Serie A 6:e omgången 2009


Tössinger – TV 4  6 – 2

Tö. Mikael Nilsson 3, Niclas Bergh 3. TV. Robert Björk, Robin Trygg.

Tössinger tog ett bastant grepp om matchen från första stund men trots det bjöds det på ett riktigt Hawaiispel under den första halvleken. TV 4 inledde de första minuterna med en man mindre och när väl tre man kom i en taxi så var de helt plötsligt åtta man på plan under en stund och tilldelades ett lagstraff. Trots att Fyran spelade med en man mindre under fem minuter och Tössinger bombarderade duktiga Alexander Bernhard i målet så var det helt osannolikt TV 4 som tog ledningen med 1-0 när Robert Björk laddade stora kanonen. Tössinger fortsatte sin offensiv men Bernhard storspelade mellan stolparna. Fyrans kontringar var riktigt giftiga och Marcus Skarphagen fick hela fyra bra lägen nere vid den vänstra stolpen utan att få in bollen. Sedan kom det femte friläget från Skarphagen och det var som en hockeystraff men vid samtliga tillfällen räddade Mattias Andersson helt mirakulöst. Efter en kvart fick Mikael Nilsson bollen och drev fram 20 meter i plan samt avlossade ett skott som betydde 1-1. Ständigt farlige Niclas Bergh gjorde sedan 2-1 i den andra halvlekens inledning och när Nilsson gjorde 3-1 efter en halvtimme kändes det som ett segermål. TV 4 kom in i matchen igen när Robin Trygg gjorde 2-3 och laget fick nytt hopp igen. Det hoppet släcktes snabbt när Nilsson, som börjar närma sig storformen, gjorde sitt tredje mål för dagen. Bergh avslutade sedan med två mål sista fyra minuterna varpå siffrorna skrevs 6-2.
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, TÖSSINGER.


HEGO – Dagens Nyheter  3 – 3
H. Anders Hammargren 2, Janne Skogsberg. D. Örjan Wallin 2, Jonathan Piringer.

Matchen mellan Dagens Nyheter och HEGO hade en fantastisk puls och båda lagen drev upp ett ganska högt tempo. Passningsspelet blev lidande när spelet böljade fram och tillbaka utan egentligen någon struktur. I den tionde minuten vände Micael Appelqvist på en fem öring men skottet träffade klockrent stolpen. Två minuter senare dundrade Anders Hammargren in 1-0 för HEGO. Efterhand började DN spela riktigt bra och i slutet på den första kom 1-1 och i början på andra ledningsmålet 2-1 och vändningen var ett faktum. Vid kvitteringen slog Magnus Damstedt en perfekt djupledsboll och Jonathan Piringer löpte som i sin ungdoms dagar och slängde sig fram samt fick en tå på bollen. Vid ledningsmålet sköt Simon Lindberg och på returen var Örjan Wallin framme och sköt både en och två gånger innan bollen hamnade i nättaket. När sedan Matthias Sånemyr sköt i stolpen och Wallin (vem annars) höll sig ytterligare framme på returen och rakade in 3-1 kändes det som ett segermål. Men HEGO avslutade matchen på ett formidabelt sätt. Tomas Eriksson sprang för två och helt plötsligt fick Janne Skogsberg på en riktig pärla och bollen for in i gaveln till 2-3. Bara minuten senare var det helt plötsligt kvitterat när Anders Hammargren sköt årets åttonde fullträff till 3-3. Förspelet var grant men om Håkan Sjögren passade eller sköt står skrivet i stjärnorna men mål blev det i alla fall. Båda lagen gick för seger men närmast mål var nog Thomas Pagling men Leif Göransson reflexräddade närskottet. Vilken fartfylld och kul match, 3-3 var ett bra resultat.
MATCHENS LIRARE: ÖRJAN WALLIN, DAGENS NYHETER.


BOW reklam – DHL Reklam  4 – 4
B. Christian Hosenfeld 2, Jonas Goude, Christer Haglund. D. Robert Nordin 2, Johan Gerdes, Ulf Kramer.

BOW reklam och DHL Reklam bjöd på en målrik, underhållande och bra fotbollsmatch. BOW tog tag i rullet direkt men det var DHL som gjorde 0-1 när Robert Nordin drev bollen 20 meter och försvaret backade varpå Nordin retfullt enkelt rullade in bollen. BOW fortsatte att rulla boll och DHL gjorde 0-2. Denna gång slog Mikael Brunell ett fantastiskt inspel och Johan Gerdes hade bara att sätta dit foten, snacka om att ha 100% utdelning. Ett litet chockat BOW gav givetvis inte upp för sedan fick laget utdelning på spelövertaget. Efter ett vackert anfall spelade Hasse Pettersson bollen till Christer Haglund som i sin tur hittade Jonas Goude som reducerade till 1-2. Bara minuten senare skjuter Christian Hosenfeld in 2-2 via stolpen. Med 30 sekunder kvar av den första halvleken har Paco Matta ett skott som stryker stolpen och efter 20 sekunder in på den andra är Freddy Hägglund nära ett mål. Istället tar matchens bästa spelare, 44-årige Hosenfeld, tag i spelet och i anfallet efter skjuter han sitt andra mål via stolpen och BOW hade vänt 0-2 till 3-2 och såg ut som ett vinnande lag. DHL kom tillbaka in i matchen och först nickade Gerdes bollen i ribban. Det blev inget mål den gången men sedan fick vi se ett riktigt klassmål. Ulf Kramer nickade fram bollen och på halvvolley sköt han 3-3 i det högra krysset. Efter halvtimmen spelad så startar BOW ett nytt bra anfall och Pettersson hittar till David Nildén som i sin tur lirar fram Haglund till 4-3. Nu är DHL tvungna att anfalla för att få med sig någon pinne till jobbet men BOW kontrar bra och både Krister Eriksson och Nildén har var sitt bra läge men laget får inte in en 5-3 boll och istället kan Nordin kvittera till 4-4 med sitt andra mål för dagen. En trevlig tillställning bjuder på åtta mål fördelat på fyra mål per lag, kul match gubbar.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.


