över, två utanför, fyra gånger räddade Göransson och så blev de berövade på en straff. Vad var då naturligare än att HEGO skulle göra mål. Det var precis det som hände när de för första gången var nere i Bizkits straffområde, så höll sig Micael Appelqvist sig framme och gjorde 0-1. Bizkit fortsatt pressa men på en kontring var HEGO nära att även göra 0-2 men Appelqvist skott gick över. Ett tag trodde vi att det gått troll i det hela men helt plötsligt gick proppen ur och under den första halvlekens sista fem minuter vände Bizkit på steken så att 0-1 blev till 4-1 efter tre mål av Martin Andreasson och ett från Peter Arnesson. Den andra halvleken blev en öppen transportsträcka och när domarens pipa ljöd för full tid stod det 7-2 på anslagstavlan. Arnesson blev tvåmålsskytt och Henrik Norgren satte dit en strut. David Andersson hamnade även han i målprotokollet efter två fina målpass. Johan Apel fick göra ett tröstmål och Göransson var bäst trots sju insläppta! Bizkit är på gång, kan det bli slutspel i år eller!
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, HEGO.

DHL Reklam – Dandy Dots  2 – 3
DH.
Freddy Hägglund, Paco Matta. DA. Fredrik Karlsson 3.

DHL Reklam och Dandy Dots bjöd på en bra, fartfylld och underhållande match. Spelet var helt jämnt men efter tio minuter tar DHL ledningen och efter det att Paco Matta skjutit kunde till sist Freddy Hägglund efter många om och men till sist få in returen efter det att han använt både knä och bröst, 1-0. Efter det målet hade DHL en bra period i matchen men man lyckades inte få in ett mål till. Mot slutet av halvleken började DD komma mer och mer och Jonas Andersson sköt mot ett öppet mål men Henrik Wohlin lyckades rädda på mållinjen. I anfallet efter kom kvitteringen när Andersson spelade in bollen framför mål och där dök Fredrik Karlsson upp och stötte in 1-1. Den andra halvleken rivstartade när Birhan Akdag var igenom men Jonas Jonsson, som för övrigt var riktigt bra i den första halvleken, gjorde en fantastisk räddning. Sekunderna senare var Pelle Ericsson igenom men skottet gick strax utanför. Det dröjde bara någon minut så hade DHL lite flax när Mattas skott gick via en försvarare, i stolpen och med knapp styrfart letade den sig över mållinjen och DHL var i ledningen med 2-1. Sedan klev planens bästa spelare fram på allvar och likt en Nordsvensk häst samt stark som en oxe drev Karlsson fram över planen och ingen, inte ens Jonsson kunde stoppa honom och så var det kvitterat till 2-2. Efter en halvtimme svarade Andersson för sitt andra målgivande målpass när han hittade tremålsskytten Karlsson som satte dit 3-2. Slutminuterna blev dramatiska och det var lika nära ett 4-2 mål för DD som en kvittering för DHL. Matta testade Roger Stokki som svarade för en fotparad och sedan hade Andersson ett bra läge för DD men skottet gick utanför. Till sist vann DD den viktiga matchen medan vi lider lite med DHL som inte har marginalerna på sin sida. Detta var andra matchen som laget tappade en ledning i den andra halvleken, kom igen.
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSSON, DHL REKLAM.

LRF Media – Tössinger  2 – 2
Roberth Westlund, Rutger Lindquist. T. Mikael Nilsson, Fredrik Dahlström.

LRF Media visade stor lagmoral när laget kämpade till sig ett kryss mot Tössinger, som ägde matchen stundtals och även hade en 2-0 ledning men man lyckades inte knyta till säcken. Efter en lite avvaktande inledning började Tössinger mala på och i den tionde minuten träffar Niclas Bergh stolpen. Jussi Kontinen stack emellan och fick till ett bra skott som dock Mattias Andersson gör en TV räddning på. Tössinger fortsätter sin offensiv och först får Martin Hamrin till ett bra skott som Niklas Hedberg gör en bra räddning på. I anfallet efter så skjuter Mikael Nilsson över från ett bra läge men till sist kom ett rättmätigt 1-0 mål när Nilsson på den tredje returen i samma anfall (Hedberg gjorde två jätteräddningar innan) så kunde han låta sin vänsterslägga tala till 1-0. När sedan Hamrin ser till så att Tössinger får en straff redan i matchminut ett av den andra halvleken och Fredrik Dahlström förvaltar den till 2-0 känns det som om Tössinger skall vinna. Minuten efter kommer ett viktigt reduceringsmål från ¨gentlemannen¨ Roberth Westlund när hans kanon sitter i nättaket via en försvarare. LRF fick nu blodad tand och började spela riktigt bra där laget anföll ofta och bra. Det uppstod givetvis kontringar och vid två tillfällen trodde vi på mål från Tössingers sida när först Bergh var framme och sedan Dahlström men det blev inget 3-1 mål. Istället kunde Rutger Lindquist kvittera till 2-2 med fem kvar och glada LRF spelare gick för seger mot ett allt tröttare Tössinger. Det blev dock inga fler mål.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, LRF MEDIA.