AGO – Land & Rike  0 – 2
L. Andreas Lifbom 2.

Land & Rike spelade äckligt disciplinerat, kämpade som djur, kontraslog effektivt och så hade man planens gigant i Andreas Lifbom. Detta räckte för att laget skulle ta sin fjärde raka seger och hittills obesegrade AGO blev mållösa. AGO tag ett grepp om matchen direkt men Lifbom slog en hörna i den sjunde minuten som gick i den närmsta stolpen, på målvakten och studsade någon decimeter innanför mållinjen, ett flytmål helt enkelt. AGO tryckte sedan på men Lifbom var ständigt på bettet och Pehr Dunger slog ett inlägg varpå Lifbom träffade ribban. AGO fortsatte att trycka på men Lifbom utnyttjade chansen när den väl kom och med tre minuter före paus kom även 2-0, vilken utdelning. I den andra halvleken tråkade L & R ut AGO som blev allt mer frustrerat och Jonas Ringström tog allt och lite till. När Michel Gordin fick årets läge efter en halvtimme trodde vi på mål men stolpen var i vägen och detta var inte AGO:s morgon helt enkelt. Det blev faktiskt inga mål i den andra halvleken och L & R vann med 2-0, en skräll var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.


Done – Bizkit  3 – 2
D.
Pär Askenstam 2, Daniel Larsson. B. Martin Andreasson, Henrik Norgren.

Done överraskar och tar skalp efter skalp. Idag spelade laget en fantastisk första kvart mot ett inledningsvis sömnigt Bizkit. Pär Askenström hade lilla julafton och gjorde både 1-0, 2-0 samt spelade fram till 3-0. Det första målet föregick av ett vackert klapp, klapp spel som på den gamla goda tiden då laget hette Text & Rubrik. Det andra målet satt i krysset och trean slog Daniel Larsson in. Done såg ett tag ut att gå mot en stabil seger men på bara tre minuter så slog helt plötsligt Bizkit till två gånger om. Först dundrade Martin Andraesson in 1-3 med ett klockrent skott och lite senare spelade Andreasson fram Henrik Norgen som vackert klackade in 2-3. I den andra halvleken spelade Done säkert försvarsspel men trots det dök två jättechanser upp för David Andersson. Efter en halvtimme dundrade han ett lågt skott så det klingade i stolpen och med fem kvar lobbade han i den andra stolpen. Done höll till sist undan. Bizkit hade chans att gå upp i serieledning men man tog inte vara på den möjligheten.
MATCHENS LIRARE: PÄR ASKENSTAM, DONE.


LRF Media – Dandy Dots  5 – 1
L.
Jerry Månsson 3, Andreas Gustafsson, Rutger Lindquist. D. Birhan Akdag.

LRF Media spelade kanske sin bästa halvlek (den första) någonsin. Man var riktigt bra och detta var på ett bra och taggat Dandy Dots. Redan efter 30 sekunder träffade Rutger Lindquist ribban. Bara två minuter senare nickade Lindquist ner bollen till Jerry Månsson som rakade in 1-0 från nära håll. Några minuter senare träffade Lindquist ribban för andra gången och ytterligare några minuter senare var det dags för 2-0 och på nytt var det Månsson som gjorde målet efter en fin passning (skott) från Klaus Bengtsson. Då hade det bara gått åtta minuter av matchen. DD var nära att reducera när Jonas Andersson vackert vände bort sin bevakare men skottet tog i stolpen. I slutminuterna på första halvlek var bägge lagen på bettet igen och först spelade energiknippet Anders Lennhagen fram Andreas Gustafsson men skottet från bra läge gick över. Gustafsson tog revansch lite senare när han via stolpen gjorde 3-0 med endast fem sekunder kvar till paus. Däremellan sköt Kennie Roswall över. I den andra halvleken bedarrade LRF:s offensiv vilket är naturligt samtidigt som DD spelade upp sig avsevärt. DD kom i anfallsvåg efter anfallsvåg men man hade svårt att få till det den sista tredjedelen. Istället kontrade Månsson in sitt tredje mål. Med minuten kvar spräckte i alla fall DD nollan när Andersson nickade fram bollen till Birhan Akdag som i sin tur nickade in bollen i mål. Lindquist fick sista ordet när han i matchens sista beröring satte dit en äkta femetta.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST. LRF MEDIA.